2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Ya inan onu ben de anlamıyorum eskisi kadar az değil ama oğluma yine mama vermem gerekiyo gunde iki üç kere. Çoğu öğünde de emzirip üstüne sağıp sagdigım sütü vermem gerekiyo oğlum asla göğsümdeki tüm sütü emmiyo doymuyo da emerken sadece geceleri doyuyo uyuyo hemen

Ben çok takıyorum kafaya ilk andan beri ve gerçekten dediğiniz gibi ne duyduysam hemen yapayım istiyorum. Sırf süt konusu emzirme konusu yüzünden ilk ayım berbat geçti hayatımın en kotu günleriydi diyebilirim. Mama vermeye karşı bir insan da değilim ama kendimi yetersiz hissetmek beni çok zorluyo ve dediğiniz gibi psikoloji çok önemli en ufak streste sütüm bitme noktasına geliyo ben iyiysem sütüm de hemen artıyo bunu bildiğim halde uzak kalamiyorum sütüm yok düşüncesinden. Belki de onu da yiyim bunu da iciyim diyerek de strese sokuyoruz kendimizi. Ben şu an sırf süt konusu yüzünden ikinci çocuğa inanılmaz uzağım. Çok uslu çok sevimli bir oğlum var çok seviyorum ama sanki anne olmaya benim vücudum uygun değilmiş eksikmiş gibi hissediyorum. Emzirme azalsa da ek gıda başlasa diye dört gözle bekliyorum o zaman kendimi daha yeterli bir anne olarak hissedebilirmişim gibi geliyo. Umarım ben de sizin gibi rahatlayabilirim

Doymadığını nasıl anlıyorsun çok mu ağlıyor? Gece doyan sabahta doyar gibi

Doymadığını nasıl anlıyorsun çok mu ağlıyor? Gece doyan sabahta doyar gibi
Hayır çok ağlamıyo ama aranıyo bı sure sonra emmek istemiyo ama mama yapınca ya da sagılmış sütü verince yiyo bitiriyo mamayı 90lık yapıyorum mesela ve emzirme sonrası veriyorum yiyo süt sağınca o da 100 civarı çıkıyor genelde onu da yiyo bazen az bırakıyo

Aynı durumdayız, memeyi 10 saniye emip ittiriyor asla emmek istemiyor.karnına doğru ayaklarını çekeliyor. Biberona alıştı çünkü bence, memenin akış hızı tatmin etmiyor onu. Sütüme karşı Bi reaksiyon gösteriyor desem, sütü biberonla verince sorunsuz içiyor. Bebeğin emmesi de sağımdan daha fazla süt arttıran bişey ama emmiyor malesef. Bu arada süt miktarınız gayet iyi bence benim 60 civarı anca çıkıyor, ona rağmen sağıp elimden geldiğince vermeye çalışıyorum ama mama destekli meme değil de meme destekli mama gibi oluyor, daha çok mama yiyor. Sağımla gidebildiğim yere kadar gideceğim, olduğu kadar, zaten yeterince zor anneliği yürütmek. Herşey dört dörtlük gitmiyor, bakın ne güzel uysal bir bebeğiniz varmış, çok ağlayan gecesi gündüzü olmayan bir bebek değil bu çok büyük bir şans inanın, bunun tadını çıkarın bence

Biberonla veriyorsan arkadaşın dediği gibi biberona alışmış olabilir. Memeden süt bir süre sonra daha az daha koyu geldiği için böyle sorunlar olabiliyor. Bazen benim bebeğimde istemiyor meme değiştiyorum emiyor

Ben de meme değiştiriyorum ama fayda etmiyo bazen sorunsuz emerken bazen emmek istemiyor. Biberon daha hiç vermedim şırıngayla veriyorum hep onu bile verirken yavaş yavaş vermeye çalışıyorum ama sütun akisini az buluyo muhtemelen bir süre sonra birakiyor. Emmesi doğduğundan beri çok güçlü değil yarım saat emse bile bir memeyi bosaltmıyo memede hep uykusu geliyo kaç kez yatağına bırakıp uyandırıp öyle devam ediyorum emzirmeye

Haklısınız herşey dört dörtlük gitmiyor. Benim sütüm de son bir ayda artmaya başladı eskiden ben de sizin gibiydim emiyodu ama asıl mamayla karnı doyuyodu her öğün mama veriyodum sütüm çok az çıkıyordu emdikten sonra ki emerek bitiriyo da değildi bence süt yoktu emecegi. Umarım bugünler geçer herşey daha güzel ilerler bizim için de sizin için de.

Şaka mı bu sanki kendimi okudum burada ben düşüncelerimi okudum yalnızzz değilim demek ki çok teşekkür ederimmm bunu paylaştınız rahatladım inanın ne biçim anneyim düşüncesi yiyor beni de

Olabilir canım nedenini bilemedim o zaman. Benim bebeğiminde sürekli memede uykusu geliyor, elleriyle oynuyorum göğsünü sıvazlıyorum o şekilde uyanık tutuyorum. Zaman hızlı geçiyor yakında ek gıdaya başlıcaz zaten o zaman anne sütü ek gıda şeklinde gidersin inşallah

Sunu yaziyo olman bile ne kadar yeterli ve dusunceli bir anne oldugunun kaniti. Bosversene alt tarafi sut gercekten cok arşa cikariliyo anne sutu altin anne sutu en iyisi tamam herkes emzirmeyi tercih eder ilk basta ama olmuyosada canindan bebeginin huzurundan kiymetli değil gayet mamada anne sutu kadar yeterli oluyo. İnan kucucukler ama uzuntuyu stresi seziyolar. Ben emziriyorum evet ama mamada verdim ilk zamanlar napayim yani mama vermesen mi diyeninde agzina caktim sen kendi cocugunu ac birak o zaman diye. Asla asla disariya ozellikle kulaklarini tika sende sut mevzusunu kafandan at. Yoksa yok canin sagolsun misler gibi cesit cesit mama var sec begen al. yani su dk sutu kesilse burda herkesin aynisini yapicaz. Sen yine sagim yap bebegini emzir. Emzirmek sadece karin doyurmak degil bebeginin fiziksel zihinsel gelisimi ruhunun anneye doymasi icinde onemli. Bir damla sutum gelmedi 3 gun yinede 2 saatte bir emzirdim. Oyle sakinlesmisti oglum.

Kızlar bebeğiniz ne kadar sürede uyuyor benimki kucağımda uyuyo uykuya dalıyo ama yataga koyar koymaz uyanıyor bi de uykuya dalması uzun sürüyor sizin de böyle mi

Kızlar bebeğiniz ne kadar sürede uyuyor benimki kucağımda uyuyo uykuya dalıyo ama yataga koyar koymaz uyanıyor bi de uykuya dalması uzun sürüyor sizin de böyle mi
Bu uyku ne zaman düzene girecek 4 gözle bekliyorum. Sabah 8 gibi kalktı gece kalkmalarını saymıyorum. 8 den sonra toplam 1 saat uyumamıştır. Memeye alıyorum orada uyuyor bıraktığım an uyanıp ağlıyor. Şuan uyuyor ara ara uyandı beşiğini sallayıp geri uyuttum. Günlük 10 saat uyumuyor anlamıyorum normal mi acaba ? Artık emmekten kusuyor kusmasın diye kucağıma emme pozisyonuna alıp emzik veriyorum

Aynen emerken uyuyo koyunca uyanıyo öyle pış pış hafif sallama falan etki etmiyor ağlıyo baya alıyorum kucağımda geri uyuyo ama geri bıraksam gene uyanıyor çook uyuyup dalacak ki ancak uyanmasın emziği deniycem uyku geçişinde

Uyumadığı için duymadığını mı düşünüyorsun. Canım benim kızında gündüz uykusu az ve gündüz emdikten sonra uyuma huyu çok çok nadir sadece geceleri düzenli uykumuz var belki yetmediğini sen düşünüyorsundur

Sağınca 100 çıkması baya baya iyi canım bence

Ben eşimle bile o kadar çok tartisiyordum ki bu konuda o mama yapıp getirince sen bana yetersiz mi demek istiyorsun diye ama hiç gerek yokmuş bunu yeni yeni anliyorum ikinci çocukta. Kesinlikle sütün olmaması veya az olması bir yetersizlik değil. İlk çocukta maalesef o kadar tecrübesiz oluyoruz ki şimdi o hallerimizi hatırlayıp gülüyoruz eşimle.

Yaa benim kızımda öyle demekki oda 3 aylık

Menenjit yaptirmayi dusunen arkadaslar birkac saatlik bir ates yasadik ama sukur dustu. Sadece assssiri huysuzluk yapti bizde aglama kriziyle gecti uyutana kadar son durum boyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…