2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Sanada geçmişler olsun neyle uyguladın serumu acaba deneyeyim

Merhaba :) Kitap özünde uykunun eğitim ile verilemeyeceğini bir beceri olduğunu anlatıyor. Sadece uykudan değil güvenli bağlanmadan da bahsediyor. Diyor ki yürümek için nasıl eğitim vermiyorsak sadece yürüme becerisini geliştirmek için destek oluyorsak aynısını uyku içinde yapmalıyız. Beceri gelişimi için adımlar var fotoğraf ekledim. Ben kitabı çok başarılı buluyorum kızımın uykuları 4.aya kadar çok güzeldi, atak sonrası yine düzene gireceğine inanıyorum

Eklentiler

• IMG_4979.webp
    68,7 KB · Görüntüleme: 57
Pheebs canım çok geçmiş olsun bende hasta olmuştum, bol bol emzir ki bebeğe geçmesin. Kendin içinde bol bol c vitamini tüket ve karbonatlı kaya tuzlu suyla temizle burnunu. Serum fizyolojik çok yeterli gelmiyor. Ben hemen toparlamıştım ama tüm tuşlara basmıştım, çorbalar, ıhlamurlar, kışçayları, bal sarımsak limon kürü, mandalin, bol bol gargara. Ama en önemlisi dinlenmek keşke yanında bebeğe bakabilecek birisi olsaydı. Çok ağrın varsa parol iç, burunların tıkalıysa soğan üstüne karanfil yap gece yatarken baş ucuna koy. Hepsi şifa olsun

Ahahah cidden aduket olmuş senin ki inşallah yaa bugün henüz yemek bile yiyemedim yatıcam uyucam 0 enerji eşim uzakta bebemle kaldık başbaşa bari ona bakacak kadar enerji toplayayım yarın söylediklerinin hepsini yapıcam

Ballı Ihlamur ve kekik çayı bana baya iyi geldi canım

Merhabalar ben bugün katıldım benim kızım da 7 Temmuzda 35+5 olarak dünyaya geldi
Sütüm zaten doğduğu günden beri hiç yetmedi mama + süt olarak devam ediyor bu konuda önerisi olan varsa açığım
Bunun dışında sorum şu benim bebeğim 4. Ayı tamamlayacak ama hala dönme ya da birşeylere uzanma gibi bir gelişimi yok dönmeye çabalıyor ama henüz başaramadı ama istediği bir şeye uzanmıyor maalesef ismini söyleyince de bakmıyor ama gözüyle nesneleri takip edebiliyor ve şarkılı oyuncaklar sakinleştiriyor

Merhaba belli aralıklarla sütünüzü sağmanızı tavsiye ederim. Zamanla artacak sağdığınız sütü de mama öncesinde içirip mama cc miktarını düşünebilirsiniz.
İncir uyutması dut kurusu dut bana inanılmaz süt yaptı. Bunun haricinde süt artırıcı damla alabilirsiniz.
Geri kalan bence normal. Mesela 3,5 aylıkken yapması gereken şeyi 4 ay olup hala yapmamış olması sıkıntı değildir. Bunları 7-8 ayda yapamıyorsa sorun var demektir. Gelişim biraz erken yada geç olabilir. Ki bana normal geldi.

Sizde görüp ben de aldım kitabı, bugün yola çıktı bakalım. Umarım erken gelir. Geldiği gibi başlıcam okumaya.
Google'a Tomris'in Emzirme Notları, Emzirme Kampı yazın bi okuyun bence. Emzirme Notları serisi benim kafamı çok rahatlatmıştı. İlk ay sadece 380 gram alan bebem geçen tartıldığında 25 günde 700 gram almıştı.
Bir de instagramda Tülin ebe var. O da boş memeyi sağın diyor. Dolu memeyi sağdığımızda süt üretimi çok tetiklenmiyormuş. Boş memeyi sağdığımızda ise vücut aaaa süt yetmiyor. Süte ihtiyacımız var diyerek fazladan süt üretiyor.

Ben de tomrisin yazısını okuyorum , güzel bilgiler var teşekkürler

Kızlar hangi demir takviyesini kullanıyosunuz bebeğinize? Doktorumuz lipozone verdi bize daha bitkiselmiş kabız olma ihtimali yok denecek kadar dişleride boyamıyo dedi. Yeni bulduk yarın başlıcaz siz nasıl yapıyosunuz direkt ağızına damlatıp emziriyo musunuz?

N Nedesemolmuyor1 lütfen kendinize fazla yüklenmeyin hayatımız toptan değişti ben sezeryan oldum iki tane bebeği içimden çıkarıp elime verdiler ve bi günde anne olmamı beklediler ne yalan söyleyeyim başta görev gibi endişeli endişeli bakıyordum çocuklarıma zamanla kafası geldi siz iyi olacaksınız ki çocuklarınız da iyi olsun bencil biri olabilirim belki ama mental olarak önce kendimi toparlamam gerekiyordu.Çocukları birilerine bırakıp dışarı çıkmaya zorladı eşim başlangıçta her çıktığımda ağladım ama iyi geldi. İyi anne miyim diye düşünen herkes iyi bir annedir ben burada bir şeyler araştırıp öğrenmeye çalışan hiç kimsenin kötü bir anne olduğunu düşünmüyorum

Bikaç gün gaz beni zorladı bunalmıştım biraz o zaman geldi bu düşünce sonra öyle mi yoksa diye üstüne düşündükçe de kendi kendime tribe girdim çünkü ondan öncesinde öyle sevgi patlaması olmasa da bir gün bile ayrı kalmayı düşünemiyodum büyüycek diye ağlıyordum ruh halimden sanırım eşimde biraz yalnız bıraktı bu aralar gaz da darlayınca üstüne de düşününce öyle oldu galiba geçti zamanla daha iyi olacak biliyorum

Doktor ocean Mikrofer yazdı diye onu aldım ama aklımda Bestiron vardı en temiz içerik diye not almışım zamanında sonradan aklıma geldi, lipozoneyi duymamıştım hiç kabız yapmıyorsa süper Bestiron dada zeytin yağ olduğu için yapmıyor yorumu vardı, lipozoneyi de araştırma listeme ekledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…