2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Kızlar canım çok nar istedi ya bir kase yesem ne olur? Derler ya nar düşük yapar falan doktora da bu soruyu sormaya çekindim ilk zamanlar ilk 3 ay nar suyu içme derdi ama şimdi canım nar istedi
Ben anneme gittiğimde her gün bi nar yedim geçen ay hiçbir şey olmadı canım

Merhaba güzel hanımlar ben yeni üye oldum Azerbaycandan 21 yaşındayim oglumla bugün 23 hafta 2 günlüğüz Üye olmamdaki amac gecen haftalarda girdigim detayli ultrasonda bebegin tüm organlarinin saglikli olup kalbinde minicik bir membranoz delik saptanmasi oldu (1.5 mm). Kalp ve diger organlar tam anlamiyla saglikli, kilo gayet iyi. Kalbi tam saglikli fakat doktor 1.5 mm ölçüde bur tane delik olduğunu ve aralik sonu gibi muayeneye geldigimde kapana bilecegini soyledi. Boyle bir durum yasayan varmi bu delik kapanirmi? Simdiden tum annelere sevgiler

Benimde 3
Benimde 32 çıktı canım, doktor dedi ki tansiyonunu arada kontrol et dedi. Bir de coraaspirin iç dedi

canım o değişiyor sürekli bana 30 dedi doktorum üzüldüm aslında o normal demişti yine de çok şüphe duydum 2 hafta sonra detaylıya gittim 40 dedi normal yani 32 bence kafana takma:)

Teşekkür ederim mesajlar için sayenizde rahatladım

Şubat 2024 Anneleri desteğiyle

Yenidoğan ihtiyaç listesi;
• 1 adet 10’lu hastane çıkışı
• 6-8 adet patikli tulum
• 3 adet iç zıbın
• 6 adet çıtçıtlı badi kolsuz
• 6 adet çıtçıtlı badi kısa kol
• 4 adet çıtçıtlı badi uzun kol
• 4-5 adet patikli alt
• 5-6 çift çorap
• 3-4 adet 2’li takım
• 2 adet 5’li takım
• Bunlara ek 2 şapka, 2 eldiven, 4-5 önlük, 2-3 penye yelek

Hastaneye giderken anne için ihtiyaç listesi;
Anne için doğum çantası listesi:

• Hamilelik dosyası, son yapılan testlerin sonuçları
• 2-3 takım gecelik veya önden düğmeli pijama.
• Birkaç çift çorap ve temiz, pamuklu iç çamaşırı
• Terlik
• Hijyenik ped
• Kişisel bakım eşyaları: Saç fırçası, diş fırçası, diş macunu
• Ufak bir makyaj çantası (isteğe bağlı)
• Cilt bakım ürünleri
• 2-3 tane temiz havlu ve sabun
• Islak ve kuru mendil
• Emzirme sütyeni
• Meme ucu için bakım kremi, kompresler ve mendiller
• Kirli çamaşır torbası
• Süt sağma cihazı
• Hastaneden çıkarken giymek için rahat kıyafet
• Telefon şarjı
• Sade nescafe (anestezi sonrası için)

Bebek için doğum çantası listesi:
• Yenidoğan için 1 paket bebek bezi
• Alkol içermeyen, hipoalerjenik bebek ıslak mendili
Bebek kıyafetleri: Tulum, pijama, zıbın, şapka, patik, çorap eldiven. Set halinde 2-3 tane alabilirsiniz.
• Hemşireye verilecek hastane çıkış seti.
• 2 bebek battaniyesi ve müslin bez
• Yumuşak ve küçük havlu
• Biberon, emzik ve kutusu (temizlemeyi ve sterilize etmeyi unutma)
• Çıkışta giydirmek üzere bebek kıyafeti
• Hastane çıkışı için Puset araba koltuğu
Bebek bakım ürünleri: Pişik kremi, yenidoğan kullanımına uygun vücut jeli ve nemlendirici
• Her ihtimale karşı yenidoğan için mama
• Kış bebeği olacağı için hastane çıkışında giydirmek için yünlü kalın tulum

Kuzum geçmiş olsun şimdiden bende sanırım oluyorum boğazım yanıyor burnum tıkandı ayaklarım buz ellerim terliyor inşallah hasta olmayız
İnşallah kuzum ya meyveye yüklenelim. Hiç doğru dürüst beslenmiyorum çünkü canım istemiyor meyve de sorun yok onu bol bol yiyelim c vitamini

3 tanecik. Çok mu? bi de boyutları küçük ki bunların
2026’ysa hepsi kalsın canım ben 6 tane falan aldın sandım, bir de böyle şeylerde hiç stok yapmadım ben ya bunlara vereceğin fazla fazla parayı bebeğine yatırım ayır altın falan al adına. Tamam zam geliyor indirim var ama zam gelecek diye her şeyi stoklayamayız böyle de hiç birikim yapamazsın bebeğine

Bir de ben her akşam uykusundan önce yıkamayı düşünüyorum. Tabi hep şampuanla değil. Şampuansız olacak bazıları. Bunun detayını da okuyacağım henüz okumadım
Olur yıkayabilirsin uyku rutini olarak, çok saç olmayınca azıcık alıyorsun eline yetiyor zaten bizimki gibi avucumuzu doldurarak yıkamayınca epey gidiyor

Onu da yapıyorum kuzum ilk hamile olduğumu öğrendiğimden beri onun adına birikim yapmaya başladık
Tamam 3 tane şampuan, 3 tane deterjan aldım. Başka birşey yok henüz pişik kremi vs almadım. Sına doğru da alırım onları dedim.

Olur yıkayabilirsin uyku rutini olarak, çok saç olmayınca azıcık alıyorsun eline yetiyor zaten bizimki gibi avucumuzu doldurarak yıkamayınca epey gidiyor
Bir de daha rahat uyurlar ya bebekler banyodan sonra belli bir düzen tutturup hep öyle yapmak istiyorum inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…