• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    259
Benim doktorum da öyle. Ama dilersen nipt yaptırabilirsin yine de. Günümüzde bu testler çok yaygın ama yaptırmaya karar verirsen ek olarak turner türevlerine, kistik fibroza, fragile x ve sma ya da baktır dedi. Sanırım normal nipt testinde bunlara bakılmıyormuş. Zaten ben sana ultrasona bakarak bile triploidi ve down sendromlarının olmadığını söylüyorum bunlar açısından riskin yok baktıracaksan ultrasonda tespiti olmayan ve afını çok duyduğumuz yaygın hastalıklara baktır dedi. Onlarda da fiyat biraz yükseliyormuş sanırım 😕🥺
Nekadar canim arastirdin mi yapilan fetal dna daki olan testin icerigi nedir arastirdin mi sen hic 2 li olmadan ben arastirmadim acikcasi korkuyorum cok

Benim doktorum da öyle. Ama dilersen nipt yaptırabilirsin yine de. Günümüzde bu testler çok yaygın ama yaptırmaya karar verirsen ek olarak turner türevlerine, kistik fibroza, fragile x ve sma ya da baktır dedi. Sanırım normal nipt testinde bunlara bakılmıyormuş. Zaten ben sana ultrasona bakarak bile triploidi ve down sendromlarının olmadığını söylüyorum bunlar açısından riskin yok baktıracaksan ultrasonda tespiti olmayan ve afını çok duyduğumuz yaygın hastalıklara baktır dedi. Onlarda da fiyat biraz yükseliyormuş sanırım 😕🥺
Nipt testinde sma bakilmiyormus biz esimle ekstra sma icin de para odedik esimden de kan aldılar

Nipt testinde sma bakilmiyormus biz esimle ekstra sma icin de para odedik esimden de kan aldılar
Evet işte benim doktorum da bunu söyledi sma kistik fibroz ve fragile x birlikte bakılıyormuş. Bunlara ayrıca baktır yoksa yaptırmana gerek yok dedi. Ama önce sana bakılsın sende çıkarsa eşine de bakılır şimdiden ona da para vermeyin dedi.

Valla değişik hissettiriyor bakalım 1 aydır görmüyorum meraktan olcem artık çarşambayı fena halde bekliyorum 🥰🥰🙏 canım artık bence rahatlicaz bi kaç haftaya
Ayy inşAllah rahatlarız, ben geçen hafta ani tansiyon yükselmesiyle acile gittiğimde çook azıcık görür gibi oldum ama o an sadece sağlığına odaklıydım, hatırlamıyorum bile. Sağlıklı olsunlar yeter ki🙏🏻 Şafak 3😍🥰

Benim ilk gebeliğimde 11+3 te kız olduğunu anlamıştı. %80 dedi. Biz öğrenmedik doğuma kadar cinsiyeti ama bir kağıda yazmıştı kağıdı doğumdan sonra açtığımızda kız yazıyordu 😊
Hadi ya çarşamba bende öyle 11+3 falan olucam sanırım acaba dermi ama 13. Haftaya kadar demicem dedi off bn anlar mıyım acaba 🫣

İlki triploidiydi ikili test üçlü testte ölçümler alınamadı 4li testte de ölçüm alınamayınca doktorum perinatoloğa yönlendirdi. Zaten o bakar bakmaz bu triploidi kalbi tek odacık şeklinde beyin yeterince büyümemiş mide kapakçığı oluşmamış vs. Tüm anomalileri saydı ve 17. Haftamdaydım. Amniyosentez sonucu da triploidi çıktı (69 kromozomlu yani) 20li haftalarda kalbi daha fazla kaldıramaz durur mümkün değil doğması dedi. Suni sancı ile doğum başlatıldı ve melek oldu bebeğim. İkinci de 8. Haftada kalbi durmuş 12. Haftada ikili teste gittiğimde öğrendim. Kürtaj oldu. O da labaratuvara gitti turner sendromu çıktı yani cinsiyet kromozomlarından bir tanedi yoktu tek x kromozomu vardı. Ama her ikisinde de tansiyon problemi yaşamamıştım. 😕 damarlarda da böyle birşey çıkmamıştı.
Anladım kusura bakmayın hatırlattığım için tansiyon nedeniyle olup olmadığını merak etmiştim Allah bu bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Kızlar fetal dna neden yaptıyorsunuz? Doktorunuz mu öneriyor? Neye bakıyor bu test?
Bana doktorum önerdi. Bebeğin Dnasından olabilecek anomalilere, kromozom hatalarına bakılıyor. Bunun dışında kapsamına göre bir çok hastalığa da bakılabiliyor. Gen dizilimi ve cinsiyet %100 çıkıyor. 2li 3lü taramaların hata payı çok yüksek olduğu için maddi durumunuz el verişliyse bu testi öneriyorlar.

Bir şey alma üzülürsünden ziyade geç uzan, bu anı dinlenerek sakin bir şekilde geçir denilmesini tercih ederdim 😔 Şöyle düşün henüz bizde hiçbir şey almadık, zaman yaklaştıkça aliriz. 12. haftaya gelmişsiniz şükür, allah hayirla sağlikla kucaklamayı da nasip eder inşallah. 🙏🏻
Daha eşimle şöyle hiç sevinmedik hatta eşim dusunmemeye çalışıyor sonra uzulutuz diye

Back
X