2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    254

hormqnlu spiral le regl olduğunu anlamıyosın bike

Ama işte herkes güvenilir sütçü bulamıyo ki özellikle büyük şehirlerde. Adam sütü ne zaman sağdı ineği hasta mı ne koşullarda sakladı süte su mu karıştırdı bilmeyince insan korkuyor. Keşke tanıdık güvenilir biri olsa da alsak

Benim bebem öyle hep öyleydi doğduğundan beri benimle uyuyo ama dert etmiyorum artık alıştık gece aramızda uyuyo. Çook derin uykuya geçmeden ben de kalkamıyorum yanından

Kızlar ya ek gıda tadımları için marketten günlük süt aldım, Activia ile mayaladım probiyotik olsun diye ama emin olamadım. Yapanlarınız nasıl yaptı?
Ben de burda okudum activia ile yapıyolarmış denemedim ama güzel tutuyomuş normal her zaman yaptığın gibi yapıyomuşsun

Araştırdığım kadarıyla sütün kaynama sıcaklığına gelmesi ile içindeki proteinler vb. azaldığından bahsediyorlar. Günlük sütte bu kayıp minimal olacak zaten yoğurt yaparken kaynamaya gerek kalmadan yoğurt ısısına getirilmesi yeterli olacagı için günlük sütü öneriyorlar.kısacası bebeği besleyici olması önemli. Kutu sütten bahsetmiyorum pastörize sütten yapılmasını öneriyorlar.

Katkı maddesi oluyor yinede koruyucu olarak onlarda sütçüden günlük alıyorum ben sende öyle yap
Sütçüden alınanlarda antibiyotik olabilir gibi bir konu geçmişti sanki burada Sütaş ve Migros önerilmişti diye hatırlıyorum
Aynen dionysosss dediği gibi günlük pastörize süt dakikalarca kaynatılmadan 15 snllik bi ısıl işlemle pastörize edilerek besin değeri korunduğu için ve A Adsrfas Cucuthecatt dediği gibi çiğ sütün koşullarını bilmediğimiz için doktor günlük süt önerdi bana. Yoksa benim de hiç içime sinmiyor marketten aldığım sütle yoğurt yapmak ama diğer ihtimal daha zararlı gibi. Gözümüzün önünde ilaçsız bakıldığını bildiğimiz bi inekten süt hemen sağılıp verilse harika olur da işte bu pek mümkün değil gibi büyükşehirlerde
Ben de burda okudum activia ile yapıyolarmış denemedim ama güzel tutuyomuş normal her zaman yaptığın gibi yapıyomuşsun
Evet ben de her yerde kabız olmasını önlüyor diye gördüğüm için denemek istedim. Normal yaptığım gibi mayalamıştım ama sakız gibi olmuş, okudum internette tutmamış yani. Ben sütü yine kaynama sıcaklığına getirmiştim ama nefis yemek tariflerinde bi gıda mühendisi tarifine denk geldim, o kaynatmadan 40-45 derece sıcaklığa getirip mayalamış. Yarın normal yoğurtla bi daha yapacağım. T turuncukusunguncesi canım senin eşin de gıda mühendisiydi değil mi? Siz nasıl yapacaksınız?

Canım mevzu beklemesi değil zaten mesela ineğe çabuk gelişsin hasta olmasın diye antibiyotik veriyorlar ya da küflü ekmek yediriyorlar ve bunlar sütten direkt geçiyor maalesef. Ne yediğini ne içtiğini bilmediğin ineğin sütünü alma derim ben.
Aynen canım eşim maya almış paketli olanlardan onunla mayalayacak termometre siparişi verdi onu bekliyor Ama Activia ile de oluyor maya işlemi belki sıcaklık ayarı tam tutmamıştır ya da mayan az gelmiştir canım

Evet kimseye güvenmiyorum ben de tanıdık bile olsa güvenmem

Koruyucuların hepsi zehir değil :) ne yediğini nasıl yetiştiğini bilmediğim ineklerin sütünden çok daha güvenilir ve sıkı denetimli

Tabi bu konuda haklısın ben o yönden şanslıyım galiba

Ben çok kullanışlı bulmadım açıkçası

Yatağina yatırınca yanına üzerindeki kazak ceket ne varsa çıkar koy kokunu alırsa yanında sanıp uyumaya devam eder
Kokum sinsin diye bir iki gün uyku arkadaşıyla koyun koyuna yattım ama yok anacım hiçbir şey benim yerimi tutmuyor galiba illa beni istiyor. Kalabalık bi ortama girdiğimiz günler daha bi hızsuzlanıyor sanki uyurken onu fark ettim dün misafirlikteydik bakalım bugün nasıl olacak
Benim bebem öyle hep öyleydi doğduğundan beri benimle uyuyo ama dert etmiyorum artık alıştık gece aramızda uyuyo. Çook derin uykuya geçmeden ben de kalkamıyorum yanından
Sen reflü yatağında yatırıyordun galiba benim reflüm yatağım yok böyle de acaba nefes alabiliyor mu diye kontrol etmekten uyuyamıyorum doğru düzgün. Beyfendi mışıl mışıl uyuyor tabi o ayrı

Evet bi de artık dönme ihtimali olduğu için örtüyle sıkıştırıyorum iki yandan bebekle uyurken tam derin uykuya geçilemiyo zaten ya 5 aydır yarım yamalak uyuyorum ama beşiğe bıraksam hiç uyuyamıcam

Kızlar bebeklerinizi ortalama kaç dakika emziriyorsunuz ? Ben acaba çok mu emziriyorum diye düşünmeye başladım 3 saatte bir emiyor ama memede çok mu kalıyor acaba dakika da tutmadım hiç ama 15 dakika kalıyordur diye düşünüyorum bugün emdikten sonra yatırdım sonra hafif oturttum kustu az kustu ama sanki karnına bastırmışız gibi fışkırarak kustu

Ben her istediğinde emziriyorum gündüz max 2 saat uyuyacaksa 25 dk falan sürüyo uyumayacaksa 10 dk falan oyunlarla beraber ama

Ayyy sitede ne biçim aşı karşıtları var delirmişler
Hangi sitede
Ben bayadır takipe e diyorum 3-4 dk anca. Diger memeyide zorluyorum bazen. 4 saatte falan anca acıkıyo öncesinde zorla emiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…