2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243

Hayatımız topyekün değişti. Geçen bende dışarı çıktım ve kızım hiçbir şekilde durmadı ağlayarak eve geldim. O kadar ihtiyacım vardı ki o an sakin durmasına ve benim orada rahatlamama. Mesela emzirmeyi uzun bir süre hiç sevmedim. Acıkınca üzülüyordum. Alt açmayı hala sevmiyorum. Ay onun şeyi mi kokar diyorlar ama ben çiş yaptığı bezde bile öğürerek açıyorum. Bunlar bizi az seven anne yapmaz.

Deneyim bakalm yan yatırıp karnını da ovuyorum bazen ne zaman bitecek bu gaz kolik analarına saygı duyuyorum cidden
Cidden öyle. Sabah yine ıkınarak uyandı benim yawru. Yaptı rahatladık bakalım ne zamana kadar sürecek. Uykusuzluktan bayılacağım artık her dakika yanında durmamızı istiyor 1 dakika ayrılıyorum ağlıyor

Teşekkür ederim mesajın iyi geldi biraz da ağladım geçti gibi aynen o dediğin can kaynaması bende olmuyor sanki görevim gibi geliyor herseyini düşünüyorum en iyisini yapmaya çalışıyorum ama kalbimde o kıpırtı yok aslında hep yoktu kimseye ama çocuguna olur insanın diye işte kendimi kötü hissettim sanki kalbimde ona karşı sevgi yok gibi geliyor zamanla olur inşallah keşke annem de sevgisini annen gibi yarısı kadar bile olsa gösterdeydi bu bende büyük yara açtı onu affettim ama geçmiyor bu eksiklik kızımı sevgiyle büyütmek istiyorum inşallah kalbim anneninki gibi sevgiyle dolup taşar canım kaynar

İşte bunları yaşayınca sevmediğim için mi acaba diye sorguluyorum. Mesela uyumak istiyorum, o uyumuyor o an. İkimiz de stres oluyoruz bu sefer. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Ne bileyim emzirmeyi, alt açmayı, hastane işlerini falan görev gibi yapıyorum. Bazen yapmak istemiyorum falan. Yani sevgiyi bunlar ölçmez tabii ama seven insan biraz hevesle yapar, görev gibi yapmaz olarak görüyorum. Anlatabildim mi bilmiyorum ama

Emiyor canım mamada veriyor um 3 saat beklemiyor asla göğüs süt dolmuyor o yüz ağlıyor 3 saat arayla sağdığımda tek göğüsten yeterli süt geliyo ama kızım müsade etmiyor dolsun o emsin 1saatte 2 saatte emmek istiyor çok sık

Kızlar sağlık ocağı bize 4 ay aşılarına gittiğimizde Vegaferon Damla verdi Demir damlası sizlere de verdiler mi bu Damla'yı kullandıktan sonra çocuğun büyük çişinde koku oluşmaya başladı damladan mı acaba bilmiyorum

meryland sana hayranım gerçekten maşallah , sen ne dersen takip ediyorum :))) şimdi hemen kitabı alıcam. Bu arada başka kitaplar vs vs varsa da paylaş lütfen ben çok verimli geçiremedim hamilelik dönemini, doğaçlama yapıyorum ,henüz kızımn rutinleri pek oturamadı.

Demir rengi de değiştiriyor diye biliyorum. Hatta kabız da yapabiliyor maalesef.

Nokta nokta var hala her bezde 1 nokta kan var. Şuan diyet yapmıyorum. Gelişimi iyi şükğr kilo kaybı yok. Kusmasıda normal kusma
Kilo kaybı yoksa yapma derim bende huysuz değilse de dişleri için şu an kalsiyum daha çok ihtiyacı var be işlerimizi benimkide az geliyor ama onu çıkartırken çok zorlanıyor huysuz oluyor zaman bir iki gün kesiyom bende

Canım sen ankarada mısın Dr dönersen bana

Utandırdın beni teşekkür ederim, faydam oluyorsa ne mutlu bana :) 6.aydan sonra çok daha güzel olacak rutinlerimiz inşallah özellikle uykularımız daha düzene girecek. anneliğin çoğu doğaçlama zaten kitaplardan öğrendiğim şey bebeğimi anlamak, gelişimine destek olmak, hangi oyunları ne zaman oynayacağımı bilmek oldu. Fotoğraf ekledim, 1-5 yaş olan kitabı henüz okumadım

Eklentiler

• image.webp
    115 KB · Görüntüleme: 49
Çok şükür yok ve yapmıyorum aynen. Huysuzluk falan da yok. Haklısın diş serüveni başlayacak birde

Cok tesekkurler

15 dk da bir uyanıyo ve sürekli ağlıyo mızmız atak böyle bişey mi daha önceki ataklarda hiç bişey olmamıştı

Sevgi konusu işlenmiş biraz, lohusalık depresyonu diyorlar buna ve ilk çocukta oluyor genelde, üzülmeyin en fazla 1 sene sonra geçiyor gidiyor hepsi bu fikirleri kafada düşünüp yer edindirmeyin bilinçaltına yeter. Kimin nasıl sevdiğine de kimse karışamaz üstelik başına bir şey gelse nasıl üzülürsün bunu düşün birşey hissetmesen o zaman da hissetmezsin çünkü yani sevmemekle ilgili değil durum bence kendinle içleştiriyorsun herşeyi ve uzaklaşıyorsun herşeyden sonra da bende mi böyle(sevgi göstermeyen biri) oldum acaba diyorsun. Merak etme sorun yok

15 dk da bir uyanıyo ve sürekli ağlıyo mızmız atak böyle bişey mi daha önceki ataklarda hiç bişey olmamıştı
Bence bebeğin işleriyle uğraşmaktan bebeği sevmeye oynamaya zaman kalmıyor. Ya da kendinize zaman ayiramiyorsunuz. Su an bebek sizin için sevilecek bi şey gibi değil de bir iş gibi geliyo olabilir. Ama bu gibi durumlarda ben hep bunun böyle devam etmeyeceğini bi gün geçeceğini düşünüyorum. Bazen içinde bulunduğumuz durum hep öyle olacakmış gibi oluyor ama aslında geçip gidiyor. Sonuçta bu bi süreç uyum sağlayacaksınız. Yeni bi ise girdiğinde yeni bir eve taşındığında başlarda zorlanırsın ama sonrası çok keyiflidir kendi düzenini kurarsın.
Daha çok yeni anneyiz 3-4 aylık alışmak zaman alacak.
Bizden önceki jenerasyonun hayatı tekdüze idi. Çok benlik duygusu yoktu. Biz daha çok benlik duygusu ile büyüdük. İsteklerimiz mutluluklarımız mutsuzluklarımız rahatımız bunlar bizim için çok önemli. Öyle bir anda bunlardan taviz vermek kolay değil.
Kendini kimseyle kıyaslamamak gerek herkesin davranış şekli farklıdır. Sarilimoncugun dediği gibi yapı meselesi. Özellikle Instagramdaki annelerin hayatının aslında göründüğü kadar muhteşem olmadığını bilmek gerek.
Ben öncelikle kendimi düşünmeye çalışıyorum. Ben iyi olursam bebek de iyi oluyo eşim de iyi oluyo ailem de iyi oluyo. İyi anne olmak için kendimi hırpalamıyorum.
Emzirmek bana da öyle çok muhteşem gelmiyo sadece pratik. Bebek acıkınca hop yemek hazir. Ama ben emzirmesem de o çocuk bi şekilde beslenip doyacak.
Alt açmak da zor geliyor belim ağrıyor üşeniyorum. Hele banyo yaptırmak. Bence bebeğin işlerini ne kadar paylaşabiliyosak annelik o kadar keyifli hale geliyo.

Kesinlikle canim cok guzel ozetlemissin hepimiz benzer sureclerden geciyoruz bir anda hayatin degismesi ve buna adapte olmak kolay degil hele ki bebegin gaz sorunu var ise

Olabilir bikaç gündür gaz gaz bütün gün gaz Çıkarmakla uğraşıyorum bu biraz sıktı açıkçası belki ondan daral gelmiş olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…