2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
bizimki de hiç zıplamadı ya. zıplasa fark ederdim herhalde di mi? nasıl oluyor zıplama olayı tam anlamadım. ayaklarının üstüne de zor bastı aslında, ıslak yere basmış gibi tepkiler veriyordu başta ama şimdi alıştı. bakalım düzelir inşallah zamanla
Ayakları yere değer değmez dizlerinde güç alıp zıplama hareketi yapıyor. Basmak istemiyor zaten parmak ucunda yapıyor bunu.

Ayakları yere değer değmez dizlerinde güç alıp zıplama hareketi yapıyor. Basmak istemiyor zaten parmak ucunda yapıyor bunu.
hee anladım evet bizimki de ara ara yapıyor o zıplamayı ama tekrarlamıyor, sadece bir iki kere falan. başta hiç basmıyordu hemen parmaklarını büküyordu, banyoda masaj yaptım ayaklarına. bir de elimle tutup yere bastırdım oyun oynar gibi. öyle öyle alıştı galiba. denemediysen yap istersen sen de

Ay ben omlet yaptım yediği mercimek tanesi kadar öğürüyor yiyemiyor anlamadım. Geç kalmakta istemiyorum. 7 ay 25 günlük olduk. Pankekte yapmak istiyorum boğazında kalır endişesi var hep
Ya ben çok rahatım da benimde eşim aşırı pimpirikli çocuğa su bile içiremiyor😂 ya geç kalmazsın hangi çocuk öğrenmedi bakınca, ama katı gıda daha kolay geliyor bana

bizimki de hiç zıplamadı ya. zıplasa fark ederdim herhalde di mi? nasıl oluyor zıplama olayı tam anlamadım. ayaklarının üstüne de zor bastı aslında, ıslak yere basmış gibi tepkiler veriyordu başta ama şimdi alıştı. bakalım düzelir inşallah zamanla
Benimki de asla zıplamıyo hop hop yapıyorum kucağımda dizlerini hiç kırmıyo kaskatı tutuyo bacaklarını sjsj😄

kızlar bebeklerinizin uyku düzeni nasıl? yaklaşık 8 ay oldu artık düzeldiler mi? bizim 8. aya kadar kör topal bir düzenimiz vardı. en azından gündüz 2 kere, gece de bir şekilde uyuyordu ama 3 gündür iflahım kesildi artık dayanamıyorum :( dün sabah mesela 10da uyandı sonra bir saha 14.20de uyudu, 16.50de uyandı. çok zor uyuduğu için çıt çıkarmadan bıraktım uyuduğu yere kadar. sonra akşam 21.00de uyudu. bütün gün 2 buçuk saatlik tek uyku uyudu yani. gece 12de uyandı ve sabah 4 buçuğa kadar gözünü bile kırpmadı. ben de sıfır uyku tabii. kucağımda, beşiğinde, ayağımda, yanımda havada karada hiçbir yerde hiçbir şekilde uyumuyor 😭 esnemekten ağzı yırtılıyor ama asla dalmıyor. uyutmaya çalışmadığım sürece mutlu, sürekli oynamak istiyor. bişeyler söyleniyor, ellerini uzatıyor ayağa kaldırıyım diye. neyi yanlış yapıyorum ben gerçekten bu kadar yol geldik 2. ay, 4. ay ataklarını bile daha rahat geçirmiştik. şimdi diş de çıkardı rahatlar derken bölüm sonu canavarı gibi bişeyle karşılaştım

kızlar bebeklerinizin uyku düzeni nasıl? yaklaşık 8 ay oldu artık düzeldiler mi? bizim 8. aya kadar kör topal bir düzenimiz vardı. en azından gündüz 2 kere, gece de bir şekilde uyuyordu ama 3 gündür iflahım kesildi artık dayanamıyorum :( dün sabah mesela 10da uyandı sonra bir saha 14.20de uyudu, 16.50de uyandı. çok zor uyuduğu için çıt çıkarmadan bıraktım uyuduğu yere kadar. sonra akşam 21.00de uyudu. bütün gün 2 buçuk saatlik tek uyku uyudu yani. gece 12de uyandı ve sabah 4 buçuğa kadar gözünü bile kırpmadı. ben de sıfır uyku tabii. kucağımda, beşiğinde, ayağımda, yanımda havada karada hiçbir yerde hiçbir şekilde uyumuyor 😭 esnemekten ağzı yırtılıyor ama asla dalmıyor. uyutmaya çalışmadığım sürece mutlu, sürekli oynamak istiyor. bişeyler söyleniyor, ellerini uzatıyor ayağa kaldırıyım diye. neyi yanlış yapıyorum ben gerçekten bu kadar yol geldik 2. ay, 4. ay ataklarını bile daha rahat geçirmiştik. şimdi diş de çıkardı rahatlar derken bölüm sonu canavarı gibi bişeyle karşılaştım
Bir haftadır gece 2 de uyanıp sabah 6 ya kadar oynuyoruz gündüz desen öğlende Bi uyuyor bide akşam üstü yatıyor tamam onlarda öyle aman aman uzun uykular değil bende aynı durumdayım gece kalkması oyun oynamak istemesi beni çok zorluyor acayip derecede uyku direnci başladı bide ben sallayarak uyutuyorum ayağıma koyduğumda poposunu kaldırıyor komple vücudu hava da sadece kafası yastıkta oluyor sallayamıyorum sallattırmıyor yanıma yatırıyorum elleri ayakları deli gibi vuruyor yatmayacağım diye ama gözleri gidiyor esniyor çok fena ama yok yani bide gel gel yapmayı öğrendi dün bütün gece elini indirmeden sabaha kadar gel gel yaptı 🥲

Kızlar benim bebe babası yanındayken bile odadan çıkınca arkamdan ağlar oldu ya daraldım sürekli arkama ağlıyor sırtımı dönsem odada ona bile ağlıyor 😬

Biz sabah 7 7.30 gibi uyanıyoruz en geç 8. Uyanmazsa ben uyandırıyorum. Daha sonra 10 gibi ilk uykusunu uyuyor. 1 saati doldurmazsa tekrar uyutmaya çalışıyorum. 13 13.30 gibi ikinci uykuyu yapıyor bazen uzun bazen kısa. Sonra en son uyandığı saatten iki buçuk saat sonra yarım saat şekerleme yapıyor. Akşam da 8.30 9 gibi gece uykusuna geçiyor. Gece uyanıyor emip uyuyor genelde, eğer uyumazsa beşiğine koyuyorum ve bekliyorum ağlayana kadar ağlayınca tekrar uyutmaya çalışıyorum ama olabildiğince göz teması falan kurmuyorum. Geçen pazar bizimde düzen şaştı gündüz iki uyku yaptı gece aşırı sık uyandı ve bi ara 2 saat falan hiç uyumadı. Ben kendi çocuğum bazında gündüz uykuları yeterli olmazsa gecenin kötü geçtiğini gördüm

Büyüdükçe uykusu çok güzel olacak diye düşünüyordum ilk aylar, olmuyormuş. Bizim yine eskiye nazaran bir nebze en azından saat başı uyanmıyor diye şükrediyorum 😕

Bir haftadır gece 2 de uyanıp sabah 6 ya kadar oynuyoruz gündüz desen öğlende Bi uyuyor bide akşam üstü yatıyor tamam onlarda öyle aman aman uzun uykular değil bende aynı durumdayım gece kalkması oyun oynamak istemesi beni çok zorluyor acayip derecede uyku direnci başladı bide ben sallayarak uyutuyorum ayağıma koyduğumda poposunu kaldırıyor komple vücudu hava da sadece kafası yastıkta oluyor sallayamıyorum sallattırmıyor yanıma yatırıyorum elleri ayakları deli gibi vuruyor yatmayacağım diye ama gözleri gidiyor esniyor çok fena ama yok yani bide gel gel yapmayı öğrendi dün bütün gece elini indirmeden sabaha kadar gel gel yaptı 🥲
2den 6ya kadar nasıl dayanıyorsun? ben kocamla biraz vakit geçireyim diye akşam 9dan sonra bebeği uyutup çaya falan geçiyordum ama artık bebek ne zaman uyursa ben de anında uyucam inşallah. 9dan 12ye kadar çay sohbet yaptık, tam yatağa girdiğim an bebek uyandı bir daha sabaha kadar perişaaaann oldum 😥 aynı dediğin gibi, benim bebe de ayakta uyuyordu ama artık ayağıma koyduğum an çığlık çığlığa ağlıyor. ne yapacağımı şaşırdım. çak yapmayı öğrendi bu ara sürekli elimi açıp çak çak yapıyor. alkış yapıyor. üst dişler çıkacak galiba onun ağrısı desem ağrı çekiyor gibi de değil yani. ay allahımm bu gece bi sinirlendim kızdım bir sürü ve çok ağladı. sonra da kendime kızdım. çok kötü bi anneyim gibi hissediyorum. bi gece uykusuzluğa dayanamıyorum ama elimde değil gerçekten bilincimi kaybediyorum sanki. uyku çok hayati bi şey benim için 😭

Biz sabah 7 7.30 gibi uyanıyoruz en geç 8. Uyanmazsa ben uyandırıyorum. Daha sonra 10 gibi ilk uykusunu uyuyor. 1 saati doldurmazsa tekrar uyutmaya çalışıyorum. 13 13.30 gibi ikinci uykuyu yapıyor bazen uzun bazen kısa. Sonra en son uyandığı saatten iki buçuk saat sonra yarım saat şekerleme yapıyor. Akşam da 8.30 9 gibi gece uykusuna geçiyor. Gece uyanıyor emip uyuyor genelde, eğer uyumazsa beşiğine koyuyorum ve bekliyorum ağlayana kadar ağlayınca tekrar uyutmaya çalışıyorum ama olabildiğince göz teması falan kurmuyorum. Geçen pazar bizimde düzen şaştı gündüz iki uyku yaptı gece aşırı sık uyandı ve bi ara 2 saat falan hiç uyumadı. Ben kendi çocuğum bazında gündüz uykuları yeterli olmazsa gecenin kötü geçtiğini gördüm
bizim de birkaç hafta öncesine kadar böyleydi. tamam aşırı düzenli değildi ama uykum bölünse de en azından uyuyordum. şu an nasıl bu hale geldi anlamıyorum. buraya yazanlar oluyordu bebeğim uyumuyor vs diye. şu an derinden hissediyorum o yorgunluğu :( ben artık saate falan takılmıyorum ne zaman uyuyosa o zmaan uyutuyorum yeter ki uyusun diye. ama bi danışmanlık falan mı alsam acaba uyku saatleri konusunda. gündüz 3 saatten fazla uyutmuyorum ama acaba o da mı çok geliyor

Büyüdükçe uykusu çok güzel olacak diye düşünüyordum ilk aylar, olmuyormuş. Bizim yine eskiye nazaran bir nebze en azından saat başı uyanmıyor diye şükrediyorum 😕
ben de aynen böyle düşünüyordum. annemlerin söylediğine göre 8. ayda falan akşam yatıp sabah kalkar herhalde diyordum. nerdeeeeee umudum kalmadı artık

Bizimki asla uyumuyor. Sabah 6.30 gibi uyanıyor 11 gibi zorla yarım saat uyutuyorum ve uykuya direniyor uyumadan önce savaşa girer gibi hazırlık yapıyorum. Sonra uyanıyor bazen o uykuyla akşamı ediyor bazen saat 4 gibi bir yarım saat daha uyuyor. Akşam da genelde 7 8 arası gece uykusuna geçiyor ama saat başı uyandığı bir gece uykusu. Özellikle gece 4 gibi ağlayarak uyanıp sadece çığlık atıyor asla susturamıyorum.

Back
X