- 19 Şubat 2024
- 1.926
- 1.562
- 53
- 32
ya ben biraz tedirgin olduğum için yemek arasında da bol bol su veriyorum açıkçasıBende verdim tarhana hemde anam babam usulü bide bir güzel yediben sebzeleri küp küp doğrayıp çok az suyla yumuşayıncaya kadar haşlıyorum püre gibi oluyor sonra zeytin yağı döküp blendırdan geçiriyorum püre gibi oluyor sebebide suyla karnını doyurup emmeyi azaltsın istemiyorum (Elif Pınar Çakırın kitabında böyle okumuştum)
Tarhana domatesli miydi acaba ben ondan korkuyorum birazBende verdim tarhana hemde anam babam usulü bide bir güzel yediben sebzeleri küp küp doğrayıp çok az suyla yumuşayıncaya kadar haşlıyorum püre gibi oluyor sonra zeytin yağı döküp blendırdan geçiriyorum püre gibi oluyor sebebide suyla karnını doyurup emmeyi azaltsın istemiyorum (Elif Pınar Çakırın kitabında böyle okumuştum)
Kreşe gidiyor işte onun çocuğu zaten hep öyle her kış başlangıcından yaza kadar çocuk devamlı hasta. Bugün daha iyi gibi ilaç fayda etti gibi bakalım. Sağol canım çok dikkat edin gerçekten insan çok üzülüyorÇocuklularla özellikle okula kreşe gidenlerle pek görüşmemek lazım. Ben de arkadaşlarka görüştüğümde hiç yaklaştırmıyorum çocukları okuldan çok hastalık getiriyolarçok geçmiş olsun
benim verdiğim tarhanada domates, kapya biber, havuç, ıspanak, pırasa, brokoli hatırladıklarım bunlar, toplam 10 sebze vardı. organik ürünler satan bi yerden aldım. bi sıkıntı olmadı.Tarhana domatesli miydi acaba ben ondan korkuyorum biraz
Domates bizde ağız çevresinde döküntü yaptı ben yediğimdeTarhana domatesli miydi acaba ben ondan korkuyorum biraz
Evt öyleymiş dikkat edicem diye iftara annemlere bile gitmedim ama kapmış.Çok geçmiş olsun Allah şifa versin kızlarsalgın mı var yani nedir
Zıbınla yatırdım 38 di ateşi bakalım uyuyabilecekmi burnu akıyorÇok geçmiş olsun.şimdi nasıl durumu
Ben bu yoğurdu neden tutturamıyorum deli olcam
Ya ben günlük sütten yapmaya çalışıyorum çiğ sütü tutturuyodum bu tutmuyo. Dereceyle yaptım olmadı parmakla yaptım olmadı. Ev yoğurduyla mayaladım olmadı marketten yoğurt mayası aldım onunla da olmadı. Fırını ısıttım koydum olmadı soğuk koydum olmadı. Sardım olmadı sarmadım olmadı. Yok olmuyo. Bir sürü emeğim param boşa gitti çok sinirlendim artık.Ben ilk kez korka korka yaptım ve oldu. Anlatıyorum belki faydası olur Jersey süt aldım kaynattım soğutup ağzı açık bir şekilde dolaba koydum kaymak kalınlaştı ertesi gün kaymağını aldım. Sütü ısıttım parmak yakmayacak sıcaklığa gelince kapattım sütüm 2lt idi activia dan iki yemek kaşığı alıp çırptım sonra ısıttığım sütten biraz koyup birlikte karıştırıp süte katıp mayaladım. Daha sonra sütü kaplara koydum, hiç ısıtılmamış fırının teline öylece dizdim fırının kapağına bir havlu koyup kapattım 7 saat orada bekledi daha sonra alıp kapakları açık bir şekilde buzdolabında koydum tam toparladı dolapta baya güzel oldu oğlum da sevdi bizde yedik.
Ay ben kullandım denemek içinDoğru onu düşünmemiştim hiç
havuç denediysen pırasayı havuçla birlikte haşlayıp blenderdan geçirebilirsin canımEk gıdada tadım için pırasa veren oldu mu vereceğim ama nasıl yapayım bilemedim haşlayıp blenderdan geçirip mi vermeliyim acaba
Öyle rahat insanların çocuğu çok daha kolay büyüyor işte. Biz herşeyi düşündükçe sürekli bı yerden bişey çıkıyor. Keşke bende öyle rahat olabilsemYa size de oluyor mu bilmiyorum ben bazen kendimi çok mıymıntı, pimpirikli biri gibi hissediyorumbugün iftara davetliydik. kuzenimin de bizden 3 ay büyük bebeği var. ben bebeğimi mama sandalyesine koyup bıraktım, ağladığı zaman konuşup rahatlattım kucağıma hiç almadım çünkü evde de masada yanıma oturtuyorum kucağıma almıyorum. kuzenim de bebeği kucağına oturttu masada neeee varsa yedirdi. paket ayranı lıkır lıkır içirdi kfdjd ben büyüyen gözlerle bakakalmışım. çocuğu da maşallah tosun gibi bir şey aşırı iştahlı bi bebek. 9 aylık ama neredeyse yürüyor. ben yemekten sonra bebeğime özel çorba falan hazırladım mama kaşığı mama tabağı çıkardım çantamdan. herkes bana uzaylı gibi baktı kdjdjdjds kendimi bi tuhaf hissettim gerçekten ya şimdi biz yoğurdun kıvamını falan konuşurken aklıma paket ayranı içen bebe görüntüsü geldi de hshshshss
Çilek 1 yasa kadar verilmiyor canımBugün çilek verdim kızlarve beğenmedi kustu. Halbuki ben hamileyken kilo kilo çilek yerdim
Eski usul yap boşver çiğ süttenBen bu yoğurdu neden tutturamıyorum deli olcam
Canım bizimki de 9 kilo üst bacakları fosurdak biraz ben 5 numara kullanıyorum sıkıştırmıyor MolfixAaa olmadı o zaman benim kızım 9 buçuk kilo 6 bile alsam kızartır o zamanher markanın yenidoğanı çok güzel sonrası felaket ya
Kuzu geçen tarif ettim ben ama şunu eklemeyi unuttum eşim bu yaptığı yoğurdu kalorifer peteğine bir havlu serip onun üstüne diziyor sıcak kalsın diye. Belki püf nokta budur bilmiyorum haricinde yaptıklarımı denediniz sanırım. Bizimki taş gibi tutuyor ya maşallah diyeyimYa ben günlük sütten yapmaya çalışıyorum çiğ sütü tutturuyodum bu tutmuyo. Dereceyle yaptım olmadı parmakla yaptım olmadı. Ev yoğurduyla mayaladım olmadı marketten yoğurt mayası aldım onunla da olmadı. Fırını ısıttım koydum olmadı soğuk koydum olmadı. Sardım olmadı sarmadım olmadı. Yok olmuyo. Bir sürü emeğim param boşa gitti çok sinirlendim artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?