2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    287
Ay benim de bulamadılar en son gittiğimde aynı yere soktu çıkardı soktu çıkardı. Sonra birine seslendi geldi kadın o bir daha soktu o aldı kanı. Artık stajer miydi neydi. Mahvettiler kolumu.

Tansiyon konusunda da tansiyon ölçülürken hareket edip konuşmaman gerekiyor ve hep aynı koldan ölçüm yapmalısın bunu unutma.

Ben baştan söyledim bulamazsanız girmeyin kötü oluyorum diye. Bayılacak gibi oluyorum çünkü. Hep olduğu için

Biliyorum kuzum tansiyon meselesini. Bence kan verirken stresten öyle oldu

Kuzum beni alttan muayene etmişti 9-10.haftalarda akıntı için
Ben şeyi merak ediyorum. Gidip geliyoruz bu süreçte ya kontrollerimize. Alttan muayene olacak mıyız rutin olarak belli bir zamanda acaba. Ona göre hazırlıklı gitmeliyim Birden geç uzan derse hazırlıksız yakalanırsam diye endişelenmiyorum. Bu çatı muayenesi falan 30. haftadan sonra yapılan bişi herhalde çok bilmiyorum. Onun dışında da başka alttan muayene olmuyodur herhalde demi. bilgisi olan varsa aydınlatırsa şimdiden tşk.

Kızlar sizin adetlerinizde bebek tuzlama var mı? Bizim burda yenidoğanları tuzlu suyla yıkıyorlarmış. ?
Geçen gün görümcem dedi ben yaparım kv destek çıktı hemen aynen yapmak lazım dedi valla bizim adetde yok bende hemen yok demedim dedim doktora sorucam..eşimde dedi saçma sapan şeyler çıkartmayın kendi başınıza..annem zaten izin vermez yaptırmaya

Doktor da önermez bence . Bazı bebeklerde su kaybına yol açıyormuş. Nolur nolmaz. Ben de yaptrmak istemiyorum . Bebek büyüdüğünde teri nefesi kötü kokmasın diye yapılıyor dediler bana. O mantıkla kimse kokmazdı o zaman.

Reactions: The
Ben rahim uzunluğu kontrolü ve açıklık kontrolü için 2 haftada bir alttan muayene oluyorum her gittiğimde ve artık göbeğimden çok fazla aşağıları göremiyorum lazerli bölge ama iç kısımları maalesef lazerinden eser kalmadı

Kızlar sizin adetlerinizde bebek tuzlama var mı? Bizim burda yenidoğanları tuzlu suyla yıkıyorlarmış. ?
Yok canım bizde ama gelip eşimin tarafından biri bu teklifi sunsa da yaptırmam instagramda bir video izledim bebek tuzlama 6 aydan önce ağızda şekerli su verme gibi şeyler yapılmamalıymış

Yok bana dedi pişik olmasın diye yapılıyormuş benim yegenlerime hiç yapılmamış pişikte olmadılar ilk defa ben kendilerinden duydum deli oldumzaten kv ben diyerken doktora sorucam bana dedi doktor izin vermezdoktor izin vermedikten sonra ben neden yapayımki

Canım almak lazım gercekten tansiyon biraz riskli içiniz rahat eder hem imkanın varsa benim gebelikten önce hep yüksek çıkıyordu şimdi her fırsatta ölçütüruyorum çok şükür hep 11/80 falan çıkıyor

12. Hafta da benim de iş yerinde başım dönmüştü revirde tansiyon ölçtürdüm 13-10 çıkmıştı canım o gün eve tansiyon aleti aldım ama koldan ölçülen dijital model aldım hafta da 1 evde ölçüyorum ne olur ne olmaz diye

Benim ilk gebeliğimde doktorum 38 haftalıkken kontrole gittiğimde çatı muayenesi yapmıştı. Duyduğum kadarıyla çatı muayeneside doğumu tetikliyormuş. Ne kadar geç bakılırsa o kadar iyiymiş. O gün 4 gibi hastaneden eve gelmiştim. İlk gebelik tabi kasılma vs nasıl oluyor çokta bilmiyorum. Akşam 7 gibi böyle karnım komple taş gibi olmaya başladı. Biraz öyle olup sonra normalde dönüyordu. Sanki böyle karnıma hava verip şişiriyorlar da karnım geriliyormuş gibi. Bir süre sonra sancıda başladı. Doktorumu aramıştım gel bakalım demişti. Kontrolde 3 cm açılmam vardı. Doğum başlamış diye bırakmamışlardı yatış yapılmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…