2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Doktorla telefondan konuştuk acelesi varmış sağolsun isim bile söylemedi sonrada ulaşamadık , eşim şimdi almış eczaneden kaç damla kullanmalıyım acaba 🤔

Eklentiler

• IMG_6139.webp
    IMG_6139.webp
    30 KB · Görüntüleme: 38
kızlar bi düğüne gittim yarım saatliğine. ertesi gün bebişin ateşi çıktı. kimseye de yanaşmadık ama nerden ne kaptı anlamadım 😕 bugün 3. akşam olacak, neredeyse sürekli ateşi var. 38 buçuktan yukarı hiç çıkmadı. genelde 37 - 37,5 arası. calpol veriyorum, duşa sokuyorum, hafif giydiriyorum. ama 3. gün hala ateş olması endişelendirdi bi miktar. sizce hastaneye gideyim mi yoksa evde geçer mi böyle?
Salgından mi kaptı kuzum acaba yada diş ateşi falan mı 3 gün sürer mi acaba o da nasıl şimdi

Salgından mi kaptı kuzum acaba yada diş ateşi falan mı 3 gün sürer mi acaba o da nasıl şimdi
salgın bence canım. havadan kapmış çocuk resmen. 3. gün ateş iyice yükselince doktora gittik antibiyotik verdi elbette. onu kullanıyoruz şimdi. boğaz enfeksiyonu falan muhtemelen ya 😬 devam hala. inşallah çabuk geçer

Merhaba. Bu çitlerden kullanıyor musunuz? Yanında değilken güvenli midir biliyor musunuz?

Eklentiler

• 1000256307.webp
    1000256307.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 37
Merhaba. Bu çitlerden kullanıyor musunuz? Yanında değilken güvenli midir biliyor musunuz?

Ben başa çıkamayınca almayı düşünmüştüm ama düşünme evresindeyken vazgeçtim benim oğlum bunun içinde durmaz çünkü kendi kendine asla oynamıyor yanında mutlaka ben olucam ben olinca da oynamıyor benim üzerime tırmanıp duruyor. Eğer bebeğin durursa kullananlar memnun

Ben başa çıkamayınca almayı düşünmüştüm ama düşünme evresindeyken vazgeçtim benim oğlum bunun içinde durmaz çünkü kendi kendine asla oynamıyor yanında mutlaka ben olucam ben olinca da oynamıyor benim üzerime tırmanıp duruyor. Eğer bebeğin durursa kullananlar memnun
Devrilmiyorsa sorun yok. Ayağa kalkıp iterse devrilir mi dedim de. Zaten kısa süre kapı çalar, tuvalet vs olur.

Kendimi inanılmaz tükenmiş yetersiz hissediyorum ya yorgunluğa uykusuzluğa her şeye alıştım da eşimin bu kadar duyarsız bu kadar vurdumduymaz olmasına dayanamıyorum. Ona olan sinirim stresim çocuğuma yansıyor sonra birde buna üzülüyorum. Her şeyi tek başıma yapıyorum kendimi yapayalnız hissediyorum. Çocukla alakalı tek yaptığı eğer ben söylersem altını alır birlikte banyo yaptırırız ( o sadece izler, gerekirse tutar bitince alır yatağa bırakır ben görevime devam ederim) bizi dışarı çıkarır bu kadar. Oyun oynaması gerektiğinde de yere iner yastığını alır yanına uzanır biraz oynar biraz telefonda takılır. Çocuğun uykusu yemeği yarını öbür günü bütün her şeyi ben düşünüyorum. Evin temizliği çamaşırı yemeği de cabası. Fiziksel yorgunluk dışı mental olarak çok yorgun hissediyorum. Eşimden yardım dışında ilgiye daha çok ihtiyacım var diye düşünüyorum çünkü kendimi aşırı yalnız hissediyorum bunu ona defalarca söylememe rağmen yoksaymaya devam ediyor halimi de görüyor nasıl olabilir diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Çocuk diş çıkarıyor suan sabahladığım günler oluyor ise gidiyorum diye yastığını alıp diğer odaya kaçıyor. Kendi keyfi icin ise gitmediği zamanlar oluyor ama bir kere bile bana sen dün çok yoruldun biraz ben ilgileneyim de sen de uyu dediğini duymadım ve bunları birbir kendisine de söylüyorum yani düşünemiyor kısmını geçtim artık. Çocukla seve seve ilgilenecekken kocam yüzünden sinir stres doluyum çocuğa da yansıyor bence çok mutsuzum bu yüzden 😣 ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten içimi dökesim geldi. Anneme anlatsam anlamayacak biliyorum adam ise gidiyor sabahtan akşama kadar çalışıyor der kesin. Ben adamdan iş istemiyorum ki bunca yorgunluğumun arasında motive olmak için azıcık ilgi istiyorum 😭
Kuşum uzun süredir giremiyordum şimdi gördüm. Kendini yalnız veya tek hissetme hepimiz zaman zaman kendimizi yalnız tükenmiş veya ilgisiz hissediyoruz. Derdini anlatmışsın zaten anlamıyor değil işine gelmiyor kocanın arada benimkide yapıyor mesela akşam 7de geliyor 9 da uyuyor bebeğim o süre zarfında kızımızla ilgileniyor ya yılın babası ona sorsan 😂 ama ben demeden altını değiştirmez yemek yedirmez mesela. Hafta içi ben baktığım için hafta sonu altını ona değiştir diyorum gece kızım uyanınca emzirip eşime veriyorum benimkide can sonuçta 😂 bizim yatak odamızda klima yok eşimde salonda uyumak istedi 1-2 kere hop ertesi gün gittim yastığını attım koltuğa daha rahat ettik serin serin yat dedim. Asla trip atmam konuşmamazlık etmem ama yeri gelince lafımı söylerim alır o mesajı 😂 sende konuşmamazlık etme erkekler konuşunca bile zor anlıyor zaten 🤭

Kızlar merhaba, umarım hepiniz iyisinizdir. :)

Çalışan hatunlar emzirme, sağım, ek gıda konularını nasıl ayarlıyorlar bir fikir almaya geldim.
7-7.30 arası emziriyorum. 11-11.30 ilk sağım. 15.30 gibi 2. sağımı yapıyorum ama 2. sağım pek verimli olmuyor genelde.

Bir de doktor haftasonu 9. ay kontrolünde artık anne sütünden ziyade yediği gıdalardan kilo almasını bekliyoruz dedi. Kafalar karışık.

Kızlar siz kaç numara bez kullanıyorsunuz? Ya ben 4 kullanıyorum ama çok sızdırma yapmaya başladı lastikleri de iz yapar oldu cırtları da bağlandığında çok uzak kalıyor 5 numaraya geçmek istiyorum ama 5 numaraya 12 kilo başlıyor yazıyor benim kız daha 9 kilo anlamadım geçmeli miyim?

Kızlar siz kaç numara bez kullanıyorsunuz? Ya ben 4 kullanıyorum ama çok sızdırma yapmaya başladı lastikleri de iz yapar oldu cırtları da bağlandığında çok uzak kalıyor 5 numaraya geçmek istiyorum ama 5 numaraya 12 kilo başlıyor yazıyor benim kız daha 9 kilo anlamadım geçmeli miyim?
Yazana bakmayıp butları sıkıyorsa değiştirdim ben hep. 4 no kullanıyoruz biz 8 kg

8.5 kilodayken geçmiştim 5 numaraya. Ben üzerinde yazanlara göre gitmiyorum nasıl rahat ediyorsa öyle devam ediyorum. Hem bez değiştirme sıklığımda azalmış oldu.

Çalışan hatunlar emzirme, sağım, ek gıda konularını nasıl ayarlıyorlar bir fikir almaya geldim.
7-7.30 arası emziriyorum. 11-11.30 ilk sağım. 15.30 gibi 2. sağımı yapıyorum ama 2. sağım pek verimli olmuyor genelde.

Bir de doktor haftasonu 9. ay kontrolünde artık anne sütünden ziyade yediği gıdalardan kilo almasını bekliyoruz dedi. Kafalar karışık.
Bende merak ediyorum hangi aralıklarla besliyorsunız hem süt hem ek gıda olarak. Bende herşey karmakarışık halde. Emzirmeyi bırakıp mamaya geçtim.

Biz 4 ü bırakalı çok oldu butlarda iz bırakınca hemen değiştiriyorum , zaten demişsiniz cırtlar uzak kalıyor diye rahat edemez değiştirin kiloya takılmayın ben hiç ona göre gitmedim

Bende merak ediyorum hangi aralıklarla besliyorsunız hem süt hem ek gıda olarak. Bende herşey karmakarışık halde. Emzirmeyi bırakıp mamaya geçtim.
Selam kızlar. Bizim beyefendinin günaydını sabah 6 sularında oluyor bazen canı emmek istiyor bazen istemiyor emerse 8 gibi emmezse 7-7.30 gibi kahvaltı yapıyor sonra ilk uykusuna yatıyor uyanıyor 1 saat kadar oynatıp sebze haşlama/püre tarzı bir şeyler yediriyorum saat 11-12 gibi biraz daha oynayıp 2.uykuya geçiyor 2.uykudan saat 2 gibi uyanıyor 1 saat kadar sonra ya meyve püresi ya da çorba veriyorum yine biraz oynuyor normalde 4 gibi yatırıyorum ama son 1 haftadır o son uykuyu bıraktı 6-7 gibi yoğurtlu meyve ya da irmik lapası yulaf lapası tarzı bir şey verip biraz daha oynatıp akşam 9-9.30 arası da gece uykusuna geçiriyorum. Benim emzirme rutinim artık sadece uykuya geçerken.

Selam kızlar. Bizim beyefendinin günaydını sabah 6 sularında oluyor bazen canı emmek istiyor bazen istemiyor emerse 8 gibi emmezse 7-7.30 gibi kahvaltı yapıyor sonra ilk uykusuna yatıyor uyanıyor 1 saat kadar oynatıp sebze haşlama/püre tarzı bir şeyler yediriyorum saat 11-12 gibi biraz daha oynayıp 2.uykuya geçiyor 2.uykudan saat 2 gibi uyanıyor 1 saat kadar sonra ya meyve püresi ya da çorba veriyorum yine biraz oynuyor normalde 4 gibi yatırıyorum ama son 1 haftadır o son uykuyu bıraktı 6-7 gibi yoğurtlu meyve ya da irmik lapası yulaf lapası tarzı bir şey verip biraz daha oynatıp akşam 9-9.30 arası da gece uykusuna geçiriyorum. Benim emzirme rutinim artık sadece uykuya geçerken.
Çok teşekkürler yanıtın için. Aslında doktor da bu minvalde konuşmuştu, öğünlerini düzgün yediği sürece gün içerisinde anne sütüne ihtiyaç duymaz. (İşyerinde olduğum süre için söylemişti bunu)

Peki vücut süt üretimi konusuda bu düzene de alışıyor öyle mi? Ben dediğim gibi 2 kere sağıyorum ama Allah affetsin hiç sevmiyorum sağımı ya. Biraz buzlukta da sütlerim var aslında ufak ufak işteyken tek sağıma düşürebilirim belki. Zaten süt maks bir kere içiyor ben işte iken.

Sizin düzen gibi olmasını söyledi aslında doktor. Ama ben burada süte yer bulamamıştım, aydınlandım şimdi. 🤭 Doktora sormak da aklıma hiç gelmemiş...

Bu arada benim kız epey oldu 2 uykuya düşürdü kendini, bazen düzenlerini kendilerini ayarlıyorlar :) İlk uykuyu azıcık ileri çekerek dengeleyebilirsin belki.

5 numara bez e geçeli çok oldu bazi bebekler göbekten bazı bebekler butlarından bazi bebeklerde yüzlerinden daha fazla etli oluyor . Bizim butlar iri lastik izi yapıyordu sızdırıyordu yukardan sırttan 5e geçtim biraz büyük ama küçük te değil çok rahat oldu yani üstünde yazan kilolara takmayın

Back
X