- 10 Haziran 2022
- 4.531
- 7.074
- 108
Canım ben anne yani olandan istemedim size soyleyim aklınızda olsun gece uykusuz kalacağımız için (ilk zamanlar özellikle) Allah korusun bebeği emzirirken uyuyakalabiliriz o yüzden ben oğlumda da özellikle kalkıp alırdım ki uykum bir açılsın ve oturur pozisyonda emzirirdim yatağa dayamazdim sırtımı zaten gaz çıkarmak için ve bebeği susturmak için pispislama yapicaz her halükarda o yataktan kalkicaz öyle emziriyim geri yerine koyayım benimde rahatım bozulmasın gibi bir durum olmuyorÇok övdüler bunu hem çantası var toplanarken ufacık oluyormuş başka yere bakmadım ama
Emin ol Allah bu laflarını onların yüzüne öyle bir vurucak ki... Aynısını yaşadım ikinci bebeğimde onunda erkek olduğunu öğrendim o kadar sevindim ki iki erkek kardeş destek olurlar birbirine diye kime söylesem hayırlı olsun diyeceğine ayyy hadi yaaaa çok üzüldüm dedi kayınvalidem ağzıyla keşke kız olsaydı dedi defalarca birgün hepsinin aynı anda birarada oldugu kalabalık ortamda onları bir rezil ettim dedim ki bir taneniz sağlıkla gelsin demediniz de keşke kız olsaydı dediniz Allah nasip etmiş evlat elhamdülillah diyeceginize ayrım yaptınız dedim daha sonra bebeğimi kaybettim öyle bir vicdan azabı çekti ki hepsi kayınvalidem hala kendini yer bitirir benim yüzümden oldu dilim kopsun benim diye şimdi nasıl üstüme titriyorlar ağızlarından yanlış kelime çıkar diye... Senin kızının elinden bir bardak suya muhtaç bırakırsa rabbim o zaman görürler bu tepkileri sinir oldum ya neden böyle bu insanlar hayırlı olsun demek bu kadar mı zor yaKızlar benim aşırı moralim bozuk bugün. Ben bebişimi öğrendiğimden itibaren hep hayırlı, sağlıklı bir kız bebek istedim Allahtan ve çok şükür gönlüme göre oldu. Dün kayınpederim öğrendi kız olacağını, neyse sağlık olsun dedi. Gözün aydın demek yok, hayırlı olsun demek yok. 6 erkek torundan sonra birde kızımız olur demelerini falan bekledim hiç sevinmediler. Kayınvalidem öğrendi keşke öğlen gitseydiniz sabah uyuyodur dedi bana. Sanki çocuk uyuyunca genital bölgesi de uyuyor hayret bir şey. Bugün görümcelerime söyledim kızımız olacağını. Hee iyi bakalım dedi biri bildiğimiz dümdüz böyle. Diğerleri de duydu ama yne hiçbir şekilde ne gözün aydın diyen oldu ne hayırlı olsun diyen oldu Allah inşallah bunları bir kız çocuğa muhtaç etmez. Ne kadar üzüldüm anlatamam torunlarının/ yeğenlerinin cinsiyetini öğrenince sevinirlr sanmıştım demek ki beklentiye girmemek gerekiyormuş hele ki böyle cahil insanlardan.
Canım 4 gün geriden gelme sorun değil o normal, peki kol bacak için ne öneride bulundu canım. Gerekirse canım başka perinatologa görüşüde al genetik bölümüne sevk falan etti mi ? Kendi doktorunun yorumuda çok önemli canım. Biliyorum çok zor stres yapma desemde insanın dünya başına yıkılıyor inşallah öyle birsey yoktur canım inşallahBugün ayrıntılı ultfasonum vardı. 21+2 iken 20+5 çıktık. Sata göre 4 gün geriden geliyor. 384 cm ve boyu 22 cm.
Asıl üzücü olansa bebeğimin kol ve bacak kemikleri 2 hafta geriden geliyor dedi. Doktor kromozom anamoli riski ve iskelet displazi gelişme riski var dedi. Moralim çok bozuldu. Eşim ve bende minyonuz belki bu sebeple de olabilir dedi ama bilmiyorum. İkili testimiz normal çıkmıştı.
Benzer durumu yaşayan ya da duyan oldu mu? Pazartesi doktoruma hemen randevu aldım ama bugün ve pazarı nasıl atlatıcam bilmiyorum.
Lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
Öncelikle üzülecek hiç bir şey yok. Maalesef hayallerimizdeki tepkileri alamıyoruz. Bu bebişleri onlar için de yapmıyoruz. Dünyalar güzeli bir kız çocuğu geliyor, sana destek olacak çok yakın arkadaş olacaksınız var mı ötesiKızlar benim aşırı moralim bozuk bugün. Ben bebişimi öğrendiğimden itibaren hep hayırlı, sağlıklı bir kız bebek istedim Allahtan ve çok şükür gönlüme göre oldu. Dün kayınpederim öğrendi kız olacağını, neyse sağlık olsun dedi. Gözün aydın demek yok, hayırlı olsun demek yok. 6 erkek torundan sonra birde kızımız olur demelerini falan bekledim hiç sevinmediler. Kayınvalidem öğrendi keşke öğlen gitseydiniz sabah uyuyodur dedi bana. Sanki çocuk uyuyunca genital bölgesi de uyuyor hayret bir şey. Bugün görümcelerime söyledim kızımız olacağını. Hee iyi bakalım dedi biri bildiğimiz dümdüz böyle. Diğerleri de duydu ama yne hiçbir şekilde ne gözün aydın diyen oldu ne hayırlı olsun diyen oldu Allah inşallah bunları bir kız çocuğa muhtaç etmez. Ne kadar üzüldüm anlatamam torunlarının/ yeğenlerinin cinsiyetini öğrenince sevinirlr sanmıştım demek ki beklentiye girmemek gerekiyormuş hele ki böyle cahil insanlardan.
Aaaa nerden gördün canım, bilmiyorum çoksasa yaptırmam heralde benKızlar bana grip aşısı hakkı çıkmış. Sanırım hepinize de çıkmıştır. Yaptırmayı düşünüyor musunuz?
e nabızda gözüküyor.Aaaa nerden gördün canım, bilmiyorum çoksasa yaptırmam heralde ben
İnşallah canım. Dediği rahatsızlıklar varsa dışarıdan yapılacaktır bir şey olmadığını söyledi doktorumla bu durumun takip edilmesi gerektiğini belirtti. Kendi doktorumla pazartesi görüşeceğim raporla birlikte. Rahatlatmaya çalışıyorum kendimi ama çok üzgünüm ve endişeliyim.Canım 4 gün geriden gelme sorun değil o normal, peki kol bacak için ne öneride bulundu canım. Gerekirse canım başka perinatologa görüşüde al genetik bölümüne sevk falan etti mi ? Kendi doktorunun yorumuda çok önemli canım. Biliyorum çok zor stres yapma desemde insanın dünya başına yıkılıyor inşallah öyle birsey yoktur canım inşallah
Bana da çıkmış ama hiç aklımda yoktu doktoruma danışacağım önce. Eşime de çıkmış sizin de çıktı mı? Benden dolayı mı çıktı acaba ona da diye merak ettim.Kızlar bana grip aşısı hakkı çıkmış. Sanırım hepinize de çıkmıştır. Yaptırmayı düşünüyor musunuz?
Canım perinatolog kime gittin genetiğe göndermiyor yani dimiİnşallah canım. Dediği rahatsızlıklar varsa dışarıdan yapılacaktır bir şey olmadığını söyledi doktorumla bu durumun takip edilmesi gerektiğini belirtti. Kendi doktorumla pazartesi görüşeceğim raporla birlikte. Rahatlatmaya çalışıyorum kendimi ama çok üzgünüm ve endişeliyim.
Ayy ne biçim insanlar yaa. Doyamamişlar mi o kadar erkek toruna. Benim rahmetlik kayınpederimin 7 çocuğu var evli olan diğer 6 sının hepsinin 2 şer erkek çocuğu var. Ben evlendiğimde çok dua ederdi bi kız torunum olsun rabbim sana sağlıklı bi kız evlat versin diye. Çok şükür sağlıklı 2 kızım var. Hem kayınpeder hem görümceler o kadar sevinmişti ki. Bu kadar zor olmamalı mutluluğu paylaşmak. Tabiki ikisi de evlat ama nedir yani bu erkek çocuk doğurmak marifet mi. Kızı veren de erkeği verende Rabbım. Bi tırnağını (tövbe haşa) yaratmaya gücümüz var mıKızlar benim aşırı moralim bozuk bugün. Ben bebişimi öğrendiğimden itibaren hep hayırlı, sağlıklı bir kız bebek istedim Allahtan ve çok şükür gönlüme göre oldu. Dün kayınpederim öğrendi kız olacağını, neyse sağlık olsun dedi. Gözün aydın demek yok, hayırlı olsun demek yok. 6 erkek torundan sonra birde kızımız olur demelerini falan bekledim hiç sevinmediler. Kayınvalidem öğrendi keşke öğlen gitseydiniz sabah uyuyodur dedi bana. Sanki çocuk uyuyunca genital bölgesi de uyuyor hayret bir şey. Bugün görümcelerime söyledim kızımız olacağını. Hee iyi bakalım dedi biri bildiğimiz dümdüz böyle. Diğerleri de duydu ama yne hiçbir şekilde ne gözün aydın diyen oldu ne hayırlı olsun diyen oldu Allah inşallah bunları bir kız çocuğa muhtaç etmez. Ne kadar üzüldüm anlatamam torunlarının/ yeğenlerinin cinsiyetini öğrenince sevinirlr sanmıştım demek ki beklentiye girmemek gerekiyormuş hele ki böyle cahil insanlardan.
Emzirirken tabi kalkıcam hatda çocuğun kendi odasına gecicem..ben şey için diyordum mesela emzirdin koydun yerine yanıma bitişik gibi olsunki beşiği kendisini göre bileyim..uyanmışmı gözü açıkmıCanım ben anne yani olandan istemedim size soyleyim aklınızda olsun gece uykusuz kalacağımız için (ilk zamanlar özellikle) Allah korusun bebeği emzirirken uyuyakalabiliriz o yüzden ben oğlumda da özellikle kalkıp alırdım ki uykum bir açılsın ve oturur pozisyonda emzirirdim yatağa dayamazdim sırtımı zaten gaz çıkarmak için ve bebeği susturmak için pispislama yapicaz her halükarda o yataktan kalkicaz öyle emziriyim geri yerine koyayım benimde rahatım bozulmasın gibi bir durum olmuyoruyku düzeni oturduğunda da yatarken aman emzirmeyin çocuğu orta kulak iltihabına sebep oluyor doktorum özellikle uyarmıştı o zamanlar
Yaa nasıl hemn söylüyolar böylebişeyi çok şükür valla allahtan ümit kesilmz yarın inşallh güzel haberler alırım çok bendeBenim başımdan geçti, hcg değerim az yükseliyordu 10 gün 2 günde bir kan verdim artış vardı ama yine de tam 2 katı çıkmıyordu değer. Bu durum eğitim araştıma hastanelerinde takip ediliyor malum. Kanuni E.A.Hastanesinde adı batsın hatırlamıyorum bile, bi prof.a gittim kontrol etti durumumu, resmen alaycı bi tavırla "bu olmamış, yapamamışsınız, hemen düşürelim"dedi, yazdı iğneyi sevk etti, kafam yerinde değil, gittim servise kaydımı yaptırıcam falan derken, bi hemşire geldi, biraz konuştuk "iki gün sonra tekrar bi kan ver, olmazsa iğneyi o zaman yaparız"dedi. Allah ondan razı olsun, 3 gün sonra da kese göründü zaten, dış gebelik değildi yani.. Çok şükür oğlumuzu sağ salım kucağımıza aldık.
Çok zor bir süreç, dilerim ki sende hayırlı haberler alırsın inşallah
Ah kuzum şimdi moralin bozuk anlıyorum ama sonra alışacan.Onları tüp bebek merkezlerine götürmek lazım gitsinler görsünler kv oğluyla geliniyle gelen var tedavilere merkezlere onların tek duası yeterki hamile kalsın torunum olsun..Allah 6 tane torun vermiş bunlar sanıyorki her kesin tak diye oluyor çocuğu sinir oluyorum öyle insanlara.Sen onlara doğurmuyorsun bu cocuğu unutma kuzum.Bu çocuğu Allah gönderdi onlar öyle tepki verdiler o da onların sınavı olsun.Kızlar benim aşırı moralim bozuk bugün. Ben bebişimi öğrendiğimden itibaren hep hayırlı, sağlıklı bir kız bebek istedim Allahtan ve çok şükür gönlüme göre oldu. Dün kayınpederim öğrendi kız olacağını, neyse sağlık olsun dedi. Gözün aydın demek yok, hayırlı olsun demek yok. 6 erkek torundan sonra birde kızımız olur demelerini falan bekledim hiç sevinmediler. Kayınvalidem öğrendi keşke öğlen gitseydiniz sabah uyuyodur dedi bana. Sanki çocuk uyuyunca genital bölgesi de uyuyor hayret bir şey. Bugün görümcelerime söyledim kızımız olacağını. Hee iyi bakalım dedi biri bildiğimiz dümdüz böyle. Diğerleri de duydu ama yne hiçbir şekilde ne gözün aydın diyen oldu ne hayırlı olsun diyen oldu Allah inşallah bunları bir kız çocuğa muhtaç etmez. Ne kadar üzüldüm anlatamam torunlarının/ yeğenlerinin cinsiyetini öğrenince sevinirlr sanmıştım demek ki beklentiye girmemek gerekiyormuş hele ki böyle cahil insanlardan.
Annelik işte uyurken bile nefes alıyor mu diye kontrol ediyorsunEmzirirken tabi kalkıcam hatda çocuğun kendi odasına gecicem..ben şey için diyordum mesela emzirdin koydun yerine yanıma bitişik gibi olsunki beşiği kendisini göre bileyim..uyanmışmı gözü açıkmı
Aynen ya hele ilk çocuk olunca daha çok her şeyden korkuyorsun acaba boğazında kaldımıAnnelik işte uyurken bile nefes alıyor mu diye kontrol ediyorsunkuzum full file olanlardan gözüküyor bebis hemde hava giriyor çok iyi oluyor
Ben duymadım ama milyonlarca hastalık var bizim bilmediğimiz, kapalı kutu doktorlarda tam bilmiyorlar ki, ultrasonda hep yolunda gidip doğduktan sonra bambaşka şeyler çıkanda var, böyle hastalık söyleyip sapasağlam doğanda var, bence kendi doktorunla görüştükten sonra, başka bir perintoğa daha görün, kromozom anamoli için fetal dna veya amniyosentez önermişti, sen ne düşünüyorsun, sapasağlam doğsunBugün ayrıntılı ultfasonum vardı. 21+2 iken 20+5 çıktık. Sata göre 4 gün geriden geliyor. 384 cm ve boyu 22 cm.
Asıl üzücü olansa bebeğimin kol ve bacak kemikleri 2 hafta geriden geliyor dedi. Doktor kromozom anamoli riski ve iskelet displazi gelişme riski var dedi. Moralim çok bozuldu. Eşim ve bende minyonuz belki bu sebeple de olabilir dedi ama bilmiyorum. İkili testimiz normal çıkmıştı.
Benzer durumu yaşayan ya da duyan oldu mu? Pazartesi doktoruma hemen randevu aldım ama bugün ve pazarı nasıl atlatıcam bilmiyorum.
Lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki, benim oğlan oluyor hep, kız için deliriyoruz ama nasip olmadı, olanları kaybettik, cennette kavuşmak nasip olsun diye dua ediyorum artık, ben artık kendimce şöyle bir karar aldım, hamileliğimi bile benimle sevinecek insanlarla paylaştım, onun dışında kimseye söylemedim, ailemden hiç kimse bilmiyor, eşimin de, en kötüsü de zaten hep kadınlar malesefKızlar benim aşırı moralim bozuk bugün. Ben bebişimi öğrendiğimden itibaren hep hayırlı, sağlıklı bir kız bebek istedim Allahtan ve çok şükür gönlüme göre oldu. Dün kayınpederim öğrendi kız olacağını, neyse sağlık olsun dedi. Gözün aydın demek yok, hayırlı olsun demek yok. 6 erkek torundan sonra birde kızımız olur demelerini falan bekledim hiç sevinmediler. Kayınvalidem öğrendi keşke öğlen gitseydiniz sabah uyuyodur dedi bana. Sanki çocuk uyuyunca genital bölgesi de uyuyor hayret bir şey. Bugün görümcelerime söyledim kızımız olacağını. Hee iyi bakalım dedi biri bildiğimiz dümdüz böyle. Diğerleri de duydu ama yne hiçbir şekilde ne gözün aydın diyen oldu ne hayırlı olsun diyen oldu Allah inşallah bunları bir kız çocuğa muhtaç etmez. Ne kadar üzüldüm anlatamam torunlarının/ yeğenlerinin cinsiyetini öğrenince sevinirlr sanmıştım demek ki beklentiye girmemek gerekiyormuş hele ki böyle cahil insanlardan.
Yani böyle insanları Allah islah etsin. Kuzum sen hiç üzülme. Sevdirmezsin bile doğunca. O senin miniğin ve şükür ki annesi sensinKızlar benim aşırı moralim bozuk bugün. Ben bebişimi öğrendiğimden itibaren hep hayırlı, sağlıklı bir kız bebek istedim Allahtan ve çok şükür gönlüme göre oldu. Dün kayınpederim öğrendi kız olacağını, neyse sağlık olsun dedi. Gözün aydın demek yok, hayırlı olsun demek yok. 6 erkek torundan sonra birde kızımız olur demelerini falan bekledim hiç sevinmediler. Kayınvalidem öğrendi keşke öğlen gitseydiniz sabah uyuyodur dedi bana. Sanki çocuk uyuyunca genital bölgesi de uyuyor hayret bir şey. Bugün görümcelerime söyledim kızımız olacağını. Hee iyi bakalım dedi biri bildiğimiz dümdüz böyle. Diğerleri de duydu ama yne hiçbir şekilde ne gözün aydın diyen oldu ne hayırlı olsun diyen oldu Allah inşallah bunları bir kız çocuğa muhtaç etmez. Ne kadar üzüldüm anlatamam torunlarının/ yeğenlerinin cinsiyetini öğrenince sevinirlr sanmıştım demek ki beklentiye girmemek gerekiyormuş hele ki böyle cahil insanlardan.
Teşekkür ederim kuzumCanım bende oğlanın bebek arabası oldugu için almayacagim modeli bu Kraft cabin. Başka modelini alacak olsan bile bence kalite olarak kesinlikle gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin krafti. Bu arabamız tam 3 çocuk büyüttü 4.olacak benim kız inşallah ve ilk günkü gibi sağlam bir tane yırtığı deformesi yok tekerleri bile aynı performansta. Ben oto koltuğu olarak joie i gemm 2 aldım çünkü kafa kısmı uzayabiliyor pedleri yeni doğan için çok iyi birde tentesi tam kapanıyor ben letgoda sıfır buldum 600 TL'ye aldım. Park yatak olarakta graco tercih ettim çünkü pedinde titreşim, gece lambası beyaz ses özelliği var alt açma yeri de düz değilde daha yanlardan uzun oda hoşuma gitti bide Park yataklar çok kaba oluyor bu öyle değil ölçüsü bı tık daha küçük odalar arası geçişi kolay oluyor onuda e bebek indiriminden 2 bine aldim bunlar hep kuruluydu ama ikinci bebisimi kaybedince kaldırdım o yüzden internet resimlerini koyuyorum. Bide ana kucağı aldım joie wish titreşimli oda yine indirimden 500 TLye aldım. Bebek haraket ettikçe sallanıyor sanırım buda babybjorn gibi.
ben hamile olduğumu örendikten sonra doktorumu aradım hayırlı olsun reglin gecsin bir hafta sonra gel dedi beta kontrolü yaptırayım mı dedim saçmalama dedi hani tüp bebeklerde dış gebelik hikayesi yaşamış olanlar gibi özel durumlarda normalde galiba kontrol altında olmaları yoksa yapmıyor bile doktorlar avrupada yasak bile regl gecmeden ilk betayı test yapmakBenim başımdan geçti, hcg değerim az yükseliyordu 10 gün 2 günde bir kan verdim artış vardı ama yine de tam 2 katı çıkmıyordu değer. Bu durum eğitim araştıma hastanelerinde takip ediliyor malum. Kanuni E.A.Hastanesinde adı batsın hatırlamıyorum bile, bi prof.a gittim kontrol etti durumumu, resmen alaycı bi tavırla "bu olmamış, yapamamışsınız, hemen düşürelim"dedi, yazdı iğneyi sevk etti, kafam yerinde değil, gittim servise kaydımı yaptırıcam falan derken, bi hemşire geldi, biraz konuştuk "iki gün sonra tekrar bi kan ver, olmazsa iğneyi o zaman yaparız"dedi. Allah ondan razı olsun, 3 gün sonra da kese göründü zaten, dış gebelik değildi yani.. Çok şükür oğlumuzu sağ salım kucağımıza aldık.
Çok zor bir süreç, dilerim ki sende hayırlı haberler alırsın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?