- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #30.501
Bebekler alışkanlıklarını hiç unutmaz gibi geliyor o an ama çok çabuk unutuyorlar aslında bence çok çabuk ayak uydurur seninki kendi kendine uyumaya başarılar dilerim kardeşDüzenimizde varda hala tekme tokat uyuyoruz uyutma işi bitince genelde yüzümde çizik oluyo veya pişlemekten boğazım kurumuş oluyo ahahah bambam işte ilkel bebeo konu zaten en kıyamadığım şey yaa karambole büyüyo ikinci kaderi öyle gariplerimin ahaha bide ilk çocuktaki ilgi alaka haliyle olamıyor gariban büyüyolar biraz
Seninkinin hamurunda var sende düşkünmüsün uykuya benimki armut dibine düşmüş hiç aram yok uykuyla hatta bana göre iyi bile uyuyor, size tekrar maşallah diyelim de sonra 4 saat gündüz uykusu 3,5 saate düşmesinYa hahahaha keşke bir yöntemi taktiği olsa herkese versem tüm bebeler uyusa.
Tek Farklı yaptığım şey acıkmıştır diye o uyanmadan ilk 15 gün dışında hiç uyandırmadım. İlk 15 günde 3 saatte bir emzirdim. Sarılık riski yoktu. Kilo alımı iyiydi. Sütüm emzirmesem de azalmıyordu. Bu üçü iyi olduğu sürece bana göre sorun yoktu. Bence başta çok sık kalkmadıkça gece uzun uykuya ve uzun süreli açlığa alıştı.
İlk 1 ay yine gece kendisi kalkıyordu arada. Sonra yavaş yavaş gece uykusu uzadı önce 4-5 saat oldu. Sonra 6-7 en son 8-9 saate kadar çıktı. Çok nadiren 1 kez uyanıp emiyor. Onun haricinde gece uyuyor. Bende hiç ellemedim. Acıkmıştır diye emzirmeye kalkmadım. Acıksa ortalığı yıkar. Sanırım doğduğundan beri uykusunu bölüp durmayınca buna alıştı.
Gündüz uykusu iyi değil ama normalde. Gece bu kadar uyuyunca gündüz uykusu çok sorun olmuyor. bende dinleniyorum gece yeterince. Sadece 2 gündür gece zaten uzun uyuyor gündüz de uzun uyuyunca çok korktum. Sürekli başına gidip kontrol ediyorum. Hatta ilk kez kendim uyandırdım dün korkudan gündüz. Ama gayet iyi maşallah. Gündüz de böyle uyursa ohooo yaşadım
Ay inşallah hepimizin danacıkları başarsınBebekler alışkanlıklarını hiç unutmaz gibi geliyor o an ama çok çabuk unutuyorlar aslında bence çok çabuk ayak uydurur seninki kendi kendine uyumaya başarılar dilerim kardeş
Onuda kullanıyorum çok şükür azaldı salya konusu hala devam yaSadece dilinde mi var pamukcuk dudak yanaklarda da olur sadede dilinde varsa süt kalıntısı olmasın, benim bebişin de dili hep beyaz oluyor ama süt bizimki, pamukcuksa mikostatin damla var sarı bişey bebeğin ağzına ondan damlatıyorsun aynı zamanda göğsünede sür yoksa göğsünden tekrar geçiyor bebeğe aynı anda tedavi olun yani çok geçmiş olsun
Ben diyet yapmıyorum alanında iyi bir Dr gittim laktozsuz süt peynir yoğurt yiyorum hem bebeğim kalsiyum eksilmiyor hemde indirirken kolay yapıyor süt alerjisi de varsa canım tavsiye ederimAlerjimiz doktor onayıyla hayırlı uğurlu olsun
Ben biliyodum zaten ama doktor da yediklerine dikkat et diye bir sürü şey sıraladı
Ve battaniyeler halılarhepsi kalkacak yine
Dün çok soğuk diye battaniye örttük üstümüze, sabaha kadar tıkandı yavrum.
Yanaklar kızarıyor
Diyet yapmak istemiyorumama mecbur
Ama bazı çocuklara da etkisi gitmiyor bizim komşuda bitirene kadar içiriyor ben 4 hafta sonra ona veriyorum atmamak için ama bize yaramıyor anlamadım gitti bu olaydaCiddi mi ya, benim dolapta hep calpol olur bitinceye kadar kullanırdımdemekki boşuna mıymış
Ben de denedlm ama bnmki uykuya dalması gerektiğini anlamıyor yatakta oynuyor oyalanıyor eesmenUyku eğitimimi verdim bilmiyorum ama bizimki bişey istediğinde ı ılamaya başlıyor.Aşağı yukarı anlıyorum uykusunu.
Asla erken yatan bi bebek değil bu arada.10dan önce o odaya gidemiyoruz.
Dalana kadar 11 oluyor.Işığı kapatıyorum,emzik veriyorum emziğe bi kaç kere pış pış yaparak dokunuyorum, uyumaya niyeti varsa ellerini önüne alıyor yada battaniyesiyle oynaya oynaya uyuyor.Sonra da emziği atıyor.
Aslında emziğe hiç başlamak istemedim.
Tabi bazen başarılı olamıyorum 10 dk sonra bi zırıltı sesi koşuyorum tekrar aynı şeyi yapıyorum ayrılıyorum yanından.
Zaten Dr direk hanginizde alerjik lik var diye sordu bu işler ırsidir dediİlk aylar annenin bağışıklığını alıyorlarmış 4.aydan sonra kendi bağışıklıkları oluyormuş o yüzden yeni yeni çıkabilir dedi doktorumda. Alerjiye yönlendirdi. Yumurta süt domates kuruyemiş tahin saydı, ben domates hariç hepsini her gün yiyorumBunlarda faydalı olduğu için kesme şimdilik dedi. Benim bir kere oldu ama o yüzden gıda alerjisi değilde belki yünlü bir yere temas etmiş olabilir dedi. Benimde bebekken yünlü örme şeylere alerjim varmış. Kızımda benim gibi çok beyaz çok hassas tenli o yüzden gıda değil bence
Kaçta uyanıyo peki baya geç yatıyomuş? Veya gündüz uyku süreleri nasıl?Uyku eğitimimi verdim bilmiyorum ama bizimki bişey istediğinde ı ılamaya başlıyor.Aşağı yukarı anlıyorum uykusunu.
Asla erken yatan bi bebek değil bu arada.10dan önce o odaya gidemiyoruz.
Dalana kadar 11 oluyor.Işığı kapatıyorum,emzik veriyorum emziğe bi kaç kere pış pış yaparak dokunuyorum, uyumaya niyeti varsa ellerini önüne alıyor yada battaniyesiyle oynaya oynaya uyuyor.Sonra da emziği atıyor.
Aslında emziğe hiç başlamak istemedim.
Tabi bazen başarılı olamıyorum 10 dk sonra bi zırıltı sesi koşuyorum tekrar aynı şeyi yapıyorum ayrılıyorum yanından.
8.30 gibi uyanıyor alt değiştir,emzir,biraz oynaşma.10.30 gibi ben kahvaltıya oturmuş oluyorum onu da ana kucağına karşıma alıyorum kahvaltımı yaparken ı ılamaya başlıyor,yatırıyorum.Kahvaltımı toplamama yemeğimi yapmama müsaade ediyor yaklaşık 1 saat-45 dk gibi uyuyor.12-1 arası hava güzelse uyanık olur hemen dışarı çıkarıyorum.Kaçta uyanıyo peki baya geç yatıyomuş? Veya gündüz uyku süreleri nasıl?
Ben varım.Kundağı bıraktım.Sıçrıyor kendini uyandırıyor diye kullanıyordum 2 aylık olmak üzereydi bıraktım.Baştan zorlandık dalamıyordu,ağlıyordu göğsüme alıp emzirip sakinleştirdim.Böyle böyle unuttu.Fikir vermesi açısından ben de uyku düzenimizi paylaşayım. Uyku konusunda uyanıklık sürelerini hep takip etmeye çalışsam da, başta tüm tuşlara basıyordum yeterki uyusun diye. Son 1 aydır uykuya yatırmadan bir 10 15 dk önce yatacağı loş odaya alıyorum. Biraz camdan dışarı bakıyoruz, orada hafif bir sesle konuşuyorum onunla sonra perdeleri kapatıyorum. Hafif bir müzik açıyorum kucağımda biraz sarılıp birkaç dakika yavaş yavaş dans ediyoruz. Sonra kundaklayıp, emziğini verip öpüyorum, iyi uykular diyorum. Kucağıma alıyorum yaklaşık 1 dk kadar kucağımda sakinleyip mayışıyor. Sonra yatağına koyuyorum, göğsüne pat pat yapıyorum kafasını okşuyorum, pış pış müziği ile bazen 2 3 dk içinde uyuyor, bazense 20 25 dk yı buluyor, başta bir kuduruyor ama uyuyor. Bu sürede destek vermeye devam ediyorum tabi. Bazen yatağına koyduğumda ağlıyor kucağıma alıp bi 30 40 saniye sonra yerine koyuyorum, bunu yatırdığımda ağlamayana kadar tekrarlıyorum. Akşamları ise bez değiştirme, pijama giyme, burun açma gibi şeyler yapıyorum ekstradan rutininde.
Şu an gece uykusuna 7 bucukta dalmış oluyor, 11 de bir rüya öğünü yapıyorum uyanmadan devam ediyor uykuya, sonra 3 gibi acıkıp uyanıyor, bu beslenmesinden sonra biraz uyanık kalıyor, bazen yarım saat bazen 1.5 saate kadar gülmece eğlenmece cozuttuğu oluyor. Bir de kundakla sırt üstü yattığından gazı birikiyor pırtlmak için baya gayret gösteriyor. Sonrasında tekrar dalıp 7 bucuğa kadar uyuyor.
Gündüzleri genelde 45 er dakika uyuyor, 4 defa. Tabi bazen 45 yerine 30 uyduğu oluyor bazı uykularında. Ama bu sıralar sabırla bir yöntem deniyorum, uyku meleği youtube sayfasında kısa gündüz uykularını uzatmak ile ilgili bir metot öneriliyor. Uzun vadede 4 ila 6 haftada sonuç veriyor ama ben yavaş yavaş sonuç almaya başladım 1 haftadır. Mesele dün ve bugün 2 kere 45 dk 1 defa da 2 saat uyudu (45 dk üzerine uyandı uykuya döndürdüm ve 2 saate tamamladı).
4 ayın ya da 5 ayın sonunda da desteksiz uyutmak istiyorum tabi aramızdaki ilişkiye zarar vermeden,ama bakalım. buradan deneyenler olursa bizimle de paylaşsalar çok iyi olur süreçlerini. Öncesinde kundağı bırakmamız lazım tabi ben en çok bu zorlayacak sanırım, kundaksız hayatta uyumaz gibime geliyor, bizim gibi uzun süre kullanıp bırakan var mı acaba?
Önce kundaktan bahsedeyim doğduğundan beri kundakla uyudu ama bikaç hafta önce dönmeye başladığı için bıraktık kundak işini uyku tulumuna geçtik baya kollu bacaklı. Şöyle ki ekler serbest uyumadı. Ben kucağımda sallayarak uyutuyorum ben tuttum kollarını vücuduna yapıştırıp kundakta gibi öyle uyjuya dakdı yatağa koyunca uykusu bölünmedi. Bikaç gün moro refleksi çoktu sık sık uyandırdı kendini ama şuan 0 diyebilirim bazen hızlı dönüyo yatakta o zaman oluyo.Fikir vermesi açısından ben de uyku düzenimizi paylaşayım. Uyku konusunda uyanıklık sürelerini hep takip etmeye çalışsam da, başta tüm tuşlara basıyordum yeterki uyusun diye. Son 1 aydır uykuya yatırmadan bir 10 15 dk önce yatacağı loş odaya alıyorum. Biraz camdan dışarı bakıyoruz, orada hafif bir sesle konuşuyorum onunla sonra perdeleri kapatıyorum. Hafif bir müzik açıyorum kucağımda biraz sarılıp birkaç dakika yavaş yavaş dans ediyoruz. Sonra kundaklayıp, emziğini verip öpüyorum, iyi uykular diyorum. Kucağıma alıyorum yaklaşık 1 dk kadar kucağımda sakinleyip mayışıyor. Sonra yatağına koyuyorum, göğsüne pat pat yapıyorum kafasını okşuyorum, pış pış müziği ile bazen 2 3 dk içinde uyuyor, bazense 20 25 dk yı buluyor, başta bir kuduruyor ama uyuyor. Bu sürede destek vermeye devam ediyorum tabi. Bazen yatağına koyduğumda ağlıyor kucağıma alıp bi 30 40 saniye sonra yerine koyuyorum, bunu yatırdığımda ağlamayana kadar tekrarlıyorum. Akşamları ise bez değiştirme, pijama giyme, burun açma gibi şeyler yapıyorum ekstradan rutininde.
Şu an gece uykusuna 7 bucukta dalmış oluyor, 11 de bir rüya öğünü yapıyorum uyanmadan devam ediyor uykuya, sonra 3 gibi acıkıp uyanıyor, bu beslenmesinden sonra biraz uyanık kalıyor, bazen yarım saat bazen 1.5 saate kadar gülmece eğlenmece cozuttuğu oluyor. Bir de kundakla sırt üstü yattığından gazı birikiyor pırtlmak için baya gayret gösteriyor. Sonrasında tekrar dalıp 7 bucuğa kadar uyuyor.
Gündüzleri genelde 45 er dakika uyuyor, 4 defa. Tabi bazen 45 yerine 30 uyduğu oluyor bazı uykularında. Ama bu sıralar sabırla bir yöntem deniyorum, uyku meleği youtube sayfasında kısa gündüz uykularını uzatmak ile ilgili bir metot öneriliyor. Uzun vadede 4 ila 6 haftada sonuç veriyor ama ben yavaş yavaş sonuç almaya başladım 1 haftadır. Mesele dün ve bugün 2 kere 45 dk 1 defa da 2 saat uyudu (45 dk üzerine uyandı uykuya döndürdüm ve 2 saate tamamladı).
4 ayın ya da 5 ayın sonunda da desteksiz uyutmak istiyorum tabi aramızdaki ilişkiye zarar vermeden,ama bakalım. buradan deneyenler olursa bizimle de paylaşsalar çok iyi olur süreçlerini. Öncesinde kundağı bırakmamız lazım tabi ben en çok bu zorlayacak sanırım, kundaksız hayatta uyumaz gibime geliyor, bizim gibi uzun süre kullanıp bırakan var mı acaba?
O zaman çocuğun uyku karakteri böyle erken yatmayı sevmiyo8.30 gibi uyanıyor alt değiştir,emzir,biraz oynaşma.10.30 gibi ben kahvaltıya oturmuş oluyorum onu da ana kucağına karşıma alıyorum kahvaltımı yaparken ı ılamaya başlıyor,yatırıyorum.Kahvaltımı toplamama yemeğimi yapmama müsaade ediyor yaklaşık 1 saat-45 dk gibi uyuyor.12-1 arası hava güzelse uyanık olur hemen dışarı çıkarıyorum.
Günün devamını onun tepkisine göre ayarlıyorum.1 saat uyanıksa 1 saat uyuyor.Ben ev işi yaparken hep yanımda konuşuyorum,şarkı söylüyorum baktım mızırdanmaya başladı direk beşiğe koyup emziğini veriyorum ,battaniyesini örtüyorum,emziğe 2 pışpış o hemen başını sola çeviriyor elleriyle oynamaya başlıyor yanından ayrılıyorum.Bazen bunları görmeyi bile beklemiyorum sessizleşiyor uzaktan bakıyorum dalmış.Çünkü bazen beni görünce gözlerini açıp şirinlik yapmaya çalışıyor.Kucağıma alana kadar şirinlik alınca mızığa bağlıyor.Anlıyorum ki uyku iyice vurdu aslında.
Gündüz uykularında bazen 45 dk bazen 1 saati buluyor.Gün içinde öyle hiç durmadan 4 saat uyuduğu olmadı onu gece yapıyor bazen daha uzununu bile yapıyor.Bugün dışarda biraz uzun kaldık mesela 15.00’de bi uyudu 17.30’a kadar.
Ben erken yatırmaya çalıştım 7.30da gece uykusuna yatıran var ama benimki zombi gibi 5te uyandı etrafa gülücük saçıyorO zaman çocuğun uyku karakteri böyle erken yatmayı sevmiyodedim acaba gündüz uykuları çok mu uzun da gece uykusundan çalıyo ama gayet yeterliymiş. Uykuya geçişte 10 numara maşallah. 11 de uyusada gözüne batmaz
üç gün önce 17.38 de bi yattı meğer gece uykusuna yatmışBen erken yatırmaya çalıştım 7.30da gece uykusuna yatıran var ama benimki zombi gibi 5te uyandı etrafa gülücük saçıyor
Yat oğlum sabah olmadı daha diyorum şirinlik yapmaya çalışıyor ben baygınlık geçiriyorum.
Ay bi kaç kere benim de başıma geldi.Bi elin parmaklarını geçmez ama benimki gecelere akacak gibi en baştan beri bir aralar 12yi bulduruyordu.Oğlum sen daha kaç aylık bebesin dedim 10’a çekebildim anca.üç gün önce 17.38 de bi yattı meğer gece uykusuna yatmış20-21 gibi yatmasını çok isterdim gece uykusuna. Sosyal hayatım sıfır sıfır sfııııır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?