Kuzum bende bilmiyorum ki sola yatın diyorlar göğüs doktoru da dik oturarak yat diyor dik oturarak yatınca damara baskı olmuyor mu en rahat sağ hissediyorum çünkü soldaki bebek böbreğime o zaman baskı yapmıyor ama mecbur yine dik sola devrik yatıyorumİnşallah o sonuçlar temiz çıkar ya bide onunla uğraşma. Bu sola yatma muhabbeti bence kişiden kişiye değişiyor. Ben sola yatınca nefesim kesiliyor bebekte rahatsız oluyor o yüzden hep sağıma yatıyorum çok şükür kan akışında da bi sıkıntı yaşamadık. Gerçi sende iki bebek var hangi pozisyon daha uygun olur bilemedim
Kuzum benim oğlumda şöyle oldu kv 1 hafta kaldı yanımda sezaryen olmuştum ve bebeğim aşırı gazliydi çok ağlıyordu gece uykumuz sıfırdı seni zorlayacak en büyük şey uykusuzluk oda ilk hafta bebeğin ve anneliğin heyecanı ile hissetmiyorsun ama sonra artık dayanılmaz hale geliyor saçımı başımı yolmuslugum var neden uyumuyor bu çocuk diyeKızlar size bir sorum var aklımı çok kurcalıyor benim ilk anneliğim olacak nasipse başlarda gerçekten yardıma çok ihtiyac oluyor mu yani annem gelip 2 hafta kalacak ve gidecek sonrasını ben halledebilir miyim?
Kayınvalidem sonrasında geleyim diyor ve gelince de bir kaç ay kalıyor gerçekten o kadar uzun kalması çok ağır geliyor bana ben istemiyorum aslında ama önümdeki süreci bilmediğim için sizin yardımınıza ihtiyacım var
Evet kuzum bı örgütlemedigim o kaldı ona da el aticamBncede cnm kıbarca geri çevır, bn hallederım de, kayınvalıdemede annemede busekılde söyledım de. Cnm zaten senın annen var, öncelıklı o eltine düşmezki
Hahaha kapiyi kitleyip 3-4 gün açma sen kuzumBnde annem karışmasın dıye, bebişi alıp odaya geçip emzircem deyip, kapıyı kitleyesim var
Kuzum kulak cinlaman geçti mi o neden oluyormuş bugün gördün mü bilmiyorum bir arkadasi bu çınlama yüzünden erken doğuma almışlar o kadar önemli bişey mi?Yok canım hala çok kötüyüm sol tarafım çok acıyor yani sanki kimse acımı anlamıyor gibi sola yatamıyorum diyorum sola yat diyorlar yatamıyorum diyorum dik oturarak yat diyorlar başım çatlıyor ortadan ikiye sanki yani çok kötü hissediyorum öksürdükçe soldaki bebek inanılmaz sıkıştırıyor o an onun canını yakmamak için öksürmek bile istemiyorum değişik duygulardayım covid ve influenza sonuçları yarına çıkar dediler onları da merak ediyorum
Kız merak etme 1 hafta 10 gün sonra kendi gidecek bebek sesi uykusuzluk çok gelemiyorlar yaşlılar yaÇok sağolun kızlar Allah razı olsun gerçekten kayınvalidem gelecek gitmeyecek diye strese giriyorum birde sen yapamazsın gibi cümleler kuruyorlar bilmediğim için bir şey de diyemiyorum kimsenin de kalbini kırmak istemiyorum
Kuzum yüksek tansiyon ya da enfeksiyon varsa covid influenza gibi onlar çınlama yapar dediler yani net bir şey demiyorlar test sonucu çıkmadığı için. Tansiyon da çınlama yapıyormuş bu yaşadıklarım belirtiler influenzaya da benziyormuş bir şey çıkmazsa testlerden bronşit tedavisi vericez dedi göğüs hastalıkları doktoru. Bizim erken doğum büyük ihtimal çarşamba belli olur kilo ölçümünde o zamana Kadar tutarlar bizi burada. Zaten bugün kadın doğum doktorum sol tarafın daha şiş duruyor sağdaki bebeğe göre dedi orada bile bi üzüldüm aslında demek ki soldaki büyüyor sağdaki büyümüyor mu acaba diyeKuzum kulak cinlaman geçti mi o neden oluyormuş bugün gördün mü bilmiyorum bir arkadasi bu çınlama yüzünden erken doğuma almışlar o kadar önemli bişey mi?
Çok üzgünüm canım senin icin son 1 hafta 10 gun dayan canim sonra ücünüzde cok iyi olucaksiniz insallah dualarimiz seninleYok canım hala çok kötüyüm sol tarafım çok acıyor yani sanki kimse acımı anlamıyor gibi sola yatamıyorum diyorum sola yat diyorlar yatamıyorum diyorum dik oturarak yat diyorlar başım çatlıyor ortadan ikiye sanki yani çok kötü hissediyorum öksürdükçe soldaki bebek inanılmaz sıkıştırıyor o an onun canını yakmamak için öksürmek bile istemiyorum değişik duygulardayım covid ve influenza sonuçları yarına çıkar dediler onları da merak ediyorum
Anladım kuzum ya covid influenza testi iki saate çıkıyor normalde hastanenin sonuç sitesi yok mu baksan yada labaratuvara sorsa eşin. İnşallah değilsindir influenza geçen sene geçirdim hayatımda hiç öyle hastalandığımı bilmiyorum beynim yerinden çıkacaktı sanki gözlerimi bile açık tutamiyordum.. kuzum bence sağdaki bebek doğum pozisyonu almış o yüzden öyle görünüyor tek bebekte bile doğum pozisyonu alınca karnın düştü küçüldü derler doktor onu hesap ederek demistir sakın kiloyla alakali olduğunu düşünmeKuzum yüksek tansiyon ya da enfeksiyon varsa covid influenza gibi onlar çınlama yapar dediler yani net bir şey demiyorlar test sonucu çıkmadığı için. Tansiyon da çınlama yapıyormuş bu yaşadıklarım belirtiler influenzaya da benziyormuş bir şey çıkmazsa testlerden bronşit tedavisi vericez dedi göğüs hastalıkları doktoru. Bizim erken doğum büyük ihtimal çarşamba belli olur kilo ölçümünde o zamana Kadar tutarlar bizi burada. Zaten bugün kadın doğum doktorum sol tarafın daha şiş duruyor sağdaki bebeğe göre dedi orada bile bi üzüldüm aslında demek ki soldaki büyüyor sağdaki büyümüyor mu acaba diye
Kuzum aslında e sonuç diye hastanenin sitesi var oradan bakılıyor ama barkod no gerekiyor barkod no da vermiyorlar yatışta anca acilden falan kayıt açtığında eline veriyorlsr protokol no diye bir şey onunla bakılıyor ama diğer türlü onlar çıkınca söyleyeceğiz dedi sonucu diğer crp hemogram testleri hocanın ekranına düşüyor o değerlendirip bize bilgi veriyor dedi. Anca eşim aşağı laboratuvara inerse dediğin gibi oradan öğrenebilir çıktı mı çıkmadı mı diye ama bu hastanede ben önceden de vermiştim 1 gün sürmüştü gerçekten gerçi e nabıza da bakayım oraya yansır belkiAnladım kuzum ya covid influenza testi iki saate çıkıyor normalde hastanenin sonuç sitesi yok mu baksan yada labaratuvara sorsa eşin. İnşallah değilsindir influenza geçen sene geçirdim hayatımda hiç öyle hastalandığımı bilmiyorum beynim yerinden çıkacaktı sanki gözlerimi bile açık tutamiyordum.. kuzum bence sağdaki bebek doğum pozisyonu almış o yüzden öyle görünüyor tek bebekte bile doğum pozisyonu alınca karnın düştü küçüldü derler doktor onu hesap ederek demistir sakın kiloyla alakali olduğunu düşünme
Çok mantıklı canım amin inşallah da kolay bir doğum olur hepimiz için biz de ki sorun biz memleketten uzağız gelince 3 4 ay gitmiyor bana çok ağır geliyorKuzum benim oğlumda şöyle oldu kv 1 hafta kaldı yanımda sezaryen olmuştum ve bebeğim aşırı gazliydi çok ağlıyordu gece uykumuz sıfırdı seni zorlayacak en büyük şey uykusuzluk oda ilk hafta bebeğin ve anneliğin heyecanı ile hissetmiyorsun ama sonra artık dayanılmaz hale geliyor saçımı başımı yolmuslugum var neden uyumuyor bu çocuk diyeben sezaryenden sonra zorlandım yalan yok dik yürüyemiyordum hatta normal sesimle bile konuşamıyordum iki ay ayaklarimin altına yastık koyarak yarım oturur uyudum sağa sola dönemedim ona rağmen bebeği vermedim hiç o yüzden de bitik durumdaydim tamamen doğumun nasıl geçtiğine bebeğin gaz durumuna bağlı şuan istediğin kadar hesap yap o gün neyle karşılaşacağını bilmiyorsun o yüzden ben açık kapi bırakıyorum hep kv söylerken inşallah kolay bir normal doğum yapar hemen ayaklanirim anne sen bana bı gunduzleri yardıma gelirsin oldu ki kötü olurum zaten mecbur cagiricam sizi diyorum
Ya benim gebelik haftamda yanlış yazıyor 31+5 yazmış ama ben 31+0 ım sanırım ona göre yanlış söylediCanım yanlış söylemiş o zaman sana 1 hafta gerilik iki değil o zaman
Yaşlı değil benim kayınvalidem ayrıca benden daha dayanıklıdırKız merak etme 1 hafta 10 gün sonra kendi gidecek bebek sesi uykusuzluk çok gelemiyorlar yaşlılar ya
32+5 te 2260 gramdı canımKızlar 32 hastalıkken bebişler kaç kiloydu
Canım inşallah bir sorun çıkmaz. Bir sorum olacaktı. Bu turnusollu ped reçetesiz eczaneden alınabilen bir şey mi?Kızlar dün Bi sıvı sızıntısı gibi bisey yaşadım. Bugün dr a gittim. Doktor kontrolde bebeğin suyunun iyi olduğunu ama turnusollu pedle bu geceyi takip etmemi istedi. Eğer renk değişikliği olursa yarın hst ye yatış yapılacak. Ayrıca bebeğimin başı asagidaydi daha da aşağıya inmiş. Ciğer geliştirici iğne yapıldı iki tane yarın iki tane daha yapılacak. Çok korkuyorum çünkü daha 30 artı 5 teyiz
Bende öyle olucam sanırım şimdiden hiss ediyorum kendimde bunu biliyorum arkamca konuşacaklar..mesela geçen gün görümcem gitmiş eltisi doğum yapmış ona yardım etmeye ve hastaneden bana çocuğun resmini videyosunu atmış kadın yatakta ağrılarla uğraşıyor nasıl sinirlendim açık açık söyledimi böyle video olmucak resimler çekilicek ben size 40 gün geçtikten sonra göndericem..yok yok kesinlikle etmicez dedi..ama işte benim içim rahat diğilKuzum bunların temelini hep oğlumda attım hahaha psikopat gibiydim herkesi korkuttumeltim bile hala der çocuğu kacircaz sanki öyle kaçırdın bizden kızımda da aynı yapicam benim yapım böyle dedim evet kesinlikle Allah onların yardımcısı olsun gerçekten insan lohusalıkta sakinlik istiyor çünkü panik ve stres yapmaya çok meyilli oluyorsun
Kocam her gün diyordu bak senin yorulmaman lazım vs bağıra bağıra söylüyor duysun diye, anne görüyorsun halini ben işten gelip yetişmeye çalışıyorum, birazda sen yardımcı ol diye ama oğluna kahvaltı hazırlatıp yemek yaptıran bana ne yapmazAyy cnm sendemi k.v mağdurusun.Okurken içim sıkıldı, buraya yazılanlardan şunu çıkardım biraz k.v ve k.p böylelerse iş maalesef eşlere düşüyor. Eş annesine babasına söyleyecek yoksa dengeler değişir, onları uyaracak.dengeyi eş kuracak, bnım eşim o dengeyi iyi kurmuştu çok şukur yoksa boşanacaktık biz. İçime ata ata bağırsak hastası oldum, huzursuzluk çıkmasın dıye sesimi çıkaramıyordum ama biriktirdıkçe ani patlamalar yaşıyordum. Ve ne olursa içinizde biriktirmeyin sakın, kndınızı düşünün, kocanıza mağduru oynayın.
Taktikyapın yoksa yürümüyor gercekten bu gemi. Tecrubeli bi ablam demiştiki bi gun, kocana bişey soylıceksen yatak odasında söyle, uyumadan önce yatakta söyle demişti.
Cnm kulak çınlamayı bnde duydum, etkılenırsın dıye soylemedim ama neden oluyor acaba bu, erken doğuma neden oldugunu duymuştum dıger gruplardanYok canım hala çok kötüyüm sol tarafım çok acıyor yani sanki kimse acımı anlamıyor gibi sola yatamıyorum diyorum sola yat diyorlar yatamıyorum diyorum dik oturarak yat diyorlar başım çatlıyor ortadan ikiye sanki yani çok kötü hissediyorum öksürdükçe soldaki bebek inanılmaz sıkıştırıyor o an onun canını yakmamak için öksürmek bile istemiyorum değişik duygulardayım covid ve influenza sonuçları yarına çıkar dediler onları da merak ediyorum
Canım, benim tek bebeğim var karnımda hiç bir zaman her yer eşit gibi olmuyor pozisyonuna göre o çok değişiyor bence hiç öyle bir şey düşünme bile hem zaten hastahanedesin bebişler için olumsuz bir durumda zaten doktor müdahale edecek iyi şeyler düşün her şey çok güzel olacak hepiniz sağlıkla çıkacaksınız hastahanedenKuzum yüksek tansiyon ya da enfeksiyon varsa covid influenza gibi onlar çınlama yapar dediler yani net bir şey demiyorlar test sonucu çıkmadığı için. Tansiyon da çınlama yapıyormuş bu yaşadıklarım belirtiler influenzaya da benziyormuş bir şey çıkmazsa testlerden bronşit tedavisi vericez dedi göğüs hastalıkları doktoru. Bizim erken doğum büyük ihtimal çarşamba belli olur kilo ölçümünde o zamana Kadar tutarlar bizi burada. Zaten bugün kadın doğum doktorum sol tarafın daha şiş duruyor sağdaki bebeğe göre dedi orada bile bi üzüldüm aslında demek ki soldaki büyüyor sağdaki büyümüyor mu acaba diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?