- 26 Kasım 2022
- 1.091
- 1.722
- 63
- 30
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #30.961
Kutlu olsuuunAtamızın fikirlerinin ışığında bir nesil yetiştirebilmek umuduyla, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun
Canım çok sağol sürekli burun temizliği antibiyotik derken toparladı biraz çok şükür burnu açıldı yavrum nefes alamıyorduGecmiş olsun canim
Cok üzülüyorum bebekler hasta olunca insallah bian once iyilesir
Canim oda isisi cok onemli bide bataniye sariyoruz ya terliyo sonrada hasta oluyorCanım çok sağol sürekli burun temizliği antibiyotik derken toparladı biraz çok şükür burnu açıldı yavrum nefes alamıyordubir şey soracağım aslonda sen özelinde değil ama genel bir soru.. şimdi bebeğim emiyor ben o arada sırtına bez koyyorum terliyor çünkü emerken sonra bezi alıp yatırıyorum yataktan çıkınca da battaniyesine sarmaya özen gösteriyorum ama yapamıyorum bir şeyler eksik demek ki hasta oluyor çocuk. Neye dikkat etmem lazım beni aydınlatın ya nolur nasıl davranacağım çocuk terliyor diye sadece uzun kollu body car şu an üstünde mesela ekstra bir tişört giydirsem aşırı terliyor bu da ince mi kaçıyor acaba offf yazı çözdük de kafam çok karışık kış için bana yardım edin lütfen
Dışını temizlemen yeterli bi bezle falan kenarlarını alabilirsin. İşitme testinde sormuştum kenarlarının temizlenmesi yetermişKızlar bebişlerin kulaklarını temizliyor musunuz? Kulak çubuğu mu kullanıyorsunuz ben cesaret edemedim
Gaz varsa gazın sancısı ile uyanıyorlar. Biraz yüzüstü yatırabilirsin ya da sırt üstü yatarken bir sağa bir sola yan çevirip 5 saniye bekleyebilirsin çok güzel çıkıyor öyle gaz. Bebeğim 2 gündür ıkınıp duruyordu rezeneyi bırakmıştım geri başladım herkeste aynı olur mu bilmem ama çocukları sakinleştiriyor bence.12. Haftada atak yasadınız mı yarım saat uyuyo max uyanıyo geri çoğunda gaz oluyo ama gece uykusundan sık uyanmazdı gece de uyanmaya başladı atak mı gaz agrısından mı anlayamadım
12. Haftada atak yasadınız mı yarım saat uyuyo max uyanıyo geri çoğunda gaz oluyo ama gece uykusundan sık uyanmazdı gece de uyanmaya başladı atak mı gaz agrısından mı anlayamadım
Hep yüz üstü yatıyo ama çıkarmıyı gaz ağlayarak uyanıyor uyandığında uğraşıyorum gaz da çıkmıyor anlamadım valla yarım saat ancak uyuyor dünden beri bende kimyon içiyorum ama sanki işe yaramıyo gibiGaz varsa gazın sancısı ile uyanıyorlar. Biraz yüzüstü yatırabilirsin ya da sırt üstü yatarken bir sağa bir sola yan çevirip 5 saniye bekleyebilirsin çok güzel çıkıyor öyle gaz. Bebeğim 2 gündür ıkınıp duruyordu rezeneyi bırakmıştım geri başladım herkeste aynı olur mu bilmem ama çocukları sakinleştiriyor bence.
bende gaz dşye düşünüyorum ama uğraşıyorm gaz maz çıkmıyor anlayamadımBen atak yaşamadım henüz ama ne zaman gazlı olsa dediğin gibi oluyor canım. Uyuyor dalıyor ama gaz sıkıştırınca uyanıyor maalesef. Bu sebeple uykular çok kısa oluyor.
Dediğim gibi yap bide istersen sağa sola yatır beklet birkaç saniye zamanla alışıp çıkarıyorlar bende altını değiştirirken farkettim yapmaya başladım.Hep yüz üstü yatıyo ama çıkarmıyı gaz ağlayarak uyanıyor uyandığında uğraşıyorum gaz da çıkmıyor anlamadım valla yarım saat ancak uyuyor dünden beri bende kimyon içiyorum ama sanki işe yaramıyo gibi
bende gaz dşye düşünüyorum ama uğraşıyorm gaz maz çıkmıyor anlayamadım
Deneyim bakalm yan yatırıp karnını da ovuyorum bazen ne zaman bitecek bu gaz kolik analarına saygı duyuyorum ciddenDediğim gibi yap bide istersen sağa sola yatır beklet birkaç saniye zamanla alışıp çıkarıyorlar bende altını değiştirirken farkettim yapmaya başladım.
Ay harika bir bakayım, teşekkür ediyorumBizim 1 toglar çift fermuar çok iyi kesinliklevalla 2.5 ve 1.6 tog ikiside waikikiden aldım gayet memnunum
Ben 3 aylıktan başladım oturtmayaKızlar bebekler 4. Aydan sonra destekli oturur ama kızım 3 aylık sürekli kalkmaya çalışıyor kafasını baya kaldırıp dizlerinden destek almaya çalışıyor oturmak istiyor kucagımda pusetteki gibi otururken yatırıp kaldırıyorum oturtmadan ama kemikleri ne zaman gelişir sürekli kalkmak oturmak istiyor
Aynısını yaşıyorum ya. Dün fotoğraflara bakıyoruz eşimle, ilk fotoğraflarda duygusuz bakıyormuşum, kendi canımın derdindeydim zaten de neyse şimdi farklısın değil mi diyor, hııı falan dedim ama ne bileyim. Hani herkesin dediği kokusu kavramı bile bende yok. Süt kokuyor işte yani. Ne kokabilir ki zaten diyorum. Ya da emzirmek için çok kutsal olarak görülüyor ya bana o kadar da şey gibi gelmedi. Anlatabildim mi bilmiyorum ama. Sürekli kendimi telkin etmeye çalışıyorum, ay bebem çok güzelsin, seni ben mi doğurdum vs diyerek ama sanki hissederek de söylemiyorum. Üfff gerçekten zor ya...Kızlar lütfen bana yardım edin psikolojik olarak tuhaf hissediyorum sanki çocuğumu sevmiyorum gibi yani sevmiyorum değil de kalbimde kıpırtı yok niye böyle bilmiyorum bir gün ayrı kalamam ağlarım kimseye veremem onu onun için herseyin en iyisini yapıyorum yapmaya çalışıyorum ama sanki sevgim yok gibi hissetmeye başladım ben küçükten beri sevgisiz ortalıkta büyüdüm hiç sarılınmadım öpülmedim koklanmadım şimdi annem sevgisini gösteriyor ama o zamanki sevginin yerini tutmuyor asla kızımı sevgiyle büyütcem dedim hep ama sanki görev gibi geliyo şuan. Sanki bir iki gündür böyle hislerim büyüdüğünü düşününce bile ağlıyodum gene ağladım dün büyüdü dbüyümesin çok güzel diye bir anını bile kaçırmak istemiyorum diyordum mesela şimdi niye böyleyim kendimi kötü hissediyorum şuan neden kalbimde kıpırtı yok geçecek mi hormonlardan mı niye böyleyim şuan
Sevgi hissetmeme durumu bende hep vardı psikolojik destek alıcam ileride konu da açmıştım anneme babama kardeşime bile eşime de kalpten sıcaklık yok hissetmiyorum ama evlat başkaşimdiye kadar biraz vardı sanki ama iki gündür kayboldu gibi sorumluluklardan mı neden sevgi oluşmayacak mı neden böyle oldu
Uyurken fotolarına bakıyorum mesela ya da kendimi şartlandırdım ben sevgisiz büyüdüm o öyle olmayacak diye bilmiyorum ya da gaz bebek sorumluluğu duygusal boşluk vs mi bu ara eşimden de çok sevgi görmüyorum onu da düşünüyorum bazen zaten derin sevgiyi kimseye karşı hissetmiyorum ailem ya da eşim hep böyleydi bişey olsa canımdan can gider ama kalbimde o sıcaklık olmuyor ama kızıma karşı olmalı evlat başka kötü suçlu hissediyorumAynısını yaşıyorum ya. Dün fotoğraflara bakıyoruz eşimle, ilk fotoğraflarda duygusuz bakıyormuşum, kendi canımın derdindeydim zaten de neyse şimdi farklısın değil mi diyor, hııı falan dedim ama ne bileyim. Hani herkesin dediği kokusu kavramı bile bende yok. Süt kokuyor işte yani. Ne kokabilir ki zaten diyorum. Ya da emzirmek için çok kutsal olarak görülüyor ya bana o kadar da şey gibi gelmedi. Anlatabildim mi bilmiyorum ama. Sürekli kendimi telkin etmeye çalışıyorum, ay bebem çok güzelsin, seni ben mi doğurdum vs diyerek ama sanki hissederek de söylemiyorum. Üfff gerçekten zor ya...
Aynı şekilde hissediyorum. Hatta bu yüzden benden iyi anne olmucak, neyse ki babası var diye düşünüyorum. Bana bazen zorunluluktan seviyormuşum, kendimi ona şartlamışım gibi de geliyor bu arada. Yani lohusalık emzirme süresince devam edebiliyormuş. Umarım lohusalıktır...Uyurken fotolarına bakıyorum mesela ya da kendimi şartlandırdım ben sevgisiz büyüdüm o öyle olmayacak diye bilmiyorum ya da gaz bebek sorumluluğu duygusal boşluk vs mi bu ara eşimden de çok sevgi görmüyorum onu da düşünüyorum bazen zaten derin sevgiyi kimseye karşı hissetmiyorum ailem ya da eşim hep böyleydi bişey olsa canımdan can gider ama kalbimde o sıcaklık olmuyor ama kızıma karşı olmalı evlat başka kötü suçlu hissediyorum
Kızlar lütfen bana yardım edin psikolojik olarak tuhaf hissediyorum sanki çocuğumu sevmiyorum gibi yani sevmiyorum değil de kalbimde kıpırtı yok niye böyle bilmiyorum bir gün ayrı kalamam ağlarım kimseye veremem onu onun için herseyin en iyisini yapıyorum yapmaya çalışıyorum ama sanki sevgim yok gibi hissetmeye başladım ben küçükten beri sevgisiz ortalıkta büyüdüm hiç sarılınmadım öpülmedim koklanmadım şimdi annem sevgisini gösteriyor ama o zamanki sevginin yerini tutmuyor asla kızımı sevgiyle büyütcem dedim hep ama sanki görev gibi geliyo şuan. Sanki bir iki gündür böyle hislerim büyüdüğünü düşününce bile ağlıyodum gene ağladım dün büyüdü dbüyümesin çok güzel diye bir anını bile kaçırmak istemiyorum diyordum mesela şimdi niye böyleyim kendimi kötü hissediyorum şuan neden kalbimde kıpırtı yok geçecek mi hormonlardan mı niye böyleyim şuan
Sevgi hissetmeme durumu bende hep vardı psikolojik destek alıcam ileride konu da açmıştım anneme babama kardeşime bile eşime de kalpten sıcaklık yok hissetmiyorum ama evlat başkaşimdiye kadar biraz vardı sanki ama iki gündür kayboldu gibi sorumluluklardan mı neden sevgi oluşmayacak mı neden böyle oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?