2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Bugün saat 3te kontrolüm var cnm valla insan tecrübeli de olsa yine de bilemiyormus onu anladm son zamanlarda yoğun akintim ve kesik kesik gelme durumu da oluyor kaşıntı acı filn yok bakalm doktorum ne diyeck
Dediğin gibi tecrübe falan bir yere kadar canım. Her gebelik de farklı oluyor gerçekten. İlla kaşıntıya gerek yok canım belirtisiz de oluyor bazen sadece akıntı değişikliği ile enfeksiyon

Kızlar idrar testi ile idrar kültürü farkı ne . Ben de idrar vermiştim. Kültürde üreme olmadı diye sonuç gelmiş. Benden kültür almışlar .ben normal tahlil sanıyordum .Doktor dün test sonucunu söyleyince öğrendim

Kızlar günaydın idrarda keton +1 çıktı benim, gebelik zehirlenmesi demek ne demek ben anlamadım. Dr yazdım bekliyorum
Gebelik zehirlenmesi = preeklemsi demek canım ama senin bebeğin kan akımları iyiydi bebek beslenip kilo uyumlu gidiyordu bir gelişim gerili gözlenmemişti hay Allah nasıl keton 1 çıktı ki neye göre keton baktırdın doktorun kendi mi bakmak istedi ?

Bende de keton pozitif çıkmış dün idrar vermiştim. Lökosit de 8 çıkmış. Sanırım ilk kez idrar yolları enfeksiyonu oluyorum
Canım benimde aynı keton +1 glukoz pozitif, lökosit 8 eritrosit 11

Evet canım kendi istedi, diyorum bu doktor bana şu pimpirik durumumdan ötürü söylemiyor.

Lökosit hücresinin 8 çıkmasına, keton pozitife rağmen doktorum temiz çıkmış sıkıntı yok yazmış. Çok şaşırdım
Kuzum benim bildiğim keton pozitif diye direk preklempsi teşhisi koyulmuyor bir çok yan faktör olması takip edilmesi gerekiyor yani ketonun yanında tek ayak şişmesi sonra iki ayağın şişmesi ama bu şişlik parmaklar aynı boyutta ayağın parmakların üstüne çıkacak kadar şişmesi tansiyon eşlik etmesi bebekte gelişim geriliği başlaması 2 haftadan fazla sonra bebeğin kilo alımının 2 haftadan fazla açılması gibi gibi faktörler de bakılıyor Allah korusun doktorun iyi diyorsa hiç kendini o psikolojiye sokma boşver

Kültür enfeksiyon var mı kesin olarak gösteriyor. Kültürde üreme yoksa enfeksiyon yok demek. İdrar tahlilinden daha iyi enfeksiyonu görmek için. İyi gelmiş yani sonuç

Evet canım kendi istedi, diyorum bu doktor bana şu pimpirik durumumdan ötürü söylemiyor.
Kuzum pimpirik olma keton hariç birçok yan etki de göstermesi gerek senin bi şeker durumun var o da onu tetikler mi sanmıyorum doktorun zaten bilgi verir çok farklı bir boyutta olsa emin ol tedirginliğe bakmaz direk söylerdi bu ciddi bir durum çünkü Allah korusun sen sakince bekle güzel haber verecek inşallah

Kültür enfeksiyon var mı kesin olarak gösteriyor. Kültürde üreme yoksa enfeksiyon yok demek. İdrar tahlilinden daha iyi enfeksiyonu görmek için. İyi gelmiş yani sonuç
Tahlilde keton glikoz bakteri gibi daha geniş bakılıyormuş canım . Kültürde onlar yazmıyor bakılmış mıdır onlara da

Kuzum ama senin protein 0 keton pozitif ya o keton sıvı eksikliğinden de oluyor elektronik bozulması yani vücudun su-tuz dengesi bozulması sonucunda oluyor o yüzden doktor normal demiştir bol su içersen ya da serum fizyolojik alırsan damardan serum tuz+su dan oluştuğu için düzene girer büyük ihtimal o kaybettiğin elektrolitik vücut geri kazanır. Bol su iç ama az mı içiyorsun ki sen suyu?

Reactions: The
Tahlilde keton glikoz bakteri gibi daha geniş bakılıyormuş canım . Kültürde onlar yazmıyor bakılmış mıdır onlara da
Kültürde sadece idrarda enfeksiyon var mı diye bakılır diğerlerine bakılmıyor. Ama genelde doktorlar tahlil isterken idrar tahlili + idrar kültürü diye 2 tahlil isterler. Demek ki senin doktor sadece kültür istedi. O yüzden bakılmamıştır.

Hiç uyuyamadım mide bulantısından saat 5 mi 6 mı neydi uyuduğumda hâlâ bulanıyor umarım böyle devam etmez
Kuzum dün yazmistim ya bu aralar bende de bulantı başladı sabahları gece reflü ile sabah bulanti ile uğraşıyorum bir kaç arkadaş daha dedi bende de başladı diye sanırım bebikolar büyüdüğü için artık mideye iyice baskı yapıyorlar ondan oluyor

The +1 çok anlamlı değil canım. Muhtemelen sıvı alımına beslenmene dikkat et der. Eğer uzun süre açlık durumu yaşarsan vücut şekersiz kalırsa direkt vücut yağları parçalamaya başlıyor oda idrarda keton olarak görünüyor. Ama +1 çok anlamlı değil. Bakalım ne dicek doktorun

Lökosit hücresinin 8 çıkmasına, keton pozitife rağmen doktorum temiz çıkmış sıkıntı yok yazmış. Çok şaşırdım
Canım gebelikte normalmiş az miktar bakteri lökosit . Kan değerlerinde bile çok bozukluk var benim değerler normalin üstünde ya da altında olanlar. doktor normal diyor. Biraz crp yüksekliği bile normal olabiliyormuş gebelikte.

Anladım canım. Teşekkür ederim.

Kuzum bu keton ne oluyor bana da doktorum lökosit 6-8 mi ne yazıyordu kaşıntım var diye fitil vermişti mantar bulasanindan öyle cikmistir demişti

Reactions: The
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…