- 11 Eylül 2018
- 369
- 505
- 103
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #36.421
kesinlikle en doğru kararı vermişsiniz. Ben bakıcı ve kreş arasında çok kaldım iyice düşününce kreşin her anlamda daha iyi geleceğini düşündüm bakalım umarım bu süreci o da bende kolay atlatırızHaftada uc gun gidiyor sabah 7.45 den 17 ye kadar. Bazen isim daha erken bitiyor o zaman aliyorum oda en erken 16 civari.
Oglumda ayni sorunu yasadim. Inanilmaz alismisti bana, birde corona bebegi olunca. Kizimdada hem biraz mecbur kaldim hemde daha mantikli geldi, daha kimseye tam alismadan oraya alismasi. Rutin gercekten cok onemli cocuklar icin.
Bana da enteresan geldi bunlari bilmesi yani benim kizim a b c yeni diyor :)) renkleri bazen dogru soyluyor bazen soylemiyor . Siz mi uzerine dustunuz acaba kendiliginden mi ogreniyorYa 18 aylıkken harfleri, rakamları, renkleri falan bir çok şeyi çok hızlı şekilde öğrenmişti doktorda psikiyatriye gitmemizi söylemişti iki yaşında bir de gece mesela sürekli etkinlik yapmak istiyor ve bu yüzden bir türlü uykuya geçemiyoruz acaba diyorum beynine sürekli uyaran verildiği için mi uyuyamıyor bunuda doktora sormak istiyorum yani illaki bu kadar uykusuz kalmasının bir nedeni vardır. Doktor bir arkadaşımda bu kadar uykusuz kalması normal değil çocuk nörolojiyede götürebilirsiniz demisti.
Dil-konuşması hep önde olan bir çocuktu bir de kitaplara bakmayı yeni şeyler öğrenmeyi çok seviyor. 17.5 aylıkken kitabın kapağındaki büyük harfleri sormaya başladı ve bende söyledim ama öğrenmesi için söylemedim merakı gitsin diye sonrasında 1 hafta içinde tüm alfabeyi öğrendi. Sonra rakamları öğrendi. Renkleri öğrendi. Mesela satranç oynarken eşim satranç taşları ilgisini çekmişti onların adını bilir. 3-4 kelimelik cümle kurabiliyor. Bir de İngilizce öğretmeye başladım bir aydır. 10 a kadar sayar, tüm vücut bölümlerini İngilizce olarak bilir, duygu durumları falan bir cok şeyi söylüyor :)Bana da enteresan geldi bunlari bilmesi yani benim kizim a b c yeni diyor :)) renkleri bazen dogru soyluyor bazen soylemiyor . Siz mi uzerine dustunuz acaba kendiliginden mi ogreniyor
Masallah bana baya ileri seviye geldi ustun zeka filan olmasin ?? Benim kizimda mama dada up down hi gibi bazi kelimeleri soykuyor ama dili ileride degil , her bebek farkli zaten . Tv izlettiniz mi hic ?Dil-konuşması hep önde olan bir çocuktu bir de kitaplara bakmayı yeni şeyler öğrenmeyi çok seviyor. 17.5 aylıkken kitabın kapağındaki büyük harfleri sormaya başladı ve bende söyledim ama öğrenmesi için söylemedim merakı gitsin diye sonrasında 1 hafta içinde tüm alfabeyi öğrendi. Sonra rakamları öğrendi. Renkleri öğrendi. Mesela satranç oynarken eşim satranç taşları ilgisini çekmişti onların adını bilir. 3-4 kelimelik cümle kurabiliyor. Bir de İngilizce öğretmeye başladım bir aydır. 10 a kadar sayar, tüm vücut bölümlerini İngilizce olarak bilir, duygu durumları falan bir cok şeyi söylüyor :)
Bir yaşından sonra bazı günler yarım saat 45 dakika izledi. Bazı zamanlar hiç izlemedi. Doktorda hazirbulunuslulugu yüksek 2 yaşında psikiyatri değerlendirse iyi olur dedi:)Masallah bana baya ileri seviye geldi ustun zeka filan olmasin ?? Benim kizimda mama dada up down hi gibi bazi kelimeleri soykuyor ama dili ileride degil , her bebek farkli zaten . Tv izlettiniz mi hic ?
Allah yardimciniz olsunBir yaşından sonra bazı günler yarım saat 45 dakika izledi. Bazı zamanlar hiç izlemedi. Doktorda hazirbulunuslulugu yüksek 2 yaşında psikiyatri değerlendirse iyi olur dedi:)
Teşekkürler hepimizin olsun insallahAllah yardimciniz olsun
Amin insallah oneri turkce ve ingilizce tv veya youtube kanali alabilif miyim ?Teşekkürler hepimizin olsun insallah
İngilizce; super simple songs, noodle and pals Türkçe: bobun treni, niloyaAmin insallah oneri turkce ve ingilizce tv veya youtube kanali alabilif miyim ?
Cok tesekkurler noodle ve bobun trenini hic duymamistim :)İngilizce; super simple songs, noodle and pals Türkçe: bobun treni, niloya
kendi dönemiyor kucak istiyor sallıyorum öyle dönüyorGeri uykuya dönüyor mu peki
Merhaba biz prima premium care kullanıyoruz henüz böyle bir sorun yaşamadım, onerebilirimKizlar cis tasmasi yasayan var mi ne kullaniyorsunuz her gun carsaf degistirmekten yoruldum canlar
Geçmiş olsun suan nasıl kızınızKızlar selam. Menenjit aşılarının son dozunu gecikmeli de olsa oldu kızım (21 aylık) aşı akşamı hafif ateşi çıktı, parol şurup verdik uyudu. Gece sık sık uyandı vs eşimle yanında yattık ve gece 4’te kızımın nefesinin sesine uyandım böyle hızlı hızlı değişik nefes alıyordu. Havale geçiriyormuş meğerse. Anlatamam o anki şokumuzu, yaşadığımız stresi. Ben de 21 aylıkken geçirmişim yani genetik. Aşı da tetiklemiş oldu. Ben 1 kere geçirmişim, tekrarlamamış. 24sa sonra rahatlayın dedi doktor da. Yaşayan var mı… elimde ateş ölçerle geziyorum, çok stresliyim..
Çok teşekkür ederim. İyi çok şükür. Sürekli ateşini ölçüyorun 37,5’ta şurup veriyorum falan böyle bir döngüdeyiz. Cuma gece oldu, o geceyi hastanede geçirdik ama toparlanıyoruz..Geçmiş olsun suan nasıl kızınız
Çok şükür daha iyi olursunuz umarımÇok teşekkür ederim. İyi çok şükür. Sürekli ateşini ölçüyorun 37,5’ta şurup veriyorum falan böyle bir döngüdeyiz. Cuma gece oldu, o geceyi hastanede geçirdik ama toparlanıyoruz..
Çok geçmiş olsun, umarım şimdi herkes iyidirKızlar selam. Menenjit aşılarının son dozunu gecikmeli de olsa oldu kızım (21 aylık) aşı akşamı hafif ateşi çıktı, parol şurup verdik uyudu. Gece sık sık uyandı vs eşimle yanında yattık ve gece 4’te kızımın nefesinin sesine uyandım böyle hızlı hızlı değişik nefes alıyordu. Havale geçiriyormuş meğerse. Anlatamam o anki şokumuzu, yaşadığımız stresi. Ben de 21 aylıkken geçirmişim yani genetik. Aşı da tetiklemiş oldu. Ben 1 kere geçirmişim, tekrarlamamış. 24sa sonra rahatlayın dedi doktor da. Yaşayan var mı… elimde ateş ölçerle geziyorum, çok stresliyim..
Yan etkilerinden biri olduğunu düşünmüyorum ya genetik olma ihtimali yüksekÇok geçmiş olsun, umarım şimdi herkes iyidiraşının genel etkisinde mi var bu durum yoksa genetik faktör mü etkin rol oynuyor bilen var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?