- 22 Mart 2019
- 5.280
- 11.810
- 248
- 26
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #31.961
Canim canini sıkmak istemem ama bence cocuk kardiyolojiye gitsen daha iyiBu arada dün doktor kontrolüne gittik. Bebem bu ay hiç kilo almamış, uzamamış hatta nasıl oluyorsa kısalmış. Aynı tartı aynı kişi ölçümü ile bile böyle çıkıyor. Doktor emzirdikten sonra memede süt kalıyor mu diye sordu, evet dedim, yine emzirme kliniğine yönlendirdi. Oradaki ebe de bi sürü soru sordu. Her şey normal. Sütüme baktı, o da yeterli dedi. Doktor da ebe de asla mama verme diye üstüne basa basa söyledi ama kilo almıyo.
Sinirim bozuldu gerçekten artık. Bebem emiyo, günlük 5 6 çişli bez alıyorum hala, gece 2 3 saat deliksiz uyuyo, emdikten sonra huzurlu takılıyo ama kilo almıyo, boyu uzamıyo. Ne yapacağımı şaşırdım.
Başka bir doktora gözüktünüz mü?Bu arada dün doktor kontrolüne gittik. Bebem bu ay hiç kilo almamış, uzamamış hatta nasıl oluyorsa kısalmış. Aynı tartı aynı kişi ölçümü ile bile böyle çıkıyor. Doktor emzirdikten sonra memede süt kalıyor mu diye sordu, evet dedim, yine emzirme kliniğine yönlendirdi. Oradaki ebe de bi sürü soru sordu. Her şey normal. Sütüme baktı, o da yeterli dedi. Doktor da ebe de asla mama verme diye üstüne basa basa söyledi ama kilo almıyo.
Sinirim bozuldu gerçekten artık. Bebem emiyo, günlük 5 6 çişli bez alıyorum hala, gece 2 3 saat deliksiz uyuyo, emdikten sonra huzurlu takılıyo ama kilo almıyo, boyu uzamıyo. Ne yapacağımı şaşırdım.
Evet evet bence baska doktora danisinBaşka bir doktora gözüktünüz mü?
Bir de endokrinolojiydi sanırım (tam emin değilim) büyüme hormonlarına bakar ona göre beslenme modeli verir
Ya da bir vitamin protein değerlendirmesi yaparlar
Benim bebeğim de çok kg almamış bu ay. Bakalım 5. Ay kontrolü nasıl olacak? 4. Aydan sonra baya yavaşlıyormuş.
Siz ne yapıyorsunuz, ne yiyorsunuz? Bari öyle deneyim...Ne diyeceğimi bilemedim biz de hep tam tersi obez bu bebek dendiği için verecek bir aklım yok bu konuda
1 persentilde dedi, nörolojik gelişiminde sıkıntı görünmüyor dedi, ama kilosuna o da takıldı işte. 2 saatte 1 kesin emiyor.ısrarla mama verme dediklerine göre bebeğin ayına göre uyumlu gidiyor. Stres yapma canım bir sonraki ölçümleri bekle bakalım. Birde kaç saatte bir emziriyorsun
Persentili çok düşük dedi, bizim de bu hafta aşımız var. Tekrar tartılcak ama 2 3 günde ne alcak ki yani :/ emzirme kampı gibi yapıyorum hala. Gak meme, guk meme yapıyorum ama yok yani olmuyor.Demek doktora göre normal sınırları içinde onların baktığı tabloya göre
Bizde yarın aşıya gideceği orda boy kilo bakılır.
Asıl önemlisi kafa Çevresi bizde ,ben de ona takılıyorum. Çünkü bingildagi 2mm falan kaldı kapanmak üzere
Onu da söyledim kan değerlerini de söyledim, enfeksiyon geçirmiş olabilir dedi. Ona da ayrı üzüldüm, bebem hasta olmuş ve ben fark etmemişim bile. Bu nasıl annelikse...Canim canini sıkmak istemem ama bence cocuk kardiyolojiye gitsen daha iyi
Sen doktoruna anlattinmi bebegimin kalbinde sorun oldugunu
Kardiyak bebekler kilo alimi az hatta kilo alimi bile durar
Endokrinolojiye randevu aldım, 15 gün sonra gideceğiz bakalım. Büyüme hormonuna bakılacak dediğin gibi :/Başka bir doktora gözüktünüz mü?
Bir de endokrinolojiydi sanırım (tam emin değilim) büyüme hormonlarına bakar ona göre beslenme modeli verir
Ya da bir vitamin protein değerlendirmesi yaparlar
Benim bebeğim de çok kg almamış bu ay. Bakalım 5. Ay kontrolü nasıl olacak? 4. Aydan sonra baya yavaşlıyormuş.
Bebeğin kg almaması kadar kilolu olması da sıkıntılı bir durum öncelikle orda hem fikir olalım. O yüzden iyi anne değilim bakamadım psikolojisinden çık.Endokrinolojiye randevu aldım, 15 gün sonra gideceğiz bakalım. Büyüme hormonuna bakılacak dediğin gibi :/
Ben bebeğime bakamıyorum, kilo aldıramıyorum, gelişmiyor psikolojisine girdim. Anneliğimi sorguluyorum.
Canim senin anneliginle ilgili bi durum yokki bazi bebekler kilo almiyor sen elinden geldikce besliyorsun bakıyorsun bundan eminimSiz ne yapıyorsunuz, ne yiyorsunuz? Bari öyle deneyim...
1 persentilde dedi, nörolojik gelişiminde sıkıntı görünmüyor dedi, ama kilosuna o da takıldı işte. 2 saatte 1 kesin emiyor.
Persentili çok düşük dedi, bizim de bu hafta aşımız var. Tekrar tartılcak ama 2 3 günde ne alcak ki yani :/ emzirme kampı gibi yapıyorum hala. Gak meme, guk meme yapıyorum ama yok yani olmuyor.
Onu da söyledim kan değerlerini de söyledim, enfeksiyon geçirmiş olabilir dedi. Ona da ayrı üzüldüm, bebem hasta olmuş ve ben fark etmemişim bile. Bu nasıl annelikse...
Endokrinolojiye randevu aldım, 15 gün sonra gideceğiz bakalım. Büyüme hormonuna bakılacak dediğin gibi :/
Ben bebeğime bakamıyorum, kilo aldıramıyorum, gelişmiyor psikolojisine girdim. Anneliğimi sorguluyorum.
Merhabaa gecen ay ilk 15 gun bizimki de neredeyse hic almamisti. O zaman sadece gece emmesine gecmistim ben. Baya gunduz gibi butun gece uyurken emzirdim 15 gunde 500 gr aldi. Belki onu deneyebilirsinizEndokrinolojiye randevu aldım, 15 gün sonra gideceğiz bakalım. Büyüme hormonuna bakılacak dediğin gibi :/
peki sütü yağlandırmak için bişeyler tüketiyor musun belki öyle etkili olur. Ben ceviz, badem, kaju, fındık, antep fıstığı, incir yani aklına ne gelirse dut, üzüm bir sürü kuruyemiş tükettim. Şimdi alerji çıkma durumu olduğu için ara verdim. Kuruyemişler sütü iyi yağlandırıyor diyorlar bide bunları tüketsenSiz ne yapıyorsunuz, ne yiyorsunuz? Bari öyle deneyim...
1 persentilde dedi, nörolojik gelişiminde sıkıntı görünmüyor dedi, ama kilosuna o da takıldı işte. 2 saatte 1 kesin emiyor.
Persentili çok düşük dedi, bizim de bu hafta aşımız var. Tekrar tartılcak ama 2 3 günde ne alcak ki yani :/ emzirme kampı gibi yapıyorum hala. Gak meme, guk meme yapıyorum ama yok yani olmuyor.
Onu da söyledim kan değerlerini de söyledim, enfeksiyon geçirmiş olabilir dedi. Ona da ayrı üzüldüm, bebem hasta olmuş ve ben fark etmemişim bile. Bu nasıl annelikse...
Endokrinolojiye randevu aldım, 15 gün sonra gideceğiz bakalım. Büyüme hormonuna bakılacak dediğin gibi :/
Kullanıyorum ben içine serum fizyolojik koyuyorum, kendime de kullanıyorum bazenNebül cihazı kullanan var mı kızlar?
Ben biraz etobur biriyim yani protein ağırlıklı besleniyorum balık yemediğim için balık yağı kullanıyorum demir ve b12 ve d3 de kullanıyorum. Bir de fazladan yağ tabakam var 84 kiloyum. Ekstra başka şey yok. Hatta abur cubur da var hayatımda yani kek börek cips kuruyemiş yerim.Siz ne yapıyorsunuz, ne yiyorsunuz? Bari öyle deneyim...
Evet hanımlar bu konuda bende yorum merak ediyorum şu pilli olanlar iş görüyor mu? Soğuk buhar iyi diyorlar bu küçükler soğuk mu sıcak mı veriyor buharı? Kullanıp memnun olan olmayan yeşillendirsin lütfen.Nebül cihazı kullanan var mı kızlar?
4. Ayda bebeklerin büyüme hızı yavaşlıyor. Benim bebeğim de 0,5 cm uzamış, 300 gr almıştı. Genel durumu iyi, keyfi yerinde ise bir şey yapmaya gerek yokmuş. Kendinizi suçlamayın.Bu arada dün doktor kontrolüne gittik. Bebem bu ay hiç kilo almamış, uzamamış hatta nasıl oluyorsa kısalmış. Aynı tartı aynı kişi ölçümü ile bile böyle çıkıyor. Doktor emzirdikten sonra memede süt kalıyor mu diye sordu, evet dedim, yine emzirme kliniğine yönlendirdi. Oradaki ebe de bi sürü soru sordu. Her şey normal. Sütüme baktı, o da yeterli dedi. Doktor da ebe de asla mama verme diye üstüne basa basa söyledi ama kilo almıyo.
Doktor da çok içime sinmedi zaten ama 15 gün kuralı var diye başka doktora da gidemem şu an. Doktor ve ebe kesinkes reddedince eşim de almayalım bari dedi. Sütümü sağıp vereyim diyorum ama biberon kullanmak istemiyorum. Meme reddi korkusu yüzünden. Diğer beslemelerde de ağzından atıyor benimki. Çoğu boşa gidecek. :/Bebeğin kg almaması kadar kilolu olması da sıkıntılı bir durum öncelikle orda hem fikir olalım. O yüzden iyi anne değilim bakamadım psikolojisinden çık.
2. Si sanırım doktor sadece ama sadece anne sütçülerden. Ben açıkçası mama ile desteklerdim şu durumda. Fakat bu kesinlikle bir tavsiye değildir. Mama kof şişkinlik yapıyor gerçek kg değil diyen de var. Ama verirdim.
3.sü her bebeğin ve annenin süreci farklı. Siz ailecek zayıftınız diye hatırlıyorum. Boydan bir anda uzayabilir fakat 4 aydır bu şekilde ise endokrinolojş bir görsün.
Çocuk mutlu mu? Sorun yok
Çocuk huzurlu mu? Sorun yok
Şimdi 15 gün bunları düşünmeden geçirin en son doktor ne diyecek bakalım.
Ya gece yataraak emziriyorum mesela, ebe bi sürü laf etti ona. Doymuyordur, boşaltmıyordur memeyi diye. Ama gece o uykusuzlukla oturarak emzirince pozisyonu koruyamıyorum, sadece meme ucu alıyor mesela, tamamını aldırıyorum, sonra hoop kayıyor memeden. O da sızı yapıyor ama kadın illa otur emzirirken diyor. Eşim de duydu bunları, yatarak emzirme diyor.Canim senin anneliginle ilgili bi durum yokki bazi bebekler kilo almiyor sen elinden geldikce besliyorsun bakıyorsun bundan eminim
Bende bazen oyle dusunuyorum bebegim hasta olunca acaba anneligim yetersizmi diye ama inanki kendimize haksizlik yapiyoruz
Gece de 2 saatte bir kaldırıp emziriyorum. Zaten ben kaldırmasam bile acıkınca kendi kalkıyor. 3 saatten uzun uyuduğunu bilmem. Gece emmesinde problem yok diyebilirim o açıdan. Yine de gece sıklaştırayım bakayım. Saatte bir denicem en olmadı.Merhabaa gecen ay ilk 15 gun bizimki de neredeyse hic almamisti. O zaman sadece gece emmesine gecmistim ben. Baya gunduz gibi butun gece uyurken emzirdim 15 gunde 500 gr aldi. Belki onu deneyebilirsiniz
Kuruyemiş yiyorum ya, kuru meyve de tüketiyorum. Akşamları et ağırlıklı yemeye çalışıyorum. Yoğurt yiyorum mutlaka.peki sütü yağlandırmak için bişeyler tüketiyor musun belki öyle etkili olur. Ben ceviz, badem, kaju, fındık, antep fıstığı, incir yani aklına ne gelirse dut, üzüm bir sürü kuruyemiş tükettim. Şimdi alerji çıkma durumu olduğu için ara verdim. Kuruyemişler sütü iyi yağlandırıyor diyorlar bide bunları tüketsen
Ay bunların hepsini ben de yapmaya çalışıyorum ya. Üstüne sebze ve yeşillik de yiyorum. Hayatımda hiç olmadığı kadar sağlıklı besleniyorum denebilir ama yok yani, olmuyor.Ben biraz etobur biriyim yani protein ağırlıklı besleniyorum balık yemediğim için balık yağı kullanıyorum demir ve b12 ve d3 de kullanıyorum. Bir de fazladan yağ tabakam var 84 kiloyum. Ekstra başka şey yok. Hatta abur cubur da var hayatımda yani kek börek cips kuruyemiş yerim.
Ahh ahh eş konusunda ben de tam olarak öyleyim. Hem akşam pencerede yolunu gözlüyorum hem de öyle strese sokuyor ki beni onun soktuğu stres yüzünden daha çok geriliyorum. Buraya dönecek vakti de zor buldum ama, şimdiden epey rahatladım. Bundan sonra daha sık bakacağım buralara. Küçük bey müsaade ettikçe tabi. Şimdi bile sözde gece uykusunda ama 4 kere emdi 5 kere uyanmaya çalıştıLeucotheaThemis açıkcası mesajınız bana iyi geldi. Kv ve anne desteği istemiyorum o zaman da sosyal hayat ev temizlik kişisel bakım vs vs yalan oluyor. Sorun asla sizde değil uyku ise felaket bir problem bu aralar. Hele bugün sanırım diş etleri kabarmıştı biraz 3 saat aralıksız ağladı kızım sağ olsun artık sinirlerim bozuldu. Huzursuz uyku uyuyoruz ailecek zaten ona da uyku denir mi bilmiyorum. Eşim sağ olsun o da strese sokuyor beni çocuk ağladığında bazen o çalışırken daha mutlu olduğumu hissediyorum. İnanılmaz yalnız hissediyorum burayı okumak biraz rahatlatıyor beni.
Benim eşim yapmıyo ya vardiyalı çalışıyorum diyo ve dokunmuyo hiç ev işine ben de 2 haftada bir silip süpürme yapıyorum ama ev gerçekten çok kirleniyo ben de alayım bari matlardanValla yemek yapıp yiyebildiysem kendimi tebrik ediyorum. Hele duş alabildiysem kendimi omuzlarımdan öpüp ödüllendiriyorum ne temizliği
Süpürme silme işi zaten hep eşimdeydi. O da 2 haftada 1 falan yapıyor. Mutfak haftada 1 süpürülüyor. Bebem etkilenmesin diye kocaman oyun matları var ya, onlardan aldım. Onu silip üstüne koyuyorum. Bi de evde 2 kedim var, bebem çok tüy yutmamış oluyor o sayedebanyoyu 2 haftada 1 bi silip yıkıyorum. Tuvalet için gece yatmadan dişimi fırçalamadan önce köpük sıkıyorum, ağzımı yıkadıktan sonra tuvaleti fırçalıyorum. Yeter
Hangi cihazı kullanıyosun alıcamda kararsız kaldım memnun musun senin kullandığındanKullanıyorum ben içine serum fizyolojik koyuyorum, kendime de kullanıyorum bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?