ben de herkese sinir oluyorum en çok da eşime her hareketi konusması batıyor herseyi eksik hatalı yapıyor gibi geliyor bebekle benim düzenimi kuramadı gibi hissediyorum kendim daha iyisini yaparım diye düşünmeye başladımBen de normalde sakinim ama hamilelik sinir yaptı.gerginim hep. Herkes gözüme batıyor.herkese gıcık kapıyorum. Despresyona girmiş gibiyim .bugün daha da mutsuzum hatta sanki kötü bişeyler olmuş gibi ama hiç bişey de olmadı.
Çok teşekkür ederim kuzum. Gidince bakacağım aile hekimime sorarımHem anne hem baba taşıyıcıysa devlet gen taramalı tüp bebek tedavisini karşılıyormuş. Ama gebelik durumunda taşıyıcılık varsa ne oluyor bilmiyorum. Belki iki taraftan biri taşıyıcıysa bebek için ileri tarama falan yapılabilir. Sonuçta ikili üçlü şüpheli çıktığında da birtakım ileri taramalar yapılıyor. Ya da anne baba kararıyla gebelik sonlandırılır . Hiç bilmiyorum kuzum detaylı şekilde.
Ben de burda birinde görmüştüm Şubat grubunda galiba. Onu okuyunca sağlık ocağına gidip sormuştum eşimle . Tek eşim verecek sanıyordum ama gebe olduğum için benden de aldılar kan.
Benim daha zamanım gelmedi. 10+2 bugün. Daha takipli doktorum da yokRica ederim, ben ankarada yasiyorum genoksta yaptirmayi dusunuyodum ankarada oldugundan ama sonra sikayetvarda sikayetleri gordum, doktorum orda yaptir deseydi gene de yaptirirdim ama genetiks ve eurofinste iyi diyolar, doktor nereyi onerdi size
Çok iyi canım sağlık ocağı normalde yapmıyor bunları ama iyi yapmış bakmış sana canım. Senin kaç haftalık canım şuan. Pazartesi bende gideyim sağlık ocağına en azından eşimden alsınlar benden aldılar. Doktor sende taşıyıcılık varsa eşine öyle bakalım dedi bana boşuna ücret ödemeyin dedi, az değil sadece benden sma 200 dolar, bir sağlık ocağı ile görüşeyim bende.Eşim için sma testi verecektik dedik aile hekimine direk. Evlilik öncesi yapılmadı mı dedi biz evlendiğimizde böyle bir uygulama yoktu. Genelde hep evlilik öncesi gelindiği için doktorun da çok bilgisi yoktu kendisi yeni buraya tayin oldu. Dışarı çıktı birilerine sordu galiba. .geldiğinde Gebe olduğun için ikiniz de kan verebilirsiniz dedi. Çok bilinen bir uygulama değil ben kadın doğumcuya sorduğumda evlilik öncesi yapılıyor test hamilelik oluşmuş artık.bişey yapılamaz demişti. . Aile hekiminizle bi görüşün kuzum . Sağlık ocakları bölgelere göre farklı olur mu bilmiyorum benim toxoplazma gibi testlerimi de aile hekimi yapmıştı ama İstanbul'da bi bölgede bu testleri sağlık ocağı yapmıyormuş. Bu sma testi sonuçta sağlık Bakanlığı'nın prosedürü bunu tahmin ediyorum ki her sağlık ocağı yapıyordur inşallah.
canım senin de yaşın biraz daha yüksektiKızlar bende böyle ev işi ,kışlık filan yaptığınızı okuyunca hepinize maşallah diyorumBen kahvaltı bile zor hazırlıyorum ki akşam yemeğinden bahsetmiyorum bile Her besin kokusu beni mahvediyor.Çok yada hızlı hareket ettiğimde sanki 10 saatlik araba yolculuğundan çıkmışım gibi midem hep çalkantılı.Geceleri kolay dalıyorum fakat uyanınca wc için , sonrasında çok zor dalıyorum.Sabah 2 akşam 2 prilam içmeme rağmen hala böyleyim.Bu arada genital bölgeden karına doğru oluşan linea çizgim benim baya yukarı doğru çıkmış şaşırdım erken aslında.Salı günü 2 li testim var.Çok stresliyim.Öncelikle inşallah herşey yolundadır ve sonrasında da inşallah yavrumun cinsiyetini öğrenebilirim.Şimdilik bebeğim diye seviyorum karnımı
Canım bana genoksu önerdi, hatta şuan bir numara dedi, sen bana güven dedi. Bende doktoruma güvendim açıkçası. Aslında doktorum bana fetal dna yapıyor demedi zaten ikili yapalım dedi bende istemediğimi söyledim oda o zaman fetal istiyorsan bunu genoksta yaptırmalısın diye konuştuk içime sindi açıkçası. Genokstaki problem sonuçlar geçen sene bir kaç gün geç çıkmış, ama şimdi onun olmadığı ve Ankara’da kendi tanı merkezlerinin olmasının çok büyük avantaj olduğunu söyledi doktorum, içime sindi açıkçasıRica ederim, ben ankarada yasiyorum genoksta yaptirmayi dusunuyodum ankarada oldugundan ama sonra sikayetvarda sikayetleri gordum, doktorum orda yaptir deseydi gene de yaptirirdim ama genetiks ve eurofinste iyi diyolar, doktor nereyi onerdi size
Bu sma hastalığında biri taşıyıcıysa sorun olmuyor galiba.ikisi de taşıyıcıysa mı oluyor anlamadım orasını da. Ben şu an 11+2 yim. Eşin vermesi için 12 hafta olma şartı yokmuş sadece hamilede varmış bana takibimi yapan hemşire böyle söyledi. Eşin her zaman verebilir dedi. Ben çok kafama takmıştım hamilelik öncesi yaptırmadım diye özel hastanede sordum 7500 TL demişti. Allah'tan burada o arkadaşın yazısını gördüm de gittim sağlık ocağına. Fiyatlar çok uçukÇok iyi canım sağlık ocağı normalde yapmıyor bunları ama iyi yapmış bakmış sana canım. Senin kaç haftalık canım şuan. Pazartesi bende gideyim sağlık ocağına en azından eşimden alsınlar benden aldılar. Doktor sende taşıyıcılık varsa eşine öyle bakalım dedi bana boşuna ücret ödemeyin dedi, az değil sadece benden sma 200 dolar, bir sağlık ocağı ile görüşeyim bende.
Evet canım, doktorum annede varsa amniyosentez öneriyoruz dedi, önce sana bakalım dedi ama benimde aklım alt üst oldu.Pazartesi en iyisi gideyim eşimde versin. Kafam rahat olsun sonuçta eşlerin birinde olması yeterli oluyor.Bu sma hastalığında biri taşıyıcıysa sorun olmuyor galiba.ikisi de taşıyıcıysa mı oluyor anlamadım orasını da. Ben şu an 11+2 yim. Eşin vermesi için 12 hafta olma şartı yokmuş sadece hamilede varmış bana takibimi yapan hemşire böyle söyledi. Eşin her zaman verebilir dedi. Ben çok kafama takmıştım hamilelik öncesi yaptırmadım diye özel hastanede sordum 7500 TL demişti. Allah'tan burada o arkadaşın yazısını gördüm de gittim sağlık ocağına. Fiyatlar çok uçuk
Canım şimdi bakıyorum, sma testleri devlette 3 aya kadar çıkıyormuş. Vallahi aklımda kaldıBu sma hastalığında biri taşıyıcıysa sorun olmuyor galiba.ikisi de taşıyıcıysa mı oluyor anlamadım orasını da. Ben şu an 11+2 yim. Eşin vermesi için 12 hafta olma şartı yokmuş sadece hamilede varmış bana takibimi yapan hemşire böyle söyledi. Eşin her zaman verebilir dedi. Ben çok kafama takmıştım hamilelik öncesi yaptırmadım diye özel hastanede sordum 7500 TL demişti. Allah'tan burada o arkadaşın yazısını gördüm de gittim sağlık ocağına. Fiyatlar çok uçuk
Ne zaman yaptırdın canım, bende gidip soracağım Pazartesi eşimede bakılsın ?Ama benim eşim verdi sadece. Tek kişi temiz çıkarsa diğer eşe yapmaya gerek yokmuş. Eğer ilk veren pozitifse ikinci eş temizse yine sorun yok. Eğer ikisi de taşıyıcıysa sıkıntı oluyor. Sağlık ocağında 10 günde çıktı sonuç.
Ben de öyle sanıyordum kuzum ama dediğim gibi gebelik olduğu için 5 günde çıktı.Canım şimdi bakıyorum, sma testleri devlette 3 aya kadar çıkıyormuş. Vallahi aklımda kaldı
Ben de en çok eşime sinir oluyorum ama adamın bi suçu da yok. Anneme de sinir oluyorum geçen tartıştık ben hatalıydım sonra üzüldüm ağladım benim çocuğum da bana böyle davranacak diyeben de herkese sinir oluyorum en çok da eşime her hareketi konusması batıyor herseyi eksik hatalı yapıyor gibi geliyor bebekle benim düzenimi kuramadı gibi hissediyorum kendim daha iyisini yaparım diye düşünmeye başladım
En iyisi pazartesi gidip sorayım Canım, eşimede yapılsınBen de öyle sanıyordum kuzum ama dediğim gibi gebelik olduğu için 5 günde çıktı.
Kıyamam geçecek inşallah normal şuan bu halimiz, bende eşime sinir oluyorum aslında hep alttan alıyor ama nerdeee, sonra üzülüyorum niye böyle yaptım diye amaBen de en çok eşime sinir oluyorum ama adamın bi suçu da yok. Anneme de sinir oluyorum geçen tartıştık ben hatalıydım sonra üzüldüm ağladım benim çocuğum da bana böyle davranacak diye
Aynen kuzum sorun aklından gider en azından için rahatlar.En iyisi pazartesi gidip sorayım Canım, eşimede yapılsın
Aynen dedigim gibi ben de orda yaptiracaktim zaten doktor nereyi onerdiyse en mantikli ora cunku sonuclar ona gidiyoCanım bana genoksu önerdi, hatta şuan bir numara dedi, sen bana güven dedi. Bende doktoruma güvendim açıkçası. Aslında doktorum bana fetal dna yapıyor demedi zaten ikili yapalım dedi bende istemediğimi söyledim oda o zaman fetal istiyorsan bunu genoksta yaptırmalısın diye konuştuk içime sindi açıkçası. Genokstaki problem sonuçlar geçen sene bir kaç gün geç çıkmış, ama şimdi onun olmadığı ve Ankara’da kendi tanı merkezlerinin olmasının çok büyük avantaj olduğunu söyledi doktorum, içime sindi açıkçası
Banada genox ya da panaroma ama en güvendiğim panaroma dedi. Genox un ankaradaymış yeri panorama amerikaya gidiyormuş test iki firmanın çalışma yöntemi farklıymış. Ben panaromada karar kıldım arkadaşlar, perşembe günü gelecekler kan almak için. Hepimiz hayırlı sonuçlar alalım inşallahAynen dedigim gibi ben de orda yaptiracaktim zaten doktor nereyi onerdiyse en mantikli ora cunku sonuclar ona gidiyo
Birde doktor isteği olmadan yaptıramıyormuşsun genetik testleri dün öyle dediAynen dedigim gibi ben de orda yaptiracaktim zaten doktor nereyi onerdiyse en mantikli ora cunku sonuclar ona gidiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?