Ultrasonla hep ölçüyordu zaten birşeyler . Ama çatı muayenesi diye gittim elle yaptı . Ya varya inan korkulacak birşey değilmiş hiç strese girmeye gerek yokmuş boşuna stres olmuşum benÇatı muyanesini nasıl yaptı canım elle muayne mi yoksa ultrasonla mi yaptı
Aynen bebek kendi seçsin nasıl isterse öyle gelsin. Vajinal için gerekeni yapıcam hareket ıvır zıvır sancı beklicem ama zorlama yok. Ha bakayım vajinal olmuyor sezeryan da karşı değilim. İkiside uyar bana yeterli ki sağlıkla doğsun minnaklarımızBen de tamam bu mantıktayım canım kendi ağrım gelmezse suni sancı almıycam bazen saatlerce ağrı çekiyorsun ama bebek kanala girmiyor yada dediğin gibi alttan bir sürü dikişte istemiyorum o kadar ağrı acı çekip çok dikiş olması da normal doğum gibi olmayacak
Yok kuzu bende korkmuyorum kürtajdan sonra o muaynelerden o kadar çok oldum ki bide hamileyken ağrım vardı açılma var mı diye öyle muayne etti doktor artık korku falan kalmadı ama inşallah çatı muaynesi iyi çıkar benimde ya o biraz endiselendiriyorUltrasonla hep ölçüyordu zaten birşeyler . Ama çatı muayenesi diye gittim elle yaptı . Ya varya inan korkulacak birşey değilmiş hiç strese girmeye gerek yokmuş boşuna stres olmuşum ben
Hayırlısı olsun kuzum hakkında ama suni sanciyi niye istemiyorsun olumsuz yorumlara bakma onlardan etkilendiysen egerYaaa büyük ihtimalle sezeryan olacak kuzum ama doktor önce normal doğum deneriz dedi ama ben suni sancı almak istemiyorum kendi ağrımla olursa deniycem
Allahım sabır versin inanılmaz üzüldüm Allahım tez zamanda toparlamanı nasip etsin hakkında her şeyinn hayırlısı olsun çok zor çok benim de 2 kaybım vardı çok iyi anlıyorum seniMerhaba arkadaşlar grubun en başından buyana sessiz takipcilerindendim. Bende kasım annesi olacaktım.Melek annesi oldum26 haftalıkken erken doğum yaptım. ( sezeryan ) bebeğim 10 gün yaşadı . genel süreçten bahsetmeyeceğim hepiniz son zamanlarınızdasınız etkilemek istemem. sadece doğum için şunu söyliyim. bende hepiniz gibi endişeliydim vajinalda yapamam sezeryanda yapamam ben nasıl ne yapacağım diye . öncesinde bu düşünce oluyor ama doğum anında zerre kadar bu düşünce gelmiyor oyuzde bebekler ne şekilde gelmek istiyorsa o şekil geliyor zaten ve anne ter türlü hazır oluyor . hepiniz güçlü ve hazırsınız farkında olmuyor insan doğumdan sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız .. Aslında bu durumdan hiç bahsetmeyecektim ama sizlerden özel dua istiyorum. biran önce toparlanıp yeniden bu sürece girmek için rabbim bana güç kuvvet sağlık versin dua etmeniz hayırlı zamanda hayırlı şekilde olması için. ( şuan gebeliğim devam etseydi 32+4 dü )
Ya bu kp ler neden hadleri olmayan her şeye yorum yapıyor anlamıyorum kafaya takmamaya çalış onun kendi ayıbı sonuçta hassas bir dönemdeyiz dinimiz sezeryan doğum yapmayın mı diyormuş bir sezeryan doğumu dine karıştırmamışlardı kuranda mı geçiyormuş tıp geliştikten sonra vahiy mi inmiş sinir oluyorum böyle düşünen kafalara hiç kimseyi ilhilendirmez doğum şekline kafa olarak neye hazırsan nasıl doğurmak istiyorsan öyle doğur zaten ikilemde olduğumuz yaklaştıkça içimizi kemiren şeyler bunlar saçma sapan düşüncelerini kendilerine saklasalar keşkeİyi haftalar kızlar,
35. Haftalık olduk bugün heyecan dorukta. Aynı bedende son haftalarımız bebişlerimizle dokunsanız ağlayacak moddayım fazla duygusallık yüklendikarnımızda ki kıpırtıları bile nasıl bekledik bu gurupta hep beraber acaba bu bebek hareketi mi vs diye. Her anı çok özelmiş.
İnşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımızada alırız
Bu süreçte cidden çoğu insana olan saygımı sevgimi kaybettim ben maalesef. Eşimin ve benim ailem cümbür cemaat otururken kp doğum şeklin belli oldu mu diye sordu. Normal mi sezeryan mi diyor. Yani ben babamla bile bunları konuşmam ki sana noluyor insanların içinde. Daha önce de sordu. Kv de aradı geçenler de sezeryan yapanların bebekleriyle arasında ki bağın normal doğum kadar olmadığını dinimizde bile böyle olduğunu anlattı geçenlerde. Yani ben bile bilmiyorum daha neler yaşayacağım. Haksız mıyım ya bunların beni sinir etmesinde. Hamileyim diye mi böyle geliyor bana abartıyor muyum bilmiyorum
Aynen canım sağlıkla gelsinler inşallah kavuşalım da dert etmiyorum bende artıkAynen bebek kendi seçsin nasıl isterse öyle gelsin. Vajinal için gerekeni yapıcam hareket ıvır zıvır sancı beklicem ama zorlama yok. Ha bakayım vajinal olmuyor sezeryan da karşı değilim. İkiside uyar bana yeterli ki sağlıkla doğsun minnaklarımız
Yengem de gördüm canım ben kıyamadım haline yaHayırlısı olsun kuzum hakkında ama suni sanciyi niye istemiyorsun olumsuz yorumlara bakma onlardan etkilendiysen eger
Ama soylede düşün herkes farklı açı eşiği farklı yengen çok acı çekti diye sende çekecek değilsin yani eğer normal olursa ve suni sancıyla olursa da reddetme derim tabi kendin daha iyi bilirsin kendiniYengem de gördüm canım ben kıyamadım haline yaaçılması olmasına rağmen doğum hızlansın diye suni sancı verdiler
Merhaba kaçıncı haftadasınız ? Ben 32. Haftadayım bebeğin kafası 10 gün önden gidiyor diğer unsurlar ise bazısı gününde bazısı bir hafta önde ama en çok kafası önde son ölçümde.sizin ölçüler nasıl ? Size ne dedi doktor acaba ?Merhaba
Bebeğimin kafası 4 hafta önden gidiyor
Doktor bir şey demedi ama . Tüm ölçümlerin ortalaması da 2 hafta önde gösteriyor. Gebelik şekerim var diyet yapıyorum. Böyle bir durum yaşayan var mı ?
Benimki yasak falan koymadı hatta son haftalarda doğumu kolaylaştırdığı için özellikle öneriyorlar burdaKızlar yakında muayene olanlara soruyorum doktorunuz af edersiniz cinsel ilişkiyle ilgili bir öneride bulundu mu ? Hangi haftadan sonra yapmamak gerekiyordu bilgisi olan varmı beybiler
Başınız sagolsun,Merhaba arkadaşlar grubun en başından buyana sessiz takipcilerindendim. Bende kasım annesi olacaktım.Melek annesi oldum26 haftalıkken erken doğum yaptım. ( sezeryan ) bebeğim 10 gün yaşadı . genel süreçten bahsetmeyeceğim hepiniz son zamanlarınızdasınız etkilemek istemem. sadece doğum için şunu söyliyim. bende hepiniz gibi endişeliydim vajinalda yapamam sezeryanda yapamam ben nasıl ne yapacağım diye . öncesinde bu düşünce oluyor ama doğum anında zerre kadar bu düşünce gelmiyor oyuzde bebekler ne şekilde gelmek istiyorsa o şekil geliyor zaten ve anne ter türlü hazır oluyor . hepiniz güçlü ve hazırsınız farkında olmuyor insan doğumdan sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız .. Aslında bu durumdan hiç bahsetmeyecektim ama sizlerden özel dua istiyorum. biran önce toparlanıp yeniden bu sürece girmek için rabbim bana güç kuvvet sağlık versin dua etmeniz hayırlı zamanda hayırlı şekilde olması için. ( şuan gebeliğim devam etseydi 32+4 dü )
Benim de 34+4 te 2500 gr dı aynı giduorlarmıs münnoşlar yarın ne olacak bakalımmm muayenede. Sezeryan olcak benim yine de çatı muayene gerekir mi acaba ? Muayeneden korkanlar için söylüyorum oğlumdayken yapıldığında benim de sıkıntım olmamıştı gayet rahattı herkesin zor olacak diye bir şey yok demek ki yapısalBende 34+2 bugün randevum vardı . 2400 gr olmuş oğlum. Nst de sıkıntı çıkmadı. Çatı muayenesi yaptı öyle düşündüğüm gibi olmadı çok rahattı. Çatın vajinal doğuma uygun doğum şekli sana kalmış dedi doktorum . Normalde 17 Kasım doğum ama kasımın ilk haftası gibi düşün 40. Haftasını pek beklemeyecek gibi dedi . İçim rahatladı dedim daha ohooo bir ay var
İyi haftalar kızlar,
35. Haftalık olduk bugün heyecan dorukta. Aynı bedende son haftalarımız bebişlerimizle dokunsanız ağlayacak moddayım fazla duygusallık yüklendikarnımızda ki kıpırtıları bile nasıl bekledik bu gurupta hep beraber acaba bu bebek hareketi mi vs diye. Her anı çok özelmiş.
İnşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımızada alırız
Bu süreçte cidden çoğu insana olan saygımı sevgimi kaybettim ben maalesef. Eşimin ve benim ailem cümbür cemaat otururken kp doğum şeklin belli oldu mu diye sordu. Normal mi sezeryan mi diyor. Yani ben babamla bile bunları konuşmam ki sana noluyor insanların içinde. Daha önce de sordu. Kv de aradı geçenler de sezeryan yapanların bebekleriyle arasında ki bağın normal doğum kadar olmadığını dinimizde bile böyle olduğunu anlattı geçenlerde. Yani ben bile bilmiyorum daha neler yaşayacağım. Haksız mıyım ya bunların beni sinir etmesinde. Hamileyim diye mi böyle geliyor bana abartıyor muyum bilmiyorum
Abartmıyorsun, haklısın arkadaşım kolaylıklar diliyorum ne gereksiz muhabbetlere giriyorlar ya. Ve sizi çok iyi anlıyorum çok benzer durum bizde de ama kv konuşuyor kp demez öyle. Farklı şehirdeyiz. Bir kere arayıp nasılsın demedi ki başlarda onlardan kanama oluyordu sıkıntım oluyordu. Tek konuştuğu doktora şunu sordum mı sağlıklı mı keske tedaviyle kalsaydınBende şok oldum ne diyeceğimi bilemedim kayınpedere. Sonrada eşime dedim umarım baban doğum yapınca odaya girip dikişin var mı falan diye sormaz dedim. Ona mı kalmış o kadar insanın içinde sormak dedim. Kv herşeyi dine bağlıyor bir şekilde. Ya ben bu insanları severdim vallahi. Bu süreçte çok saçmaladılar. Bir kere bişeye ihtiyacınız var mı diye sormayıp böyle üstlerine vazife olmayan konularda konuşmayı çok seviyorlar.
Çok geçmiş olsun. Şefaatçi olsun bebeğiniz size. Duam sizinle, tez zamanda toparlanırsınız inşallahMerhaba arkadaşlar grubun en başından buyana sessiz takipcilerindendim. Bende kasım annesi olacaktım.Melek annesi oldum26 haftalıkken erken doğum yaptım. ( sezeryan ) bebeğim 10 gün yaşadı . genel süreçten bahsetmeyeceğim hepiniz son zamanlarınızdasınız etkilemek istemem. sadece doğum için şunu söyliyim. bende hepiniz gibi endişeliydim vajinalda yapamam sezeryanda yapamam ben nasıl ne yapacağım diye . öncesinde bu düşünce oluyor ama doğum anında zerre kadar bu düşünce gelmiyor oyuzde bebekler ne şekilde gelmek istiyorsa o şekil geliyor zaten ve anne ter türlü hazır oluyor . hepiniz güçlü ve hazırsınız farkında olmuyor insan doğumdan sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız .. Aslında bu durumdan hiç bahsetmeyecektim ama sizlerden özel dua istiyorum. biran önce toparlanıp yeniden bu sürece girmek için rabbim bana güç kuvvet sağlık versin dua etmeniz hayırlı zamanda hayırlı şekilde olması için. ( şuan gebeliğim devam etseydi 32+4 dü )
Ya bu kayınpederler ne alaka ya. Oturun oturduğunuz yerde gelinin nasıl doğuracağını sormak hatta bu konu hakkında konuşmak size mi kalmış. Ya benim doktor dedi ki bana doğum şekli hakkında sadece anne fikrini beyan edebilir baba bile karışamaz dedi. Kayınpedere noluyor ya. Dinimiz kısmına gelince de . Ters gelen bebek suyu azalan kalp atışı azalan bebekler yada benzeri şeyler yaşayanlar sezeryana giriyor şimdi dinisz mi olunuyor. Yada keyfi de olabilir ya anne korkuyordur yada direk sezeryan istiyordur . Kime ne of of en çokta kayınpedere neee . Sen haklısın bu hamilelik hormonları ile alakalı değil . Kayınpederlerde bir noktada babamız ama bir noktada. Haddini yerini bilmeli edep yahu. Geline nasıl doğurcan diye sorulur mu ee gel birde doğuma gir istersen
Normal deniycem yaa Allahın izniyle inşallah olursa gebelik okulunda evde pilates yapıyorum sürekli bir kaç hareket yapıyorum eşimin eşlinden tutup oturup kalkma sukuat bitane ebe arkadaşım var o baya destek oluyor ama oda suni sancı için aşı eşiğin düşük senin ama vazgeçme diyor banaAma soylede düşün herkes farklı açı eşiği farklı yengen çok acı çekti diye sende çekecek değilsin yani eğer normal olursa ve suni sancıyla olursa da reddetme derim tabi kendin daha iyi bilirsin kendini
Kız bence sen kolay yaparsın ben hiç hareket yapamıyorum valla böyle ne olacak bilmiyorum eğilip kalkmakta falan zorlanıyorum doktora soracam işte bu gittiğimde nasıl hareketler yapabilirim diye kafama göre yapmak istemiyorum öyle ebe falan tanidigimda yok bakalım ne diyecekNormal deniycem yaa Allahın izniyle inşallah olursa gebelik okulunda evde pilates yapıyorum sürekli bir kaç hareket yapıyorum eşimin eşlinden tutup oturup kalkma sukuat bitane ebe arkadaşım var o baya destek oluyor ama oda suni sancı için aşı eşiğin düşük senin ama vazgeçme diyor bana
Aminn inşallah canım ama hareket etsem de sabahına dayak yemiş gibi kalkıyorum bugün kendi doktoruma gideceğim bakalım ne diyecek bi sorcam yine de magnezyum da kalsiyum da kullanacağım ama yine de bacak ağrım be bel ağrım geçmiyor maalesef seseryana o yüzden biraz yakın duruyorum fıtık iki tane vardı onlar patlar mı diye korkuyorum da bakalım bi doktora sorcamKız bence sen kolay yaparsın ben hiç hareket yapamıyorum valla böyle ne olacak bilmiyorum eğilip kalkmakta falan zorlanıyorum doktora soracam işte bu gittiğimde nasıl hareketler yapabilirim diye kafama göre yapmak istemiyorum öyle ebe falan tanidigimda yok bakalım ne diyecek
Ama rabbim gönlümüze göre versin cidden inşallah hepimizin doğumu kolay geçer ya
Aminn inşallah canım ama hareket etsem de sabahına dayak yemiş gibi kalkıyorum bugün kendi doktoruma gideceğim bakalım ne diyecek bi sorcam yine de magnezyum da kalsiyum da kullanacağım ama yine de bacak ağrım be bel ağrım geçmiyor maalesef seseryana o yüzden biraz yakın duruyorum fıtık iki tane vardı onlar patlar mı diye korkuyorum da bakalım bi doktora sorcam
Benim de bacaklar pert yaa kalsiyum magnezyum hak getire ben işten ayrıldım ama yine de günlük bir saatte olda uğruyorum merdiven in çık yapıyorum o beni bitiriyor artık gerçekten dinlenmek istiyorum ama gece uyku yokBenim de bacaklar pert durumda. sırt ağrısını felan unutturdu bana. kasım kasım kasılıyor bacaklarım içinde sürekli bi sızı hali var. 25 ekim gibi izne ayrılıyorum nasipse. artık bol bol dinlenmeli gecsin evde hazırlanayım diyorum bebiş için. iş yerinde oturarak çalışsam da hareket etmeye çalısıyorum akşamları da eve dönerken 20 dk felan yürüyorum. başka da bi hareket yapmıyorum şu aşamada. zaten hiç halim yok. karnımda ki sertlikler de ara ara devam ediyor. taş gibi oluyor resmen ama sürekli değil. doğuma hazırlık sanırım.
az kaldı hayırlısıyla şu süreci bi bitirseydik diyorum. sağ salim bi kavuşsaydık yavrularımıza.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?