- 29 Eylül 2021
- 2.260
- 2.836
- 83
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #4.821
Merhaba canim ben hasimota hastasiyim 14 yildir ilk gebeligim tup bebekle hamile kalmistim ve kadin dogumcum ve tup bebek doktorum ayniydi biliyordu ve tedaviye ths larimi belli seviye getirtikten sonra basladi ama sonrasini onemsemedi hamile kalmamla birlikte takip edilmesi lazimmis gebelikte tsh cok onemliymis benimde bilgisizligimden 6 haftada rutin test yaptirdim degerlerim 35 cikti ve bebegin gelisimi durmustu doktorum tabikii tsh baglamadi bebegin gelism geriligini kurtaj oldum aldirdim ,sonra kendime cok iyi prof buldum 1,5 2 yila yakin tsh larimi ayarladi doktorum ve bu hamileligimde habersiz oldu tedavisiz oldu tup bebek hazirligi yaparken oldu ilk ogrenir ogrenmez hemen gittim profuma ilacimi ayarladim gecen hafta yine gittim 5,47 olmus yine ayarladi ilaci mi bu ay sonu bir daha gidecegim bolum.doktoru bul iyi bir hoca bul endokronoloji doktoru ama iyi olsun arastirGünaydın arkadaşlar benm TSH 1 ay önce 5.97 çıkmıştı o zaman daha yeni öğrenmiştim hamile olduğumu, doktorum neden hamile olmadan önce baktirmadin TSH i na tüm değerlerin normal ama en önemlisi buydu en risklisi buydu diyerek baya korkuttu beni. 1 aydır da ilaç kullanıyorum bunun için ama hep aklımda bu durum korktum biraz anormal bir durum mu bu duzeleblr bsey olduğunu söyledi ama öncesinde baya bı korkuttuArastirdigima göre TSH daki bu sıkıntı hamilelikle gelen bı şey çok normal falan diyorlar bilemedim.
Bunun yanında sağlık ocağında TSH baktırmak doğru sonuç vermeyebilir alınan kan hastaneye gidene kadar beklediği için . O yüzden şimdi yine tahlil vericem orda yaptırma konusunda kararsızım