- 10 Haziran 2022
- 4.529
- 7.074
- 108
Ağız medininlin içine koyup göbek kısmına koymuştum sonrada kuşakla bağlamıştım kuzumParadan da ayrı tiksiniyorum. Öncesinde karbonatla ovup mu koyuyoruz göbeğe
Belki denerim ben deAğız medininlin içine koyup göbek kısmına koymuştum sonrada kuşakla bağlamıştım kuzum
21+1 kuzum bugün. Beni de başta aramışlardı da ben kendim gittim bugün. Ara tatilde giderim diyordum öyle yaptım. Doktorum 20-22 arası ol demiştikaçıncı haftandaydın canım sen benim sağlık ocağı sanırım beni unuttu
Ay benim de bulamadılar en son gittiğimde aynı yere soktu çıkardı soktu çıkardı. Sonra birine seslendi geldi kadın o bir daha soktu o aldı kanı. Artık stajer miydi neydi. Mahvettiler kolumu.Günaydın kızlartetanozumu oldum geldim. Kan verdim bir de bakalım neler düşmüş diye. Ama kanımı çok zor aldı damar bulamadı sonra az geliyor kan falan dedi. Sıkıntıya girdim yani. Sonra kalp atışını dinledi güzel dedi tansiyonum 13-10 çıktı. Yüksek diye takip edelim dedi. Kan alınırken stresten yükselmiş olabilir ama. Çünkü çok stres oluyorum öyle zamanlarda. Şimdi eşim eve tansiyon aleti alalım hep ölçelim demeye başladı
Git kuzum tabi. Tansiyon da önemli zaten bak yüksek çoktıBizim sağlık ocağı bir tek tansiyona bakıyor tartı bu kadar imza gidib atmalıydım gidemedim tetanoz için hiç aramadılar bile bu hafta gideyim
Ben baştan söyledim bulamazsanız girmeyin kötü oluyorum diye. Bayılacak gibi oluyorum çünkü. Hep olduğu içinAy benim de bulamadılar en son gittiğimde aynı yere soktu çıkardı soktu çıkardı. Sonra birine seslendi geldi kadın o bir daha soktu o aldı kanı. Artık stajer miydi neydi. Mahvettiler kolumu.
Tansiyon konusunda da tansiyon ölçülürken hareket edip konuşmaman gerekiyor ve hep aynı koldan ölçüm yapmalısın bunu unutma.
Biz de var kuzum. Ama yaptırır mıyım, sanmamKızlar sizin adetlerinizde bebek tuzlama var mı? Bizim burda yenidoğanları tuzlu suyla yıkıyorlarmış. ?
Ben şeyi merak ediyorum. Gidip geliyoruz bu süreçte ya kontrollerimize. Alttan muayene olacak mıyız rutin olarak belli bir zamanda acaba. Ona göre hazırlıklı gitmeliyimKuzum beni alttan muayene etmişti 9-10.haftalarda akıntı için
Ben de sanmıyorum. Çok gerekli gelmedi bana.Biz de var kuzum. Ama yaptırır mıyım, sanmam
Geçen gün görümcem dedi ben yaparım kv destek çıktı hemen aynen yapmak lazım dedi valla bizim adetde yok bende hemen yok demedim dedim doktora sorucam..eşimde dedi saçma sapan şeyler çıkartmayın kendi başınıza..annem zaten izin vermez yaptırmayaKızlar sizin adetlerinizde bebek tuzlama var mı? Bizim burda yenidoğanları tuzlu suyla yıkıyorlarmış. ?
Heyacandan çıkmış ola bilir sende kuzum ben bizim sağlık ocağın aletine bile güvenmiyorum tansiyon geler gelmez ölçülmez tartıları hep yalnış zatenGit kuzum tabi. Tansiyon da önemli zaten bak yüksek çoktı
Doktor da önermez benceGeçen gün görümcem dedi ben yaparım kv destek çıktı hemen aynen yapmak lazım dedi valla bizim adetde yok bende hemen yok demedim dedim doktora sorucam..eşimde dedi saçma sapan şeyler çıkartmayın kendi başınıza..annem zaten izin vermez yaptırmaya
Ben rahim uzunluğu kontrolü ve açıklık kontrolü için 2 haftada bir alttan muayene oluyorum her gittiğimde ve artık göbeğimden çok fazla aşağıları göremiyorumBen şeyi merak ediyorum. Gidip geliyoruz bu süreçte ya kontrollerimize. Alttan muayene olacak mıyız rutin olarak belli bir zamanda acaba. Ona göre hazırlıklı gitmeliyimBirden geç uzan derse hazırlıksız yakalanırsam diye endişelenmiyorum. Bu çatı muayenesi falan 30. haftadan sonra yapılan bişi herhalde çok bilmiyorum. Onun dışında da başka alttan muayene olmuyodur herhalde demi. bilgisi olan varsa aydınlatırsa şimdiden tşk.
Yok canım bizde ama gelip eşimin tarafından biri bu teklifi sunsa da yaptırmam instagramda bir video izledim bebek tuzlama 6 aydan önce ağızda şekerli su verme gibi şeyler yapılmamalıymışKızlar sizin adetlerinizde bebek tuzlama var mı? Bizim burda yenidoğanları tuzlu suyla yıkıyorlarmış. ?
Yok bana dedi pişik olmasın diye yapılıyormuş benim yegenlerime hiç yapılmamış pişikte olmadılar ilk defa ben kendilerinden duydum deli oldumDoktor da önermez bence. Bazı bebeklerde su kaybına yol açıyormuş. Nolur nolmaz. Ben de yaptrmak istemiyorum . Bebek büyüdüğünde teri nefesi kötü kokmasın diye yapılıyor dediler bana. O mantıkla kimse kokmazdı o zaman.
Canım almak lazım gercekten tansiyon biraz riskli içiniz rahat eder hem imkanın varsa benim gebelikten önce hep yüksek çıkıyordu şimdi her fırsatta ölçütüruyorum çok şükür hep 11/80 falan çıkıyorGünaydın kızlartetanozumu oldum geldim. Kan verdim bir de bakalım neler düşmüş diye. Ama kanımı çok zor aldı damar bulamadı sonra az geliyor kan falan dedi. Sıkıntıya girdim yani. Sonra kalp atışını dinledi güzel dedi tansiyonum 13-10 çıktı. Yüksek diye takip edelim dedi. Kan alınırken stresten yükselmiş olabilir ama. Çünkü çok stres oluyorum öyle zamanlarda. Şimdi eşim eve tansiyon aleti alalım hep ölçelim demeye başladı
12. Hafta da benim de iş yerinde başım dönmüştü revirde tansiyon ölçtürdüm 13-10 çıkmıştı canım o gün eve tansiyon aleti aldım ama koldan ölçülen dijital model aldım hafta da 1 evde ölçüyorum ne olur ne olmaz diyeGünaydın kızlartetanozumu oldum geldim. Kan verdim bir de bakalım neler düşmüş diye. Ama kanımı çok zor aldı damar bulamadı sonra az geliyor kan falan dedi. Sıkıntıya girdim yani. Sonra kalp atışını dinledi güzel dedi tansiyonum 13-10 çıktı. Yüksek diye takip edelim dedi. Kan alınırken stresten yükselmiş olabilir ama. Çünkü çok stres oluyorum öyle zamanlarda. Şimdi eşim eve tansiyon aleti alalım hep ölçelim demeye başladı
Benim ilk gebeliğimde doktorum 38 haftalıkken kontrole gittiğimde çatı muayenesi yapmıştı. Duyduğum kadarıyla çatı muayeneside doğumu tetikliyormuş. Ne kadar geç bakılırsa o kadar iyiymiş. O gün 4 gibi hastaneden eve gelmiştim. İlk gebelik tabi kasılma vs nasıl oluyor çokta bilmiyorum. Akşam 7 gibi böyle karnım komple taş gibi olmaya başladı. Biraz öyle olup sonra normalde dönüyordu. Sanki böyle karnıma hava verip şişiriyorlar da karnım geriliyormuş gibi. Bir süre sonra sancıda başladı. Doktorumu aramıştım gel bakalım demişti. Kontrolde 3 cm açılmam vardı. Doğum başlamış diye bırakmamışlardı yatış yapılmıştı.Ben şeyi merak ediyorum. Gidip geliyoruz bu süreçte ya kontrollerimize. Alttan muayene olacak mıyız rutin olarak belli bir zamanda acaba. Ona göre hazırlıklı gitmeliyimBirden geç uzan derse hazırlıksız yakalanırsam diye endişelenmiyorum. Bu çatı muayenesi falan 30. haftadan sonra yapılan bişi herhalde çok bilmiyorum. Onun dışında da başka alttan muayene olmuyodur herhalde demi. bilgisi olan varsa aydınlatırsa şimdiden tşk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?