2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Geçmiş olsun. Kızınız kaçıncı haftada doğdu? Serklaj riskli mi
37. Haftaya girdigimizde seker yuzunden dogumu baslattilar tabi yani ameliyat muhakkak risk oluyor ama gerekli gorurlerse yaptir bence cunku erken dogum daha riskli doktorunla konus seni rahatlatacaktir eminim

Rahim ağzı mi ölçülüyor doktor bana hiç öyle bseyden bahsetmedi ya sadece bebeğin yeri iyi diyor her seferinde onla mi ilgili
Benim ilk hamileligimde rahim agzima dikis atildigi icin o yuzden surekli kontrol altindayim bunun icinde vajinal ultrasyon gerekiyor yani herkese yapilan bir durum oldugunu dusunmuyorum yinede doktorunuzla konusun isterseniz

Merhaba kızlar bugün hepimiz biraz biraz dertliyiz galiba.. Ben de yazıyım yorumlarınıza ihtiyacım var. Bugün 16 olduk. Kontrole gittim geçen hafta c.tesi özele gitmiştim bir sıkıntı görülmedi. Bugün devlette normal randevuma gittim. Doktor plasenta arkasında kanama alanı var dedi 3x1 cm. 1 tane progestan İğne ile duphaston hap verdi. Benim daha önce hiç kanama alanım yoktu ve c.tesi özelde görülmemiş olması inanılmaz şaşırttı beni. Bağırsakta parlaklık var dedi üçlü tarama testi istedi. Bi de rapora mide değerlenirilecek yazmış. Moralim bozuldu ister istemez. Doktor istirahat et falan da demedi. Aktif çalışıyorum öğretmenim. Rapor falan da yazmadı. Kanama nasıl geçer ilaç yeterli midir? Ultrason bulguları da çok karıştırdı aklımı. Özeldeki neredeyse son teknoloji ultrason cihazında görülmeyen anomali nasıl 4 5 günde oluştu aklım almıyor. Acaba özeldeki doktor mu söylemedi. Oysa hiçbir sorun yok her şey yolunda dedi anlayamıyorum

37. Haftaya girdigimizde seker yuzunden dogumu baslattilar tabi yani ameliyat muhakkak risk oluyor ama gerekli gorurlerse yaptir bence cunku erken dogum daha riskli doktorunla konus seni rahatlatacaktir eminim
Ay teşekkür ederim 2 gün sonrasına randevu aldım bakalım ne diyecekler. Sürekli dinlenme modundayım. En başından dinlensem böyle olmazdı belki

Benimkide tam aksine kalp atışı duyulunca anne ile bebek arasında bağlar güçleniyor bir zararı yok dedi

Geçmiş olsun canım. Bu süreçte en ufak şeye canımızı sıkıyoruz. Özeldeki doktor seni endişelendirmek istememiştir. Parlaklık bir süre sonra geçiyor, mideyi ultrasonda net görememişse değerlendirecek yazmıştır. Devlet hastanesinde sorumluluk almamak için yapıyorlar.
Kanama 4 günde oluşmuş olabilir ilaçlarını kullanınca geçer inş

Çok geçmiş olsun, özelde ki doktoruna bir daha mı danışsan acaba? Kanama alanı korkutmasın seni, allahın izniyle atlatırsınız ama ben dinlenilmesi gerekiyor diye biliyorum. Üçlü ve dörtlü tarama testlerini de çoğu hekim önermiyor diye biliyorum ama yine de tabi ki en doğrusunu senin doktorun bilir Allaha sığın dua et canım, bebeklerimizin rızkını nasibini veren o, bende dua edeceğim sizin için

Benim ilk hamileligimde rahim agzima dikis atildigi icin o yuzden surekli kontrol altindayim bunun icinde vajinal ultrasyon gerekiyor yani herkese yapilan bir durum oldugunu dusunmuyorum yinede doktorunuzla konusun isterseniz
Bir şey daha sormak istiyorum. Dikiş atıldıktan sonra kanama veya ağrı oldu mu ? Allah korusun enfeksiyon olabiliyormuş, dikkat etmem gereken bir şey var mı

ay ben de öyleyim inan inşallah stresimiz geçer. bence hormonlardan da oluyor bildirim sesi gelince bile tedirgin olmaya başladım

19+3 oldum bugün.. fazla ayakta kalınca bel ağrım oluyor ya, bide gündüz normal olan karnım akşam o kadar büyüyor ve şişiyor ki bi anda 9 aylık oluyorum.. ara ara karın ağrısı kasık ağrısı da oluyor dinlenince geçiyor bu şikayetlerim ama yine de tedirgin oluyorum

çoookk çok gecmiş olsuun. tekrar özeldeki doktoruna bi danışsan mı böyle böyle oldu diye kanama alanı 4-5 günde oluşmuş olabilir ama parlaklık için belki o son teknolojiyle korkulcak bişey olmadıgı için söylemediğini vs söyler sende rahatlarsın diye düşünyorum

Az once sağlık ocagindan tetanoz asisi icin aradilar, simdilik kararsizim perinatalog randevusu sonrası gelsem olur mu dedim tabiki dediler bakalim o zamana bir karar verecegim
Gebelik için kan tahlillerimi 2 günde bir yaptırdım sağlık ocağında ilk zamanlar beni hala aramadılar bende kararsızım diye aramadım

Canım bende benzer durum yaşadım cumartesi günü özel de herşey yolunda çıktı salı günü devlet te plasenta da kist gibi olmaması gereken bişey gördü büyürse bebek için sıkıntı takip edecez dedi rahim ağzı ni daha kısa ölçtü onunda takibini yapıyor bende şaşırdım hatta geçen gün de tekrar kontrol e gittim devlet e artık perinatolijiye gidiyorum mecburen çok şükür plasenta daki kist gibi şey küçülmeye başlamış rahim ağzı uzunluğu da ayni çıktı yani daha da özele gitmeyi düşünmüyorum sinirim bozuldu iyi doktor a denk gelmek çok önemli bence kanama alanı varsa ve çalışıyorsan keşke bir rapor alıp evde dinlenseydin kuzum üçlü test bana da yapıldı temiz çıktı çok şükür zaten kanla bakılıyor onada yaptır bence

Bir şey daha sormak istiyorum. Dikiş atıldıktan sonra kanama veya ağrı oldu mu ? Allah korusun enfeksiyon olabiliyormuş, dikkat etmem gereken bir şey var mı
Evet birkac gun lekelenmem ve bir hafta kadar agrim olmustu ameliyattan hemen sonra agri kesici ve antibiyotik kullanmaya basladim tedbir amacli onun disinda bir kere dikislerimde enfeksiyon olusmustu yine antibiyotikle gecti

Ayrica kizimda benim plasenta previa sorunum vardi yani plasenta rahim agzinin hemen yanina yerlesmisti birkac doktor kabul etmedi ameliyati benim ve kizimin hayati tehlikesi var diye son anda bir doktor bir milimlik calisma alanim var buda bana yeter dedi ameliyat oldum cok sukur plasentama zarar gelmeden. Bunu soylememin sebebi ise cok zor sartlar altinda oldugum bir ameliyatti ama sonucu guzel oldu cok sukur seninkide oyle olacak korkma simdi heran yine banada ameliyat karari verilebilir hangi sekilde saglikla kucagimiza
Alacaksak o ciksin karsimiza insallah

Teşekkür ederim kızlar özeldeki doktor tesadüfen gittiğim bir doktordu yani takipte olduğum doktorum değil memlekete gitmiştim haftasonu için o ara gittim ona. Ulaşsam da hatırlayacağım sanmıyorum. Ama dinlenmeye ve ilaçlara dikkat edeceğim. Sağ olun iyi ki varsınız

Kızlar sabah karın ve bel ağrısıyla uyandım. Çok şiddetliydi. Doktoruma yazdım . İdrarda da yanma ve ağrı varsa enfeksiyon olabilir dedi. İdrarda da ağrım vardı . Ama geçen hafta kan ve idrar testi verdim sağlık ocağına gayet iyi çıkmıştı. Doktor da yeni kapmış olabilirsiniz dedi. Bol dinlen ve bol su iç. Azalmazsa hastaneye git dedi (kendisi şu an şehir dışında) Var mı idrarda enfeksiyon yaşayan. Varsa ne gibi şikayetleriniz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…