2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    254
Tuz ne kadar olmalı şimdi. Hiç mi koymayacağız. Yoksa az bir miktar mi olmalı?

Ben de senşn yaptgını yapmaya çalısırım gibi tabi bi tadımlar gecsin. Kendimize yaptıgımızı tuzsun baharatsızken ayırıp sonra tuz baharat eklemeyi. Yani ama mesela sebze yapmısımdır bize belki ona az köfte eklerim falan

Bi de doktorla görüşmeden ek gıda menüsü başlamasanı daha iyi olur. Doktor çocuğun durumuna da bakıp liste veriyor ya da zamanını ona göre söylüyor. Yani kafamıza göre olmamalı

valla ben de yeni yeni araştırıyorum bu konuyu. bi bilgim yok ama genelde sebzelerle başlatın, süt ürünleri alerjen olabileceği için daha sonra verin filan diyorlardı. Osman gönülal yoğurtla başlatmış şaşırdım. burada galiba biri liste paylaşmıştı hoşuma gitti bu benim. 1 ay buna uyarım aşağı yukarı

Eklentiler

• 1000029486.webp
    49,7 KB · Görüntüleme: 76
Kız beslenemiyosun bu durumda vegan gibi beslenmek lazım evde hiç öyle şeyler yok ki çok sinir oldum bu diyete baya bi hazırlık lazımmış
akşam yemeğinde tahıl ve baklagiller iyi olabilir, çorba ve yemek olarak. sabah kahvaltıda patates haşlaması, bol bol zeytin. aklıma bunlar geldi. gerçekten çok zor ya. ben yapsam ne yerim diye düşündüm de çok az şey kalıyor

kızlar bu alerji meselesi benim de kafama takıldı. bebişin kakasında mukus var bir süredir, ben önemsememiştim çünkü osman gönülal bebeklerin kakada mukus olabilir illa alerji olması gerekmez diyordu. aslında bebekte alerjiyi düşündürecek çok şey var ama biz hepsini tek tek başka sebeplerle açıklıyorduk. şimdi hepsini birlikte düşününce ya alerjiyse ve bu kadar zamandır görmezden geldiysem diyorum. öncelikle doğduğundan beri kusuyor, doktor reflü dedi buna. sonra yine doğduğundan beri boğazında bi hırıltı var bazen azalıp bazen artıyor. burun tıkanıklığı ya da hastalıkla ilgisi olmayan bi hırıltı bu. bunun için de kıkırdakları tam gelişmediği için böyle ses çıkıyor demişti doktor. üstelemedik. 4. aydan itibaren ağız çevresinde minik minik kırmızılıklar başladı. bunu da diş döküntüsü, tükürükleri arttığı için orası tahriş oluyor dedi. benim fark ettiğim bir iki aydır da kakada mukus var. kan vs yok. vücutta başka bir kızarıklık yok. sizce bu belirtiler alerji olabilir mi? pazartesi kbb'ye götürücem boğazdaki hırıltı için

Sen diyetini yap losyonu da kullanma bebişe ılık suyla yıka mama falan boşver baktın yine aynı geçmiyor başka bir doktora görünün

Kız beslenemiyosun bu durumda vegan gibi beslenmek lazım evde hiç öyle şeyler yok ki çok sinir oldum bu diyete baya bi hazırlık lazımmış
Ben yaklaşık 2.5 3 ay yaptım bu diyeti kolay gelsin çok zor. Patates ve avokado ile beslenmiştim sadece artık patatesin hiçbir şeklini görmek istemiyorum. Bir de et konusunda diyet verdi mi doktorunuz bilmiyorum ama bana süt diyeti verdiğinde dana etini de yasakladı sadece kuzu yiyordum.

Aynı belirtiler birebir bizde var. Alerji ihtimaliyle uzun süre diyet yaptım hiçbir faydası olmadı. En son relactaz damla kullandım kusması baya azaldı ama bugün tekrar eskisi gibi kusmaya başladı. Artık o damlanın da etki etmediğini düşünmeye başladım. Alerji olmadığı da belli artık çünkü gerçekten çok çok katı bir diyet uyguladım ben alerji olsa kusması da mukus da yüzde yüz geçmeliydi hiçbir gelişme olmadı. Eşimin akrabaları ile konuşuyorduk onlardan birinin çocuğu da benimki gibiymiş artık genetik bir şey herhalde diye düşünmeye başladım başla ihtimal gelmiyor aklıma. Doktor da bir şey demiyor zamanla geçer diyor 5 6 farklı doktora gittim.

Elimi neye atsam geri çektim önceden bi yumurta haşlıyodum hızlı ve kolaydı hem de tok tutuyodu. Bunlar hep önceden hazırlık istiyo zaman bulabilirsem gece falan yapıcam bir şeyler çok zor

kusmayı biliyordum da hırıltı da mı var sizde? çocuk doktoru laringomalazi olabilir, KBB bi baksın dedi. pazartesi belli olur herhalde bakalım ama diğer belirtileri ben de bilemiyorum. kusmaya artık hem alıştım hem de azaldı baya. kızarıklık da aşırı değil, yanaklara kadar gelmiyor sadece ağız çevresinde :S çok karmaşık bu işler ya

Sanki burnunda bir şey varmış gibi nefes alıyor çoğu zaman hırıltı diye buna diyorsak hırıltısı var. Doktora söylediğimde önemsemedi pek. Kakada da bir doktorun mukus dediğine diğer mukus değil dedi. Kızarıklık da ağız çevresinde değil yanağında var bizde ama yayılmış şekilde değil burun kenarında var. Ona da Bepanthol krem verdi kullandığım zaman geçiyor ama ihmal edersem yine çıkıyor

Elimi neye atsam geri çektim önceden bi yumurta haşlıyodum hızlı ve kolaydı hem de tok tutuyodu. Bunlar hep önceden hazırlık istiyo zaman bulabilirsem gece falan yapıcam bir şeyler çok zor
tavuk aklıma geldi hem biraz da olsa protein. tavuklu pilav, tavuklu salata olabilir. kahvaltı için susamda sıkıntı yoksa tahin pekmez ya da helva olabilir tabii yumurta kadar pişirmesi kolay değil, kahvaltı tabağı hazırlaman lazım :/

Ya biz özelden kakaları paylaşalım mı bi merak ettim. yüzündeki pütürcükleri de atıcam şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…