Normal canım her bebeğin gelişimi aynı değil. Benimki de çok tembel zorla yaptırıyorumbenim bebiş neyi yapıyor neyi yapmıyor asla anlamıyorum. strese giriyorum yapması gerekenleri filan duydukça ya da okudukça. çünkü gözle iletişimimiz çok güzel gibi hissediyorum mesela beni sürekli takip ediyor, oynayınca gülüyor vs bunlar gayet güzel ama tummy time sırasında kafasını sadece çoook keyfi yerindeyse yukarıda tutuyor. çoğunlukla yere bırakıyor. sese dönüp bakmıyor, baksa da tesadüfen gibi. üç dört kere tummy time sırasında sırtını yere vererek tamamen döndü ama tesadüfen mi oldu bilinçli mi yaptı emin değilim. dengesini kaybedip dönmüş gibi de oldu. iki hafta önce bir akşam oynarken yaptığım bir harekete kahkahalarla güldü resmen büyük çocuk gibi, inanamadım. ama o zamandan beri aynı hareketi defalarca yapsam da bir daha asla öyle sesli gülmedi. bir de şu var, iki aylıkken agulamaya başladı ama benim bebiş daha çok "gu"ladı. sürekli "gggggg" sesi çıkarmaya çalışıyor. bazen "gııııyyy" oluyor. sizlerde var mı bu ses? bunun dışında herhangi bi harf çıkmıyor. "ggggg", "kkkk", "gıııiiyy", "gu". yattığı yerden ellerini tutarak kaldırmaya çalıştığımda kalkabiliyor ama kendisi kalkmaya yeltenmiyor. elimi eline yanaştırdığımda ya da çıngırağı filan eline tutturduğumda tutuyor ama kendisi asla tutmak için uzanmıyor. normal mi bunlar bilmiyorum. ayın 17'sinde nöroloji randevumuz var bakalım neler diyecek doktor.