Ben çok ağlamıştım çok açım diye. Seni çok iyi anlıyorum. Alışveriş şart ama doğruKız beslenemiyosun bu durumda vegan gibi beslenmek lazım evde hiç öyle şeyler yok ki çok sinir oldum bu diyete baya bi hazırlık lazımmış
Tuz ne kadar olmalı şimdi. Hiç mi koymayacağız. Yoksa az bir miktar mi olmalı?Tuz şekere dikkat et sen gene de. Tuzu böbrekleri süzemiyor daha. Bir süre sonra cıkıyor zararları hemen bugun tuzlu yedi bişey olmadı diyemıyoz yani. Bide bana da be şey dedi bileklerine sür alerji yapmıyorsa ertesi gün yiyebilir dedi ama bilmiyorum
Hiç koymuyoruz. Henüz bobrekleri o kıvamda değil. Tuz şker bak dısında herşeyi veriyoruz 1 yaştan önceTuz ne kadar olmalı şimdi. Hiç mi koymayacağız. Yoksa az bir miktar mi olmalı?
Ben de senşn yaptgını yapmaya çalısırım gibi tabi bi tadımlar gecsin. Kendimize yaptıgımızı tuzsun baharatsızken ayırıp sonra tuz baharat eklemeyi. Yani ama mesela sebze yapmısımdır bize belki ona az köfte eklerim falanTuz ne kadar olmalı şimdi. Hiç mi koymayacağız. Yoksa az bir miktar mi olmalı?
Ya sütyenlerin daha çok sarkma yaptığı kanıtlandı diyorlar ama bilmiyorum. Evden çıkmazsam giymiyorum. Buz da koyamazsınız emziriyorsunuz. Bir şey yok herhaldeNasıl yapcaz bunları
Hiç olmamalı 1 yaşına kadarTuz ne kadar olmalı şimdi. Hiç mi koymayacağız. Yoksa az bir miktar mi olmalı?
Bi de doktorla görüşmeden ek gıda menüsü başlamasanı daha iyi olur. Doktor çocuğun durumuna da bakıp liste veriyor ya da zamanını ona göre söylüyor. Yani kafamıza göre olmamalıTuz ne kadar olmalı şimdi. Hiç mi koymayacağız. Yoksa az bir miktar mi olmalı?
valla ben de yeni yeni araştırıyorum bu konuyu. bi bilgim yok ama genelde sebzelerle başlatın, süt ürünleri alerjen olabileceği için daha sonra verin filan diyorlardı. Osman gönülal yoğurtla başlatmış şaşırdım. burada galiba biri liste paylaşmıştı hoşuma gitti bu benim. 1 ay buna uyarım aşağı yukarıBen tadım yaptırıyorum diyorum. Çünkü ek gıda ya geçmesi için dik oturup yediklerimizi yemek istemesini bekliyorum. Hatta tadım yaptırıyorum bile değil sadece tattırıyorum. Mesela bugün kahvaltı ederken uyuyordu. Bir şeyin tadına bakmadı. Ya da mesela ona hitap eden bir şey olmazsa vermiyorum. Bunu ekran fotosu aldım. 6 aylık olunca mesela kendimize balkabağı çorbası yapacağım tuz ve baharat atmadan önce ayıracağım Bi fincan onu yedireceğim. Ben böyle kendimize yaptığımız yemegi onu düşünerek yapmayi ve birazını ayırmayı düşünüyorum. Diğer türlü ona özel yemekte yaparım. Mesela meyveli pure, sebze püresi vs. Ama genel anlamda böyle yapmayı düşünüyorum. Hatalıysam uyarın beni
akşam yemeğinde tahıl ve baklagiller iyi olabilir, çorba ve yemek olarak. sabah kahvaltıda patates haşlaması, bol bol zeytin. aklıma bunlar geldi. gerçekten çok zor ya. ben yapsam ne yerim diye düşündüm de çok az şey kalıyorKız beslenemiyosun bu durumda vegan gibi beslenmek lazım evde hiç öyle şeyler yok ki çok sinir oldum bu diyete baya bi hazırlık lazımmış
Sen diyetini yap losyonu da kullanma bebişe ılık suyla yıka mama falan boşver baktın yine aynı geçmiyor başka bir doktora görününZaten 1 haftadır yumurta yemiyorum bi değişiklik olmadı. Süt ürünlerini de çok tükettiğim söylenemez haftada 2 3 en fazla sadece tereyağsız yemek yapmam seviyorum çünkü en çok tükettiğim süt ürünü tereyağ. Küçük bi nokta olarak başladı 2 haftada yavaş yavaş yayıldı bu döküntüler. Her zaman yediğim şeyler dışında yeni olarak 2 kez avokado yedim ama onu da 1 haftadır yemiyorum vücudu yine aynı. Losyon daha da azdırdı 1 gecede gözle görülür şekilde yayıldı her yerine doktora söyledim ondan değildir diyo. Zor bu işler ağzı var dili yok derdini de anlatamıyo ki.
Bizim doktorumuz tuz şeker 1 yaşına kadar yasak dediTuz ne kadar olmalı şimdi. Hiç mi koymayacağız. Yoksa az bir miktar mi olmalı?
Ben yaklaşık 2.5 3 ay yaptım bu diyeti kolay gelsin çok zor. Patates ve avokado ile beslenmiştim sadece artık patatesin hiçbir şeklini görmek istemiyorum. Bir de et konusunda diyet verdi mi doktorunuz bilmiyorum ama bana süt diyeti verdiğinde dana etini de yasakladı sadece kuzu yiyordum.Kız beslenemiyosun bu durumda vegan gibi beslenmek lazım evde hiç öyle şeyler yok ki çok sinir oldum bu diyete baya bi hazırlık lazımmış
Aynı belirtiler birebir bizde var. Alerji ihtimaliyle uzun süre diyet yaptım hiçbir faydası olmadı. En son relactaz damla kullandım kusması baya azaldı ama bugün tekrar eskisi gibi kusmaya başladı. Artık o damlanın da etki etmediğini düşünmeye başladım. Alerji olmadığı da belli artık çünkü gerçekten çok çok katı bir diyet uyguladım ben alerji olsa kusması da mukus da yüzde yüz geçmeliydi hiçbir gelişme olmadı. Eşimin akrabaları ile konuşuyorduk onlardan birinin çocuğu da benimki gibiymiş artık genetik bir şey herhalde diye düşünmeye başladım başla ihtimal gelmiyor aklıma. Doktor da bir şey demiyor zamanla geçer diyor 5 6 farklı doktora gittim.kızlar bu alerji meselesi benim de kafama takıldı. bebişin kakasında mukus var bir süredir, ben önemsememiştim çünkü osman gönülal bebeklerin kakada mukus olabilir illa alerji olması gerekmez diyordu. aslında bebekte alerjiyi düşündürecek çok şey var ama biz hepsini tek tek başka sebeplerle açıklıyorduk. şimdi hepsini birlikte düşününce ya alerjiyse ve bu kadar zamandır görmezden geldiysem diyorum. öncelikle doğduğundan beri kusuyor, doktor reflü dedi buna. sonra yine doğduğundan beri boğazında bi hırıltı var bazen azalıp bazen artıyor. burun tıkanıklığı ya da hastalıkla ilgisi olmayan bi hırıltı bu. bunun için de kıkırdakları tam gelişmediği için böyle ses çıkıyor demişti doktor. üstelemedik. 4. aydan itibaren ağız çevresinde minik minik kırmızılıklar başladı. bunu da diş döküntüsü, tükürükleri arttığı için orası tahriş oluyor dedi. benim fark ettiğim bir iki aydır da kakada mukus var. kan vs yok. vücutta başka bir kızarıklık yok. sizce bu belirtiler alerji olabilir mi? pazartesi kbb'ye götürücem boğazdaki hırıltı için
Elimi neye atsam geri çektim önceden bi yumurta haşlıyodum hızlı ve kolaydı hem de tok tutuyodu. Bunlar hep önceden hazırlık istiyo zaman bulabilirsem gece falan yapıcam bir şeyler çok zorakşam yemeğinde tahıl ve baklagiller iyi olabilir, çorba ve yemek olarak. sabah kahvaltıda patates haşlaması, bol bol zeytin. aklıma bunlar geldi. gerçekten çok zor ya. ben yapsam ne yerim diye düşündüm de çok az şey kalıyor
Öyle yapıcam sıkı bir diyete başladım bugüb ama 1 hafta yaparım ben bunu dayanamam cildiyeye de götürcemSen diyetini yap losyonu da kullanma bebişe ılık suyla yıka mama falan boşver baktın yine aynı geçmiyor başka bir doktora görünün
kusmayı biliyordum da hırıltı da mı var sizde? çocuk doktoru laringomalazi olabilir, KBB bi baksın dedi. pazartesi belli olur herhalde bakalım ama diğer belirtileri ben de bilemiyorum. kusmaya artık hem alıştım hem de azaldı baya. kızarıklık da aşırı değil, yanaklara kadar gelmiyor sadece ağız çevresinde :S çok karmaşık bu işler yaAynı belirtiler birebir bizde var. Alerji ihtimaliyle uzun süre diyet yaptım hiçbir faydası olmadı. En son relactaz damla kullandım kusması baya azaldı ama bugün tekrar eskisi gibi kusmaya başladı. Artık o damlanın da etki etmediğini düşünmeye başladım. Alerji olmadığı da belli artık çünkü gerçekten çok çok katı bir diyet uyguladım ben alerji olsa kusması da mukus da yüzde yüz geçmeliydi hiçbir gelişme olmadı. Eşimin akrabaları ile konuşuyorduk onlardan birinin çocuğu da benimki gibiymiş artık genetik bir şey herhalde diye düşünmeye başladım başla ihtimal gelmiyor aklıma. Doktor da bir şey demiyor zamanla geçer diyor 5 6 farklı doktora gittim.
Sanki burnunda bir şey varmış gibi nefes alıyor çoğu zaman hırıltı diye buna diyorsak hırıltısı var. Doktora söylediğimde önemsemedi pek. Kakada da bir doktorun mukus dediğine diğer mukus değil dedi. Kızarıklık da ağız çevresinde değil yanağında var bizde ama yayılmış şekilde değil burun kenarında var. Ona da Bepanthol krem verdi kullandığım zaman geçiyor ama ihmal edersem yine çıkıyorkusmayı biliyordum da hırıltı da mı var sizde? çocuk doktoru laringomalazi olabilir, KBB bi baksın dedi. pazartesi belli olur herhalde bakalım ama diğer belirtileri ben de bilemiyorum. kusmaya artık hem alıştım hem de azaldı baya. kızarıklık da aşırı değil, yanaklara kadar gelmiyor sadece ağız çevresinde :S çok karmaşık bu işler ya
tavuk aklıma geldi hem biraz da olsa protein. tavuklu pilav, tavuklu salata olabilir. kahvaltı için susamda sıkıntı yoksa tahin pekmez ya da helva olabilir tabii yumurta kadar pişirmesi kolay değil, kahvaltı tabağı hazırlaman lazım :/Elimi neye atsam geri çektim önceden bi yumurta haşlıyodum hızlı ve kolaydı hem de tok tutuyodu. Bunlar hep önceden hazırlık istiyo zaman bulabilirsem gece falan yapıcam bir şeyler çok zor
Ya biz özelden kakaları paylaşalım mı biSanki burnunda bir şey varmış gibi nefes alıyor çoğu zaman hırıltı diye buna diyorsak hırıltısı var. Doktora söylediğimde önemsemedi pek. Kakada da bir doktorun mukus dediğine diğer mukus değil dedi. Kızarıklık da ağız çevresinde değil yanağında var bizde ama yayılmış şekilde değil burun kenarında var. Ona da Bepanthol krem verdi kullandığım zaman geçiyor ama ihmal edersem yine çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?