2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar dün yazmıştım ama görmediniz sanırım ya hamile yastığı alan arkadaşlar linki atabilir mi tekrardan bana artık şart oldu

Sorsun yaptirmadim derim de inşallah bakar

İyi günler hanımlar 23+0 dayım ben de. Bu zamana kadar kac kilo aldiniz. İştahım çok açık öneriniz var mı. 62 ile hamile kaldım şu anda 68 kilom
Gayet iyi almışsın grupta en çok kilo alan benim galiba 76yla başladım en son 88dim :) 90ı geçmiş olabilirim hiç tartılmadım son zamanlarda

Kız 3 gün dus alınmaz mı hiç. Komşuya kadar kokarız afags bugun due almayın diolar ama ben alıyorum genelde hatta gecen yıl ebeye de solemiştim o kadardan bişey olmaz orayı keseleme yeter demişti
Bana öyle dedi hemşire canım 3 gün duş alma ben de o sabah duş alıp gittim

Bıraz fazla almıssın sankı cnm ama dert etme zaten bellı olmuyordur doğumdan sonra gidiyor zayıflarız allahın ıznıyle
Verilir tabi onu dert etmiyorum da hastalık olmasından korkuyorum açıkçası kendimi en fazla 16 kiloda sınırlamistim ama şimdiden 13 oldu bakalım olmazsa diyetisyenle bir görüşmek istiyorum

Bana öyle dedi hemşire canım 3 gün duş alma ben de o sabah duş alıp gittim
Ay bende manyak gibi takıntılıyım hastaneye gittigim gün duş alıyorum. Gece dogum yaptım mesela sezeryan sabah eve cıktıktan sonra duşa girdim biraz akşama dogru geldik eve herkes yüne olmaz falan dedi ama ben o bacagımdan akan sıvıyı gordum ya da oraya buraya temas olmustur die dayanamayıp girdim valla . Tetanoz faalann oldugum günler de genelde duş alıyorum eşimde şikayet etti ebeye aynı gün duşa giriyor akşam die ebe de dedi bişey olmaz aslında biz standart soyluyoruz oraya kese falan atma yeter dedi. Sadece iğnenin girdigi yerde tahrişten kabarma falan olmasın die dedi

Ayy canım ben korkarım ya duş alamam

Ayy canım ben korkarım ya duş alamam
Eskiden deri açılıp üçine aşı enjekte ediliyormus pul mu ne konuluyormus. Duş sırasında bu yaralar tekarar acılıp iltihap yapmasın die bikaç gün duş almayın denılıyormus. Duş alan varsa ben gibi içi rahat olsun yani. Hatta yazıyı bulayım kopyalayayım.
Alan varsa rahat alsın.

Bu, özellikle de Türkiye'de sıcak ve soğukla ilgili tuhaf inançlarımızın uzantısı olarak gelişen, çoğu durumda variolasyon adı verilen eski bir aşılama yönteminden kalma, tamamen yanlış bir düşüncedir ve günümüzde herhangi bir bilimsel temeli bulunmamaktadır. Aşı olduktan sonra dilediğiniz gibi duş alabilir veya banyo yapabilirsiniz.[1] Bu, aşının etkisini herhangi bir şekilde değiştirmeyecektir. Hatta birçok aşının yan etkilerinden biri olan ateş yükselmesine karşı ılık bir duş almak size daha iyi hissettirebilir.[2]

Bu inancın temelinde, çiçek hastalığına (Variola) karşı geliştirilen aşılarda derinin yırtılıp altına çiçek hastalığının sebep olduğu pulları koyma uygulamasından kalma önlemler yer almaktadır. Eski aşı yöntemleri sırasında açılan yaralar sıcak duş sırasında açılarak iltihaplanabileceği için, birkaç gün boyunca duş alınmaması önerilmekteydi. Günümüzde ise artık bu tür bir aşılama uygulaması kalmamıştır ve dolayısıyla duşa karşı uyarılar tamamen temelsiz iddialardır.

Buna karşın insanlar arasında bu inancın devam etmesinin bir diğer nedeni, aşırı yüksek sıcaklıklarda (kaynar sıcaklıkta) duş alan kişilerin derisinin yanması sonucu aşı bölgesinde de kızarıklıkların artacağı gibi absürt bir fikirdir - ki bu da aşıyla ilgili değil, su sıcaklığının kendisi ve derinizle ilgili bir problemdir.[3] Ancak bu kadar sıcak duş almak, zaten aşı etkinliğini değiştirmekten çok daha önemli zararlar verecektir. Normal bir şekilde duş almanın herhangi bir zararı yoktur. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman şöyle diyor:[3]

51le hamile kaldım, ilk aylarda birkaç kilo verdim 47e düştüm. Şimdi 56 buçuk

Aynen yeterkı saglıklı olsun kuzularımız

Aha aha benım kafa duşa gırmıs olsam bıle bır sonraki gün doktora gidiceksem akşamdan kesın duşa gırerım bugün mesela doktora gıttım akşam yıkanmıstım eve gıdeyım kesınlıkle yıkanıcam hastaneden ise gelınce ustum batmıs gıbı hissediyorum n

Evet özellikle 20 den sonra yemem daha da arttı canım

Ayy aynen yaa. Bi ayrı temizlenmiş gibi oluyo demi

Ayy aynen yaa. Bi ayrı temizlenmiş gibi oluyo demi
Hıc sorma okadar rahatlıyorum ki anlatamam hem bebegıde rahatlatıyormus duştan sonra hissediyorsun resmen suyu şu hıssını doğduktan sonra neden kabloyla oynamayı severler çünkü anne karnında göbek bagıyla yanı kordonla oynadıkları ıcın

Kızlar biliyorsunuz benim erken doğum riskim vardı, su gelmesi, rahim ağzı kısalığı, enfeksiyon falan. Hastanede yatmıştım. Şuan suyu normal. Rahim ağzım da uzamış durumda. 3 güne bir muayeneye çağırıyorlardı gidiyordum. Bugün 24 haftalık olduk çok şükür. Bugünkü muayene sonrası hastanenin riskli gebelere rutiniymiş yatış önerdiler. Ciğer geliştirici iğne vurulacakmış. Bugün yatıralım dediler. Dedim bugün kalsın en azından hazırlık falan yapayım. Riskleri kabul edip imza atıp eve döndüm. Şeker yükleme testimi de yaptırdım bu arada 50lik içtim bikere kan alındı sonuç 130 geldi. Hiç hastanede kalasım yok

Biz burdan devam. Ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…