Canım doktorlar son aylarda yürüyüşü genel olarak kan basıncı dengelensin de tansiyon sorunu oluşmasın gebelik zehirlenmesi riskini azaltsın diye bir de kan dolaşımını sağladığı için pıhtılaşma sorunu yaşamasın diye istiyorlarÖylemi diyorsun ayy bilemedimki sonuçta sezeryan olucak neden yürüyüş istiyor bende
ben de bu hafta itibari ile başladım valla kimse o ablalar gibi yapamıyor benim yaptığım temizlik zaten olmasa daha iyiHaha bencede kuzumsende baya bisey yapmışsın kız artık sürekli yapamıyorum bende agirlasmadan önce hergun süpürge açardım şimdi 4-5 günde anca açıyorum karnım çok sıkışıyor benim canımı en çok banyo sıkıyor, mutfağı yine temizleye biliyorum balkonun camını açıyorum koku dağılıyor ama banyoda direk çamaşır suyu kireç çözücü maruz kalıyorum boğuluyorum eşim izin vermiyor temizlememe benimde birini cagirmam lazım ama nerden bulucam bilmiyorum temizlik sirketleri beş para etmez çevremde de kimse yok bildigim kadın alan en kötü kocama kitliycem doğumdan önce
Aynen doktor itmeye çalışırlar rahimi zorlarlar dedi canım ben dedim hocam zaten makat bölgemde inanılmaz bir acı vardı yani ilk kez böyle bir şey yaşadım dedimKuzum aynı dün ki gibi düşün nasıl artık kasılma degil sancı gibi hissettin ağrı vermeye başladı rahatsızlık hissi oluştu yine onu hissettigin an hemen git su gelişi olur demesinin sebebi bence bebek çok aşağıda yüzden, doğumda suyu patlatılan bebekler genelde başı biraz yukarıda oluyor indirmek için suyu patlatıyorlar seninkinin başı çok aşağıda kendi patlatır büyük ihtimalle suyunu
Amin inşallah kuzum
Bende çok heyecanlıyım belirsizlik strese sokmuştu bugün duyunca üzülmedim onlar için en güzeli sağlıklısı neyse o olsun inşallah dedim
Kuzum hiç başıma gelmedi ya şimdi onun düşüncesi sardı beni süreç nasıl olacak acaba. Hastaneye sancıyla gittiğimde mi açılma fark edilecek yoksa evdeyken açılacak şu mu gelecek. Açılma olunca illa su geliyor mu doktor gelir dedi su. Evde sancı hissedersen dünkü gibi sakın saatlerce oturup bekleme gel gir nst ye dedi. Zaten çarşamba yine kontrole göreceğim o zamana bir sancıyla gelmezsen dedi. Kafam karışık yani
Bende şirketten çağırmayı düşünüyorum görümcem demiş arkadaşı çok beğenmiş böyle tanıdık başka kimseyi bilmiyorum evim büyük kocam hayatta yapmaz kocamanHaha bencede kuzumsende baya bisey yapmışsın kız artık sürekli yapamıyorum bende agirlasmadan önce hergun süpürge açardım şimdi 4-5 günde anca açıyorum karnım çok sıkışıyor benim canımı en çok banyo sıkıyor, mutfağı yine temizleye biliyorum balkonun camını açıyorum koku dağılıyor ama banyoda direk çamaşır suyu kireç çözücü maruz kalıyorum boğuluyorum eşim izin vermiyor temizlememe benimde birini cagirmam lazım ama nerden bulucam bilmiyorum temizlik sirketleri beş para etmez çevremde de kimse yok bildigim kadın alan en kötü kocama kitliycem doğumdan önce
Ayyy korktum resmen o zaman yapayım ben bende nasıl boş vermişimCanım doktorlar son aylarda yürüyüşü genel olarak kan basıncı dengelensin de tansiyon sorunu oluşmasın gebelik zehirlenmesi riskini azaltsın diye bir de kan dolaşımını sağladığı için pıhtılaşma sorunu yaşamasın diye istiyorlar
Kuzum biri baş geliş biri makat doktorum ikizler de dönme ihtimali çok düşük ikisi de baş geliş anne karnında dönemezler zaten dedi alan olmadığı için anca baş geliş olan çıkacak sonra makat geliş olan baş geliş pozisyonu alıp çıkacak o da risk yani ben istemem riske atmayı direk kesip alsınlar daha okeyimcanım senin kızlar zayıf minikler kısalman da var acaba normal doğum olmaz mı sende pıtır pıtır rahatça çıkarlar belki :) çok rahat edersin
Canım bu saatten sonra hep yat tamam mı kalkma tuvalet harici çok sevindim kiloları bence de gayet iyi. Kuveze girseler bile çok durmazlarKızlar doktordan çıktık şükür o kadar kalabalıktı ki anlatamam tüp bebek de olunca transfer falan vardı baya bekledik. Neyse çok şükür iyiyiz
Rahim uzunluğum 19 mm di en son ama dünkü yaşadığımız olaydan sonra rahim uzunluğum 1 cm artık yani hoşgeldin doğum artıkdoktorum cumaya kadar doğurursun dedi. Artık uzunluk kalmamış açılmada başlayacak şimdi dedi evde küçük küçük kasılmalar olur sonra iyice şiddetlenerek vurur dedi küçükler bile açılmayı tetikler büyük vurdukça açar dedi suyun gelir cumaya kadar dedi. Su gelmeden almam bebekleri dedi. Ama bu tabloda cumaya kadar suyun zaten gelir tutamazsın dedi. Gribini geçirmeye çalış bebişlerin için dedi %70 küveze girmeyebilirler bir ihtimal dedi ultrasonda göbekleri inip kalkıyordu nefes egzersizi bu iyi bir şey dış ortama hazırlanıyorlar ciğer geliştirici de yapmıştık zaten dedi. Girseler bile 1 hafta kalırlar o da emme refleksi + sarılık için dedi yoksa kiloları biri 2200 diğeri 2100 olmuş kötü bir kiloda değiller şükür dedi. Arada kasılmalarım oluyor zaten onları artık durduramayız rahim incelmiş bir şey kalmamış rahimde dedi. Akşamları büyük sancı vurur bir anda öyle bir durumda gece oksapar vurma sakın dedi şiddetli sancılarda oksapar vurmadan doğumhanaye gel bundan sonra evde saatlerce bekleme rahim çünkü direk açılır kısalacak bir mesafe kalmadı rahimde evde suyun gelir yoksa dedi çekinme bugünden sonra direk gel cumaya kadar da tutmaya çalış dedi tam 34 hafta istiyorum ama olmazsa da stres olma her şey yolunda dedi. Öyle kızlar Allahın izniyle inşallah cumaya kadar kavuşmuş olacağız Allahım büyüktür inşallah sağ salim gelsinler istiyorum sadece tek duam sağlıkla doğmaları
Yap canım çok şükür riskin de kalmadı hareket iyidirAyyy korktum resmen o zaman yapayım ben bende nasıl boş vermişim
yok canım riske değmez zatenKuzum biri baş geliş biri makat doktorum ikizler de dönme ihtimali çok düşük ikisi de baş geliş anne karnında dönemezler zaten dedi alan olmadığı için anca baş geliş olan çıkacak sonra makat geliş olan baş geliş pozisyonu alıp çıkacak o da risk yani ben istemem riske atmayı direk kesip alsınlar daha okeyimtek olsa normal doğumu zorlarım vücut müsaitse tabi ama ikizlerde hiç öyle bir düşüncem yok riski de sevmiyorum
Kız bu unutulur mu aataaaa ben onu unuttum işyerine tapor falan bermedim 34. haftamdayım şimdi versem olur mu çalışamaz alıcam zaten( işyeri ceza vs öder mi ben vermedim diye
Yapsında bugün dünya kadar iş yapmış kendini yormuş zaten, çok kendini yorması iyi değil, baştan beride yattığı için vücudu çabuk yorulur yaniYap canım çok şükür riskin de kalmadı hareket iyidir
AhshashdBenimki götünü dayayıp duruyor alın yiyin der gibi eşim kafası diyor ne kafası götü götü
Ben bir tek ayaklarını tanıyorum bebeminAhshashdkız bende mi totosuyla kafasını karıştırıyorum yoksa
Bugün yapsın demedim, doktoru yürüyüş istemiş ben sezeryan olacağım neden istedi ki sorusuna karşılık cevap verdim. Önceki mesajı okursanız anlarsınızYapsında bugün dünya kadar iş yapmış kendini yormuş zaten, çok kendini yorması iyi değil, baştan beride yattığı için vücudu çabuk yorulur yani
Ama iyisini bulmak lazım işte biz bitane temizlik şirketinden çağırdık abla oturdu annem temziledi agdgshsben de bu hafta itibari ile başladım valla kimse o ablalar gibi yapamıyor benim yaptığım temizlik zaten olmasa daha iyiher cumartesi gelecek yoksa eğilip kalkmam zorlaştı :) bebekle de lazım olur aylık alayım dedim ama o ne fiyatlar ya
Bugün ben de yürüdüm yarım saat kadar. gerçekten iyi geldi. Ama havalar soğuk işte üşeniyorum normaldeBugün yapsın demedim, doktoru yürüyüş istemiş ben sezeryan olacağım neden istedi ki sorusuna karşılık cevap verdim. Önceki mesajı okursanız anlarsınız
İyi yapmışsın canımBugün ben de yürüdüm yarım saat kadar. gerçekten iyi geldi. Ama havalar soğuk işte üşeniyorum normalde
Kuzum ben bı kere öyle şirketten çağırdım bin pişman oldum dilim yandı ordanBende şirketten çağırmayı düşünüyorum görümcem demiş arkadaşı çok beğenmiş böyle tanıdık başka kimseyi bilmiyorum evim büyük kocam hayatta yapmaz kocamancamlar duruyor..camaşir suyuna benim eşimde izin vermiyor bir kaç defa yaptım sanki boğuluyordum..ondan sonra bir kaç defa kendisi yaptı en çok ben mutfakla banyoyu düşünüyorum..mutfakta annem kaç aydır yemek yapmış çıkmayan lekeler oluşmuş kendi gözleri zayıf olduğu için sanıyorki temiz leş gibi bir kaç defa kendim çıkartmak istedim kolum koptu ve anladımki iş işten gecmiş
Yok kuzum zaten tek yaptığım şey yatmak evi annem haftalık temizliyor annem günlük yemeğimi yapıp getiriyor eşim günlük evi toplayıp bulaşık çamaşır ütü yapıyor ben hiçbir şey yapmıyorum 33 haftadır hep böyle ona rağmen kısalmış işte rahim kalmamış daha kısalacak bir haliCanım bu saatten sonra hep yat tamam mı kalkma tuvalet harici çok sevindim kiloları bence de gayet iyi. Kuveze girseler bile çok durmazlarama sen dinlen bol bol ani hareketlerden kaçın doğum yapıcam diye de evi orayı burayı toparlamaya çalışma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?