- 17 Mart 2024
- 361
- 918
- 23
- 36
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #19.581
Evet ben kullandım. 5 tane var kutu içinde her gün vurdurdum. O bitince haftada bir vurdur dedi doktorum. Yazdırdım yine haftada bir vurdurmaya devam edicem. Gerçi dahiliyeci ayda bir vurul dedi ama bilmiyorum artık kadın doğumu dinlerim herhalde
Ben varım canım. Doktor 3 kutu verdi. Benim 120 falandı sanırım b12. İlk kutu 5 tane var içinde günlük. İkinci kutu haftalık. Üçüncüsü de aylık olarak. Ben dün son haftalık iğnemi oldum. Tahlilde 450 olmuştu. Doktor bu ilaca bağlı yükselme. Bakalım ne kadarını doğuma kadar taşıyabileceğiz dedi. Yükselmeyi beğendi. Haplar bence hiç işe yaramıyor bende. Çünkü bende b12 emilim problemi var. Ağızdan alınınca fayda görmüyorum
Bazen daha çok yiyorum ama her gün en az 4 tatlı kaşığı yemeye özen gösteriyorum. Tabi çok ağır geldiği için ekmek arası yapıyorum bayağı kilo aldırdı ama doğumdan sonra toparlarım inşallahAaa ne kadar tüketiyorsun ortalama günde. Bende tüketiyorum cevizin üstüne koyuyorum ama az bir miktar. Duphalacta çok zorlandığım zaman içiyorum hemen öyle dışkılayabiliyorum. Bir daha içmiyorum. Sadece bir ölçek zorda kalınca.
Ben daha önce kalça iğnesi yerinden enfeksiyon kaptım ve hastanede yattım. Damardan ve sonrasında da ağızdan antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Üç gebelik kaybım var ve riskli bir gebelik geçiriyorum. Tabii ki gereksiz ilaç kullanmak istemem ama ilaç kullanmam gerekirse de kullanırım. Yeter ki düzelsin. Düzelmemesi daha büyük sorun yaratıyor ki hastaneye yatmadan önceki dönemde ilaçsızlık enfeksiyon değerimi ikiye katlamıştı. Monurol yazmış yine şimdi doktorumuz.Ben de tam tersi 2 yıldır antibiyotiklerle uğraşıyorum ama gebelikte fitil ve manurol dışında bir şey kullanmadım onları da sadece 2 kez kullandım. Doktorum çok dikkatli şu antibiyotikler konusunda. Önceki gebelikte ısrarlarıma rağmen vermedi antibiyotik. Sirkeli suya otur dedi. Normalde bile çok zararlı olan şeyler olduğu için gebelikte antibiyotik kullanmayı hiç istemiyorum. Nioli yağı zaten gebelikte kullanılabilir demişti mfk ondan almıştım. Çok pimpirikli oldum o yüzden seni de anlıyorum. İnşallah çok geçmeden kurtulursun şu illetten
Monurol, Üroday, Üromisin, Donaxyl vs bu ilaçları güvenle veriyor doktorlar. ben de bunlara güveniyorum. tabi hamilelikte kullanılmaması gereken farklı antibiyotikler vardır. ben de doktorumun önerdiği tedaviyi tercih ediyorum.Ben daha önce kalça iğnesi yerinden enfeksiyon kaptım ve hastanede yattım. Damardan ve sonrasında da ağızdan antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Üç gebelik kaybım var ve riskli bir gebelik geçiriyorum. Tabii ki gereksiz ilaç kullanmak istemem ama ilaç kullanmam gerekirse de kullanırım. Yeter ki düzelsin. Düzelmemesi daha büyük sorun yaratıyor ki hastaneye yatmadan önceki dönemde ilaçsızlık enfeksiyon değerimi ikiye katlamıştı. Monurol yazmış yine şimdi doktorumuz.
Gebelikte her duruma uygun ilaç mevcut. Tercih meselesi tabii. Benim tercihim geçmişteki tecrübelerime ve doktoruma güvenime dayanarak bu yönde.
Aslında toplanmaların ve şu sancıların ikisi de kasılma ama birinin şiddeti çok yüksek. Benim şiddetli olanlar 22'lerde başladı. Normalde gün içinde farklı şiddetlerde oluyor. Hafif olanlar yine iyi de yüksek şiddette olanlar benim de canımı sıkıyor. Nefesimi kesiyor resmenKasılmalar sertleşmeler benim de çok erken başladı hatta ben de bebek toplanması sanıyordum onlarıAma bu sancı olayı çok farklı sanki vajinama bıçak sokuyorlar gibi şiddetli adet sancısı gibi de... Umarım doğuma kadar böyle yaşamayız çok zor gerçekten
Ben zaten manurolu kullandım o hafif bir ilaç galiba. Ama gebelikten önce bile ağır antibiyotik tedavileriyle geçmeyen vajinit için genelikte boş yere ilaç kullanmak istemiyorum. Geçeceğini bilsem tabii ki kullanırım. Tekrarlıyor veya geçmiyor maalesef. Arkadaşımda da tam tersi idrar yolu enfeksiyonu tekrarlıyordu gebelikte. Onun doktoru da ilaç yazmamıştı. Bende idrar yolu enfeksiyonu kronik olmadığı için manurol kullandım ve gitti şükür. Kronik olsa boş yere vücuduma antibiyotik sokmazdım. Doktorum da yazmıyor zaten. Her doktorun da yöntemi farklı oluyor zaten. Sizinki de kronik değil galiba. İnşallah bu kez kesin çozülür. Geçmiş olsunBen daha önce kalça iğnesi yerinden enfeksiyon kaptım ve hastanede yattım. Damardan ve sonrasında da ağızdan antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Üç gebelik kaybım var ve riskli bir gebelik geçiriyorum. Tabii ki gereksiz ilaç kullanmak istemem ama ilaç kullanmam gerekirse de kullanırım. Yeter ki düzelsin. Düzelmemesi daha büyük sorun yaratıyor ki hastaneye yatmadan önceki dönemde ilaçsızlık enfeksiyon değerimi ikiye katlamıştı. Monurol yazmış yine şimdi doktorumuz.
Gebelikte her duruma uygun ilaç mevcut. Tercih meselesi tabii. Benim tercihim geçmişteki tecrübelerime ve doktoruma güvenime dayanarak bu yönde.
Boş serum verdiler sadece bir de magnezyum reçete etti. Bir daha da olmayınca anlık bir büyüme kasılması bile olabileceğini söyledi doktorGerçekten çok rahatladım teşekkür ederim2 hafta önce de yaşadım aynısını sonra geçmişti ama bu daha şiddetliydi keşke ben de hissetmesem ama iliklerime kadar hissediyorum malesef Seninki çok sıkmış benimki daha uzun aralıklarla ama daha yüksek sancılar. Peki geçmesi için özel bir şey yaptın mı kendiliğinden mi geçti ?
Kışa kadar 3 4 aylık olacak bebekler o zaman kullanılır bebeğe eve göre değişir. Benim kızlar mesela hareketli değildi 3 Ay örtü idare etti . Ama 3 aydan sonra örtü dolaşmaya başladı. Yaza gelmişti o dönem gerek görmedim ama şimdi kış a gelecek 1.5 tog falan kullanırım bizim ev kışın 25 26 derece oluyor. Bir de sürekli enseden ve gogusten kontrol ediyorum . Her bebek farklı. Koşullar aynı olmasına rağmen mesela bir kızım hep daha fazla üşür. Bebeğe göre hareket etmek gerekirKızlar selam, yenidoğan bebekler tog dereceli uyku tulumu kullanabiliyor mu? Biz bu bebişleri kışın nasıl yatıracağız çok kafam karıştı
Çok teşekkür ederim cevabınız için, tecrübe farkıKışa kadar 3 4 aylık olacak bebekler o zaman kullanılır bebeğe eve göre değişir. Benim kızlar mesela hareketli değildi 3 Ay örtü idare etti . Ama 3 aydan sonra örtü dolaşmaya başladı. Yaza gelmişti o dönem gerek görmedim ama şimdi kış a gelecek 1.5 tog falan kullanırım bizim ev kışın 25 26 derece oluyor. Bir de sürekli enseden ve gogusten kontrol ediyorum . Her bebek farklı. Koşullar aynı olmasına rağmen mesela bir kızım hep daha fazla üşür. Bebeğe göre hareket etmek gerekir
Cok teşekkür ederim bunu da anlatmış olmanız çok iyi geldi. Benim de aynı sizin gibi bacak 4 gün geride kol 10 gun geride çıktı hastamede bisey fark etmedim iki doktir da sorun yok dedi ama ben eve gelince kağıtları inceledim kendime dert edecek bisey buldum.. Bi çok kişi senin dediğin gibi söyledi içim rahatladı artim çok şükür. Rabbım hepimizin bebeğini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinBen geri gidenleri de çok duyuyorum ki zaten ablamın ve arkadaşımın da bebişleri geriden geliyordu. Şu fl boyu ilk başta canımı çok sıkıyordu. Kısa çıkmıştı. Detaylı ultrason sonucunu iyice incelemiştim: bacak ve kol kemik uzunluğu gerideydi. Kafa öndeydi. İki hafta sonra doktoruma gittiğimde kafayı 2 hafta önde ölçmüştü. İki hafta sonra başka bir doktor kafayı 1 hafta geride ölçtü. En son gittiğimde flyi 2.5 hafta önde ölçtüler. İlk başlarda niye böyle çıktı diye takıyorsun. Hatta 17. haftada doktoruma yazdım: "Bacakları niye geride?" diye. Israrla sorun olmadığını söylüyordu ama bir sonrakinde flyi uzun ölçmese dert edecektim gebelik boyu. Yani demek istediğim her ölçümde farklılık oluyor ve bir süre sonra dert etmeyi bıraktım. Zaten detaylı ultrason kağıdında 21+6 (20+4 - 22+4) gibi bir şey yazıyordu. Yani: "Ben 21+6 ölçtüm ama bu aralıktadır büyük ihtimalle" demek galiba. Bu arada benim bahsettiğim geride - ileride olan ölçümler 2-3 günlük değil, bir hafta- on günlük farklar. Hiç dert etme yani
Bide protein kaçağı var mı diye bakıldı sanrm onla ilgili anormal bir değer görmedim kreatin veya protein değerlerinde.Birazdan aile hekimine gidicez tabi sonuçları değerlendirmek için.Kadin doğuma pazartesi randevum varSelam kızlar, sağlık ocağı bana takip amaçlı yine genel bir tahlil yaptirdi dün.Aclik şekerim 83 düzelmiş çok şükür, TSH 3.16 (100 luge başlamıştım sanki tam anlamıyla düşmemiş gibi), idrarda lökosit 30 çıkmış şok oldum enfeksiyon yoktu uzun zamandır bu ay olmuş bol su da içiyorum hiç anlamadım ya
Teşekkür ederim, inşallah.Benim 50 mg şeker testinde sorun çıkmadı ama ağız kuruluğu bende de var. İnşallah sorun yoktur
Benim de 203 çıktı geçenlerde ama takviye falan vermedi çok düşük olmadıktan sonra vermiyolar sanırımKızlar ya benim b12 kendimi bildim bileli düşük. Vücut tutmuyor, hep dodex iğne oluyorum 2-3 ayda bir. Hamilelik başında 239 çıkmıştı tam sınırda, doktor ilaç vermedi. Geçen gün gittiğimde rica ettim bakabilir miyiz aşırı yorgun hissediyorum yine düştüğünü anlayabiliyorum dedim. 206 çıkmış sonucum. Hamilelikte dodex yaptıran olmuştu sanki gruptan değil mi? Vifolic kullanıyorum aslında b12 var içinde ama hap şeklinde alınan b12 hiç etki etmiyor.
evet sanırım çok gerekmedikçe vermiyorlar. halsizlik var mı?Benim de 203 çıktı geçenlerde ama takviye falan vermedi çok düşük olmadıktan sonra vermiyolar sanırım
Hayır yok diğer değerlerim normaldi kan, demir, d vitamini, magnezyum falan belki onlar da etkiliyodurevet sanırım çok gerekmedikçe vermiyorlar. halsizlik var mı?
sıkıntılı bir durum değil bol su iç dedi. Lökosit yüksek değildi bende 5 gün önce monorol kullanmıştım.Aa neymiş pekii? Günde en az 3.5 litre su içiyorum o yüzden çok şaşırdım böyle çıkmasına ya. Benim lökosit de biraz yüksek çıkmış referans aralığından.
Benim doktorum da aynı sakinlikte, bazen şaşırıyorum. Sonra bir bildiği vardır iyi ki beni telaşlandıran biri değil diyorumsıkıntılı bir durum değil bol su iç dedi. Lökosit yüksek değildi bende 5 gün önce monorol kullanmıştım.
Doktorum hem perinatolog ve prof baya umursamaz davrandı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?