- 6 Mayıs 2020
- 1.273
- 3.123
- 83
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #18.401
Yok yeşilliği süt için demedim bebeğe de anneye de sağlıkla yarayan tek besin kaynağı diye önerdim. Mesela bana yumurta yasaktıTabi canim sunun surasinda ne kaldi kilo alinir verilir bebisleri tosun olsun yeter kiyesillik ve gluten sut icin mi diyosun? Ben ictigim suyu arttirip malt icecek icmeyi dusunuyorum sut acisindan. Kilo vermek icinse protein ve yag ile beslenince kilo veriyorum daha cok kosu yaptigim icin dogumdan bikac ay sonrada bi mani olmazsa niyetim kosuya donmek tek seferde 500 600 kalori yakinca catir cutur gidiyo kilo ben gibi cok kilo alanlara tavsiyemdir
Gunaydin canimkızlar günayfın nasılsınız ben baya grip oldum oğlandan bana geçti gözlerim ağrıyo resmen boğazım şiş bir durumda burnum hiç durmuyo çok kötü oldum
Dikat et ben odemden cok korkuyorum ilk gebelikten dolayiVar evetozellikle su son zamanlarda havalar isindikcada artiyo
Bende surekli karnim taş gibi oluyorBen dün neredeyse acile gidiyordum doğum başladı diye. 10-15 dakikada bir düzenli sancı geldi. 1 saat boyunca.
Fakat ılık duşa girince biranda rahatladım. Aklında bulunsun. Doktorum önermişti. Çok sancın olunca duşa gir rahatlarsın aksi halde hemen gel demişti.
Braxton hicksler başladı artık. Ama enfeksiyon da o şekilde sancı yapar. Tahlil yaptır mutlaka.
Bence devlet hastaneleri daha iyi mudahale eder bebek ve anne icindegünaydınlaar, acaba özel hastanelerden doğum için fiyat aldınız mı acaba? doktoruma da doğum planı sormak istiyorum da daha erken der diye çekiniyorum :) ama işte tez canlılık
Oyy aynı durum şuan bende var nefes alamıyorum oksurmekten annemden de bana geçti yaklasmadigim halde yerinden kalkacak hiç halim bilr yok için dışına çıktı oksurucem diekızlar günayfın nasılsınız ben baya grip oldum oğlandan bana geçti gözlerim ağrıyo resmen boğazım şiş bir durumda burnum hiç durmuyo çok kötü oldum
Saglik olsun dedigin gibi sag salim bebisleri kucagimiza alalim insallah her birimiz gerisi hallolurkilo veremicem diye asla dert etmiyorum nasil vericegimi bildigim icin ( bu arada dogum sonrasi seve seve yardimci olurum bu konuda) mutsuzum cunku hic bu kilolari gormedim omrum hayatimca ve cok kisa bir sure icinde oldu bu kadar hizli bi degisimi kaldiramadim heralde gerco sadece kilo degil her sey degisti vucudumda tuhaf geliyo
Merhaba canım iyiyim çok şükür. Biraz zorlanmaya başladım. Burun tıkanıklığı, nefes nefese kalmalar, artık bel kasık ağrıları iyice arttı. Doktor çalışamaz raporu verdi. Benimkiler bir kız bir erkek. Beni en iyi sen anlarsın
bende şuan için öksürük yok çok şükür ama aynı dediğin gibi kolumu kaldıracak halim yok ağzımın içi kendime kokuyo resmen burnum kapalı olduğu halde inşallah çabucak atlatırız geçmiş olsun ılık ballı süt falan iç boğazın için bide bir fincanın içine az bişey zeytinyağı koy birazda limon sık karıştır dik kafaya kesiyo öksürüğüOyy aynı durum şuan bende var nefes alamıyorum oksurmekten annemden de bana geçti yaklasmadigim halde yerinden kalkacak hiç halim bilr yok için dışına çıktı oksurucem die
Granül sabun yada bebek deterjanı kullanırsan daha iyi olur canım :) yumuşatıcılar da var bebeklere özel ama ilk aylar önerilmiyor diye okudum o yüzden ben almadım şahsen ilerleyen aylarda kullanmayı düşünüyorum.Merhaba kızlar , şimdi ben aldığum kıyafetleri yıkayacağım, omo yerine bebek deterjanı kullanmam gerekiyor sanırım? hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz ? bir de bebekler için yumuşatıcı var mı makineye koyuyor muyuz ??
Evet canimMerhaba canım iyiyim çok şükür. Biraz zorlanmaya başladım. Burun tıkanıklığı, nefes nefese kalmalar, artık bel kasık ağrıları iyice arttı. Doktor çalışamaz raporu verdi. Benimkiler bir kız bir erkek. Beni en iyi sen anlarsınsenin nasıl gidiyor?
Doğum paketi aldığım için kafam rahat bu konuda almasaydım sorar öğrenirdim ama bu haftalar da :)günaydınlaar, acaba özel hastanelerden doğum için fiyat aldınız mı acaba? doktoruma da doğum planı sormak istiyorum da daha erken der diye çekiniyorum :) ama işte tez canlılık
30 hafta bitti canım daha yeniEvet canim
İkiz gebelik olunca dikat et kendine
Yuruyuş iyi geliyorsa yap zorlaniyorsan yapma ben oyle yapiyordum
Benimde cok sukur iyi geciyor arada baş agrilarim ve sancilarim oluyor oyle
Kac haftalik oldun?
Yok yuzumde hic yok bacak ayak ve ellerimde varGunaydin canim
Gecmiş olsun simdiden
Bende grip olmustum cok şukur gecti ama hala burnum tikaniyo sureklu su geliyo
Dikat et ben odemden cok korkuyorum ilk gebelikten dolayi
Yuzun gozunde şişlik varmi peki?
Dogumu etkilemesi acisindan soyluyolar onlari heralde benimkide soyluyo sonrada biraz dikkat et yavasla onemli degil diyoben de 10 gün önce gittiğimde 12 kilo almış çıkmıştım ama doktorum kiloyu çok takıyor boyum kısa da değil ama çok hızlı gittik gibisinden laflar söylüyor . artık randevular da 2 haftada 1' indi bakalım kaç kilo almışım doktorum ne dicek gibi şeyler stres yapmıyor desem yalan olur:)
Bunyeden bunyeye degisiyo demek ki bende aksine yumurtasiz proteinsiz duramamYok yeşilliği süt için demedim bebeğe de anneye de sağlıkla yarayan tek besin kaynağı diye önerdim. Mesela bana yumurta yasaktı
Kek bile yemedim aylarca
Mesela pirinç pilavı yemedim
Mercimekli ya da domatesli pilav yedim ya da sade bulgur pilavı ama asla tereyağ olmayacak. Zeytin yağı kullandım
Ekmek için çavdar Karabuğday filan yedim
Süt için malt içeceği iğrenç gelmişti bana ya. Bir kere içtim meraktan bir daha içmedim. Lohusa şerbeti fondip yaptım hep. Maydonoz kemirdim, veeeee gaz yapar denmesine rağmen aşure yedim.
Bu söyleyeceğim kesinlikle tavsiye değildir ilk 6 ay sadece anne sütüama ben adını unuttuğum bi tane baharat var biberiyeye benziyor. Onun suyunu bir çay kaşığı sabah akşam içirmiştim kuzuma. Sıfır gaz. Hiç problemimiz olmadı. Buna da nasip olsjn inşallah
Bende bugun 31 haftalik oldum30 hafta bitti canım daha yeni
İyi ozaman canimYok yuzumde hic yok bacak ayak ve ellerimde var
Ben çok kilo almadım ama ben de bu kiloyu hayatımda görmemiştimSaglik olsun dedigin gibi sag salim bebisleri kucagimiza alalim insallah her birimiz gerisi hallolurkilo veremicem diye asla dert etmiyorum nasil vericegimi bildigim icin ( bu arada dogum sonrasi seve seve yardimci olurum bu konuda) mutsuzum cunku hic bu kilolari gormedim omrum hayatimca ve cok kisa bir sure icinde oldu bu kadar hizli bi degisimi kaldiramadim heralde gerco sadece kilo degil her sey degisti vucudumda tuhaf geliyo
Yalancı sancılardan olabilir. Dikkat etmekte fayda var. Ben de öyleyim. Antibiyotik sonrası enfeksiyon ağrım geçti ama bizim erken doğurma ihtimalimiz var ilk gebeliğe oranla.Bende surekli karnim taş gibi oluyor
Yuruyince bide idarr yaparken cok baski hisediyorum
Sanci olabilirmi ?
ya ben alerjiden dolayı diyet mecburen yaptım :/ o yüzden yumurta vs yasaktı bana. Yani sütten bebeğe geçiyor diye kısıtlı yedim. Ama ne yalan söyliiiym et süt yumurta olmasa hayatımda niye yok dememBunyeden bunyeye degisiyo demek ki bende aksine yumurtasiz proteinsiz duramamneymis acaba o baharat kimyonu hep soyluyolarda senin dedigin farkli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?