2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Sevgili anneler bir şeyi çok merak ediyorum.
Yoğun Progestan kullanımı bhcg yi arttırır mı gebelikte ?
Merhaba canım , yeni bir gebelikten bahsediyorsun diye anlıyorum, bhcg bebeğin gelişimi ile birlikte yükselen bir hormondur belirli bir seviyeye gelince de duruyor zaten. Dışardan bir ilaçla yükselmez. Progesteron rahmin kasılıp açılmasını engelleyen hormon, onuda progestan ile destekliyor doktorlar kii ilk zamanlar kanama tehlikesi olmasın diye

Üçlü testim yüksek riskli çıktı.
Gebelik haftam bir hafta da fazla girilmiş. Ve netten baktığım örneklerden az fazla bhcg.
Testi yapmadan önceki hafta yoğun olarak iğne ilaç olarak progestan kullandım.
Onun etkisi var mı acaba diye arştırırken nette bir yazı buldum. Sizlere de sormak istedim. Burda da bir kaç yazı okudum ama bulmadım. Çok eski yazılar ve topiklerdi. Burada şimdi de çok sayıda tecrubeli anne var sonuçta. Bulduğum yazı şöyle.

Eklentiler

• IMG_20240210_123158.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 45
Kızlar bu gün 22+ 5 olduk benim bıdık iki gün önce hissediyordum yine bu gün durma moduna geçmiş annesini illa endişelendiriyor

benim doktorum 2 li ve dörtlü test yapmıştı üçlü yaptırmadım fikrim yok ama ultrasonda ense kalınlığı normalse ve burun kemiği varsa hiç telaşlanma derim yine de seni strese sokacaksa fetal dna yaptırmanı öneririm canım. Allah feraha çıkarsın

Burun kemiği var, ense kalınlığı normal. Hatta detaylı ultrasonda herşey normal ama değerler riskli çıktı.
Amniyosentez yaptırdım sonuç bekliyorum.
Dua edin aklınıza geldikçe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…