2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar bebeğimin kordonu boynuna dolanmış benimle aynı olan var mı bu durumu yaşayan var mı canım cok sıkkın
Canım hiç korkma 1 ayı geçkindir benim bebeğimin de boynunda kordon var. Tek sefer dolanmış bizimki. Tehlikeli bir durum yok bu çok normal dedi. Genelde hareketli bebeklerde olurmuş. Panik atağım var demişsin rahatlaman için şöyle anlatayım, bebek karnımızda ciğerden nefes almadığı için boynuna dolanan kordon onu boğamaz. Bu durumda bacağına dolanmasıyla aynı şey gibi. Oksijeni o kordondaki kan akışıyla alıyor bu yüzden önemli olan kordondaki kan akışı. Doktorum bana dedi ki o kan akışının bozulması için güçlü bir yetişkinin tutup kordonu sıkması gerekir, karnında da öyle bir yetişkin yok sakin ol dedi:)
Evet tek dolandığında normal doğum yapan var ama ben riske atmayacağım sezaryen olacağım. Çünkü hem normal doğum sancısını çekip, bebeğin kafası çıktıktan sonra boynundaki kordon sıkışıyor oksijen gitmiyor acil sezaryene almamız lazım gibi şeyler denirse hem bebeğe hem bana eziyet olacak doğum. Böyle şeyler de oluyor yani. Bu yüzden böyle bir karar verdim. Umarım güzel anlatabilmişimdir biraz olsun rahatlamışsındır

Uu bunu görmek iyi geldi sonrasından korkuyorum biraz zor oluyor diyorlar ama dayanırız inşallah
Canim ameliyat esnasinda hic bisey hisetmiyorsun ki
Sonradan ameliyat yeri agri yapiyor oda gececi bi durum
Ben aslinda normal dogumdan korkuyorum iyiki sezeryan liyim

Allah bin kere razı olsun o kadar güzel anlatmıssın ki cidden rahatladım biz hep bilsekde aslında bebeğin cigerden nefes almadıgını alıyor gibi sanıyoruz ve benim kalbimin tel sancısı bebegim orda o şekilde rahat mı kendımı hayal ediyorum boynumda biseyle cok moralim bozuluyor ama dedigin gibi o bacagını sıkması gibi aslında cok mantıklı gercekten benim de anladıgım kadarıyla 1 aydır böyleymiş doktor dememiş bebişimde 2 300 olunca galiba bu bebek cıkarmıcak bunu boynundan dedigi için eşimle paylastıgını düşünüyorum rabbim yardımcınız olsun benim dogum bayrama geliyor eşimde bu seklide bekleyemeyız diyor acil durumluk bisey olsa doktor tatilde olsa bayramda napıcaz diyor sezeryan olsun diyor ben tamamen doktor ne derse onu yapma peşindeyim daha dogum hakkında konuşmadık iki hafta sonra yine gidicem 35+4 ken bakalım belki bisey der cidden teşekkür ederim rahatlatıcıydı tek yapabilidigim bebegimin hareketleri not alarak kontrol halindeyim bu gebelik bana o kadar sey yasattı ögretti ki cidden hayatımda 3 4 level birden atlattı rabbim saglıkla kucagımızı almak nasip etsin

Canim ameliyat esnasinda hic bisey hisetmiyorsun ki
Sonradan ameliyat yeri agri yapiyor oda gececi bi durum
Ben aslinda normal dogumdan korkuyorum iyiki sezeryan liyim
Gercekten mi ben normal yaptım şimdi sezeryan için daha çok korkuyorum açıkçası normaldi zordu ama bitiyor sonunda bir sekilde

2 doğumunda denemiş biri olarak söylüyorum sezeryan icat edenden Allah razı olsun
Canm bende şimdi bir jormal oldum ikinciyi sezeryan olcam riskli gebelik diye ama.normaldede alt dikiş çok ağrılıydi herkes dedi sende sezeryanla gibisin:))). Gerçekten sezeryan daha mı iyi olur

Gercekten mi ben normal yaptım şimdi sezeryan için daha çok korkuyorum açıkçası normaldi zordu ama bitiyor sonunda bir sekilde
Ben normal dogum yapmamisim bilmiyorum nasil ama gennelikle herkes zorlandığıni soyluyor bide dikiş atıyolar miş
İlki ikiz oldugu icin mecburi sezeryan oldum

Canm bende şimdi bir jormal oldum ikinciyi sezeryan olcam riskli gebelik diye ama.normaldede alt dikiş çok ağrılıydi herkes dedi sende sezeryanla gibisin:))). Gerçekten sezeryan daha mı iyi olur
Valla canım benim çatım darmış çok zor doğurdum ama doğurduğum akşamı oğlumu lünaparka götürdüm acı sancı yoktu ama doğurmak benim için ölüm gibiydi oğlumu sezeryanla doğurdum ilk yürüyüş zorluyor evet ama 2 güne biletin kalmıyor her ikisininde zorlukları var ama sezeryandan vazgeçmem 2 gün çekerim ama o sancıyı acıyı çekmem inş

30+2 den merhaba,
cumartesi gününe randevum var.kalça kemiklerim sanki dövülmüşüm gibi ağrıyor.Yaşayan yada sebebini bilen be çözüm bulan var mı?

Ben de öyleyim canım ağırlaşıyorlar artık. Hormonlar da çatını gevşetiyor. Çok normal yani.... Fırsat buldukça dinlen. Ben mecburen oturuyorum akşama kdr, masabaşı çalışıyorum. Akşam popo ağrısından ölüyorum 2-3 saat.
30+2 den merhaba,
cumartesi gününe randevum var.kalça kemiklerim sanki dövülmüşüm gibi ağrıyor.Yaşayan yada sebebini bilen be çözüm bulan var mı?

Sezeryanın vereceği bas agrısı kemik agrısı etkisi için iç dediler bana içtim gercekten basım agrımadı,içmeyip agrıyanlar varmıs,kayısı suyu da gazı kolay cıkarmak ,WC kolay cıkmak için
Ben de sezaryen olcam alayım o zaman yanıma canım tecrübesiz olduğumu iyice hissediyorum doğum yaklaştıkça ya eskiden bu kadar korkum yoktu doğum korkusu başladı bence bende

Kızlar ben bugün devlete gittim doğum iznine ayrıldım 32+0ım bebek ultrasonda 2.350 çıktı hafta olarak da 34 haftayla uyumlu çıktı 2 hafta önde. Doktor beni baya korkuttu gebelik şekeri için şeker yüklemesi yaptırmıştım sorun yoktu ona rağmen şekerini 3 gün ölç açlık tokluk olarak 3 gün sonra gel dedi. Benim belimde platin var her zamanki doktorum 3 kiloyu geçmeden almam lazım diyo bu da benim kafamı karıştırdı 3 kilo olmasına bişey kalmamış ki bu hızla giderse 3 4 haftaya kesin olur gibime geliyo sizce bu da sorun yaratır mı?

Bende öyle gece ağrıdan uyuyamadım .bende oturarak çalışıyorum sizin gibi demek ondan başladı bende de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…