2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Normalde 12.hafta itibariyle başlanıyor diye biliyorum tüm vitaminlere, sanırım ben erken gittiğim için yazdı.

Bende hamile olduğumu öğrenir öğrenmez matarex e başladım

Eklentiler

• 6C19CCDD-FAB9-4972-8453-540E187DD07A.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 52
  • AAD281E4-2B50-442F-A3E0-AF89E3E80CE3.webp
    49,1 KB · Görüntüleme: 44
Merhabalar haziran anneleri bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah mayıs sonu haziran başı tam belli değil ama kendimi buraya ait hissediyorum 12+0’dan selamlar

27 yaşındayım
Sat: 24 Ağustos
İlk randevum olan 7+1’de kalp atışını gördük (yurtdışında yaşıyorum, maalesef doktorum dinletmedi)
mesirmacunu

hoşgeldinn canım hayırlı olsun sağlıkla al kucağına inşallahh , ekledim listeye

Merhaba oncelikle hayirli olsun insallah saglikla kavusursunuz bebeginize hangi ulkedesiniz?

Çook teşekkür ederim güzel dilekleriniz için almanya bayerndeyim siz neredesiniz??
Ben de dun kontrolum vardi 10 haftalik oldu hala dinletmediler kalp atisini… benim sormak istedigim sey, gen testi diye bir olay varmis sanirim 12. Haftada yapiliyor. Siz yaptirdiniz mi veya yaptiracak misiniz?

Kızlarr napiyosunuzz nasılsınız 8+4den selamlar :) salı kontrol var zaman geçmek bilmiyor bir yanımda hala tedirginlik var kalp sesini duymama rağmen bu günlerde tuvaletle kardes olduk bu yaşıma kadar gece wcye gitmeyen ben kasık ağrısıyla 2 kere koşarak gidiyroum şükür ilk gunden bu gune hiç bulantım olmadi sadece tansiyon düşmesi oluyor çok ayakta kalınca bide tabi iştah artışı 2.5 kilo almışım şimdiden acaba biraz midem bulansaydi iyi mi olurdu diyorum sizde durumlar nasıl

Ben de dun kontrolum vardi 10 haftalik oldu hala dinletmediler kalp atisini… benim sormak istedigim sey, gen testi diye bir olay varmis sanirim 12. Haftada yapiliyor. Siz yaptirdiniz mi veya yaptiracak misiniz?
Yaaa süper belki yakınızdır oy maşallah her şey yolundadır umarım evet ben de 9+1de kontrole gittiğimde doktorum söyledi, özetle ve anladığım kadarıyla şöyle sigortanın karşılamadığı bi test olduğu için yaptırıp yaptırmamak size kalmış ama biz öneriyoruz çünkü eğer bi rahatsızlık saptanırsa doğum sırasında hazırlıklı olabilmek için önemli dedi. Kandan bebeğin kromozom yapısı incelenerek genetik rahatsızlık var mı diye bakılacak. Fetal DNA ya da NIPT test dedikleri şey. Aynı zamanda cinsiyet de kesin olarak belli oluyor. Haftaya cuma kontrolüm var, o zaman yaptıracağım ikili test yapılacak mı, onu anlamadım açıkçası (almancam çok iyi değil ) ama fetal DNA yapıldığında ikili teste gerek olmadığı için yapılmayacak diye tahmin ediyorum.
Kalp atışıyla ilgili de, bebeğin olduğu bölgeye fazla ısı verdiği için sesli dinletmiyoruz sadece dalgaları görüntülüyoruz o da yetiyor dedi. Ama bütün yöntemler doktordan doktora değişiyor gerçekten.

Mesajı okuyunca acaba 8. Haftada ben mi yazmıştım dedim salıya sanki yıllar var gibi geliyo dimi birebir aynılarını yaşadım herkes kilo veriyo ben aldım diye garip bile geliyodu yalan yok mide bulantısından çektim ama gece en az 4 kere tuvalete kalkma olayı aşırı zorlayıcı bebişli hayata hazırlık diyelim büyük ihtimal birkaç hafta sonra tedirginlikler, gün sayma, sabırsızlanma azalacak gönlünü ferah tutt canım iyi düşünürsen iyi olur hep pozitif kalmaya çalış sağlıkla bebişini kucağına al inşallah

Canım benim, benim de haftaya cuma kontrolüm ve o kontrolde her şey yolunda gidiyor olursa inşallah ben de Fetal DNA testi yaptıracağım. Paket almıştım hastaneden ve içerisinde ikili üçlü tarama da vardı. Ama Fetal DNA ile ilgili imkanınız varsa ben öneririm dedi benim doktorum da, o yüzden yaptıracağım. İkili üçlü taramayı yaptırmayacağım. Kalp atışı dinleme ile ilgili verdiği bilgiye çok şaşırdım, eğer zararlı bişeyse bizimkiler her muayenede dinletmesin, çok üzüldüm şimdi

Her şey yolundadır umarım evet fetal DNA’yı kesine yakın bilgi verebildiği için öneriyorlar tek sıkıntı maliyetli olması ikili üçlü tarama testleri de hiç yoktan iyidir ama başarı oranları düşük olduğu için sonuçlar kafa karıştırıcı olabiliyor.. kalp atışı dinlemede aslında birkaç saniyenin zararlı olduğunu düşünmüyorum çünkü öyle olsa hiçbir doktor yapmazdı. Zaten daha önce dinlettiklerini ama bir süredir dinletmemeyi tercih ettiklerini söyledi. Ben de almanların cinsliklerine ve duygusuzluklarına verdim hahah

Bugün felaket başım ağrıyor, gece bir türlü uyuyamadım ondan sanırım. İlaçsız nasıl dayanacağım bilmiyorum.
Geçmiş olsun benim çözümüm bol su içmek, başıma bir şey bağlayıp sıkmak, mümkünse karanlık sessiz bir odada uzanmak. hiç dayanamadığımda saçlarımı diplerden minik minik çekiştiriyorum geçsin diye sürekli beklemek ağrıya odaklandığımız için daha çok hissetmemize sebep oluyor bence, enerjin varsa kafanı meşgul edecek bir şeyle de uğraşabilirsin

Evet NIPT diye geciyor adi benim elime de bi brosur tutusturdular sadece ben de oradan okudum. Cok tesekkurler bilgilendirme icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…