- 17 Aralık 2020
- 1.538
- 1.157
- 83
- 33
- Konu Sahibi mesirmacunu
-
- #7.121
Evet doktorların yanılma payı oluyor muhakkak. Kafaya takıp stres yapmak daha büyük zarar gibi geliyor bana.Kızlar bu down sendromu ile alakalı ablamın yaşadığı birşeyi anlatayım size.3-4 aylıkken bebek down sendromlu dediler.ablam doğuma kadar gözünden yaş eksilmedi.en az 4-5 doktora gittik test yaptırdık hepsi aynı şeyi söyledi.kafası çok büyük diye sezeryan kesisini bile büyük yaptılar.sonuç minnacık kafası ile sapasağlam bi oğlu oldu.şimdi 13 yaşında ve maşallah tek sorunu astlım hastası olması.neye güveneceğimizi şaşırıyoruz.bu tarz şeylerin üzerinde fazla kafa yormamak en güzeli
Bu hesap tanıdık bir ablamındı aslinda o da bana verdi öyle vala hazır benim hesabım var sen açmakla uğraşma bunu kulan dedi öyle bende bı gün belki alır diye hiç bir şeyini değiştirmedimAaaaa 31 yazıyo yaşinda kizzz
Istersen anestezi olarakta girebiliyosun benim ne başım ağrıdı ne birsey çokgüzeldii ilk ben gördüm kızımıKaçıncı sezeryandı peki? 3 den sonra sıkıntı oluyor derler ya hep.herkes gözü açık girmiyor mu sezeryanquyutulanlqr da mı oluyor?
Canım geçmiş olsun ben bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama yine de nipt testini yaptır derim. Kafanda sırf down sendromu değil diğer genetik rahatsızlıklar için de soru işareti kalmaz. Ben 12. Haftaya doğru yaptırdım ve ikili yaptırmadım. Üçlü ve dörtlüye de gerek kalmıyormuş. Benim yaptırdığım firmada kan fransaya gidiyor 10 güne gelmişti sonuç. Çok şükür negatif geldi tüm hastalıklar.Merhaba ensa kalınlığı burun kemiği utrasyonda gözüktü hepsine iyi dedi korkma panik yapma bebeğin maşallah sağlıklı endişe edecek bir şey yok dedi ama işte dünde orta riskli diyince paramparça oldum ben zaten ne olursa olsun bebeğimden asla vazgeçemem tek sıkıntı etigim şey sağlık durumu bı kaç kişi gördüm burda o sendromdan olup çocuğunu kaybedenleri işte benimde tek korkum bu aslında o testi yaptırmak istiyorum ama çok pahalı bı test ne yaparım bilemiyorum
Allah kolaylık versin çiçeğimmOoo kaptosumm ne güzeldir sorulmak teşekkür ederimmsabah 6 da kalkmış bi şekilde oturuyorum kızımla crbelleşmek falan hamileyken gercekten çok zor bi sürec bu zamanlar
ben yaptırmadım ama sanırım 7-15 gün içinde çıkıyor :)Aynen hem cinsiyet de belli oluyormuş.ne kadar sürede sonuçlanıyor o testler?
Eşim çok istiyor ben de öyle istiyorum.bu ara işlerimiz biraz sallantıda ama toparlanıyoruz bakabiliriz Allahın izniyle.sezeryan biraz düşündürüyor beni ama artık yeni ameliyat tekniklerinde çok sorun olmuyormuş
Normal doğum mu yaptın peki canım?
Yok 1 nisan doğumlu kızım, bu da inşallah 1 Haziran olur diyorum içimden ama nasip tabi, 14 Haziran gözüküyor doğuma. Sezeryan olacağım için bakalım belki 1 haziranda olurAyyy nebiliyimm kızzz benimki iyiydi uykusu 6 aydan sonra biraz değişti oda dişten yana ama gercekten uyurdu beni cok derlatmazdı düzen uykusu vardı simdide arada degisiyor atak zamanları ama iyi yanii benimkide 20 aylıkk sen mayıs annesimisin 2022inşaallah busefer dilediğin gibi uyur şimdiki oğlanmı
merhabaa :) 17 gibi seyirmeler kayma gibi bişiler olmuştu ama net hareketler 19. haftanın sonlarında oldu canım , Rabbim sağlıcakla kucağına aldırsınkızlar selam temmuz annelerinden geliyorum :) hepiniz iyisinizdir inşallah 16+4 olduk ilk gebeliğim bebişleri hissedenler kaçıncı haftada hissetti çok merak ediyorum
hiç biişii hissettin mii jouu :) diş çektirmek gibi bişi miii :)))Istersen anestezi olarakta girebiliyosun benim ne başım ağrıdı ne birsey çokgüzeldii ilk ben gördüm kızımı2ci sezaryen olcam spinal canım tabi doktorun tavsiyesiyle epidural derse onunlada olur
Çok ama çok teşekkür ederim inşallah öyledir inşallah durumu iyidir yaptırmayı düşünüyorum ama işte tahlil biraz pahalı ne yapacam bilmiyorum doktorumda aynı şeyi söyledi yaptır içimiz rahat olur dedi en azından o da ankaraya yolayacağımızı 10 gün içinde sonuçlar gelir dedi o kadar zor bir durumki inşallah herşey yolundadırCanım geçmiş olsun ben bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama yine de nipt testini yaptır derim. Kafanda sırf down sendromu değil diğer genetik rahatsızlıklar için de soru işareti kalmaz. Ben 12. Haftaya doğru yaptırdım ve ikili yaptırmadım. Üçlü ve dörtlüye de gerek kalmıyormuş. Benim yaptırdığım firmada kan fransaya gidiyor 10 güne gelmişti sonuç. Çok şükür negatif geldi tüm hastalıklar.
ay cok güzel şeyler bian önce olsun istiyorum :) Allah hepimizin bebişlerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahmerhabaa :) 17 gibi seyirmeler kayma gibi bişiler olmuştu ama net hareketler 19. haftanın sonlarında oldu canım , Rabbim sağlıcakla kucağına aldırsın
Hicbirsey hissetmiyosun kuzumm ne ara kestiler diye şaşırıyorsun benimki biraz zaman aldı kafası yukardaydi cok yukari çıkmıştı ama elini soktuklarinı bile hissetmedim kızımı döndürürken az birsey hissettim oda kafası aşağıya olcakki öyle alacaklar ama çiktığı gibi bi ağlayışı vardı mesircimm anlatamam o duyguyu allah o duyguyu yasatmayı nasip etsin herkese insallahhhiç biişii hissettin mii jouu :) diş çektirmek gibi bişi miii :)))
O maşaallahhh kızzzYok 1 nisan doğumlu kızım, bu da inşallah 1 Haziran olur diyorum içimden ama nasip tabi, 14 Haziran gözüküyor doğuma. Sezeryan olacağım için bakalım belki 1 haziranda olur
Hayır kuzum bu da kız nasip olursaiki kızım olacak
Yok canım sezaryen maalesef. Kordon dolanması oldu ilk oglumdaAynen hem cinsiyet de belli oluyormuş.ne kadar sürede sonuçlanıyor o testler?
Eşim çok istiyor ben de öyle istiyorum.bu ara işlerimiz biraz sallantıda ama toparlanıyoruz bakabiliriz Allahın izniyle.sezeryan biraz düşündürüyor beni ama artık yeni ameliyat tekniklerinde çok sorun olmuyormuş
Normal doğum mu yaptın peki canım?
Benimde öyle 10 yıldan sonra oldu o yüzden takmıyorum eşime de soylememistim ama benim internetten biseylere baktigimi farketti ve geçmişe girip ogrendi göz nakli olduğu icin eşim strese girsin istemedim oda benim gibi düşünüyor rabbim ne derse o hatta neden o testi yaptirdim diye kızdı cunku benim teyzemin kizinin kızı doğana kadar bişey soylemediler farkedilmedi sonradan dawn sendromlu olduğu ortaya çıktı hersey allahtan Allah'ın izniyle sağlıklı dogacak bebeklerimizGerçekten mi ben ilk defa bu şeyle karşılaşıyorum ve uzun bir süre tedaviden sonra olduğu için çok endişeleniyorum çok korkuyorum o yoksa bu hayata bende yokum şuan bu dünyaya tutunma dalım o benim biliyorum rabimin istediği olur ben herşeyde razıyım yeterki bebeğim yaşasın iyi olsun ama işte babası çok endişeleniyor kafayı yedi o da öğrendiğinde bilmiyorum o kadar kotuyumki ne yazacağımı dahi bilemiyorum
İmkanınız varsa yaptırın çok rahat edersinizÇok ama çok teşekkür ederim inşallah öyledir inşallah durumu iyidir yaptırmayı düşünüyorum ama işte tahlil biraz pahalı ne yapacam bilmiyorum doktorumda aynı şeyi söyledi yaptır içimiz rahat olur dedi en azından o da ankaraya yolayacağımızı 10 gün içinde sonuçlar gelir dedi o kadar zor bir durumki inşallah herşey yolundadır
Ayy ne güzel anlattın kuzum teşekkür ederim, sağlıcakla kolayca vaktinde alalım yavrularımızı kucağımıza inşallahhhhHicbirsey hissetmiyosun kuzumm ne ara kestiler diye şaşırıyorsun benimki biraz zaman aldı kafası yukardaydi cok yukari çıkmıştı ama elini soktuklarinı bile hissetmedim kızımı döndürürken az birsey hissettim oda kafası aşağıya olcakki öyle alacaklar ama çiktığı gibi bi ağlayışı vardı mesircimm anlatamam o duyguyu allah o duyguyu yasatmayı nasip etsin herkese insallahh
Ne acayip birseymiş bu ameliyat cidden
Amin bitanemm bebeğini konduruyolar yanacığaa hele o miss kokusu degişik bi melek kokusu acayip birşey 1 hafta o koku duruyo sonra süt kokmaya başlıyorAyy ne güzel anlattın kuzum teşekkür ederim, sağlıcakla kolayca vaktinde alalım yavrularımızı kucağımıza inşallahhhh
Bana da doktor söyledi hani yapalım bakalım sonuçlarına diye allahin izniyle bişey çıkmaz dedi ama işte beklediğimiz gibi sonuçlar almadık çok geçmiş olsun bu arada eşin için rabim şifa versin inşallah çoğu kişi olasılık testi bu hani bunda beli olmaz dedi doktorum da tam hani sınırda seninki dedi orta risklisin hani emin olmak için bı teste yönlendirdi onu yap dedi emin olalım kafamız rahat olsun diye amin inşallah sağlıklı bir şekilde doğarlar ve kucağımıza alırızBenimde öyle 10 yıldan sonra oldu o yüzden takmıyorum eşime de soylememistim ama benim internetten biseylere baktigimi farketti ve geçmişe girip ogrendi göz nakli olduğu icin eşim strese girsin istemedim oda benim gibi düşünüyor rabbim ne derse o hatta neden o testi yaptirdim diye kızdı cunku benim teyzemin kizinin kızı doğana kadar bişey soylemediler farkedilmedi sonradan dawn sendromlu olduğu ortaya çıktı hersey allahtan Allah'ın izniyle sağlıklı dogacak bebeklerimiz
Çok teşekkür ederim bakacağım pazartesi günü bizi dokrum yanına çağırdı artık ne der bilmiyorumİmkanınız varsa yaptırın çok rahat edersinizBen çok araştırdım doğruluk payı en yüksek olan eurofins diye bir firma. Doktorum da onu önerdi sonra. Bir bakın isterseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?