• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    258
Valla canım cok sabırlı olman lazım 2.günü cıldırmaya ramak kalmıştım kendimi sıkmaktan alıp fırlatcaktım ayaklarımdan😁gece uyumadan yarım saat önce karnını doyur muhallebi yada mama mı veriyosan artık uyku saati gelince bolbol emzir 2 memeyide meme kapanış saati belirle o saatten sonra emzirme olmasın. emzirdiğin için ilk uykusunu yapacak. gece uyanmaya başlayınca ortamı bozmadan konuşmadan su içirdim beşiğinde ninni actım her uyutma denedim olmadı en son ayağımda salladım sallarken su verdim hergün yatmadan aynı şeyleri uyguladım uyanmaları saatleri azaldı.emzirme gece kapanış 11de bitiriyorum açılış 5den sonra😅 ilk gece 2 kere emzirdim ondan sonra uyanmalarında su verdım salladım 2.günü hiç emzirme yapmadım felaketti 🙈
Nasıl gidiyorrrr gelişme var mı

Kızlar kayinvalidem çocuğuma bazen kancık diye hitap ediyor. Ben de onu uyardım o kelimeyi kullanmaması için. Eşim de annesini uyardigim için bana bozuldu. Bu kelimeyi daha önce de birkaç kez kullanmıştı ve güya eşimin dediğine göre sevdiği için diyormuş. Siz yerimde olsanız tepkiniz ne olurdu ?
Söylemeni istemiyorum derdim her defasında . Şaka mı kendisine kancık desinler bakalım ne yapacak

Oh maşallah maşallah 8 çok iyi benim de dün gece 21.30da uyudu. 00.50de rüya öğünü yaptırdım 4te uyandı ve meme vermişim hatırlamadan, sonra 5te uyandı memesiz uyuttum sonra 6.20de uyandı tekrar uyutamadım. Sabaha karşı neden saat başı uyandı çözemedim ama bu bile bişeydir
Bende kendime saat sınırları koyarak ilerliyorum. Annem geldiği için onunla yapmaya çalışıyoruz. Rüya öğünü yapmıyorum çünkü 9 aydan sonra rüya öğünü de alışkanlık yaptığı için o saatte hep meme isterlermiş. Ben ilk gün 12 ye kadar diğer gün 3 e kadar sınır koydum. Dün mesela 1.30 saat uyutamadım. Kucağımda salladım mecburen . Aslında onu da yapmamak lazım ama uyumadığı için kucak yaptım. Yani internette yatakta sakinleşsin diyor da öyle olmuyor ne yapayım siz neler yapıyorsunuz ? Ben şunu da bilmiyorum bu gidişin sonu iyi olacak mı 😂 yoksa saat başı kalkmasını arayacak mıyım 😂

Kızlar kayinvalidem çocuğuma bazen kancık diye hitap ediyor. Ben de onu uyardım o kelimeyi kullanmaması için. Eşim de annesini uyardigim için bana bozuldu. Bu kelimeyi daha önce de birkaç kez kullanmıştı ve güya eşimin dediğine göre sevdiği için diyormuş. Siz yerimde olsanız tepkiniz ne olurdu ?
Bence bebeğin konuşunca kancık demeyi öğret. Kancık babaanne desin . Ben niye bu kadar sinirlendim bilmiyorum kusura bakma 😂

Yani eşinize ve kayınvalidenize şunu gösterin lütfen.

Eki Görüntüle 3644421

O kadar sevgi sözcüğü varken bir bu mu kalmış sevdiği için söylenecek söz gözünü seveyim. Kendisi farklı bir manada kullanabilir ancak toplum arasında bu kelimenin anlamı böyle bilinir ve hiç hoş bir şey değil. Eşinizin sizi destekleyeceğine bozulması da ayrı bir alem. Sizden önce onun uyarması daha doğru olurdu hatta. Belki böylelikle kayınvalide tepki de göstermezdi. Tavrınızda net olun ve devam edin bence. Çocuk sizin çocuğunuz ve her ne sebeple söyleniyor olursa olsun kimse kötü bir kelime ile seslenemez.
Eşime ayrı sinir oldum zaten. Dediğin gibi kendisinin ikaz etmesi lazimdi ama eşim genelde anne savunması yapan bi insan.
Çocuk mu büyüteyim yoksa yaşına rağmen olgunlaşmamış böyle insanlarla mi uğraşayım şaşırıyorum bazen.

ne bilimm kızz ben bu cocuuu anlamadım gittii herşey güzel gidiyoken sapıttı😬 emme teke düştü de uyanma oluyo haliyle geri uyuması sıkıntı yaşıyorum meme versemde uyumuyo gece delirtti beni 4 den 7bucuka kadar anamı ağlattı üst dişler gelcek sanırım cok salyası akıyo ağzı cukcuk kaşıyo 😔

erken uyuyunca daha cok kalkıyo geçte uyusa Uykuya gecme problemimiz oluyo çözemedim nasıl ilerliceğimi yolun ortasında kaldım.gündüz öğle uykusunu teke düşürdüm.gece uyumayınca 8 gibi uyuyo sabah o saatlerde uyumasa gece uyanmaz diye düşünüyorum.gündüzde memeye düşkün😒

erken uyuyunca daha cok kalkıyo geçte uyusa Uykuya gecme problemimiz oluyo çözemedim nasıl ilerliceğimi yolun ortasında kaldım.gündüz öğle uykusunu teke düşürdüm.gece uyumayınca 8 gibi uyuyo sabah o saatlerde uyumasa gece uyanmaz diye düşünüyorum.gündüzde memeye düşkün😒
Uykuya geçme bir haftadır bizde de sıkıntı . 40-50 dk yı geçiyor bazen . Memem ölüyor gibi hissediyorum 😂

Bu gece çok zor geçti . 12 ye kadar uyudu sonra 10 dk da bir ağladı. Kucakta uyut koy ağla . Bu döngüyle sabah oldu

Bende kendime saat sınırları koyarak ilerliyorum. Annem geldiği için onunla yapmaya çalışıyoruz. Rüya öğünü yapmıyorum çünkü 9 aydan sonra rüya öğünü de alışkanlık yaptığı için o saatte hep meme isterlermiş. Ben ilk gün 12 ye kadar diğer gün 3 e kadar sınır koydum. Dün mesela 1.30 saat uyutamadım. Kucağımda salladım mecburen . Aslında onu da yapmamak lazım ama uyumadığı için kucak yaptım. Yani internette yatakta sakinleşsin diyor da öyle olmuyor ne yapayım siz neler yapıyorsunuz ? Ben şunu da bilmiyorum bu gidişin sonu iyi olacak mı 😂 yoksa saat başı kalkmasını arayacak mıyım 😂
Kesinlikle aynı düşüncedeyim . İnterneti geç uyku eğitmenim de bana mayıştır beşikte uyut, beşikte döndürmeye çalış, gece uyanırsa beşiğe mayışık koy gibi ezbere şeyler söylüyor çok zor ki bunu yapmak hatta benim için imkansız . Daha beşiğe mayışık bırakırken bile kıyameti koparırcasına ağlıyor. Yani zaten ben kızdan çok memnun değilim ama bu uyku eğitimi de 4-5 aylıkken verilse daha rahatmış onu anladım. Şu an ayağa kalkmasıydı dişiydi osuydu busuydu hep bişey çıkıyor.

Bana da rüya öğünü yaptırıyor bu arada ve ben de aynı şekilde yapılmamalı diye düşünüyorum. Bu gece hiç emzirmemeye çalışcam bakalım. Her gün aynısını söylüyorum da gece uyku haliyle uyanıp onu yapmak da çok zor yalpalaya yalpalaya yürüyorum çocuğu bi yere çarpcam diye ödüm kopuyor

Ay tek uyku için erken değil mi canım nasıl dayanıyor bebiş

Kesinlikle aynı düşüncedeyim . İnterneti geç uyku eğitmenim de bana mayıştır beşikte uyut, beşikte döndürmeye çalış, gece uyanırsa beşiğe mayışık koy gibi ezbere şeyler söylüyor çok zor ki bunu yapmak hatta benim için imkansız . Daha beşiğe mayışık bırakırken bile kıyameti koparırcasına ağlıyor. Yani zaten ben kızdan çok memnun değilim ama bu uyku eğitimi de 4-5 aylıkken verilse daha rahatmış onu anladım. Şu an ayağa kalkmasıydı dişiydi osuydu busuydu hep bişey çıkıyor.
Ben de öyle mayışık koymayı ne zaman denesem ya ağlıyo ya da anında oturma pozisyonuna geçiyo uykusu açılıyo. Daldıktan sonra koymak daha rahat benim için de

ne bilimm kızz ben bu cocuuu anlamadım gittii herşey güzel gidiyoken sapıttı😬 emme teke düştü de uyanma oluyo haliyle geri uyuması sıkıntı yaşıyorum meme versemde uyumuyo gece delirtti beni 4 den 7bucuka kadar anamı ağlattı üst dişler gelcek sanırım cok salyası akıyo ağzı cukcuk kaşıyo 😔
Ay bir dk memeyi kestin hiç mi uyumamaya başladı . Aman Allahım kesmesem mi şimdi okudum bu mesajı 🥲

Evet bende sırf kendi rahatım içni hep erteledim eğitimi . Şimdi çok pişmanım

Bana da rüya öğünü yaptırıyor bu arada ve ben de aynı şekilde yapılmamalı diye düşünüyorum. Bu gece hiç emzirmemeye çalışcam bakalım. Her gün aynısını söylüyorum da gece uyku haliyle uyanıp onu yapmak da çok zor yalpalaya yalpalaya yürüyorum çocuğu bi yere çarpcam diye ödüm kopuyor
Bende yataktan inerken düşüyordum 😂

Back
X