- 16 Mayıs 2022
- 2.129
- 4.988
- 63
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #29.101
Yoo emmeyi çok seviyor olabilir. Her çocuk farklıdır. Sütün az olsa istediği kadar emsin yeterli gelmez. Çocuk zaten onu belli eder.Kızlar ya uykuyla ilgili konuşmalarınızı okudumda benimki akşam uykusunda ilk 2 saat uyuyor sonra 1 saatte bir kalkıyor emziriyorum sürekli memede uyuyor acaba ondan mı yoksa sütüm mü yetmiyor
Valla anlamalı mıyız bilmiyorum ama çok seviyor canı kaynıyo ama yapma dediğimiz şeyleri yapmamaları gerekiyor torunun da olsa kendi çocuğun değil annenin sınırını ihlal etmemelisin. O kadar germişti ki beni tedirgin oldum yansıttım bana güvenmiyor musun diye üzüldü gözleri doldu ama yapma diyorsam kendi bildiğin doğru da olsa yapmayacaksın sürekli diken üstünde gibiydim öyle yaptı mı böyle yaptı mı diye kötülükten mi hayır çok seviyor torunundan ayrılırken ağladı ama keşke büyükler büyütme şeklimize saygı duysaİnsan onlarida anlamak istiyo ama dedigin gibi yani dogum yapmis bir kadin cendereden gecmis lohusa + aglayan bir bebek saatli bomba gibi zaten insani germemek onemli asil bu sefer olan sutte gidecekoyle boyle gecti sukur bizede ders olsun ahaha
Mama vermiyorum ama kokusuz değil valla gayet de kokuyor kakaKokulu valla baya hem de. Kokusuz mu olmalıymış
Aynen bacakları kolları hiç durmuyor.Ben onun kadar çırpınsam bütün gece kollarım bacaklarım ağrır koyacak yer bulamam.Bağırsaklar desen anasına çekmiş sürekli aktif.İçinde tutmuyor ki emdiğini de.Beb
Evettt aynı şeyleri yaşıyoruz kesinlikle, her ağladığında süt mü yetmedi acaba diye bır bır konuşuyorlar, doktor kilosu boyu gayet iyi diyor, o kadar çok hareketli ki oğlus ayakklar hiç durmuyor kıpır kıpır, zayıf ama gücü yerinde masallah diyorlar, hayir yani her bebek aynı olmaz ki.. Zayıf diye illa vurguluyorlar, e bacım bende biliyorum uzun zayıf fit bi bebek bu napalim yani
Ben hiç mama vermedim.İlk gece uykusuna geçerken aşırı zorlanıyoruz.Ağlıyor bazen 12yi buluyor tam dalması.Memeyle kavga ediyor emerken kucağıma alıyorum ağzından gaz çıkarıyor.Dolapta ilk sütüm vardı geçen gece deneyeyim doymuyor mu acaba dedim verdim gırk gırk yaptı kustu.Uykuya geçişleri nasıl emince uyuyor mu akşam yoksa mama veriyor musun
Gündüz benimkide çok uyumuyor ki.15-20 dk uyuyor aralıklı.Sonra 1 saat uyanık.Kendi kendine asla uyuyamaz gündüz.Ben sızdığını görmedim nerdeyse doğduğundan beri çok seyrek.Arabada falan oluyor o doktora gidip gelirken.Bizimki uyumuyor o yüzden mi kilo alamıyor acaba sürekli aktif
Aynen benim dediğinde anne karnında bize söylenendi.Sonra ben doktora doymuyor mu zayıf memede ağlıyor diye sorular sordukça kadın artık her defasında ağzıma tıkıyor hayır sağlıklı diye.Artık bizi konuşturmuyor laplup ağzımıza tıkıp gönderiyor.Bide biz anne baba ikimizde sorular soruyoruz kadın artık yüzümüze bakıp niye öyle sordunuz ki dedi.Kendimi açıkladım gelişim geriliği vardıda biz ondan böyleyiz diye.Benim dediğim anne karninda gelişim geriliği idi, ayrıntılı ultrosanda belli olmuştu son haftalarda kılo alımı durmuştu. Doğumundan sonra doktorumuz hep iyi kuvvetli diyor ama işte genel algıya kapılıyoruz malesef
Benim annem yok kayınvalidem yanımdaydı sürekli sütün yetmiyor sarılık olacak diyip diyip mamayı dayadı bebeğime iki üç gün hiçbir şey diyemedim. Çiş takibi çok iyi gidiyordu aldığı kiloda belliydi , zaten bol depresyonlu bir lohusalık geçirmiştim artık dayanamadım eşime belli ettim usulüne uygun şekilde söyledi gönderdi tek başıma baktım kafam rahat etti. Hala gelip gidip sütün yetmiyor mama ver diyor aldırmıyorum boşver sende insan bazen kulağını kapayacak bunu öğrendimİlk doğdugunda annem her ağladıgında sütün yetmiyor galiba az mı geldi aç sanırm acıktı aç mama verelim her dediğinde o kadar geriliyordum ki sütüm vardı bez takibi yaparak doyup doymadıgını anlıyordum ama annem ikna olmuyordu her ağladığında doymuyor demekki diyip duruyordu insan sütü olsa da tereddüte düşüyor acaba aç mı doymamış mıdır gerçekten diye herkesten uzakta olmak o yüzden çok iyi
Emerken çok mutlu kg alımıda çok iyi ama ben artık fazlasıyla yoruldum inşallah bir an önce düzene biner uykularımızYoo emmeyi çok seviyor olabilir. Her çocuk farklıdır. Sütün az olsa istediği kadar emsin yeterli gelmez. Çocuk zaten onu belli eder.
Aynen ama yenidoğan dönemi bebekler hassas oldugu için fazla gerildim yoksa annemin hakkını yiyemem bebek gibi baktı bana yemeğimi temizliğimi yaptı herseyimi önüme getiriyordu bebek kucağımda diye ama işte bazı şeylerde beni gerdi biraz canı sağolsun geçti gittiBenim annem yok kayınvalidem yanımdaydı sürekli sütün yetmiyor sarılık olacak diyip diyip mamayı dayadı bebeğime iki üç gün hiçbir şey diyemedim. Çiş takibi çok iyi gidiyordu aldığı kiloda belliydi , zaten bol depresyonlu bir lohusalık geçirmiştim artık dayanamadım eşime belli ettim usulüne uygun şekilde söyledi gönderdi tek başıma baktım kafam rahat etti. Hala gelip gidip sütün yetmiyor mama ver diyor aldırmıyorum boşver sende insan bazen kulağını kapayacak bunu öğrendim
Sıkıntı yoktur bence erken çok takıyoruz çoğu şeyi rahat olmalıyız biraz. Bende böyleyim çok takıyorum. Daha 2 aylıklar zamanla hepsi olacak inşallahBakıyo dinliyo gülüyo ama yok çıngırakla denedim bakmıyor yine takip edicem bakalm erken mi bunun için onu da bilmiyorum gerçi
Benimki de öyle ya memeyle kavga eliyor elini ayağını sallıyor kızdığı o kadar belli ki elini salladıkça yüzüme falan geliyor. Doyuyorlar bence ama meme alışkanlığı oldu. Kesik kesik kustuğu oluyor mu ?Benimki biraz takıntı oldu birde bebek göğsümle emerken resmen kavga ediyor.Mıncıklıyor,yoluyor beni doymadığını düşünüyorum öyle olunca.
Akşamları benimki de ağlayıp çırpınıyor ben de akşam olunca yetmediğini düşünüyorum gündüzden süt sağıyorum akşam takviye ediyprum böyle çok rahatladık deneywbilirsinAynen vardı 38. Haftada 2880 doğdu.Bana da öyle diyorlar.İşte zayıf ama hareketli yok diri.Akşamları ağlıyor çoğu zaman yetmediği için ağladığını düşünüyorum laf arasında konuşunca büyükler doymuyor diyor.Ne bilim anlamadım.
Sanırım doktorumda öyle yumuk yumuk bebek istemiyor.Ben sormadan lafı ağzıma tıkayıp hayır sağlıklı çok iyi diyor.Fit bebek seviyor galiba
Benim gündüzleri de böyle 50 dk uyuyor geceleri 2 3 saat anca öyle olunca hep memede kilosu önemli doktor iyi derse yetiyordur sütKızlar ya uykuyla ilgili konuşmalarınızı okudumda benimki akşam uykusunda ilk 2 saat uyuyor sonra 1 saatte bir kalkıyor emziriyorum sürekli memede uyuyor acaba ondan mı yoksa sütüm mü yetmiyor
Oluyor.Bazen kucağıma alıyorum süt kesiği gibi kusma oluyor omzumda.Benimki de öyle ya memeyle kavga eliyor elini ayağını sallıyor kızdığı o kadar belli ki elini salladıkça yüzüme falan geliyor. Doyuyorlar bence ama meme alışkanlığı oldu. Kesik kesik kustuğu oluyor mu ?
Eskiler doymasa kusmaz diyor onun için sordum birde kesik kesikse yararmış süt bebeğeOluyor.Bazen kucağıma alıyorum süt kesiği gibi kusma oluyor omzumda.
Süt konusunda canını sıkma o zaman canım.Emerken çok mutlu kg alımıda çok iyi ama ben artık fazlasıyla yoruldum inşallah bir an önce düzene biner uykularımız
Aynen doğru daha 2 aylıkSıkıntı yoktur bence erken çok takıyoruz çoğu şeyi rahat olmalıyız biraz. Bende böyleyim çok takıyorum. Daha 2 aylıklar zamanla hepsi olacak inşallah
öyle yaptıgında genelde benim kızımın gazı oluyo sancıdan yapıyor öyleBenimki de öyle ya memeyle kavga eliyor elini ayağını sallıyor kızdığı o kadar belli ki elini salladıkça yüzüme falan geliyor. Doyuyorlar bence ama meme alışkanlığı oldu. Kesik kesik kustuğu oluyor mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?