- 16 Mart 2022
- 3.331
- 3.284
- 83
- 33
Kuzum şimdi YouTube da kağan Kocatepe doktoru dinledim. Gebelikte kolestrol bakmak bile gereksiz diyor. Yükselmesi normal diyor. Kadın doğumcılar sadece gerekli gördüklerini istiyorlar demekki. Su için de 30. Haftadan sonra artma olmaz dediler. Uygulamanın birinde de okumuştum. Kendini çok kısıtlama zaten. Kısıtlanmanın stresi de kötü etkiliyor. Valla ben psikolojinin de etkisine inanıyorum. Bu yediğim bana dokunacak korkusuyla yiyince dokunmayacaksa da dokunuyor. Çok abartmadıktan sonra bişey olmaz bence. Çünkü şekerin yok,bebeğinin kilosu da güzel düşük de değil yüksek de değil.O zaman şikayet olunca demek yapılıyor çünkü ben ilk odasına girince bana diyor ne şikayetin var bu güne kadar 2 defa bir sürü test yaptırdı bana ilkte vitamin d 4 çıktı kadın şok oldu ama bana dedi bu ilaç yeter ve tekrar istemedi bile..benim akıntım fitilden dolayı oluyor ondan hiç bunu söylemiyorum çünkü idrar 2 defa istedi temiz çıktı şükür sanırım diyetin faydası oluyor enfeksiyon konusunda tatlı hiç yemediğim için tetiklemiyor gerçi bu 10 gün içinde kurabiye yedim 4 tane akşamlar artık sütle küçük fıstıklı çıkolatalar yiyorum İn şa Allah bu gün doktor kötü haber söylemez yoksa vicdan yaparım
Doğrudur canim her hastanenin işleyişide farklidır ben tahmini söyledim küçücük yumurta toplamada bile ameliyat kiyafeti giydiriliyorsa dogumda da giydirilir diye dusundumBenim doktorum kendi kıyafetini giymene izin veriyor kuzum nasıl rahat ediyorsan onu giy diyor ben gecelik aldım o yüzden
Çok yararlı oldu teşekkürler canımCanım tamamen doğumun ne şekilde basladigiyla ilgili bu konu mesela şu gelişi ile başladıysa suyun berrakligina ve geliş yoğunluğuna göre karar verirsin su yeşil bulanık gibiyse hemen gitmen lazım bebek kakasını yapmış demek ama berrak ve az az sızıntı şeklinde ise benim doulam uyu dinlen yemek ye karnını doyur öyle hastaneye geç diyor bı anda boşalan suda var o durumda da beklemek sakıncalı. Duzenli kasılma ile başladıysa tamamen evinin hastaneye uzaklığına göre hareket edersin yakınsa 5 dk.da bire düşünce uzaksa 10 dk.da bire düşünce çıkarsın. Evin hastaneye uzaksa yakında bir hastaneye gider açıklık ve nst kontrolü yaptırırsın kalp atışında sıkıntı yoksa acilman çok ilerlemediyse tekrar evine geçip beklersin. Zaten rahim yumuşamış 3-4 cm varsa açıklık direk yatış yapilir benim doktorum 2-3 cm açılma ve rahim geride yumusamadiysa gönderiyor aklıma gelen bunlar
Doğru düşünmüşsün aslinda kuzum normalde dediğin gibi Toto Frikiği veren ameliyat önlüklerinden veriyor hastanelerDoğrudur canim her hastanenin işleyişide farklidır ben tahmini söyledim küçücük yumurta toplamada bile ameliyat kiyafeti giydiriliyorsa dogumda da giydirilir diye dusundum
Ay kuzum çok üzüldüm cidden emeğine yazık bi girseydi ya içeri kaçar gibi kapıdan gitmiş o da ayıp zaten arayanlar eve gelecek hemşire eğitim verecek diyor niye sana öyle yaptıAy sorma ben de şaşırdım uzun süre sonra insan yüzü göreceğim diye sevinmiştim halbukibir de erken kalktım hazırlık için oturduğum yerden yaptım her şeyi ama sırtım da ağrıdı yani neyse bayadır mutfağa girmiyordum değişiklik oldu diyeyim akşama eşim kızacak da neyse artık oturur beraber yeriz
Sağol canımSancıların ne zmn başladığı başlayacağı belli olmaz cnm benim suyum gelmeye başladı gece 3te ama sancı fln yoktu ben bekledim sabah 9 gbi gttm ama hata yapmsm önemli olan doktorunun seni iyi yönlendirmesi suyum yarısı bitmişti gider gitmez yatış suni sancı verildi gündüz 15.25te bebiism doğdu herkesin çok farklı doğum hikayesi ayrıca sen nasıl rahat edeceksen yanında onları götür diğerlerine sonra haber verin derm
Yok kız kahvaltı yaptım öyle oturuyorum bulaşıkları bile toplamadımA Asliyokfotokopisivar naptın kız buldun mu küveti? Ben eşime aldırdım akiam bakıcam artık
aaa benim doğum günüm de 8 martO zamanda benim 3 yasindaki cimcime uyanir uykular haram kizlarrr bende 30 yasindayim zor geliyor mart 8 de 31 olucam valla perisanim. Ben 22 yasinda evlendim ilk cocugum 5 sene sonra oldu tedaviler falan derken tedaviye ara verince kendiliginden oldu sonra ben baya kilo aldim 98 kiloya ciktim kilo vermeden olmaz derken süprizz simdi 2. Ye hamileyim
Sağol Allah razı olsun cümlemizin inşallhAmin canımAyyy ne güzel çok çok şükür canım Allah yüzünüzü hep güldürsün
Ben de üzüldüm emeğime ama hala şaşkınım çok komik geldi gülüyorum vallaAy kuzum çok üzüldüm cidden emeğine yazık bi girseydi ya içeri kaçar gibi kapıdan gitmiş o da ayıp zaten arayanlar eve gelecek hemşire eğitim verecek diyor niye sana öyle yaptızaten anlattıları ekstrem şeyler değil ama dediğin gibi iki insan görüp sohbet muhabbet yani sen eşinle akşam gün tabağı yap mis gibi boşver sinir oldum gelen hemşireye de
Doğumdan önce de bakarlar zaten heralde kan değerlerine. Ameliyatlardan önce hep bakılıyordu bu da öyledir heralde . Zaten bi çözümü de yok ki yağlı yeme diyorlar geçiyorlar. İlaç da kullanılmaz. . YouTube da doktor gebelikte kolestrol baktırmak gereksiz diyor hattaCnm bnimde kolestrol ve trigleserid yukselmiş. 2 doktorda bısey demedi gebelikte yukselir gayet normal dedi. Normalde bu degerler yuksek degıldı bnde. Hamur işi falanda yedıgım için kolestrol yuksek olması normal bnde. Bnde şubat başı son kez kan ve idrar tahlıllerımı verıcem
Bende zaten stres olmayım diye eve tansiyon aleti almadım dedim doktor ölçerken olursa alırım yoksa onundaKuzum şimdi YouTube da kağan Kocatepe doktoru dinledim. Gebelikte kolestrol bakmak bile gereksiz diyor. Yükselmesi normal diyor. Kadın doğumcılar sadece gerekli gördüklerini istiyorlar demekki. Su için de 30. Haftadan sonra artma olmaz dediler. Uygulamanın birinde de okumuştum. Kendini çok kısıtlama zaten. Kısıtlanmanın stresi de kötü etkiliyor. Valla ben psikolojinin de etkisine inanıyorum. Bu yediğim bana dokunacak korkusuyla yiyince dokunmayacaksa da dokunuyor. Çok abartmadıktan sonra bişey olmaz bence. Çünkü şekerin yok,bebeğinin kilosu da güzel düşük de değil yüksek de değil.
Şekeri tansiyonu olan İnsanlarda da bişeye sinirlendiklerinde üzüldüklerinde falan şekeri çıkıyor krize giriyor ,tansiyon hastası olanın tansiyonu fırlıyor pıhtı atıyor. Yani duygular çok önemli böyle hastalıklarda ama engel olmak çok zor malesef
Nefes almakta güçlük çekiyorum canım bi kaç gündür zaten zor nefes alıyordum muhtelemen tıkandım. Zaten horluyormuşum geceleriGeçmiş olsun canım şimdi nasılsın
Cnm greklı olurlarsa kullanırlar inşallh grek olmaz, olsada 1 enfazla 2 kişinin kanı yeter, bu işler stresli evet, annemin ameliyatında koca hastane bız bulamayz kızılayda kan yok dediler, annem 0 rh -Kızlar Allah nasip ederse tam 1 ay kaldı doğuma plasenta previa olduğu için kan lazım doktor 3 4 kişi bulun bence dedi ben sanıyodum ki hastane ayarlar kanı öyle değilmiş bizim bulduğumuz kişiler kızılaya benim ismimle kan veriyormuş hastanede kızılaydan o kanı istiyormuşBizde eşimle şimdiden arıyoruz Arh- biraz zor bulunan bir kan en azından kişiler hazır olsun da acil bir durumda ararız diye ama bulamadık Bir ablam var uyumlu çok şükür bir de eltimin babası var ama yaşı olduğu için o son tercih hayırlısıyla şunuda bulsakta rahatlasam beni en çok geren konu
Cnm benim birden Şaldr saldr gelmedi geç 3te uyurken ben uykumdan altıma kacrdm bir kaç damla diye kalktım üstümü degstrdm tuvalete gttm sonra yattım yine geldi gttm yine üstümü degstrdm sonra yine aynı bi kaç damla devamlı aralıklı oalrak gelmeye devam etti dedim bu altıma kcqrmq olamaz herhalde uyanıkken de bu kadar kaçırmam yani dedim sonra dedim benim suyum geliyor bence öyle yani sonra ben normal ped koydum devamlı az az gelmeye devam ettiSuyun geldiğini nasil anliyoruz bi tutulmayacak derecede mi oluyor hep kafamda soru isareti o kısım
Oy horlama bir de sonlarda başlıyor diyorlar bende de kısa süreli oluyormuş gece horlamasıNefes almakta güçlük çekiyorum canım bi kaç gündür zaten zor nefes alıyordum muhtelemen tıkandım. Zaten horluyormuşum geceleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?