2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar saçlarınız ne alemde, benim saçlar aşırı dökülmeye başladı, saçımın bağını açmaya korkuyorum hep topuz, örgü.
benim de korkunç dökülüyordu avuç avuç. Demir ve b12 yerlerdeymiş. b12 için ampul içtim demir için de takviye kullandım yükseldi, şimdi yine dökülüyor ama korkutucu derecede değil en azından. tarayınca dökülüyor

Bizim adamlara ne oldu ben anlamadım ya illa biz mi atlıcaz üstüne ya bi de ben de korkuyorum açıkcası normal doğum yaptım ya nasıl bi durumla karşılaşcam diye baya geriyo bu konu beni
Kuşum onun için bir yorum yapamayacağım, benim doğum sezaryen oldu çünkü, bilemiyorum senin durumunu ama ilişkide açık sözlü olmak her zaman faydalıdır muhtemelen sen korkuyorsun diye kendini geri çekiyordur

Kızlar selam 2 gün önce 4 Aralık'ta oğlumu sünnet ettirdik.
Geçenlerde ebe olan arkadaşıma gittik ziyarete. Sohbet arasında oğlumun pipisini temizlerken canını acıtmaktan korktuğumdan bahsetmiştim, arkadaşıma tarif ettim neden korktuğumu falan, meğersem benim oğlanın sünnet derisinin deliği çok darmış. Hatta kendi oğlunda gösterdi "bak normalde böyle olması lazım" diye. Tıpta adı fimozis diye geçiyor. Darlık yüzünden tam çıkamayan idrar o derinin altında kalıyor ben de derinin altını açamadığım için temizleyemiyorum dolayısıyla idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyormuş. Mutlaka sünnet olması lazım dedi. Üroloğa gittik, doktor da onayladı. Sünnetimizi olduk elhamdülillah çok şükür güzel geçti. Şimdi kremle yarasını iyileştirmeye çalışıyoruz.
Ama malesef canımızı sıkan bir durum var. Benim bebeğimi o kadar doktora götürdük hele tiroid şeker kontrolü için falan gerçekten çok fazla sayıda doktora gittik, çıplak muayene ettiler testislerine falan da baktılar ama bir Allah'ın kulu da demedi ki "bu çocuğun sünnet derisi dar" vs. Arkadaşım dedi hani hiç bir doktor söylemedi mi, normalde söylemeleri lazım diye. Şöyle bir düşündüm, hiç biri penisini kontrol etmesi oğlumun. Meğer sünnet derisinin rahat bir şekilde penis başından aşağıya inmesi lazımmış -ben bunu bilmiyordum bilmemin de imkanı yoktu açıkçası- inmiyorsa bile deriyi aşağıya çekince alttan penis başının renginin gözükmesi lazımmış. Bizimkinin hiç bir şekilde inmiyordu. Sünnet olduktan sonra gördüm ben oğlumun penis başını. Hepsini geçtim bugün sünnetten sonra ilk defa üzerime işedi, işerken bi baktım meğer çocuğum sünnet olmadan önce işeyemiyormuş. Elhamdülillah idrar yolu enfeksiyonu olmadan farkettik de sünnet yaptırdık. Kızlar velhasıl, siz de kontrol edin mutlaka. Öpüyorum hepinizi

Kızlar saçlarınız ne alemde, benim saçlar aşırı dökülmeye başladı, saçımın bağını açmaya korkuyorum hep topuz, örgü.
Kuşum benim de dökülmeye başladı, sürekli topluyorum ve dökülmesi yetmiyormuş gibi düğüm düğüm dolaşıyor hergün düzenli taradığım halde. Bu gidişle omuzumda kestiricem saçlarımı

Bunu kullanıyoruz. Pilli, titreşimli. Manuel sallanıyor. Şarkıları falan güzel

Bu dönemde normal, bırakın emsin dedi doktor

Benim mastitlerle başladı. Öndeki yoğunluğu sağınca kolaylaşıyor, idare ediyordu. Artık hep tazyikli. Çocuğum rahatlamak için memede kalamıyor.
Emzirme danışmanı çağırdım yine. Söylediği şuydu: Elle öndeki şişkinliği alın, elinizle makas şekli yaparak blok emzirme yapın, bir meme yumuşayana kadar o memeden sağın. Bir de pozisyonlar çok önemli. Normal emzirdiğim şekilde emziremiyorum. Benim daha altta, bebeğin üstte olması lazım ki boğulmasın, tazyik azalsın. Bir memeden emzirirken diğer meme bekliyor, süt ihtiyacı yok sinyali gönderecek beyne, ama hemen doluyor. 1-2 dak onu elle sağıp rahatlatıp diğer memeden devam edin dedi. Ama gece ağlayan bebeği bekletemedim masaj modunda 2 dk sağıp emzirdim. Çook az emdi. Öyle. Buralarda çok sordum. Çünkü gittikçe kötüleşti benimki. Tazyikli delik sayısı sürekli çoğaldı. Blok emzirmeyi uzun süre önermedi danışman. Ama düzelme olmazsa devam etmeyi düşünüyorum biraz daha. Mastit olmadan halletmem lazım. Osman Gönlüal videosu yardım edecektir.

Benimki de Serina ama kemerlerinden hiç memnun değilim ya o yüzden joie almam bi daha

Reactions: Gao
bakayım bu videoya. çok teşekkürler. ben 2 gün sıkıntı çektim mesela bu gece rahatladı. normal geldi süt. sağmama gerek kalmadı. bu sürekli oluyor. haftada 2 gün filan çok artıyor sonra normale dönüyor ama neden oluyor anlamadım ya

Sağdıkça çoğalmıştır dediler benimkine. Mastit yüzünden çok sağdım. 1. Ayında da bebeği sürekli emzirdim. Yakaladıkça emdi zorla ne kadar çok uyarılırsa o kadar çok süt geliyor. Sağmayın çok kötü durumda değilse. Bir de sertlikler oluşuyor ya. O sertlikler kanalları genişletiyor. Açıldığında fışkırarak açılıyor sanırım. Çünkü ilk ayda mastitin çok olma sebebi genelde süt kanallarının normalde dar olması, süt doldukça tıkanmasıymış. Boşalması lazım memenin. Bir emzirme seansında tek memeyi verin sadece, 2.yi vermeyin dedi. Zaten hiç vermedim. Gerek kalmadı. İnşallah uzun sürmez benimki gibi. Çok zor. Sabah 10 dak içinde 3 kere boğuluyordu. Ağlayarak emdi sonunda uyudu. Çok üzgünüm.

ya kıyamam evet tazyikli gelmesi çok sıkıntı. bende o sorun var mı bilmiyorum, varsa da kısa sürüyor sadece ilk 5 dk filan. benim sorunum daha çok bebek emdikten sonra bile memede boşalmak hissinin olmayışı ve dediğin gibi sertlikler ve ağrı kalıyor. acaba gerçekten suyu azaltınca mı böyle oluyor? anlamak için deneyeceğim bir süre.

Reactions: Gao
Et balık tavuk patates sebze kuruyemiş cevizli sucuk, lokum , hurma , lahmacun , sebzeli yemekler, patlıcanlı kabaklı mezeler , karnıyarık

Kızlar ya misafire ikramlık yaparken 1 gun onceden haazrlanabilen ne yapılabilir. Aynı gün bebişle yapamıyorum hiç yalnızken. Bide düştüktwn sonra daha bi bagımlıyız şuan

Kızlar ya misafire ikramlık yaparken 1 gun onceden haazrlanabilen ne yapılabilir. Aynı gün bebişle yapamıyorum hiç yalnızken. Bide düştüktwn sonra daha bi bagımlıyız şuan
Çay yanı şeylerse kısır, patates salatası, mercimek köftesi veya makarna salatası olabilir börek sarıp dolaba atıp ertesi gün fırına verebilirsin kek kurabiye de bir gün önceden yapılabilir

Makarna salatası yapardım, börek hazırlar gelicekleri saat fırına atardım. Browni kurabiye var yeni denedim çok basit hoş oldu onu yapardım. Aklıma bunlar geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…