Kızlar selam

2 gün önce 4 Aralık'ta oğlumu sünnet ettirdik.
Geçenlerde ebe olan arkadaşıma gittik ziyarete. Sohbet arasında oğlumun pipisini temizlerken canını acıtmaktan korktuğumdan bahsetmiştim, arkadaşıma tarif ettim neden korktuğumu falan, meğersem benim oğlanın sünnet derisinin deliği çok darmış. Hatta kendi oğlunda gösterdi "bak normalde böyle olması lazım" diye. Tıpta adı fimozis diye geçiyor. Darlık yüzünden tam çıkamayan idrar o derinin altında kalıyor ben de derinin altını açamadığım için temizleyemiyorum dolayısıyla idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyormuş. Mutlaka sünnet olması lazım dedi. Üroloğa gittik, doktor da onayladı. Sünnetimizi olduk elhamdülillah çok şükür güzel geçti. Şimdi kremle yarasını iyileştirmeye çalışıyoruz.
Ama malesef canımızı sıkan bir durum var. Benim bebeğimi o kadar doktora götürdük hele tiroid şeker kontrolü için falan gerçekten çok fazla sayıda doktora gittik, çıplak muayene ettiler testislerine falan da baktılar ama bir Allah'ın kulu da demedi ki "bu çocuğun sünnet derisi dar" vs. Arkadaşım dedi hani hiç bir doktor söylemedi mi, normalde söylemeleri lazım diye. Şöyle bir düşündüm, hiç biri penisini kontrol etmesi oğlumun. Meğer sünnet derisinin rahat bir şekilde penis başından aşağıya inmesi lazımmış -ben bunu bilmiyordum bilmemin de imkanı yoktu açıkçası- inmiyorsa bile deriyi aşağıya çekince alttan penis başının renginin gözükmesi lazımmış. Bizimkinin hiç bir şekilde inmiyordu. Sünnet olduktan sonra gördüm ben oğlumun penis başını. Hepsini geçtim bugün sünnetten sonra ilk defa üzerime işedi, işerken bi baktım meğer çocuğum sünnet olmadan önce işeyemiyormuş.

Elhamdülillah idrar yolu enfeksiyonu olmadan farkettik de sünnet yaptırdık. Kızlar velhasıl, siz de kontrol edin mutlaka. Öpüyorum hepinizi