- 4 Mayıs 2021
- 9.496
- 12.517
- 198
Araları bi tık daha olsa rahatlıcaktım da yakın olunca bide tek çocuk heryerde bütün ilgi onda oyüzden kıskanır gibi geliyor doktor kıskanmaz desede. Bide hastaneye götürmeyi istiyorum ama bikez bebek kontrolüne onuda götürdük doktor karnıma bakarken ben kalkana kadar kıyameti kopardı bişey yapıyolar sandı galiba bidaha da götürmedik kafam karıştı valla. Bide bütün ilgiyi kıza verin bebek anlamaz zaten daha filan diye tembihlemiştim aileleride ama doktor onun içinde zamanla otizme gider öyle yapmayın dedi. Dediğin doktora bi bakayım canımCanım ben 4.5 yaşındayken kardeşim oldu annem dogurduktan sonra beni hastaneye götürdüler.. sonra bebek o zamanlar ayak ucuna konurdu ya ben annemden önce ilk bebeği görmek istedim artık nasıl bi bilinç yukledilerse bebeği de suclamamistim ama bende kıskanma huyu yoktu.. onu çok sevdikleri zaman beni de sevsinler diye kıskanıyorum ama derdimhani evet en başta goturmemeleri daha iyi olur bu sefer elinde bebek görseler eve donusunuzde beni neden götürmediniz demez mi? Bence doğduktan sonra hastaneye gelip sana hediye getirmiş diyip önce cocugunuza hediye verip sonra cocugu gösterin hatta erson aksu var youtubeda orda bazen gorebilirsiniz doktorun iletişimide çok onemli
ya bence sizin aile tutumunuzun önemi büyük o idareyi iyi yapmışsınız eşinle işte ben o yönetimi nasıl yapcam onu irdeliyorum. Şimdiden mesela bebeğin ismine vs alıştırmak için Kaan nerde filan diyoruz geliyo karnımı gösteriyor cici yapıyor. Anlatıyoruz şöyle böyle diye önemsemiyor gibi gözüküyor ama dinlediğinin farkındayım. Benimde tam 2 yaş olacak bebek doğunca aralarında nasipse. Doktorda hiç bişey olmaz korkmayın diyor da bende kuvez üstüne ameliyat üstüne kardeş derken travmadan korkuyorum valla ne yalan söyleyimBence çok ta düşünmemek lazım ,hepimizin kardeşi var , 1,5 yaşındayken kardeşim doğmuş o zamana dair hiç şey hatırlamıyorum,travma da olmadı bende..benim kızlarım arasında da 2 yaş var ,önceleri çok kıskanırdı kardeşini ama asla zarar vermeye çalışmadı hala kıskançlıkları devam ediyor ama çok ta iyi anlaşıyorlar.Onları yanlız bırakmak konusu doğru,anlamadığı için zarar verebilir ama onun dışında üzme kendini hepimiz o süreçten geçtik ama sonuçta kardeş sevgisi bambaşka birşey..
Aynen doktorda bu tarzda konuştu. Sonuçta aralarında farkta olsa kızında bebek hala büyümüş gibi davranma abla oldun vs deme ona da bebek gibi davran dedi. Ayrım yapmam da travmada olmadan alıştırırım inşallahHayatım hiç canını sıkma asla ayrım yapamazsın zaten sen kendini biliyorsun. Ama benim de duyduğum bir şey var küçük kardeş gelince büyüğüne hemen sen abla oldun artık ya da sen abi oldun artık demek yanlışmış. Çünkü o da halen bebek aslında küçüğüne bi kıyafet hediye falan aldığın zaman büyüğüne de alırsın sanki ikisi de aynı yaştalarmış gibi davranırsın.Yani benim de çok bi bilgim yok açıkçası ama ben öyle yapardım herhalde
ohh ne güzel benim daha yolum var ilk bebek :) baktım annelik işini yapabiliyorum hemen 2.yi patlatırımAynen doktorda bu tarzda konuştu. Sonuçta aralarında farkta olsa kızında bebek hala büyümüş gibi davranma abla oldun vs deme ona da bebek gibi davran dedi. Ayrım yapmam da travmada olmadan alıştırırım inşallahbiraz zaman geçse 3-5 ay kadar alışır da o süreci yönetmek önemli tabi biraz daha büyüyünce de zaten oyun arkadaşı birbirlerine sonrası bende de rahat
Arası olsun biraz 4-5 yaş kadar tavsiyemdir daha yaşamadan neler yaşayabileceğimi düşünüp stresleniyorumohh ne güzel benim daha yolum var ilk bebek :) baktım annelik işini yapabiliyorum hemen 2.yi patlatırım
Maşallah çok sevindim canım darısı başımaKızlar detaylı ultrasonda her şey normal çıktı çok şüküren son göz rengini söyledi eşim de diyor dalga geçmiştir ama ciddi ciddi baktı yani Ela gözlü olacak dedi, bakalım tutacak mı
Siz özelde olmuştunuz değil mi detaylı. Devlette değildi ? Devlette o kadar ayrıntıya bakmazlar heralde ondan merak ettimKızlar detaylı ultrasonda her şey normal çıktı çok şüküren son göz rengini söyledi eşim de diyor dalga geçmiştir ama ciddi ciddi baktı yani Ela gözlü olacak dedi, bakalım tutacak mı
Senin de sorunsuz geçer inşallah canımMaşallah çok sevindim canım darısı başımagöz rengine kadar söyledimi gerçekten elaysa nadir renk hadi inşallah artık gönül rahatlığıyla alışverişe başlarsın
Teşekkür ederim aminSiz özelde olmuştunuz değil mi detaylı. Devlette değildi ? Devlette o kadar ayrıntıya bakmazlar heralde ondan merak ettimbu arada sorun olmamasına sevindim sağlıkla gelsin bebiş
5 yıl çok geldi bi an :)Arası olsun biraz 4-5 yaş kadar tavsiyemdir daha yaşamadan neler yaşayabileceğimi düşünüp stresleniyorum
Çok sevindim hayatım seninki bayaa detaylı bakmış valla süper :)Kızlar detaylı ultrasonda her şey normal çıktı çok şüküren son göz rengini söyledi eşim de diyor dalga geçmiştir ama ciddi ciddi baktı yani Ela gözlü olacak dedi, bakalım tutacak mı
benimki aynı kocamSenin de sorunsuz geçer inşallah canımbenim de gözlerim ela bu arada, doktor sana benzeyecek dedi
Yazık zaten bebeğe o da ilgi istiyor ama mesela onun altını degistirecekken ilk çocuğuna hadi değiştirelim bezini getirir misin tarzında şeyler söylesen ve bu tarz şeyler yapacağı için başkasınada sonra sevdiğinde de pek oralı olmaz abartilmadigi sürece.. bence 1.cocuguna her şeyi anlatıp işte hastaneye gideceğini kardeşinin sana sürprizi olduğunu ama sallıyorum uyuyup uyandıktan sonra böyle olacağını vs gibi her şeyi anlatırsan korkmaz da anlar gecen işte 1.5 yaşında bi çocuk maşallah hem konuşuyor hem anlıyor.. seninki kaç yaşında bilmiyorum ama inan bak her şeyi anlıyorlar saklayınca biz sıkıntı çıkıyorAraları bi tık daha olsa rahatlıcaktım da yakın olunca bide tek çocuk heryerde bütün ilgi onda oyüzden kıskanır gibi geliyor doktor kıskanmaz desede. Bide hastaneye götürmeyi istiyorum ama bikez bebek kontrolüne onuda götürdük doktor karnıma bakarken ben kalkana kadar kıyameti kopardı bişey yapıyolar sandı galiba bidaha da götürmedik kafam karıştı valla. Bide bütün ilgiyi kıza verin bebek anlamaz zaten daha filan diye tembihlemiştim aileleride ama doktor onun içinde zamanla otizme gider öyle yapmayın dedi. Dediğin doktora bi bakayım canım
ya bence sizin aile tutumunuzun önemi büyük o idareyi iyi yapmışsınız eşinle işte ben o yönetimi nasıl yapcam onu irdeliyorum. Şimdiden mesela bebeğin ismine vs alıştırmak için Kaan nerde filan diyoruz geliyo karnımı gösteriyor cici yapıyor. Anlatıyoruz şöyle böyle diye önemsemiyor gibi gözüküyor ama dinlediğinin farkındayım. Benimde tam 2 yaş olacak bebek doğunca aralarında nasipse. Doktorda hiç bişey olmaz korkmayın diyor da bende kuvez üstüne ameliyat üstüne kardeş derken travmadan korkuyorum valla ne yalan söyleyim
Doğup önce gazıyla sonra uyku sorunuyla sonra atak haftalarıyla sonra yabancılama dönemi, o evresi bu bilmem nesi 2 yaş sendromu derken çokta değil aslında5 yıl çok geldi bi an :)
Benimde kepçe kulaklar eşime benziyorbenimki aynı kocamresimlerden anlaşılıyor ahah
benimkide aynı canım doğumu 20 ay düzeltilmiş 17 aylık. Canı isteyince konuşuyor işi düşerse filanYazık zaten bebeğe o da ilgi istiyor ama mesela onun altını degistirecekken ilk çocuğuna hadi değiştirelim bezini getirir misin tarzında şeyler söylesen ve bu tarz şeyler yapacağı için başkasınada sonra sevdiğinde de pek oralı olmaz abartilmadigi sürece.. bence 1.cocuguna her şeyi anlatıp işte hastaneye gideceğini kardeşinin sana sürprizi olduğunu ama sallıyorum uyuyup uyandıktan sonra böyle olacağını vs gibi her şeyi anlatırsan korkmaz da anlar gecen işte 1.5 yaşında bi çocuk maşallah hem konuşuyor hem anlıyor.. seninki kaç yaşında bilmiyorum ama inan bak her şeyi anlıyorlar saklayınca biz sıkıntı çıkıyor
İyi cesaret valla ben bunu doğurur masadan ayrılırım benim kumarım biter direk spiral taktırırımohh ne güzel benim daha yolum var ilk bebek :) baktım annelik işini yapabiliyorum hemen 2.yi patlatırım
Çok şükür canımKızlar detaylı ultrasonda her şey normal çıktı çok şüküren son göz rengini söyledi eşim de diyor dalga geçmiştir ama ciddi ciddi baktı yani Ela gözlü olacak dedi, bakalım tutacak mı
Evet canım sana arkadaş geliyo artık beraber oynayacaksiniz o seni çok sevecek sende onu çok seveceksin hani böyle sevdiği bir şeyin yanına eklemek alıştırmak şimdiden çok saglikli olur ama hiçbir şeyi saklama bu sefer kızar.. en basiti doktora gittiğinde belki bir gün goturursen doktor karnıma bakacakmis bebeğe kardeşine ekranda gozukcek sende görmek ister misin sana öpücük atacak vs tarzında çocuğa oyun oynatarak az da sevdirerek belki yaptirabilirsin..Benimde kepçe kulaklar eşime benziyor
benimkide aynı canım doğumu 20 ay düzeltilmiş 17 aylık. Canı isteyince konuşuyor işi düşerse filanyada şunu getir bunu götür şurayı niye dağıttın topla diyince yapıyor hepsini. Kardeş konusunu da anlatıyorum o konuda kalkıp gidiyor dinlemiyormuş gibi ama dinliyor biliyorum. Devamlı dahil ederek çözcez galiba durumu ablalık yaptırarak değilde akranı gibi yaklaşarak.
Kızz detaylida nasıl gözüküyor göz rengiKızlar detaylı ultrasonda her şey normal çıktı çok şüküren son göz rengini söyledi eşim de diyor dalga geçmiştir ama ciddi ciddi baktı yani Ela gözlü olacak dedi, bakalım tutacak mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?