- 16 Mayıs 2022
- 2.129
- 4.988
- 63
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #30.981
Aynı şekilde hissediyorum. Hatta bu yüzden benden iyi anne olmucak, neyse ki babası var diye düşünüyorum. Bana bazen zorunluluktan seviyormuşum, kendimi ona şartlamışım gibi de geliyor bu arada. Yani lohusalık emzirme süresince devam edebiliyormuş. Umarım lohusalıktır...
Cidden öyle. Sabah yine ıkınarak uyandı benim yawru. Yaptı rahatladık bakalım ne zamana kadar sürecek. Uykusuzluktan bayılacağım artık her dakika yanında durmamızı istiyor 1 dakika ayrılıyorum ağlıyorDeneyim bakalm yan yatırıp karnını da ovuyorum bazen ne zaman bitecek bu gaz kolik analarına saygı duyuyorum cidden
Teşekkür ederim mesajın iyi geldi biraz da ağladım geçti gibiCanım benim bak şimdi. Küçüklüğünde annenin sevgisini göstermemesinden kaynaklı ben öyle nir anne olmayacağım diye kendini şartlamış belli bir kalıba sokmuşsun. Ama sevgi her zaman tek şekilde gösterilmez ki. Öncelikle bunun farkında olmalısın. Bak mesela gece 1.36da yazmışsın kızının oturmasını düşünmüşsün. Buraya yazmışsın. Sevgi hissetmiyorum diyorsun ama hissetmeyen insan bunu düşünüp yazar mı gece gece?
Sen sanırım içimde sevgi hissetmiyorum kalbimde pıtırtı yok gibi hissediyorum derken şunu söylemek istiyorsun. Bazen anneler söyler ya içim taşıyor doluyor her baktığımda kalbim çarpıyor vs. Öyle yoğun duygular yaşarlar ki bunlar dile gelir. Kendini ben çok sevgi dolu bir anne olacağım diye şartlarken aslında bunlar sende de olsun istiyorsun. Ama sana şunu diyeyim benim annem tam böyle bir anne. Hala kaç yaşındayım bize bakarken bebekmişiz gibi çıldırır. Ve ben hiç sevmem. Çocuğuma karşı da böyle ama ben hiç değilim. Ben daha sakin daha içinde yaşayan bir anneyim. İnan çocuğumu annemden az öpmüşümdür öpmeyi çok sevmem çünkü. Mesela koku çekme oh mis gibi kokusu varmış olayıdq yok bende. Annem her kokladığında çıldırıyor. Yani basen anneden görmediğimizden değil karakterimiz böyle olduğu içinde oluyor. Ayrıca hamileliğimde de çok yoğun duygular hissetmediğim için vicdan yaptığım bir dönem olmuştu. Fakat düşününce herkesin duygu yoğunluğu farkıdır ve gösterme şekli farkıdır diye düşündüm. Sonuçta onu seven ilgi gösteren iyiliğini düşünen gece onun için kalkan sabahları uykusunu bölen bir kadınım. Nasıl sevmiyor olabilirim? Sen nasıl sevmiyor olabilirsin bunları yaparken? Kalbindeki o pıtırtı olmasa da çok seviyorsun biz burada sık sık bir şeyi düşünüp soru sormanla, her detayı düşünmenle buna şahidiz
İşte bunları yaşayınca sevmediğim için mi acaba diye sorguluyorum. Mesela uyumak istiyorum, o uyumuyor o an. İkimiz de stres oluyoruz bu sefer. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Ne bileyim emzirmeyi, alt açmayı, hastane işlerini falan görev gibi yapıyorum. Bazen yapmak istemiyorum falan. Yani sevgiyi bunlar ölçmez tabii ama seven insan biraz hevesle yapar, görev gibi yapmaz olarak görüyorum. Anlatabildim mi bilmiyorum amaHayatımız topyekün değişti. Geçen bende dışarı çıktım ve kızım hiçbir şekilde durmadı ağlayarak eve geldim. O kadar ihtiyacım vardı ki o an sakin durmasına ve benim orada rahatlamama. Mesela emzirmeyi uzun bir süre hiç sevmedim. Acıkınca üzülüyordum. Alt açmayı hala sevmiyorum. Ay onun şeyi mi kokar diyorlar ama ben çiş yaptığı bezde bile öğürerek açıyorum. Bunlar bizi az seven anne yapmaz.
Emiyor canım mamada veriyor um 3 saat beklemiyor asla göğüs süt dolmuyor o yüz ağlıyor 3 saat arayla sağdığımda tek göğüsten yeterli süt geliyo ama kızım müsade etmiyor dolsun o emsin 1saatte 2 saatte emmek istiyor çok sıkSadece mama içiyor desem doğru olur canım. Mama günde 20 ml filan sağınca çıkarsa veriyorum. Normal aptamil değil de, aptamil presyneo versiyonunu içiyor. Sıvı kakası. 5 günde bir filan yapıyor. Doktor sorum yok dedi. Seninki de emmiyor mu?
meryland sana hayranım gerçekten maşallah , sen ne dersen takip ediyorum :))) şimdi hemen kitabı alıcam. Bu arada başka kitaplar vs vs varsa da paylaş lütfen ben çok verimli geçiremedim hamilelik dönemini, doğaçlama yapıyorum ,henüz kızımn rutinleri pek oturamadı.Uyku için bir eğitim verilemeyeceğini, uykunun bir beceri olduğunu geliştirilmesi gerektiğini savunuyor. Uyku eğitimlerinde ağlamaya bırakma ve ya kontrollü ağlatma ve ya sandalye yöntemi ya da yatır kaldır yöntemi var ya bunların hepsinin sadece o an eğitim vermek için olduğunu beceriyi geliştirmediğini savunuyor. Güvenli bağlanmayı zedeler demiyorda güvenli bağlanmaya çelişen durumlar olduğunu bu sebeple zedeleme ihtimali olabilir diyor
Demir rengi de değiştiriyor diye biliyorum. Hatta kabız da yapabiliyor maalesef.Kızlar sağlık ocağı bize 4 ay aşılarına gittiğimizde Vegaferon Damla verdi Demir damlası sizlere de verdiler mi bu Damla'yı kullandıktan sonra çocuğun büyük çişinde koku oluşmaya başladı damladan mı acaba bilmiyorum
Kilo kaybı yoksa yapma derim bende huysuz değilse de dişleri için şu an kalsiyum daha çok ihtiyacı var be işlerimizi benimkide az geliyor ama onu çıkartırken çok zorlanıyor huysuz oluyor zaman bir iki gün kesiyom bendeNokta nokta var hala her bezde 1 nokta kan var. Şuan diyet yapmıyorum. Gelişimi iyi şükğr kilo kaybı yok. Kusmasıda normal kusma
Canım sen ankarada mısın Dr dönersen banaMerhaba kizlar biz dun sunnetimizi olduk ve deneyimlerimi sizlerle paylasmak istedim. Sunnet saatinden bir saat once onar dakika ara ile jetex diye bir krem surdum penisine klinige gittigimizde lokal anestezisi yapildi ve hic agri hissetmedi aglamadi on dakika da uyusmasini bekledik hic aglamadi bebegim cok konforluydu. Dunden beri 4 st araliklarla kantoron ve kremini donusumlu kullaniyoruz iyi durumdayiz cok sukur.
Utandırdın beni teşekkür ederim, faydam oluyorsa ne mutlu bana :) 6.aydan sonra çok daha güzel olacak rutinlerimiz inşallah özellikle uykularımız daha düzene girecek. anneliğin çoğu doğaçlama zaten kitaplardan öğrendiğim şey bebeğimi anlamak, gelişimine destek olmak, hangi oyunları ne zaman oynayacağımı bilmek oldu. Fotoğraf ekledim, 1-5 yaş olan kitabı henüz okumadımmeryland sana hayranım gerçekten maşallah , sen ne dersen takip ediyorum :))) şimdi hemen kitabı alıcam. Bu arada başka kitaplar vs vs varsa da paylaş lütfen ben çok verimli geçiremedim hamilelik dönemini, doğaçlama yapıyorum ,henüz kızımn rutinleri pek oturamadı.
Çok şükür yok ve yapmıyorum aynen. Huysuzluk falan da yok. Haklısın diş serüveni başlayacak birdeKilo kaybı yoksa yapma derim bende huysuz değilse de dişleri için şu an kalsiyum daha çok ihtiyacı var be işlerimizi benimkide az geliyor ama onu çıkartırken çok zorlanıyor huysuz oluyor zaman bir iki gün kesiyom bende
Cok tesekkurlerUtandırdın beni teşekkür ederim, faydam oluyorsa ne mutlu bana :) 6.aydan sonra çok daha güzel olacak rutinlerimiz inşallah özellikle uykularımız daha düzene girecek. anneliğin çoğu doğaçlama zaten kitaplardan öğrendiğim şey bebeğimi anlamak, gelişimine destek olmak, hangi oyunları ne zaman oynayacağımı bilmek oldu. Fotoğraf ekledim, 1-5 yaş olan kitabı henüz okumadım
İşte bunları yaşayınca sevmediğim için mi acaba diye sorguluyorum. Mesela uyumak istiyorum, o uyumuyor o an. İkimiz de stres oluyoruz bu sefer. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Ne bileyim emzirmeyi, alt açmayı, hastane işlerini falan görev gibi yapıyorum. Bazen yapmak istemiyorum falan. Yani sevgiyi bunlar ölçmez tabii ama seven insan biraz hevesle yapar, görev gibi yapmaz olarak görüyorum. Anlatabildim mi bilmiyorum ama
Bence bebeğin işleriyle uğraşmaktan bebeği sevmeye oynamaya zaman kalmıyor. Ya da kendinize zaman ayiramiyorsunuz. Su an bebek sizin için sevilecek bi şey gibi değil de bir iş gibi geliyo olabilir. Ama bu gibi durumlarda ben hep bunun böyle devam etmeyeceğini bi gün geçeceğini düşünüyorum. Bazen içinde bulunduğumuz durum hep öyle olacakmış gibi oluyor ama aslında geçip gidiyor. Sonuçta bu bi süreç uyum sağlayacaksınız. Yeni bi ise girdiğinde yeni bir eve taşındığında başlarda zorlanırsın ama sonrası çok keyiflidir kendi düzenini kurarsın.15 dk da bir uyanıyo ve sürekli ağlıyo mızmız atak böyle bişey mi daha önceki ataklarda hiç bişey olmamıştı
Kesinlikle canim cok guzel ozetlemissin hepimiz benzer sureclerden geciyoruz bir anda hayatin degismesi ve buna adapte olmak kolay degil hele ki bebegin gaz sorunu var iseBence bebeğin işleriyle uğraşmaktan bebeği sevmeye oynamaya zaman kalmıyor. Ya da kendinize zaman ayiramiyorsunuz. Su an bebek sizin için sevilecek bi şey gibi değil de bir iş gibi geliyo olabilir. Ama bu gibi durumlarda ben hep bunun böyle devam etmeyeceğini bi gün geçeceğini düşünüyorum. Bazen içinde bulunduğumuz durum hep öyle olacakmış gibi oluyor ama aslında geçip gidiyor. Sonuçta bu bi süreç uyum sağlayacaksınız. Yeni bi ise girdiğinde yeni bir eve taşındığında başlarda zorlanırsın ama sonrası çok keyiflidir kendi düzenini kurarsın.
Daha çok yeni anneyiz 3-4 aylık alışmak zaman alacak.
Bizden önceki jenerasyonun hayatı tekdüze idi. Çok benlik duygusu yoktu. Biz daha çok benlik duygusu ile büyüdük. İsteklerimiz mutluluklarımız mutsuzluklarımız rahatımız bunlar bizim için çok önemli. Öyle bir anda bunlardan taviz vermek kolay değil.
Kendini kimseyle kıyaslamamak gerek herkesin davranış şekli farklıdır. Sarilimoncugun dediği gibi yapı meselesi. Özellikle Instagramdaki annelerin hayatının aslında göründüğü kadar muhteşem olmadığını bilmek gerek.
Ben öncelikle kendimi düşünmeye çalışıyorum. Ben iyi olursam bebek de iyi oluyo eşim de iyi oluyo ailem de iyi oluyo. İyi anne olmak için kendimi hırpalamıyorum.
Emzirmek bana da öyle çok muhteşem gelmiyo sadece pratik. Bebek acıkınca hop yemek hazir. Ama ben emzirmesem de o çocuk bi şekilde beslenip doyacak.
Alt açmak da zor geliyor belim ağrıyor üşeniyorum. Hele banyo yaptırmak. Bence bebeğin işlerini ne kadar paylaşabiliyosak annelik o kadar keyifli hale geliyo.
Olabilir bikaç gündür gaz gaz bütün gün gaz Çıkarmakla uğraşıyorum bu biraz sıktı açıkçası belki ondan daral gelmiş olabilirBence bebeğin işleriyle uğraşmaktan bebeği sevmeye oynamaya zaman kalmıyor. Ya da kendinize zaman ayiramiyorsunuz. Su an bebek sizin için sevilecek bi şey gibi değil de bir iş gibi geliyo olabilir. Ama bu gibi durumlarda ben hep bunun böyle devam etmeyeceğini bi gün geçeceğini düşünüyorum. Bazen içinde bulunduğumuz durum hep öyle olacakmış gibi oluyor ama aslında geçip gidiyor. Sonuçta bu bi süreç uyum sağlayacaksınız. Yeni bi ise girdiğinde yeni bir eve taşındığında başlarda zorlanırsın ama sonrası çok keyiflidir kendi düzenini kurarsın.
Daha çok yeni anneyiz 3-4 aylık alışmak zaman alacak.
Bizden önceki jenerasyonun hayatı tekdüze idi. Çok benlik duygusu yoktu. Biz daha çok benlik duygusu ile büyüdük. İsteklerimiz mutluluklarımız mutsuzluklarımız rahatımız bunlar bizim için çok önemli. Öyle bir anda bunlardan taviz vermek kolay değil.
Kendini kimseyle kıyaslamamak gerek herkesin davranış şekli farklıdır. Sarilimoncugun dediği gibi yapı meselesi. Özellikle Instagramdaki annelerin hayatının aslında göründüğü kadar muhteşem olmadığını bilmek gerek.
Ben öncelikle kendimi düşünmeye çalışıyorum. Ben iyi olursam bebek de iyi oluyo eşim de iyi oluyo ailem de iyi oluyo. İyi anne olmak için kendimi hırpalamıyorum.
Emzirmek bana da öyle çok muhteşem gelmiyo sadece pratik. Bebek acıkınca hop yemek hazir. Ama ben emzirmesem de o çocuk bi şekilde beslenip doyacak.
Alt açmak da zor geliyor belim ağrıyor üşeniyorum. Hele banyo yaptırmak. Bence bebeğin işlerini ne kadar paylaşabiliyosak annelik o kadar keyifli hale geliyo.
Aynısı bizdede var 20 dk uyumuyor 4 aydan mıdır anlamadım sürekli gece de gündüz de mızlanoyo15 dk da bir uyanıyo ve sürekli ağlıyo mızmız atak böyle bişey mi daha önceki ataklarda hiç bişey olmamıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?