- 28 Haziran 2022
- 2.076
- 1.063
- 83
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #29.141
Benim oğlumda öyle bugün canımı yaktı memeye bastırıyor. Süt gelmeyince çırpınıp çekiştiriyor belli oluyorAynı benim de öyle iki gündür memeden ayrılmıyor birikmiyor süt çırpınıyo arada süt az diye mi gazdan mı çözemedim bi de emmesi değişti damağıyla eziyo arada çok acıyor ya
Valla ilk bastan beri kokuyo bizimkininki
Kesinlikleeeee bencede uzaklik sart. Cok sinir bisey anneligini yasatmiyolar insana. Al gotur desen goturcekler heeAy o da bak gıcık bişeybaşkasında ağlayınca ben geriliyorum duramıyor insan ağlarken hemen almak istiyor. Bi de kaynanam doğum yaptığım gece alıp durdu emiyordu kucağımda uyuyordu alıyordu yerine koyalım diye ya da sevmek için alınca da ağlıyordu ver anne diyorum susturmaya çalışıyor hemşire annesini istiyor bag kurması için temas etsin annesine diyor ama yok iyice aglayana kadar vermedi alıp durdu gıcık olmuştum vallahi uzakta olmak çok iyi akraba aile uzakta olucaksın
Seni en iyi ben anlıyorum benim oğlum da zayıf sma Sağlıklı olsunlar ya ne yapalım
Takma desemde anne olarak anlıyorum seni, sonuçta sen elinden geleni yapıyorsun o yönden için rahat olsun, metabolizmasıda hızlı olabilir 12 ye kadar bez çıkıyorsa, sütün varsa bebeğin doyuyor ve sağlıklıysa doktorda yeterli görüyorsa mama verme derim, eğer sütün yetersiz olsaydı aç olup ağlasaydı verirdin mama o zaman, her bebek farklı oluyor boyu kilosu sonuç olarak sağlıklı mı evet.
Bu kilo konusu beni çok yordu ve gerdi gerçekten. Bebe emiyor, emmek için ikimizi de uykusuz bırakıyor ama almıyor ya. O kadar emmeye 7-8 kilo olmasını beklerim ama ı ıh. Daha 3. Ayda kilo alımı da azalacak deniyor. Hiç almayacak herhalde o zaman.merhaba canim
normalde doktor dogum kilosu na gore belirliyor kilo alimini
benim ikizlerde cok zayifti dogdugunda ama sagliklardi
Şuan bile birinin kilosu sinirda çok sukur yemeginide yiyor ama zayif
Aynen emzirme derdi olmasa götürürler vallaKesinlikleeeee bencede uzaklik sart. Cok sinir bisey anneligini yasatmiyolar insana. Al gotur desen goturcekler hee
Ahahah neyse olay çözüldü ben de hiç iyi değilim iki saat oldu odaya gireli uyumuyoriyice karıştımışım güldüm falan ama ben cidden yorulmuşum belli
Günlerce ağladım aşırı stres yaptım ama ne yapayım ki,, gelişimi iyi mi hareketleri, huzurlu mu ona bakacağız ne yapalım , kız mı seninBu kilo konusu beni çok yordu ve gerdi gerçekten. Bebe emiyor, emmek için ikimizi de uykusuz bırakıyor ama almıyor ya. O kadar emmeye 7-8 kilo olmasını beklerim ama ı ıh. Daha 3. Ayda kilo alımı da azalacak deniyor. Hiç almayacak herhalde o zaman.
Sağlıklı olduğunu nasıl anlayacağımı da bilmiyorum. Kiloyla anlamıyor muyuz normalde.
Naptın canım doktora götürdün mü? Öksürüğü nasıl balgamlı mı, ateşi çıktı mı? Hastanelerde mikrop kaynıyor insan götürmek istemiyorKizlar sanirim bebegim ustmuş bugun biraz oksuruyor ve ateside 37.3lerde
Sizce doktora goturmelimiyim?
Yada ateş dusurucumu versem
Birden kilo alımı azalınca bi noluyor demiştim neyseki normalmiş, yoksun bayadır yolundadır umarım her şey. Rota aşısı yaptırdın mı?Doktor normal dedi bizde dr aynısı oldu bundan sonra 1 kg bekleme 1 ayfa artık daha az alacak dedi
Suan daha iyi canim arada oksuruyorNaptın canım doktora götürdün mü? Öksürüğü nasıl balgamlı mı, ateşi çıktı mı? Hastanelerde mikrop kaynıyor insan götürmek istemiyor
Bizde asi yaptırdık bugün benim bebekde çok kilo almamış 4700 olmuş zaten 3700 doğduBugün 2 aylık aşıları oldu, sonra da hastaneye kontrole gittik. Kızlar benim bebem çok zayıf ya. Doktor yaklaşık 5 kilo olmasını bekleriz dedi, benimki 4250. Tekrar emzirme kliniğine göndereyim dedi. Ben de günde 25 gram civarında almış dedim, aaa tamam o zaman, gitmene gerek yok dedi ama benim bi canım sıkıldı. Hastaneden çıktığımızdan beri bunu takıyorum.
Emmiyor desem sürekli memede, kuruyemiştir, ettir, tavuktur, yeşilliktir yiyorum hep süt kalitesi dendiği için. Doktora sürekli emiyor dedim, midesini büyütmeye çalışıyor, büyüyünce o kadar emmez dedi. Öyle emiyor ki her emmeden sonra gaz çıkarırken süt kesiği gibi kusuyor. Bazen ağzında süt biriktirmiş oluyor, bildiğiniz sütü çıkarıyor. Günde en az 7-8 tane çişli bezimiz var ki 12 yi bulduğu oluyor eğer yaptığında direkt alırsam. 2 bezi de kakalı oluyor.
Yani tamam genetik faktörler, baba zayıf ben zayıf, çok kilolu olmaz zaten ama persentil tablosunda %0 da görünüyor, canım çok sıkılıyor. Sakin kalmaya çalışıyorum ama eşimin saçmalama diyerek laf etmeyeceğini bilsem oturup ağlıcam gerçekten.
Bir yandan mama vereyim diyorum ama sütümün azalmasına neden olur diye de korkuyorum. Biberon meme reddi yapar diye korkuyorum. (Geçen gün hastayken mama verdim çok az biberon da tutmuyor gerçi) kaşıkla verdiğimde yarısından fazlasını çıkarıyor.
Doktorlar süt kalitesi diye bir şey yok, istediğinizi yiyin için vereceği kalori aynıdır. Ayrıca süt bebeğin ihtiyacına göre üretilir. Yiyeceğiniz içeceğiniz şeyler sadece miktarı değiştirir de diyor ama yine de deniyorum.
Ay ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.
Çok hareketli, memede olduğu sürece huzurlu falan. Erkek bebiş.Günlerce ağladım aşırı stres yaptım ama ne yapayım ki,, gelişimi iyi mi hareketleri, huzurlu mu ona bakacağız ne yapalım , kız mı senin
40 cm olmuş dedi ebe. 35 cm doğmuştu. Ayda 2.5 cm yapıyor ya.Bizde asi yaptırdık bugün benim bebekde çok kilo almamış 4700 olmuş zaten 3700 doğdu
Emmiyor mama ve sagdigim sütü veriyorum
Kafa cevreleri ne kadar bebeklerinizin benim ayda 0.5 cm artmış
Ee tamam huzurlu işte daha ne olsunÇok hareketli, memede olduğu sürece huzurlu falan. Erkek bebiş.
40 cm olmuş dedi ebe. 35 cm doğmuştu. Ayda 2.5 cm yapıyor ya.
Dün bir bugün iki yaaaa 4 e Girmeyi mi beklemiş minnoşşşSelamlaaaar 4.ayda uyku gerilemesi mi dersin yalanci meme reddi mi dersin neler neler okudum daha bismillah surda kac gun oldu 4.aya giris yapali kurulmus saat gibi basladik. Sanirim 4.trimester dedikleri ilk3 aylik donem cok dogru bi tespitmis. Meme reddiyle ve uykuya dalmada sorunlarla giris yaptik cikisimiz nasil olur bilmiyorum
Bebegin ksc kilo dogduBugün 2 aylık aşıları oldu, sonra da hastaneye kontrole gittik. Kızlar benim bebem çok zayıf ya. Doktor yaklaşık 5 kilo olmasını bekleriz dedi, benimki 4250. Tekrar emzirme kliniğine göndereyim dedi. Ben de günde 25 gram civarında almış dedim, aaa tamam o zaman, gitmene gerek yok dedi ama benim bi canım sıkıldı. Hastaneden çıktığımızdan beri bunu takıyorum.
Emmiyor desem sürekli memede, kuruyemiştir, ettir, tavuktur, yeşilliktir yiyorum hep süt kalitesi dendiği için. Doktora sürekli emiyor dedim, midesini büyütmeye çalışıyor, büyüyünce o kadar emmez dedi. Öyle emiyor ki her emmeden sonra gaz çıkarırken süt kesiği gibi kusuyor. Bazen ağzında süt biriktirmiş oluyor, bildiğiniz sütü çıkarıyor. Günde en az 7-8 tane çişli bezimiz var ki 12 yi bulduğu oluyor eğer yaptığında direkt alırsam. 2 bezi de kakalı oluyor.
Yani tamam genetik faktörler, baba zayıf ben zayıf, çok kilolu olmaz zaten ama persentil tablosunda %0 da görünüyor, canım çok sıkılıyor. Sakin kalmaya çalışıyorum ama eşimin saçmalama diyerek laf etmeyeceğini bilsem oturup ağlıcam gerçekten.
Bir yandan mama vereyim diyorum ama sütümün azalmasına neden olur diye de korkuyorum. Biberon meme reddi yapar diye korkuyorum. (Geçen gün hastayken mama verdim çok az biberon da tutmuyor gerçi) kaşıkla verdiğimde yarısından fazlasını çıkarıyor.
Doktorlar süt kalitesi diye bir şey yok, istediğinizi yiyin için vereceği kalori aynıdır. Ayrıca süt bebeğin ihtiyacına göre üretilir. Yiyeceğiniz içeceğiniz şeyler sadece miktarı değiştirir de diyor ama yine de deniyorum.
Ay ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.
3 kilo doğdu.Bebegin ksc kilo dogdu
Beylikdüzü, yazın çekmece sahil yapıyorduk ama bu sene iptaliz malum. Bende 2 tane daha var ve büyük 3 e gidiyor onu okula götür eve gel evi topla yemek yap ve bunları da küçük hanımın izin verdiği zamanlarda yap sonra git tekrar oğlanı al akşam 7,3 oluyor. Keşke yapabilsek öyle bir kahve molasıYaa biz yakin oturuyoruz galiba buyukcekmece sahil tarafina gelirsen bi tiklativer kahve icerizkafasinin arkasinda mi egim vardi? Bizimkinin de sol tarafinda hafif bi dalgalanma var ama basinin onunde sanirim bingildaklar oturunca oyle oldu emin degilim pazartesi sorucam doktora
Emmesi hep açlıktan olmuyor. Bir ebe şey demişti. Bazı insanlar günde sağlam 2 öğün yapar arada atıştırıp durmaz. Bazılrı ise gün içinde sürekli atıştırmak ister az az. Bebeklerin bazısı da sürekli emme refleksi ile ağzında meme süt olsun ister sürekli atıştıran insan gibi aç değil ama yemeyi seviyor . Benimki de çok sık meme istiyor gündüz. Ben elini ağzına attığı her an emziryorım. Çevremde bu çocuk emzik istiyor diyorlar emme refleksi var aç değil diyorlar ama dinlemiyorum. 5 dk önce dakikalarca emzirdiğim bebek hemen yine elini ağzına atınca alıp tekrar emziriyorum.Günaydııınn, hayırlı huzurlu bol gülücüklü cumalar olsunbenim cimcime 3300 doğmuştu, 15.günde kilosu 2900 çıkınca doktorumuz mama başlattı o şekilde toparladık şükür.
Son kontrolde 4500 çıktı kilosu boyu da 55cm gayet iyi dedi dr bana biraz az geldi ama toplum baskısından sanırım, yapılı bir insan olduğum için herkes kocaman bebek bekledi herhalde
Aklıma takılan bir konu var ama sürekli elini emmeye başladı, her gören aç bu çocuk aç olmasa emmez diyor ama sürekli emiyor, sütüm de var hani anlayamadım
Aşılar konusunda da sağlık ocağı ya da dr bilgilendirme yapmadı rota ve menenjit için yani adı bile geçmedi onların, eşime rica ettim soracak bugün uğrayıp, en son 3 tane yapılan aşılardan oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?