2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Gecmiş olsun canim
Cok üzülüyorum bebekler hasta olunca insallah bian once iyilesir
Canım çok sağol sürekli burun temizliği antibiyotik derken toparladı biraz çok şükür burnu açıldı yavrum nefes alamıyordu bir şey soracağım aslonda sen özelinde değil ama genel bir soru.. şimdi bebeğim emiyor ben o arada sırtına bez koyyorum terliyor çünkü emerken sonra bezi alıp yatırıyorum yataktan çıkınca da battaniyesine sarmaya özen gösteriyorum ama yapamıyorum bir şeyler eksik demek ki hasta oluyor çocuk. Neye dikkat etmem lazım beni aydınlatın ya nolur nasıl davranacağım çocuk terliyor diye sadece uzun kollu body car şu an üstünde mesela ekstra bir tişört giydirsem aşırı terliyor bu da ince mi kaçıyor acaba offf yazı çözdük de kafam çok karışık kış için bana yardım edin lütfen

Canim oda isisi cok onemli bide bataniye sariyoruz ya terliyo sonrada hasta oluyor
Bende sut verirken cok terliyo siliyorum temiz bi bezle
Ama inanki o kadar dikkat ediyoruz ya ondan hasta oluyorlar
Eski zamanda oyle ilgilenmiyolarda fazla hastalanmiyolardi

12. Haftada atak yasadınız mı yarım saat uyuyo max uyanıyo geri çoğunda gaz oluyo ama gece uykusundan sık uyanmazdı gece de uyanmaya başladı atak mı gaz agrısından mı anlayamadım

Kızlar bebeğim bir haftadır az sayıda çiş yapıyor önceden her bezi dolu dolu olurdu şimdi toplasam 6 7 tane değiştiriyorum ama dolu dolu değil dün gece hiç yapmamıştı. Sütüm mü yetmiyor acaba ya da idrar yolu enfeksiyonu mu var hiç bu durumu yaşayan var mı

12. Haftada atak yasadınız mı yarım saat uyuyo max uyanıyo geri çoğunda gaz oluyo ama gece uykusundan sık uyanmazdı gece de uyanmaya başladı atak mı gaz agrısından mı anlayamadım
Gaz varsa gazın sancısı ile uyanıyorlar. Biraz yüzüstü yatırabilirsin ya da sırt üstü yatarken bir sağa bir sola yan çevirip 5 saniye bekleyebilirsin çok güzel çıkıyor öyle gaz. Bebeğim 2 gündür ıkınıp duruyordu rezeneyi bırakmıştım geri başladım herkeste aynı olur mu bilmem ama çocukları sakinleştiriyor bence.

Ben atak yaşamadım henüz ama ne zaman gazlı olsa dediğin gibi oluyor canım. Uyuyor dalıyor ama gaz sıkıştırınca uyanıyor maalesef. Bu sebeple uykular çok kısa oluyor.

Hep yüz üstü yatıyo ama çıkarmıyı gaz ağlayarak uyanıyor uyandığında uğraşıyorum gaz da çıkmıyor anlamadım valla yarım saat ancak uyuyor dünden beri bende kimyon içiyorum ama sanki işe yaramıyo gibi
Ben atak yaşamadım henüz ama ne zaman gazlı olsa dediğin gibi oluyor canım. Uyuyor dalıyor ama gaz sıkıştırınca uyanıyor maalesef. Bu sebeple uykular çok kısa oluyor.
bende gaz dşye düşünüyorum ama uğraşıyorm gaz maz çıkmıyor anlayamadım

Dediğim gibi yap bide istersen sağa sola yatır beklet birkaç saniye zamanla alışıp çıkarıyorlar bende altını değiştirirken farkettim yapmaya başladım.

Dediğim gibi yap bide istersen sağa sola yatır beklet birkaç saniye zamanla alışıp çıkarıyorlar bende altını değiştirirken farkettim yapmaya başladım.
Deneyim bakalm yan yatırıp karnını da ovuyorum bazen ne zaman bitecek bu gaz kolik analarına saygı duyuyorum cidden

Kızlar bebekler 4. Aydan sonra destekli oturur ama kızım 3 aylık sürekli kalkmaya çalışıyor kafasını baya kaldırıp dizlerinden destek almaya çalışıyor oturmak istiyor kucagımda pusetteki gibi otururken yatırıp kaldırıyorum oturtmadan ama kemikleri ne zaman gelişir sürekli kalkmak oturmak istiyor

Ben 3 aylıktan başladım oturtmaya kısa aralıklarla oturt bence 3.5 civarı kafasını daha iyi tutmaya başlar 4e doğru kucağında baya oturtursun

Kızlar lütfen bana yardım edin psikolojik olarak tuhaf hissediyorum sanki çocuğumu sevmiyorum gibi yani sevmiyorum değil de kalbimde kıpırtı yok niye böyle bilmiyorum bir gün ayrı kalamam ağlarım kimseye veremem onu onun için herseyin en iyisini yapıyorum yapmaya çalışıyorum ama sanki sevgim yok gibi hissetmeye başladım ben küçükten beri sevgisiz ortalıkta büyüdüm hiç sarılınmadım öpülmedim koklanmadım şimdi annem sevgisini gösteriyor ama o zamanki sevginin yerini tutmuyor asla kızımı sevgiyle büyütcem dedim hep ama sanki görev gibi geliyo şuan. Sanki bir iki gündür böyle hislerim büyüdüğünü düşününce bile ağlıyodum gene ağladım dün büyüdü dbüyümesin çok güzel diye bir anını bile kaçırmak istemiyorum diyordum mesela şimdi niye böyleyim kendimi kötü hissediyorum şuan neden kalbimde kıpırtı yok geçecek mi hormonlardan mı niye böyleyim şuan

Sevgi hissetmeme durumu bende hep vardı psikolojik destek alıcam ileride konu da açmıştım anneme babama kardeşime bile eşime de kalpten sıcaklık yok hissetmiyorum ama evlat başka şimdiye kadar biraz vardı sanki ama iki gündür kayboldu gibi sorumluluklardan mı neden sevgi oluşmayacak mı neden böyle oldu

Son düzenleme:
Aynısını yaşıyorum ya. Dün fotoğraflara bakıyoruz eşimle, ilk fotoğraflarda duygusuz bakıyormuşum, kendi canımın derdindeydim zaten de neyse şimdi farklısın değil mi diyor, hııı falan dedim ama ne bileyim. Hani herkesin dediği kokusu kavramı bile bende yok. Süt kokuyor işte yani. Ne kokabilir ki zaten diyorum. Ya da emzirmek için çok kutsal olarak görülüyor ya bana o kadar da şey gibi gelmedi. Anlatabildim mi bilmiyorum ama. Sürekli kendimi telkin etmeye çalışıyorum, ay bebem çok güzelsin, seni ben mi doğurdum vs diyerek ama sanki hissederek de söylemiyorum. Üfff gerçekten zor ya...

Uyurken fotolarına bakıyorum mesela ya da kendimi şartlandırdım ben sevgisiz büyüdüm o öyle olmayacak diye bilmiyorum ya da gaz bebek sorumluluğu duygusal boşluk vs mi bu ara eşimden de çok sevgi görmüyorum onu da düşünüyorum bazen zaten derin sevgiyi kimseye karşı hissetmiyorum ailem ya da eşim hep böyleydi bişey olsa canımdan can gider ama kalbimde o sıcaklık olmuyor ama kızıma karşı olmalı evlat başka kötü suçlu hissediyorum

Aynı şekilde hissediyorum. Hatta bu yüzden benden iyi anne olmucak, neyse ki babası var diye düşünüyorum. Bana bazen zorunluluktan seviyormuşum, kendimi ona şartlamışım gibi de geliyor bu arada. Yani lohusalık emzirme süresince devam edebiliyormuş. Umarım lohusalıktır...

Canım benim bak şimdi. Küçüklüğünde annenin sevgisini göstermemesinden kaynaklı ben öyle nir anne olmayacağım diye kendini şartlamış belli bir kalıba sokmuşsun. Ama sevgi her zaman tek şekilde gösterilmez ki. Öncelikle bunun farkında olmalısın. Bak mesela gece 1.36da yazmışsın kızının oturmasını düşünmüşsün. Buraya yazmışsın. Sevgi hissetmiyorum diyorsun ama hissetmeyen insan bunu düşünüp yazar mı gece gece?
Sen sanırım içimde sevgi hissetmiyorum kalbimde pıtırtı yok gibi hissediyorum derken şunu söylemek istiyorsun. Bazen anneler söyler ya içim taşıyor doluyor her baktığımda kalbim çarpıyor vs. Öyle yoğun duygular yaşarlar ki bunlar dile gelir. Kendini ben çok sevgi dolu bir anne olacağım diye şartlarken aslında bunlar sende de olsun istiyorsun. Ama sana şunu diyeyim benim annem tam böyle bir anne. Hala kaç yaşındayım bize bakarken bebekmişiz gibi çıldırır. Ve ben hiç sevmem. Çocuğuma karşı da böyle ama ben hiç değilim. Ben daha sakin daha içinde yaşayan bir anneyim. İnan çocuğumu annemden az öpmüşümdür öpmeyi çok sevmem çünkü. Mesela koku çekme oh mis gibi kokusu varmış olayıdq yok bende. Annem her kokladığında çıldırıyor. Yani basen anneden görmediğimizden değil karakterimiz böyle olduğu içinde oluyor. Ayrıca hamileliğimde de çok yoğun duygular hissetmediğim için vicdan yaptığım bir dönem olmuştu. Fakat düşününce herkesin duygu yoğunluğu farkıdır ve gösterme şekli farkıdır diye düşündüm. Sonuçta onu seven ilgi gösteren iyiliğini düşünen gece onun için kalkan sabahları uykusunu bölen bir kadınım. Nasıl sevmiyor olabilirim? Sen nasıl sevmiyor olabilirsin bunları yaparken? Kalbindeki o pıtırtı olmasa da çok seviyorsun biz burada sık sık bir şeyi düşünüp soru sormanla, her detayı düşünmenle buna şahidiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…