- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #30.481
Bizde de vardı karbonat fayda etmeyince doktor mikostatin diye bir ilaç verdi anında fayda etti bilginiz olsun.Slm kız lar benim Paşa'nın dilinde beyaz katman oluştu resmen geçmek bilmiyor
Ay bizimkilerin arasında 1 ay var diye hatırlıyorum. Siz başlayın, ben 1 ay gerinizden geleyimUyku eğitiminı erkenden düşünen var mı kızlar? Ben bir iki hafta içinde denemek istiyorum biraz biraz. Önce uyku saatlerini ayarlayıp sonra rutinleri oturtup desteksiz uyku denicem. Var mı eşlik etmek isteyen beraber delirelim
Ahahahha hadi bakalım gazamız mübarek olsun o zamanAy bizimkilerin arasında 1 ay var diye hatırlıyorum. Siz başlayın, ben 1 ay gerinizden geleyimhem tecrübe de olur.
Dün kullandım ilk defa 15 dklık yoldu çok sevdiBen dolu dolu 3 aylık olunca bi tık yükselttim.Etrafı izliyor ara ara güneşte vuruyor hem.
Olabilir geçmiş olsun umarım bir sorun olmazBenden de işitme testi istendi.Hatta klinik bera testi yazmışlar Eğitim Araştırma Hastanesi diye de not düşülmüş yine 6. Ayda.
Bebeğin kulağında et beni var içeri doğru uzama yapabiliyormuş kimisinde o yüzden dediler.Eşimin yeğeninde de var muhtemelen genetik bi özellik.
Bu arada ben minik rutin oluşturmayı deniyorum. Uyandı, emzir, altını değiştir, agugugu yap, ana kucağında biraz takılmaca, sonra kitap okuma ve kucakta pışpış, sonra uyku. Bakalım şimdilik karşı çıkmıyor ama 4. Ayda uyku gerilemesi var deniyor. Tam o dönem uyku eğitimi vermek için güzel zamanmış.Ahahahha hadi bakalım gazamız mübarek olsun o zaman
Selaaam kızlar nasılsınız bu pazar ailemin yanından evime dönüyorum artık bebem ve ben yine başbaşa olacağız hayırlısı olsun herkes yapabiliyor ben neden yapamayayım değil miUyku eğitiminı erkenden düşünen var mı kızlar? Ben bir iki hafta içinde denemek istiyorum biraz biraz. Önce uyku saatlerini ayarlayıp sonra rutinleri oturtup desteksiz uyku denicem. Var mı eşlik etmek isteyen beraber delirelim
Bu arada ben minik rutin oluşturmayı deniyorum. Uyandı, emzir, altını değiştir, agugugu yap, ana kucağında biraz takılmaca, sonra kitap okuma ve kucakta pışpış, sonra uyku. Bakalım şimdilik karşı çıkmıyor ama 4. Ayda uyku gerilemesi var deniyor. Tam o dönem uyku eğitimi vermek için güzel zamanmış.
İlk uyku sinyallerini verdiği an yatağına koyun diyorlar. Eğer ağlarsa kucakta sakinleştirme (sallamadan) sakinleştikten sonra tekrar yatağa koyma. İlk günler 20-30 sefer bile sürüyormuş ama sonra alışıyorlarmış. Tabii sakin kalabilmek önemliben sakin kalabilir miyim bilmiyorum. O yüzden eşime dicem ama gündüz yine benimle uyumak zorunda. Bakalım nolcak
Dün kullandım ilk defa 15 dklık yoldu çok sevdi
SIRTI BİZE DÖNÜK OLARAK Mİ KULLANDNIZ PUSET Mİ BAHSETTİĞİNİZ DAHA ERKEN DEĞİL Mİ SIRTINI DÖNDRÜMEK İÇİN
Aslında açlık kısmj garip gelmiyor. Kızım daha 1 ay dolmadan gece 5-6 saat uyumaya başladı. Kilo aşımı da gayet iyiydi sütüm vardı. Tekrar kaldırıp emzirmiyordum bende yatıyordum tüm gece.Dilini ısır kıymetini bil bol bol uyu ahahaha her an her sey olabilir. Bence çok normal 3 aylıktan büyük bebeklerde 6-8 saat arası açlık normalmiş endişelenme yani tadını çıkart
Ben tam 4 ay olunca yapacağım 1 ay bekle beni beraber yapalımUyku eğitiminı erkenden düşünen var mı kızlar? Ben bir iki hafta içinde denemek istiyorum biraz biraz. Önce uyku saatlerini ayarlayıp sonra rutinleri oturtup desteksiz uyku denicem. Var mı eşlik etmek isteyen beraber delirelim
Bacım sen ne yiyorsun ne içiyorsun günde kaç nefes alıp kaç adım atıyorsun hele bir anlat belki ucundan kenarından yakalarız bişeyselam kızlar
Bu kadar uyku problemi yaşayan anneye bunu sormak istemezdim ama bende endişelendim.
Artık normal olarak gündüz uykuları kısaldı. Genelde 30-40 dk uyuyordu günde birkaç kez.
Fakat 2 gündür kızım yenidoğan gibi uzun uzun uyuyor. Bugün artık 4 saat olunca uyandırıp karnını doyurdum. Daha kalkmadan yine uyudu. Yine 4 saat oldu uyuyalı. Gece uyumuyor desem 2 gecedir aralıksız 7-8 saat uyuyor. Gayet iyi gözüküyor hastalık yok gibi. Bilemedim normal mi?
Sadece dilinde mi var pamukcuk dudak yanaklarda da olur sadede dilinde varsa süt kalıntısı olmasın, benim bebişin de dili hep beyaz oluyor ama süt bizimki, pamukcuksa mikostatin damla var sarı bişey bebeğin ağzına ondan damlatıyorsun aynı zamanda göğsünede sür yoksa göğsünden tekrar geçiyor bebeğe aynı anda tedavi olun yani çok geçmiş olsunPamukçuk yüzünden emmeside zorlaşıyor resmen karbonatlı suyla temizliyorum yoksa dilin üstü bembeyaz kesiyor
Ya hahahaha keşke bir yöntemi taktiği olsa herkese versem tüm bebeler uyusa.Bacım sen ne yiyorsun ne içiyorsun günde kaç nefes alıp kaç adım atıyorsun hele bir anlat belki ucundan kenarından yakalarız bişeymaşallah maşallah diyelim darısı tüm bebişlerin başına
Rutinler çok güzel çocuklar tekrar şeylerde güven hissediyo ne geliceğini bildiği için bayıldım devamBu arada ben minik rutin oluşturmayı deniyorum. Uyandı, emzir, altını değiştir, agugugu yap, ana kucağında biraz takılmaca, sonra kitap okuma ve kucakta pışpış, sonra uyku. Bakalım şimdilik karşı çıkmıyor ama 4. Ayda uyku gerilemesi var deniyor. Tam o dönem uyku eğitimi vermek için güzel zamanmış.
İlk uyku sinyallerini verdiği an yatağına koyun diyorlar. Eğer ağlarsa kucakta sakinleştirme (sallamadan) sakinleştikten sonra tekrar yatağa koyma. İlk günler 20-30 sefer bile sürüyormuş ama sonra alışıyorlarmış. Tabii sakin kalabilmek önemliben sakin kalabilir miyim bilmiyorum. O yüzden eşime dicem ama gündüz yine benimle uyumak zorunda. Bakalım nolcak.
Yaa sen çaktırmadan uyku eğitimi vermişsin zaten ahahahSelaaam kızlar nasılsınız bu pazar ailemin yanından evime dönüyorum artık bebem ve ben yine başbaşa olacağız hayırlısı olsun herkes yapabiliyor ben neden yapamayayım değil mioğlum tam 3 ay 17 günlük bir rutin oluşturdum el yüz yıkama alt ve kıyafet değiştirme bu esnada ninni mırıldanıyorum saç tarama hafif bir masaj emzirme uyku, hafif mayışınca ytağına yan koyup poposuna pat pt yapıyorum uyuyana kadar ama bu aralar atak mıdır nedir uykularda problem var umarım geçer dün 11 de zorla uyudu seninki kaçta uyuyor atak bitti mi ben bu süreçte de değiştirmek istemiyorum rutini ama eğer bir buçuk saatten fazla uyumamışsa kocama verip bi uzaklaşmam gerekecek onu da odadan çıkartırım belki artık sonra tekrar deneriz:/ senin uyguladığın bir şey var mı birlikte deneyebiliriz bize erken mi bilmiyorum ama siz 4 aylık olmuşsunuz maşallah :)
İşte çocuğun hamurunda da var uykuyu seviyo demek ki önceliği uykuAslında açlık kısmj garip gelmiyor. Kızım daha 1 ay dolmadan gece 5-6 saat uyumaya başladı. Kilo aşımı da gayet iyiydi sütüm vardı. Tekrar kaldırıp emzirmiyordum bende yatıyordum tüm gece.
Ama gündüz uykusu bayaa azalmıştı. Gündüz bu kadar uyuması korkuttu
Okuyunca hayatımızın ne kadar düzensiz olduğunu farkettim şuanYaa sen çaktırmadan uyku eğitimi vermişsin zaten ahahahçocuk tabi makine değil ki bizimde bir günümüz bir günümüzü tutmuyo veya aynı hızda uykuya dalamıyoruz sekteye uğraması çok doğal sabırla devam et ve evet sabrının taştığı yerde bi 10dk bebekten uzaklaşmak nimet gerçekten bence sen zaten adımı atmışsın yatağında uyutmaya çalışarak bana kalırsa ya devam et böyle 2 ay daha sonra beşikten uzaklaşma yöntemini yaparsın kucak istemeyen bir bebekse en hızlı sonuç verem oymuş. Sadece uyku saat düzeni yapmaya çalış. Bizim istisnalar dışında fix artık 7.30 8 uyanış 9 ilk uyku 12 ikinici 2 üçüncü 4 dördüncü sonra 7ye kadar uyutmuyorum zaten uyumak istemiyo 7 7.30 arası gece uykusuna geçiş şeklinde. İşte 9da 11de uykuda beslenme gece 2 ve 4te genelde beze uyanıyo birazda emmeye 15dk sürüyo onlarda en fazla böyle geçiyo şimdilik
Düzenimizde varda hala tekme tokat uyuyoruz uyutma işi bitince genelde yüzümde çizik oluyo veya pişlemekten boğazım kurumuş oluyo ahahah bambam işte ilkel bebeOkuyunca hayatımızın ne kadar düzensiz olduğunu farkettim şuanbence bambam kendine uyku eğitimini vermiş bile annesi sen ona ancak eşlik edersin
İlk çocuklarda plana göre yaşanıyor sanırım çocukta uyum gösterirse.
İkinci çocuklarınsa kaderi çok farklı zaten hayata ikinci olarak başlayınca hep önündeki birincinin bitmek tükenmek bilmeyen istekleriyle sıra ona zor geliyor
Mesela ilk çocukta uyudu mu olağanüstü hal ilan ederdik çıt çıkmazdı, ikinci çocukta ise uyutunca evde tam bir kaos varokula gidecek olanın hazırlığı ödevi beslenmesi banyosu sınavı bitmeyen krizleri içinde büyümeye çalışan bir kardeş bebik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?