2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Süt çok azalmış olsa bebek emip emip sinirlenir miydi acaba yoksa emzik gibi emer mi?

Kızlar deneyip tutturduğunuz bebe bisküvisi tarifi var mı? Hazır alıyordum ama çok maliyetli oluyor bir de evde yapmak en iyisi diye düşündüm🫢

Tarım bakanlığı onaylı bu özel ilaçlar benim bebeğimin anemisini düzeltmedi. En son sağlık bakanlığı onaylı reçeteli ilaç aldım. Ferrum ismi o bir ayda hemen toparladı. Damla sayısı da az oldugu için rahatlıkla verdim. Prematüre oldugu için 2 aylıktan beri anemi tanısı ile tedavi almaya başladı. Çok farklı ilaçları denedim. Ek gıda almaya başladığından beri kabızlık sorunu toparladı. kendi deneyimizi anlatmak için yazdım sadece. Anemisi düzeldikten sonra motor gelişimi hızla arttı. Baş kaldırması ile çok geç aylara kalmıştı çocuk nörolojiye bile başvurmuştum.
Teşekkürler, bunu aile hekimimize yarın danışacağım mutlaka 🙏🏽 hızlı toparlasın istiyorum ben de. Aklımda emekleme vs etkisi oluyor mu diye hep duruyor. Oturması baş tutması vs erken ve güçlü oldu ama belki sonradan da gelişmiş olabilir kansızlık. En azından denemek lazım, çok kabızlık yaparsa bırakıladabilir.

Yaa memelerim baya söndü benim önceden sıkınca fışkırırdı şimdi de geliyo ama eskisi gibi değil azaldı sanırım
Canım hiç öyle düşünme emiyorsa devam et emzirmeye. Ben de hep böyle kafaya takıyordum süt yoksa da emiyor mu emzik mi yaptı filan diye ama süt olmasa emmez diyorlardı, haklılarmış 🥲 Bizim emmeyi bıraktı da şimdi süt yok, emmiyor gerçekten 😔

Evet bizim doktorumuz bunu cok dile getirdi. Ocean kullanan bebeklerde demir eksikliğine cok karşılaşıyoruz die. Cok düsükse Tedavi edici doz başlamak lazım. Mesela bizimde b 12 düşük cıktı. Dil altı sprey denedik cok etkili olmuyor sıktırmıyo zaten. İğneye başladık
Siz ne kullandınız canım? Çıkmadı dimi demir eksikliği?
İlerliyor 20 gün önce sadece sıralıyordu ellerini bile bırakmıyordu ayakta durmuyordu ne olduysa bir anda oldu
Ay olabilir miii 😍 lütfen olsun çünkü 🙏🏻
Tarım bakanlığı onaylı bu özel ilaçlar benim bebeğimin anemisini düzeltmedi. En son sağlık bakanlığı onaylı reçeteli ilaç aldım. Ferrum ismi o bir ayda hemen toparladı. Damla sayısı da az oldugu için rahatlıkla verdim. Prematüre oldugu için 2 aylıktan beri anemi tanısı ile tedavi almaya başladı. Çok farklı ilaçları denedim. Ek gıda almaya başladığından beri kabızlık sorunu toparladı. kendi deneyimizi anlatmak için yazdım sadece. Anemisi düzeldikten sonra motor gelişimi hızla arttı. Baş kaldırması ile çok geç aylara kalmıştı çocuk nörolojiye bile başvurmuştum.
Doktorunuz mu yazmıştı ferrumu? Alır almaz kabızlık mı yaptı?

Canım hiç öyle düşünme emiyorsa devam et emzirmeye. Ben de hep böyle kafaya takıyordum süt yoksa da emiyor mu emzik mi yaptı filan diye ama süt olmasa emmez diyorlardı, haklılarmış 🥲 Bizim emmeyi bıraktı da şimdi süt yok, emmiyor gerçekten 😔
Aaa bıraktınız mı memeyi kendi mi istedi

Siz ne kullandınız canım? Çıkmadı dimi demir eksikliği?

Ay olabilir miii 😍 lütfen olsun çünkü 🙏🏻

Doktorunuz mu yazmıştı ferrumu? Alır almaz kabızlık mı yaptı?
Doktorum yazmıştı. Anemi çok erken başladı.kabızlık aslında hemen olmadı. Ben alışması için dozunu sabah akşam birer damla ile başladım sonra her gün arttırak gittim ve en son sabah akşam dozunu birleştirdim. Böyle yapınca yan etkileri çok azaldı. Yaklaşık 2 ay sonunda başladı kabızlık. Ek gıda ile o da toparladı.

Aaa bıraktınız mı memeyi kendi mi istedi
Kendi bıraktı ya 😣 regl olmuştum ilk kez, ağzını bura bura emiyordu. Sonra da tatile gitmiştik, orda ortam değişikliğinden mi nedir hiç istemedi. Zorla emzirdim. Dönüşünde de tamamen bıraktı kendi 😔 8-9 gün oluyor. Sağım deniyorum ama hiç gelmiyor, düzenli de olamıyorum çünkü hiç paçamdan ayrılmıyor bebem. Geri döner mi bilmiyorum da zor gibi 🥺

Doktorum yazmıştı. Anemi çok erken başladı.kabızlık aslında hemen olmadı. Ben alışması için dozunu sabah akşam birer damla ile başladım sonra her gün arttırak gittim ve en son sabah akşam dozunu birleştirdim. Böyle yapınca yan etkileri çok azaldı. Yaklaşık 2 ay sonunda başladı kabızlık. Ek gıda ile o da toparladı.
Çok teşekkür ederim düzeni yazdığınız için 🙏🏻 ben de doktora danışayım da yazarsa ona geçelim o zaman. Oceanla toparlanmayacak gibi 🫠

Yaa memelerim baya söndü benim önceden sıkınca fışkırırdı şimdi de geliyo ama eskisi gibi değil azaldı sanırım
E azalıyor illaki canım emme sıklıkları azaldı artık gece emmesi yapmaması lazım mesela tabi gel de bizimkine anlat 😂
Kendi bıraktı ya 😣 regl olmuştum ilk kez, ağzını bura bura emiyordu. Sonra da tatile gitmiştik, orda ortam değişikliğinden mi nedir hiç istemedi. Zorla emzirdim. Dönüşünde de tamamen bıraktı kendi 😔 8-9 gün oluyor. Sağım deniyorum ama hiç gelmiyor, düzenli de olamıyorum çünkü hiç paçamdan ayrılmıyor bebem. Geri döner mi bilmiyorum da zor gibi 🥺
Üzülme canım bıraktırmak için akla karayı seçenler var seninki sancısız olmuş kaldı ki kocaman oldular artık gayet iyi emdi olduğu kadar napalım🫠

Back
X