Ahahahah anne ameliyathaneye teslim ediliyor sedye ya da tekerlekli sandalyeyle getiriyiliyor hasta bakıcı ve hemşiresi ameliyathaneye bize teslim ediyordu daha steril alana anne girmeden teslim anında dosyasını alırken annenin hastalığı var mı bebek cinsiyeti ne ne ameliyat olacağını kullandığı ilaç var mı gibi gibi sorular soruluyor o sıra isim soy isim tc teyidi bileklik kontrolü yapılmadı gerekiyor kuzum her ameliyattta böyle
anneyi steril alan denilen ameliyathane içine oradan odaya alıyorduk anestezi doktoru belden spiral anestezi yaparken anneye duracağı pozisyon ukendisini ileri geri ani iğne yapılırken hareket ettirmemesini falan söyleyip sakinleştiriyoruz belden uyuşunca hemen kadın doğumcu geliyor ellerini yıkarken doktor biz hemen serumları bağla bebek bilekliklerini hazırla mide bulantı iğneleri oksijenleri bağla falan o kadar hızlı ki her şey zaten düşün anne masaya yattı bebek 5 dk da çıkıyor 5 dk ya biz de dünyaları sığdırıyorduk bebek çıkınca rahat anneye ver bi sakinleştirici uyuyor zaten o sıra da müzik açılıyor
hatta işin acı kısmı bunu her hastane doktor yapıyor mu bilmiyorum
benim çalıştığım hastanede bebek çıkınca doktor rahmi bağırsakalrı düzeltip ilk 2 katın dikişini atıp gidiyordu anneye de sakinleştirici yapıyorduk bebeğini gördükten sonra çünkü verdiğimiz sakinleştiriciden anne hiçbir şey hatırlamıyor rüya gibi geliyor yaşananlar çoğu anne bebekten sonraki süreci hatırlamaz mesela
o iğneyi yapıyorduk doktor ameliyathaneden çıkıp gidiyordu anneyi hemşireler dikiyordu dikiş bitince anneyi uyandırıyorduk aa ne çabuk bitti diyordu oysaki o uyudu rüyalara daldı doktor dikişi yapmadan gitti o sanıyor ki doktor daha yeni gitti
ve ben eski çalıştığım hastanede doğum yapacağım tüm süreci bilmek komik geliyor bana