2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    254
Bebekle uyumak çok güzel yaa bazen iyice göğsüme sokuluyo bi de çok seviyorum özlicez bugünleri uyusunlar koynumuzda

oturunca orta kaslar çalışıyor ya direkt ya kuvvetli bir gaz çıkarıyor ya da kusuyor canım ya. bizde öyle oluyor en azından. o yüzden emdikten sonra hemen oturtmuyorum ben. bu arada kendi bırakana kadar emziriyorum. iki memeyi toplam 15-20 dk emiyordur en fazla

Sütçüden alınanda antibiyotik varsa her markada olma ihtimali var o zaman çünkü büyük firmalarda köylerden sütleri tek tek topluyor sonra birleştirip kurulayıp satıyorlar.

Bebekle uyumak çok güzel yaa bazen iyice göğsüme sokuluyo bi de çok seviyorum özlicez bugünleri uyusunlar koynumuzda
ben de çok istiyorum ama yapamıyorum ya. reflü yatağına artık sığmıyor ve rahat edemiyor orda. kendi kucağıma alınca da ben rahat uyuyamıyorum. sarılıp uyumak için mecburen biraz daha büyümesini beklicem

Sakız gibi olma sebebi çok sıcak mayalamis olman. Bir tatlı kaşığı ile mayalarsaniz tatlı, çok fazla yoğurtla mayalarsaniz eksi yoğurt elde edersiniz. (1 lt için)

Peki seninkinin koruyuculuğu nasıl oluyor koldan mı anlatır mısın rica etsem bende düşünüyorum da hiçbir bilgim yok
Tabi ki. Rahim içine yerleştiriliyor. Bakır spiral, ria diye geçiyormuş. 10 yıl koruyuculuğu var. Senede 1 2 sefer kontrol oluyor. Hastanede çok detaylı anlatıyorlar bütün korunma şekillerini. Dilersen aile sağlık merkezinden falan da bilgi alabilirsin

Süt bile fışkırttım uyku arkadaşına ama yok :d

Peki seninkinin koruyuculuğu nasıl oluyor koldan mı anlatır mısın rica etsem bende düşünüyorum da hiçbir bilgim yok
Canım ben de kırk çıkınca bakır ria taktırdım ana sağlık diye geçiyo bizim burda, doktor yönlendirdi ücretsiz taktılar. 10 sene koruyucu dediler bi acı filan yok rahim içine yerleştiriyorlar ufak çimdik gibi bi şey oldu bitti. Normalde adetli takılıyor 2 veya 3. Gün ama ben daha adet olmadım doğumdan sonra. 15’er gün arayla iki gebelik testi istediler öyle taktılar

Reflü yatağının iki yanındaki minderleri çıkardım ben boyu da yetmiyo ama idare ediyoruz

Sütçüden alınanda antibiyotik varsa her markada olma ihtimali var o zaman çünkü büyük firmalarda köylerden sütleri tek tek topluyor sonra birleştirip kurulayıp satıyorlar.
İşte denetliyo büyük firmalar köylü adamın kafasına göre sattığını kimse denetlemiyo ki

ben de bunu düşündüm. aslında gıda güvenliği bu çağın sorunu ya hiçbir şey güvenilir değil hepsinin bi dezavantajı var. geçen senelerde süt fabrikasında süt banyosu yapan adam videosu bile çıkmıştı ama işte pastörize ediliyor, daha güvenli falan derler belki günlük sütler için. ben de bizim sütçüyle konuşucam bi

Bu aya kadar kilo alımı nasıldı ?bizimki bu ay 600 gram almış yeterlidir diye düşündüm
Aydan aya düştü gramı ilk ay günde 40 gram alıyordu ikinci ay 28 gram oldu 3. ay yine o civarda ama dördüncü ay kontrolünde sadece 400 gram aldı doktor çok şaşırdı bu aydan sonra 15-20 gr almasını doğal karşılıyoruz ama sen ilk ay 40 gr aldırabildiysen şimdi de normalden fazla olsun aldığı gram dedi. Diyet mi yapıyorsun dedi… ki doğruydu. Hemen ilk aydaki rutinime döndüm o hafta 250 gram aldı toplam. Bakalım devam etmiş mi aynı şekilde görcez cumartesi.

Ay bence de… ek gıda zamanları daha beter olcam gibi hissediyorum

Yaa dün gece yanımda sırt üstü yatarken iç çekti sonra bana dogru donup elini attı allahım dedim sana geliyoruuuuummm
Yaa ben hiç reflu yatagını koymadım direk bebeyle yatıyoz. İlk zamanlar kolumu altına koyuyordum boylelikle farketmeden üstüne falan dönmem die şimdi saldık biraz sabah tekmeleriyle uyanıyorum. Sırtımı donuyorum o uyanınca 2 dk sonra bana vurmaya başlıyo dün gece hele saat 4 sanırım agu gugu tükürükler falan allahım uyumadıı bi türlğ ve agzımı da gozumude acmadım benden yuz bulup uyanmadın die

Sorun da bu ya , kızım acıkınca ağlamayı bıraktı müneccim olmamı bekliyor arada teklif ediyorum toksa istemiyor ama açsa aç kurt gibi saldırıyor hanımefendi E ağlasana bebeğim… hiç..
Düşündüm de aşırı acıkmamışsa benimki de ağlamıyo ki uykuya memeyle geçtiğ için en fazla 2 saat arayla emiyo acıkmasına zaman kalmıyo demek ki

Ben reflüsüz yatamıyorum hala ya ezmekten değil de yüzüne yorgan kapanır diye korkuyorum benden yüksek olunca kontrol edebiliyorum

Sakız gibi olma sebebi çok sıcak mayalamis olman. Bir tatlı kaşığı ile mayalarsaniz tatlı, çok fazla yoğurtla mayalarsaniz eksi yoğurt elde edersiniz. (1 lt için)
Aslında normalde yaptığıma göre daha ılıktı süt ama mayayı oranlı koymadım, çok koymuş olabilirim. Ondan oldu muhtemelen
Ben çok kullanışlı bulmadım açıkçası
Evet hem ağır hem başında oturmak gerektiği için kullanışsız cidden ama süt çok azalınca lazım olabilir stok yapabilmek için
Bizim hiç 3 saati bulmuyor, bazen saat başı bazen de sadece uykuya geçerken emdiği için 2 saatte bir gibi oluyor ama 4-5 dk emip uyuyor genelde. Bana da az geliyor bu emme süresi ama bilemiyorum yetiyor mu boşaltıyor mu?
Ay o tutup çekme ve meme ağzındayken geriye doğru bakma işi mahvetti beni. Büyük çocuğu olan bi arkadaşım gümüş kapakları yeniden ortaya koy bence, bu dönemde yara yapıyolar demişti, haklıymış. Cidden çok acıtıyor bazen Bi de böyle yüzümü sıka sıka sevmeye başladı beni Tırnakları günü gününe kesmezsem ağzım, yüzüm, memem her yerim yara olacak

ay çok fena sıkıyolar burnumun kenarını kanatınca ben de her gün tırnak kontrolüne başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…