Evet kar zarar durumundan dolayı bizde yaptırıyoruz. Demir ilacı bile saglık ocagının verdigini kullanıyoruz cünkü pediatri doktorları tanıdıklarımız kendi cocuguna onu verıyor.Ben de aşıdan biraz çekiniyordum ama çevremde çocuğu olan tüm doktorlara danıştım hepsi bütün aşıları yaptırıyordu artıları kesin aşının zararları ise net değil bunu düşünüp yaptırdık bizde memenjitin de 2. Dozunu 2 gün önce olduk yani insan korkmuyor değil ama kar zarar durumuna göre değerlendirdik yaptırdık inşallah çocuklarımızı koruyordur yaptıdıgımız aşılar öyle düşünmek istiyorum
Bir tane ağızdan iki tane bacaktan yaptılar bakalım şuanlık uyuyor iğnenin birini yaparken gülüyordu sesi çıkmadı ama ikinci iğne yaktı galiba baya ağladıStres yapma yapmaz inş sen gerilince bebiş de gerilir onun iyiliği için bu aşılar
Bilmiyorum ne olduklarını 6. Ay aşıları işte siz oldunuz muÇocuk felci yapacaklarsa bence calpol hemen ver çok ızdırabı olmuştu benim yavrumun
Standart aşıların hepsini bizler de olduk (diğerleri hakkında fikrim yok) benim çocukluğumda otizm falan yoktu yani varsa da demek ki o kadar azdı ki kimse bilmiyodu. Bence aşıdan ziyade ekran tetikliyo telefon tablet ve o garip çocuk animasyonları. Çevremdeki herkes yaptırmış bilmiyorum kafam bazen karışıyo hepimiz çocuğumuz için en iyisi olsun istiyoruz. Kardeşin yaptır mı diyo?Yaa bu aşı konusu benim kafamı cok kurcalıyo. İnternette şuan 13. Ay aşılarıyla ilgili çok muhabbet dönüyo. Aşı karşıtı değilim genetik hastalıkların sonradan cıkmıycagını biliyorum ama karacigere agır gelip yan etki sonucu farklı hastalıklara sebep olması mevzusu falan derin mevzular dönüyo. Bi yandan da kardeşim cocuk doktoru yani bir sürü örnekle karsılasıyolar mesela bi cocuk düşüp geliyo kafatasında sıkıntı oluşuyo neyse iyileşiyo taburcu ediyolar ederkende menenjitleri olmasını istiyolar cünkü beyin menenjite çok açık şuan daha savunmasız die. Tabi aile yaptırmamıs kısa süre sonra cocuk menenjit olarak basvuruyo. Daha kücük bebeklerde ölümlü senaryolarla da karşılaştı. Hani o sebeple aşı olmamak ve sonucları nın ne olacagı benim alabileceğim bi mesuliyet değil. Ama belli tepki alan bi durum varsa onu da düşünmek istiyorum. ( haa bu arada aşı lobisinden ziyade ben aşı karşıtı lobiden daha çok çekiniyorum şahsen. Çünkü nufusu azaltmanın en etkili yollarından biri çocukları hastalandırmak , saglıksız nesiller oluşturmak. Aşı karşıtlarınında aşı olanlarında tek düşüncesi cocugunun saglıgı) sizce durumlar nee
Hastane tipiydi evet bir tane medical mağazasından kiralamıştım ama affedersin eşek ölüsü gibiydi ve çok büyüktü ama çekim gücü muhteşemdi bide kendinde çekim gücünü ayarlayabiliyordun ama sürekli başına oturmak çok zor yatak odasında duruyordu aslında fiyatı da çok uygundu 2 aylık 600 TL ye kiralamıştım sonra taşınabilir aldım mecburen annemlere felan da gidip geliyordum çünkü. Eşim bile zor kaldırıyordu metaldi gövdesi sanayi tipi diyorlarOf evet ya aşılar bebişlerin huylarını değiştiriyorbiz geçen aykini de geç yaptırmıştık, ondan bunu da geç yaptırıcaz da hiç istemiyorum bu sefer. Tam rahatlıyo bi daha aşı dönemi geliyo
Bizim de bir ay önce filan şişti iltihap gibi oldu, kendi kendine patladı. Şimdi hala kızarık ama şiş değil.
Hastane tipi pompa mıydı canım ilk kullandığın? Hangisiydi? Ağır diye mi taşıyamıyordun?
Evet biz menenjitleri bile ikisi bir 3-5 ay seklinde gidiyoruz. Dedim yani asısız gelen cocukların durumlarını gorunce riske atmıyo hiçStandart aşıların hepsini bizler de olduk (diğerleri hakkında fikrim yok) benim çocukluğumda otizm falan yoktu yani varsa da demek ki o kadar azdı ki kimse bilmiyodu. Bence aşıdan ziyade ekran tetikliyo telefon tablet ve o garip çocuk animasyonları. Çevremdeki herkes yaptırmış bilmiyorum kafam bazen karışıyo hepimiz çocuğumuz için en iyisi olsun istiyoruz. Kardeşin yaptır mı diyo?
Haklısın çok büyük sıkıntı. Emzirenler çok şanslıBenimde öyleydi gece uyuyordu ben süt sağmaya gidiyordum süt sağmadan gelince de bebe uyanıyordum bu sefer uykusuzluktan rahatsızlanıyordum aşırı ben 3 saatte bir sağıyordum düzenli başta fabrikasyon makina vardı bende sonra Bi yere taşıyamıyorum diye Bi daha kiralamadık sonra baby me pompa aldım oda sürekli sağmaktan belli bi zaman sonra çekmemeye başladı hep problem yani sağmanın her şeyi
Benim de sert yerler rahatlamıyor bir türlü. Çıksa bi dahaki sağıma yine düğünleniyor. Ben deneyim mochiyi. Ayarı kaçta sağıyorsunuz?Bazen yine sıkmam gerekiyor ama çoğunlukla ne varsa çıkıyor. Lansinoh ile sert yerler kalıyordu
Ben o dönen muhabbetlerin hepsini çok cahilce buluyorumYaa bu aşı konusu benim kafamı cok kurcalıyo. İnternette şuan 13. Ay aşılarıyla ilgili çok muhabbet dönüyo. Aşı karşıtı değilim genetik hastalıkların sonradan cıkmıycagını biliyorum ama karacigere agır gelip yan etki sonucu farklı hastalıklara sebep olması mevzusu falan derin mevzular dönüyo. Bi yandan da kardeşim cocuk doktoru yani bir sürü örnekle karsılasıyolar mesela bi cocuk düşüp geliyo kafatasında sıkıntı oluşuyo neyse iyileşiyo taburcu ediyolar ederkende menenjitleri olmasını istiyolar cünkü beyin menenjite çok açık şuan daha savunmasız die. Tabi aile yaptırmamıs kısa süre sonra cocuk menenjit olarak basvuruyo. Daha kücük bebeklerde ölümlü senaryolarla da karşılaştı. Hani o sebeple aşı olmamak ve sonucları nın ne olacagı benim alabileceğim bi mesuliyet değil. Ama belli tepki alan bi durum varsa onu da düşünmek istiyorum. ( haa bu arada aşı lobisinden ziyade ben aşı karşıtı lobiden daha çok çekiniyorum şahsen. Çünkü nufusu azaltmanın en etkili yollarından biri çocukları hastalandırmak , saglıksız nesiller oluşturmak. Aşı karşıtlarınında aşı olanlarında tek düşüncesi cocugunun saglıgı) sizce durumlar nee
Önce 2-3 dk dokuz devirde masaj modu. Sonra dört devirde 10 dk 9 devirde 5 dk. Çok güzel modları var siz kendinize en uygununu bulursunuzBenim de sert yerler rahatlamıyor bir türlü. Çıksa bi dahaki sağıma yine düğünleniyor. Ben deneyim mochiyi. Ayarı kaçta sağıyorsunuz?
Evet ya hastane tiplerinin de çekim güçleri çok iyiymiş ama sanayi tipini duymamıştım hiç. Kiralama fiyatı da çok iyiymişHastane tipiydi evet bir tane medical mağazasından kiralamıştım ama affedersin eşek ölüsü gibiydi ve çok büyüktü ama çekim gücü muhteşemdi bide kendinde çekim gücünü ayarlayabiliyordun ama sürekli başına oturmak çok zor yatak odasında duruyordu aslında fiyatı da çok uygundu 2 aylık 600 TL ye kiralamıştım sonra taşınabilir aldım mecburen annemlere felan da gidip geliyordum çünkü. Eşim bile zor kaldırıyordu metaldi gövdesi sanayi tipi diyorlar
Banyosunu kaç günde bir yapıyorsun ve hiç nemlendirici yağ filan kullanıyor musun? Benim kızım iki ay civarında üç gün boyunca artarakk göbekten sırta sonra bacakları benek benek kırmızı olmuştu, doktora yazdık alerji dedi ilaç söyledi. Almadım. Kaynanam görür görmez diyet yap süt yumurta yeme dedi yedim. Akşamında banyo yaptık kundağa sardık nemli nemli kaldı biraz öyle, kundağı açtığımda benekler yok olmuştu. Nemsizlikten olabilir diye düşündüm. Çünkü ilk defa beş gündür yıkayamamıştık kuru kaldı cildi. Ama annem de bebeklerde böyle bebeklerin çıkabildiğini geçici olduğunu söyledi gelişimsel bir durum filan… kendisi 8 çocuk büyüttüğü için itimadım daha fazla djfkBebemin vücudundaki döküntüler çok daha kötü oldu. Yumurtadan mı diyodul ama 1 haftadır yumurta yemiyorum. Losyonu kullanmaya başladık ama daha feci kızardı sanki. Banyosunu bile arıtma suyundan yaptırıyorum yumuşatıcı kullanmıyorum ne oldu birden anlam veremiyorum.
2 3 günde bir banyo yapıyo yağ sürmedim hiç losyon sürüyodum doktorun önerdiğini aldım şimdi onu kullanıyorum. Gün içinde azalıp çoğalıyo sanki sabah baya sönmüştü biraz önce banyo yaptırdık sırtındakiler çoğalmış daha da kızarmış. Çocuğa kullandığım hiçbir ürün değişmedi banyo suyu 37.5 38 derece yapıyorum 2 3 banyoda bir vücudunu köpüklüyorum sadece başına konak şampuanı kullanıyorum. Anlamadım gıda alerjisi olsa kakası da bozulurduBanyosunu kaç günde bir yapıyorsun ve hiç nemlendirici yağ filan kullanıyor musun? Benim kızım iki ay civarında üç gün boyunca artarakk göbekten sırta sonra bacakları benek benek kırmızı olmuştu, doktora yazdık alerji dedi ilaç söyledi. Almadım. Kaynanam görür görmez diyet yap süt yumurta yeme dedi yedim. Akşamında banyo yaptık kundağa sardık nemli nemli kaldı biraz öyle, kundağı açtığımda benekler yok olmuştu. Nemsizlikten olabilir diye düşündüm. Çünkü ilk defa beş gündür yıkayamamıştık kuru kaldı cildi. Ama annem de bebeklerde böyle bebeklerin çıkabildiğini geçici olduğunu söyledi gelişimsel bir durum filan… kendisi 8 çocuk büyüttüğü için itimadım daha fazla djfk
Evet bence de öyle alerjiyle alakası olsa kakaya yansırdı muhakkak.İnşallah geçici bir durumdur ve geçer tez vakitte2 3 günde bir banyo yapıyo yağ sürmedim hiç losyon sürüyodum doktorun önerdiğini aldım şimdi onu kullanıyorum. Gün içinde azalıp çoğalıyo sanki sabah baya sönmüştü biraz önce banyo yaptırdık sırtındakiler çoğalmış daha da kızarmış. Çocuğa kullandığım hiçbir ürün değişmedi banyo suyu 37.5 38 derece yapıyorum 2 3 banyoda bir vücudunu köpüklüyorum sadece başına konak şampuanı kullanıyorum. Anlamadım gıda alerjisi olsa kakası da bozulurdu
Bizde 2. Ayda olduk birde bu ay olduk sizin kaç tane olacak menenjit ? Bizim birde 13. Ay olacak 2+1 olarak ayarladı doktor zaten en çok ilk 13 ayda görüşüyormus sanırımEvet biz menenjitleri bile ikisi bir 3-5 ay seklinde gidiyoruz. Dedim yani asısız gelen cocukların durumlarını gorunce riske atmıyo hiç
Yediklerini takip edebilirsin daha kötü olduğu zamanlarda neyi fazla kaçırdın bir yaz olmadı2 3 günde bir banyo yapıyo yağ sürmedim hiç losyon sürüyodum doktorun önerdiğini aldım şimdi onu kullanıyorum. Gün içinde azalıp çoğalıyo sanki sabah baya sönmüştü biraz önce banyo yaptırdık sırtındakiler çoğalmış daha da kızarmış. Çocuğa kullandığım hiçbir ürün değişmedi banyo suyu 37.5 38 derece yapıyorum 2 3 banyoda bir vücudunu köpüklüyorum sadece başına konak şampuanı kullanıyorum. Anlamadım gıda alerjisi olsa kakası da bozulurdu
Yaaa 2. Ayda zaten 3 aşı var devletin neden o aya oldunuzz. Bide rota varsa 4 aşıBizde 2. Ayda olduk birde bu ay olduk sizin kaç tane olacak menenjit ? Bizim birde 13. Ay olacak 2+1 olarak ayarladı doktor zaten en çok ilk 13 ayda görüşüyormus sanırım
Aşama aşama bazı şeyleri kesmeyi denicem bakalım değişiklik olacak mıYediklerini takip edebilirsin daha kötü olduğu zamanlarda neyi fazla kaçırdın bir yaz olmadı
%45 civarında genelde nemli bırakınca hasta olmaz mı kundak yapmıyorum ben durmuyoEvet bence de öyle alerjiyle alakası olsa kakaya yansırdı muhakkak.İnşallah geçici bir durumdur ve geçer tez vakittekundakta nemli bırakmayı dene istersen birkaç saat banyodan sonra, evin nem derecesi nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?