Kızlar bebişini sünnet yaptıranınız varmı çok zor oluyomu altını almak kucaga almak falan bizde pazartesi doktorla görüşücez randevu ayarlıcaz bakalım çok korkuyorum yaa
Biz de dün yaptırdık. İlk çiş çok acılıydı ama sonra doktorun verdiği krem ve fitille stabil geçirdi bugünü.Kızlar selam. İki çocukla çok zorlanıyorum. Epeydir buraya giremiyorum. Anneme taşınıyorum arada dinlenebilmek adına. Annemdeyim şimdi de. Oğlum 72 günlük oldu. İlk oğlumu 20 günlükken sünnet ettirmiştik. Bunu da erken yaptırmayı düşünüyorum. Çok hareketlenmeden iki üç güne toparlasın diye. Kaçırmış olabilirim konuşulduysa. Sünnet ettiren oldu mu bebişini?
İnstagramda takip ettiğim bir doktor emzik ve ya parmak kendisini sakinleştirme davranışı olduğu için ikisini de makul buluyor.Kızlar selammm ben minik bey parmak emmeye başladı bugün itibari ileemziği atıp baş parmağını emiyor. Bugüne kadar sürekli deneme yapıyordu nadiren başarılı oluyordu ama şimdi tamamen keşfetti. Annemler bırak emsin diyor da ben parmak emmenin emzik emmekten daha kötü olduğunu düşünüyorum bırakması daha zor olur bu arada ben de emiyormuşum sizce bakmalıyım?
Yani öğlen oglenden sonra falan gelirler. Kız ben bunları bebeyle yapamam kesin kriz vurur o sabahÇay yanı şeylerse kısır, patates salatası, mercimek köftesi veya makarna salatası olabilir börek sarıp dolaba atıp ertesi gün fırına verebilirsin kek kurabiye de bir gün önceden yapılabilir
Ay ole nokta atısı tarifler varsa o da guzel olurMakarna salatası yapardım, börek hazırlar gelicekleri saat fırına atardım. Browni kurabiye var yeni denedim çok basit hoş oldu onu yapardım. Aklıma bunlar geldi
Tamam işte önceki gün yapabilirsin kısırla patates salatası hangisini yapcaksan malzemeleri hazırlar dolaba atarsın sabah sadece sosunu yağını limonunu eklersin böreği de akşamdan sarıp sabah fırınlarsın aman çok bi şey beklemesinler bebeğin var senin bi tatlı iki tuzlu yallahYani öğlen oglenden sonra falan gelirler. Kız ben bunları bebeyle yapamam kesin kriz vurur o sabah1 gun once aksamdan hazırlamam lazım sabah mesela börek fırınlarım falan.
Ayy olurmu kız onlar 1 gün onceden. Dolapta kötü olur mu denedinmi hiç.Tamam işte önceki gün yapabilirsin kısırla patates salatası hangisini yapcaksan malzemeleri hazırlar dolaba atarsın sabah sadece sosunu yağını limonunu eklersin böreği de akşamdan sarıp sabah fırınlarsın aman çok bi şey beklemesinler bebeğin var senin bi tatlı iki tuzlu yallah
KısırAyy olurmu kız onlar 1 gün onceden. Dolapta kötü olur mu denedinmi hiç.yaa sevdiğim birileri gelcekte uzaktan gunubirlik. özenmek istedim. Daha hiç ikram yapmadım cocuk dogdu dogalı
Kısır gazlanır yaa bende yicem fahsgaha. O sabah olsunTamam işte önceki gün yapabilirsin kısırla patates salatası hangisini yapcaksan malzemeleri hazırlar dolaba atarsın sabah sadece sosunu yağını limonunu eklersin böreği de akşamdan sarıp sabah fırınlarsın aman çok bi şey beklemesinler bebeğin var senin bi tatlı iki tuzlu yallah
Buzluk kurabiyesi yapıyorum ben canım YouTube’da tarifleri var misafir geleceği zaman çıkarıp 15 dk fırında hazır. Kek ertesi güne kalır yine. Kısırı ben sevmiyorum ertesi güne kalınca bence makarna haşla yoğurtlarsın ertesi gün hemen. Börek de müsait zamanda sarıp atıyorum misafir gelince fırında yarım saate hazır kurabiyeyle birlikte atarsın.Kızlar ya misafire ikramlık yaparken 1 gun onceden haazrlanabilen ne yapılabilir. Aynı gün bebişle yapamıyorum hiç yalnızken. Bide düştüktwn sonra daha bi bagımlıyız şuan
Tavuklu erişte salatası yapılabilir ben bir gün önceden yapmıştım misafirim gelince. Tavuğu da erişte salatasıyla aynı gün haşlayıp didikledim ertesi gün gelecekleri zaman içine kattım limonuyla beraber gayet de güzel olduKızlar ya misafire ikramlık yaparken 1 gun onceden haazrlanabilen ne yapılabilir. Aynı gün bebişle yapamıyorum hiç yalnızken. Bide düştüktwn sonra daha bi bagımlıyız şuan
Ben çok yapıyorum öyle. Çocuktan önce de yapıyordum. Böreği yapıyordum sosunu üstüne gezdiriyordum öylece pişirmeden buzdolabının kahvaltılık kısmına koyuyorm ondan sonraki gün ordan çıkarıp direk sıcak fırına koyuyorm herkes böreğime bayılıyor öyle. Bide kedi dili pastası var bir gece önceden yapmak gerekiyor. Mozaik pasta da yapabilirsin. Tavuk göğsü tatlısı da çok kolay dolaba at bir gece dinlensin. Misafirin geleceği günde kısır yapabilirsin bunlar aynı gün yenmesi lazım kuruyor çünkü. diğerlerinden daha kolay. Veya yoğurtlu garnitürlü makarna salatası. Mercimek köftesi çok uğraştırıyor canım yoğurup şekil vermek zor çocuklaKızlar ya misafire ikramlık yaparken 1 gun onceden haazrlanabilen ne yapılabilir. Aynı gün bebişle yapamıyorum hiç yalnızken. Bide düştüktwn sonra daha bi bagımlıyız şuan
bu sorunu dibine kadar yaşıyoruz. çok çözüm aradım bir ara ilaç falan da kullandım hiçbir faydası olmadı ilk gün dışında. şu an kusma azaldı ama kendiliğinden mi yoksa dikkat ettiğim şeyler sayesinde mi emin değilim. kusma azaldı dediğim de yine kusuyor ama her emmeden sonra bir mendil kirletecek kadar filan. daha öncesinde her emzirmeden sonra bebişin üstündeki de benim kıyafetim de batıyordu. normalde emzirirken her memeden sonra tavsiye edildiği gibi bebeği omzuma koyup gazını çıkarıyordum. İlk kusma da burada başlıyordu zaten. sonrasında da bebeği hiç hareket ettirmemeye çalışıyordum falan. şimdi uyguladığım yöntem şu: birincisi çok aşırı emzirmiyorum. benim bebeğim memeye düşkün biraz, doyduğunu da pek anlamıyor ama ben yeterince emdiğini hissettiğim an ağzına emzik verip emzirme yastığında yatırmaya devam ediyorum. hiç kaldırmıyorum bir 15 dk. 15 dakikadan sonra omuzuma alıp gazını çıkarıyorum. önceki kadar çok gaz çıkarmıyor ama pek kusmuyor da. bazen hiç kusmadığı bile oluyor. gaz açısından çok farklılık olmadı. bazen sabahları karnı şiş oluyor ama o gazı da biraz mesajla üst üste çıkarıyor. kusmadansa bu kadarcık gazı tercih ettim gibi bir şey. bunun dışında işe yarayan bir çözüm bulamadımKızlar bebeği reflü olan var mı varsa nelere dikkat ediyorsunuz ya
Evet buzlugumda börek var benimde. Aklımda tavuk gogsu vardı benim de. Ama boyle hamurişi falan yapılır mı acaba 1 gun once tepsiye koyup sabah pişireyim falan. Sabaha bitek salata meze tarzı yapayım diorumBen çok yapıyorum öyle. Çocuktan önce de yapıyordum. Böreği yapıyordum sosunu üstüne gezdiriyordum öylece pişirmeden buzdolabının kahvaltılık kısmına koyuyorm ondan sonraki gün ordan çıkarıp direk sıcak fırına koyuyorm herkes böreğime bayılıyor öyle. Bide kedi dili pastası var bir gece önceden yapmak gerekiyor. Mozaik pasta da yapabilirsin. Tavuk göğsü tatlısı da çok kolay dolaba at bir gece dinlensin. Misafirin geleceği günde kısır yapabilirsin bunlar aynı gün yenmesi lazım kuruyor çünkü. diğerlerinden daha kolay. Veya yoğurtlu garnitürlü makarna salatası. Mercimek köftesi çok uğraştırıyor canım yoğurup şekil vermek zor çocukla
ben geçenlerde misafirin geleceği gün sabahtan başladım yapmayaKızlar ya misafire ikramlık yaparken 1 gun onceden haazrlanabilen ne yapılabilir. Aynı gün bebişle yapamıyorum hiç yalnızken. Bide düştüktwn sonra daha bi bagımlıyız şuan
Sosunu koymazsan bişi olmaz yeşillikler de erimezAyy olurmu kız onlar 1 gün onceden. Dolapta kötü olur mu denedinmi hiç.yaa sevdiğim birileri gelcekte uzaktan gunubirlik. özenmek istedim. Daha hiç ikram yapmadım cocuk dogdu dogalı
O kadar misafir aglırlamıyorum kiben geçenlerde misafirin geleceği gün sabahtan başladım yapmayamakarna haşlayıp hızlıca makarna salatası yaptım. üzümlü kek attım fırına. ha bir de hazır yufkadan çıtır börek sarmıştım ama onu geceden sarıp dolaba koydum. bir tatlı, bir tuzlu, bir salata oldu oh mis kfkd sonrasında da kahve meyve filan
Canım cekti bak gshsbsSosunu koymazsan bişi olmaz yeşillikler de erimezama bence en kolayı makarna salatası yanına bi börek bi de ıslak kek yaparsan tamamdır
ben de çok ağırlamıyorum hele hamilelikten sonra çok nadir ama işte gelince de bişeyler yapıyoruz mecburO kadar misafir aglırlamıyorum kihazır tatlı hazır baklava bünyemin ihtiyacı var fahaga
Yaa ben arka arkaya 2 hamilelik. Riskli durumlar yataktan kalkma yasagı. Derken baya baya tembelleşmişim heralde. İkram hazırlama özgüvenim kaybolmuşben de çok ağırlamıyorum hele hamilelikten sonra çok nadir ama işte gelince de bişeyler yapıyoruz mecbur
Mesela neler yapıyosun öncedenValla kızlar bana baya misafir geliyor bu aralar 6 7 kere agirladim heralde. Bide onların dışında kızıma doğum günü yaptım ve gün aldımŞansıma misafir geldiği günler kızım uzun uyudu da misafirle rahat ilgilenebildim. Hazırlığı da bir gün önce bebegm uyudukca yaptım. Sabaha salatayi bıraktım sadece bide sil süpür yaptım. Akşamdan evi toplu bırakınca sabah süpür sil kolay oluyor. Mesela bugün cimcime hiç uyumadı bugün misaifr gelse elime yuzume bulasitirirdm galiba
Ben çocuğuma sünnet mevlidi yaptım altınlarla beraber 130 bin geldi kaynanamın evinde yaptım kavurma pilav börek salata ayran bide pide aldırdık bikaç tepsi de tatlı. Çok rahat geçti. Kimse ayrı ayrı misafirliğe gelmedi hepsi bi kere de oraya geldiValla kızlar bana baya misafir geliyor bu aralar 6 7 kere agirladim heralde. Bide onların dışında kızıma doğum günü yaptım ve gün aldımŞansıma misafir geldiği günler kızım uzun uyudu da misafirle rahat ilgilenebildim. Hazırlığı da bir gün önce bebegm uyudukca yaptım. Sabaha salatayi bıraktım sadece bide sil süpür yaptım. Akşamdan evi toplu bırakınca sabah süpür sil kolay oluyor. Mesela bugün cimcime hiç uyumadı bugün misaifr gelse elime yuzume bulasitirirdm galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?