- 17 Temmuz 2022
- 4.579
- 3.939
- 83
- 30
Bebekle uyumak çok güzel yaa bazen iyice göğsüme sokuluyo bi de çok seviyorumKız bende dün gece aynı bahaneye sıgındım. İlk basta besigine koyuyoruz gece kaçta uyanırsa yanıma alıyorum. Bu gece erken uyandı 12-1 arası normalde uyutur koyarız geri ama yanıma aldım dedümki bugun hava sıguk üşümesinyarında aşısı var zaten hasta olmasın
oturunca orta kaslar çalışıyor ya direkt ya kuvvetli bir gaz çıkarıyor ya da kusuyor canım ya. bizde öyle oluyor en azından. o yüzden emdikten sonra hemen oturtmuyorum ben. bu arada kendi bırakana kadar emziriyorum. iki memeyi toplam 15-20 dk emiyordur en fazlaKızlar bebeklerinizi ortalama kaç dakika emziriyorsunuz ? Ben acaba çok mu emziriyorum diye düşünmeye başladım 3 saatte bir emiyor ama memede çok mu kalıyor acaba dakika da tutmadım hiç ama 15 dakika kalıyordur diye düşünüyorum bugün emdikten sonra yatırdım sonra hafif oturttum kustu az kustu ama sanki karnına bastırmışız gibi fışkırarak kustu
Sütçüden alınanda antibiyotik varsa her markada olma ihtimali var o zaman çünkü büyük firmalarda köylerden sütleri tek tek topluyor sonra birleştirip kurulayıp satıyorlar.Benim bildiğim sütçüm var sağıp hemen satışa çıkıyor benim bildiğim kadarıyla market rafına giren her üründe koruyucu madde oluyor günlük süt adı altında satılan ürünlerde dahil biraz araştırın derim bebiş yiyecek sonuçta doğal olmalı ve Sütaş ve Migros konusunu da hatırlamıyorum yazan olduysa
ben de çok istiyorum ama yapamıyorum ya. reflü yatağına artık sığmıyor ve rahat edemiyor orda. kendi kucağıma alınca da ben rahat uyuyamıyorum. sarılıp uyumak için mecburen biraz daha büyümesini beklicemBebekle uyumak çok güzel yaa bazen iyice göğsüme sokuluyo bi de çok seviyorumözlicez bugünleri uyusunlar koynumuzda
Sakız gibi olma sebebi çok sıcak mayalamis olman. Bir tatlı kaşığı ile mayalarsaniz tatlı, çok fazla yoğurtla mayalarsaniz eksi yoğurt elde edersiniz. (1 lt için)Aynen @dionysosss dediği gibi günlük pastörize süt dakikalarca kaynatılmadan 15 snllik bi ısıl işlemle pastörize edilerek besin değeri korunduğu için ve @AdsrfasCucuthecatt dediği gibi çiğ sütün koşullarını bilmediğimiz için doktor günlük süt önerdi bana. Yoksa benim de hiç içime sinmiyor marketten aldığım sütle yoğurt yapmak ama diğer ihtimal daha zararlı gibi. Gözümüzün önünde ilaçsız bakıldığını bildiğimiz bi inekten süt hemen sağılıp verilse harika olur da işte bu pek mümkün değil gibi büyükşehirlerde
Evet ben de her yerde kabız olmasını önlüyor diye gördüğüm için denemek istedim. Normal yaptığım gibi mayalamıştım ama sakız gibi olmuş, okudum internette tutmamış yani. Ben sütü yine kaynama sıcaklığına getirmiştim ama nefis yemek tariflerinde bi gıda mühendisi tarifine denk geldim, o kaynatmadan 40-45 derece sıcaklığa getirip mayalamış. Yarın normal yoğurtla bi daha yapacağım. @turuncukusunguncesi canım senin eşin de gıda mühendisiydi değil mi? Siz nasıl yapacaksınız?
Tabi ki. Rahim içine yerleştiriliyor. Bakır spiral, ria diye geçiyormuş. 10 yıl koruyuculuğu var. Senede 1 2 sefer kontrol oluyor. Hastanede çok detaylı anlatıyorlar bütün korunma şekillerini. Dilersen aile sağlık merkezinden falan da bilgi alabilirsinPeki seninkinin koruyuculuğu nasıl oluyor koldan mı anlatır mısın rica etsem bende düşünüyorum da hiçbir bilgim yok
Süt bile fışkırttım uyku arkadaşına ama yok :dKokum sinsin diye bir iki gün uyku arkadaşıyla koyun koyuna yattım ama yok anacım hiçbir şey benim yerimi tutmuyor galiba illa beni istiyor. Kalabalık bi ortama girdiğimiz günler daha bi hızsuzlanıyor sanki uyurken onu fark ettim dün misafirlikteydik bakalım bugün nasıl olacak
Sen reflü yatağında yatırıyordun galiba benim reflüm yatağım yok böyle de acaba nefes alabiliyor mu diye kontrol etmekten uyuyamıyorum doğru düzgün. Beyfendi mışıl mışıl uyuyor tabi o ayrı
Canım ben de kırk çıkınca bakır ria taktırdım ana sağlık diye geçiyo bizim burda, doktor yönlendirdi ücretsiz taktılar. 10 sene koruyucu dediler bi acı filan yok rahim içine yerleştiriyorlar ufak çimdik gibi bi şey oldu bitti. Normalde adetli takılıyor 2 veya 3. Gün ama ben daha adet olmadım doğumdan sonra. 15’er gün arayla iki gebelik testi istediler öyle taktılarPeki seninkinin koruyuculuğu nasıl oluyor koldan mı anlatır mısın rica etsem bende düşünüyorum da hiçbir bilgim yok
Reflü yatağının iki yanındaki minderleri çıkardım ben boyu da yetmiyo ama idare ediyoruzben de çok istiyorum ama yapamıyorum ya. reflü yatağına artık sığmıyor ve rahat edemiyor orda. kendi kucağıma alınca da ben rahat uyuyamıyorum. sarılıp uyumak için mecburen biraz daha büyümesini beklicem
İşte denetliyo büyük firmalar köylü adamın kafasına göre sattığını kimse denetlemiyo kiSütçüden alınanda antibiyotik varsa her markada olma ihtimali var o zaman çünkü büyük firmalarda köylerden sütleri tek tek topluyor sonra birleştirip kurulayıp satıyorlar.
ben de bunu düşündüm. aslında gıda güvenliği bu çağın sorunu ya hiçbir şey güvenilir değil hepsinin bi dezavantajı var. geçen senelerde süt fabrikasında süt banyosu yapan adam videosu bile çıkmıştıSütçüden alınanda antibiyotik varsa her markada olma ihtimali var o zaman çünkü büyük firmalarda köylerden sütleri tek tek topluyor sonra birleştirip kurulayıp satıyorlar.
Aydan aya düştü gramı ilk ay günde 40 gram alıyordu ikinci ay 28 gram oldu 3. ay yine o civarda ama dördüncü ay kontrolünde sadece 400 gram aldı doktor çok şaşırdı bu aydan sonra 15-20 gr almasını doğal karşılıyoruz ama sen ilk ay 40 gr aldırabildiysen şimdi de normalden fazla olsun aldığı gram dedi. Diyet mi yapıyorsun dedi… ki doğruydu. Hemen ilk aydaki rutinime döndüm o hafta 250 gram aldı toplam. Bakalım devam etmiş mi aynı şekilde görcez cumartesi.Bu aya kadar kilo alımı nasıldı ?bizimki bu ay 600 gram almış yeterlidir diye düşündüm
Sorun da bu ya , kızım acıkınca ağlamayı bıraktı müneccim olmamı bekliyorKilo alımına da bi bak tabi de doyuyodur bence yoksa emmek ister zaten
Ay bence de…Ay bende bu yuzden dişten suphelenmeye basladım işte. Bide acıtıyo artık ya
Yaa ben ilk dogdugu zaman 1 saate yakın emzirdigimi bilirim ya. İlk panigim 10-15 dklara düstügünde oldu. Sonra 7-8 dkya düştü doymuyo cocuk ac dedim Şimdide 3-4 dk insan ikna olmuyor annelerimiz bie yemek yedirirken doydum dioduk ama şunuda ye bunuda ye diodu ya. İşte biz o anne oluyoruz artık
Yaa dün gece yanımda sırt üstü yatarken iç çekti sonra bana dogru donup elini attı allahım dedim sana geliyoruuuuummmBebekle uyumak çok güzel yaa bazen iyice göğsüme sokuluyo bi de çok seviyorumözlicez bugünleri uyusunlar koynumuzda
Yaa ben hiç reflu yatagını koymadım direk bebeyle yatıyoz. İlk zamanlar kolumu altına koyuyordum boylelikle farketmeden üstüne falan dönmem die şimdi saldık birazben de çok istiyorum ama yapamıyorum ya. reflü yatağına artık sığmıyor ve rahat edemiyor orda. kendi kucağıma alınca da ben rahat uyuyamıyorum. sarılıp uyumak için mecburen biraz daha büyümesini beklicem
Düşündüm de aşırı acıkmamışsa benimki de ağlamıyo kiSorun da bu ya , kızım acıkınca ağlamayı bıraktı müneccim olmamı bekliyorarada teklif ediyorum toksa istemiyor ama açsa aç kurt gibi saldırıyor hanımefendi E ağlasana bebeğim… hiç..
Ben reflüsüz yatamıyorum hala ya ezmekten değil de yüzüne yorgan kapanır diye korkuyorum benden yüksek olunca kontrol edebiliyorumYaa dün gece yanımda sırt üstü yatarken iç çekti sonra bana dogru donup elini attı allahım dedim sana geliyoruuuuummm
Yaa ben hiç reflu yatagını koymadım direk bebeyle yatıyoz. İlk zamanlar kolumu altına koyuyordum boylelikle farketmeden üstüne falan dönmem die şimdi saldık birazsabah tekmeleriyle uyanıyorum. Sırtımı donuyorum o uyanınca 2 dk sonra bana vurmaya başlıyo dün gece hele saat 4 sanırım agu gugu tükürükler falan allahım uyumadıı bi türlğ ve agzımı da gozumude acmadım benden yuz bulup uyanmadın die
Benimki örtü dşmanı. Hiç örtmüyo. Uyurken ayagına falan ortunce tekmeliyo. Hele eli altındaysa kesin uyanırBen reflüsüz yatamıyorum hala ya ezmekten değil de yüzüne yorgan kapanır diye korkuyorum benden yüksek olunca kontrol edebiliyorum
Aynen canım eşim maya almış paketli olanlardan onunla mayalayacak termometre siparişi verdi onu bekliyorAma Activia ile de oluyor maya işlemi belki sıcaklık ayarı tam tutmamıştır ya da mayan az gelmiştir canım
Aslında normalde yaptığıma göre daha ılıktı süt ama mayayı oranlı koymadım, çok koymuş olabilirim. Ondan oldu muhtemelenSakız gibi olma sebebi çok sıcak mayalamis olman. Bir tatlı kaşığı ile mayalarsaniz tatlı, çok fazla yoğurtla mayalarsaniz eksi yoğurt elde edersiniz. (1 lt için)
Evet hem ağır hem başında oturmak gerektiği için kullanışsız cidden ama süt çok azalınca lazım olabilir stok yapabilmek içinBen çok kullanışlı bulmadım açıkçası
Bizim hiç 3 saati bulmuyor, bazen saat başı bazen de sadece uykuya geçerken emdiği için 2 saatte bir gibi oluyor ama 4-5 dk emip uyuyor genelde. Bana da az geliyor bu emme süresi ama bilemiyorum yetiyor mu boşaltıyor mu?Kızlar bebeklerinizi ortalama kaç dakika emziriyorsunuz ? Ben acaba çok mu emziriyorum diye düşünmeye başladım 3 saatte bir emiyor ama memede çok mu kalıyor acaba dakika da tutmadım hiç ama 15 dakika kalıyordur diye düşünüyorum bugün emdikten sonra yatırdım sonra hafif oturttum kustu az kustu ama sanki karnına bastırmışız gibi fışkırarak kustu
Ay o tutup çekme ve meme ağzındayken geriye doğru bakma işi mahvetti beni. Büyük çocuğu olan bi arkadaşım gümüş kapakları yeniden ortaya koy bence, bu dönemde yara yapıyolar demişti, haklıymış. Cidden çok acıtıyor bazenAy evet ya 3 dk so ra ıkınıyo osurıyoetrafı izliyo. Kalkmaya calısıyo beni cekiştirip. Biraz once gene baktım 3,5 -4 saat oldu emeli 3 dk sonra bıraktı digerini verdim anca zorlaya zorlaya 3 dk da o. Bide o tutup cekme olayı canımı acıtıyor ya. Eşimde dio öyle tepki verme annemin canını yakıyorum s anıp emmeyi bırakıyolarmıs dio.
ay çok fena sıkıyolar burnumun kenarını kanatınca ben de her gün tırnak kontrolüne başladımAslında normalde yaptığıma göre daha ılıktı süt ama mayayı oranlı koymadım, çok koymuş olabilirim. Ondan oldu muhtemelen
Evet hem ağır hem başında oturmak gerektiği için kullanışsız cidden ama süt çok azalınca lazım olabilir stok yapabilmek için
Bizim hiç 3 saati bulmuyor, bazen saat başı bazen de sadece uykuya geçerken emdiği için 2 saatte bir gibi oluyor ama 4-5 dk emip uyuyor genelde. Bana da az geliyor bu emme süresi ama bilemiyorum yetiyor mu boşaltıyor mu?
Ay o tutup çekme ve meme ağzındayken geriye doğru bakma işi mahvetti beni. Büyük çocuğu olan bi arkadaşım gümüş kapakları yeniden ortaya koy bence, bu dönemde yara yapıyolar demişti, haklıymış. Cidden çok acıtıyor bazenBi de böyle yüzümü sıka sıka sevmeye başladı beni Tırnakları günü gününe kesmezsem ağzım, yüzüm, memem her yerim yara olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?