2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Amin inşallah hepimizinkine sağlık versin süpriz yeterli olmuştur zaten sana ömürlük

Çok aşırı kıskanç bir yapısı yoksa hiç düşünme aralarının az olması bence çok güzel birşey
Şuan arkadaş gibi benimkiler elhamdulillah. Tabi arada didişiyorlar ama olası şeyler.

Kuzum bu düzeltilmiş ay hesabı tam olarak nasıl? Artuk benim de bilmem gereken şeyler bunlar henüz hiçbir şey bilmiyorum. Ama kitap aldım bunla ilgili gelince başlayacağım
Canım bak kitap konusunda inci candemirin kitaplarını tavsiye ederim hatta instagramda ve youtube de çok videosu var süreçle taburculuk sonrasıyla rutin kontrolleriyle alakalı uzmanlarla videolar çekmiş faydalı bilgiler var bi göz at istersen.

Bu düzeltilmiş ay konusu şöyle şimdi senin prenses 1 ocakta doğdu bu kronolojik doğumu oluyor tüm doğum günleri aşıları vs kronolojik ay üzerinden yapılıyor. Düzeltilmiş ay ise anneyle kavuştuğu taburcu olduğu gün ilk doğduğu gün sayılıyor.

Atıyorum 1 martta taburcu oldu. Prenses kronolojik 2 aylık düzeltilmiş olarak 1 günlük olacak.

Neden bu düzeltilmiş ay önemseniyor onunda olayı şu. Bebeğin gelişimi düzeltilmiş ay üzerinden takip ediliyor yaklaşık 3 yaşına kadar böyle sonra yaşıtlarını tam yakalıyor. Yani 9 aylıkken sen onu 7 aylık olarak düşünüp neden hala tam desteksiz oturmadı diye düşünmezsin mesela yada 14 aylıkken sen onu 12 aylık düşünüp neden yürümedi demezsin.

Benim kızım çoğu yönden yaşıtlarını yakaladı Şuan 20 aylık gibi ama mesela konuşma 17 aylık gibi nadir iki heceli cümleler kuruyor. Bi kaç aya o konudada gelişeceğini düşünüyorum.

Amin inşallah hepimizinkine sağlık versin süpriz yeterli olmuştur zaten sana ömürlük
Hemde çok yeterli
Çok aşırı kıskanç bir yapısı yoksa hiç düşünme aralarının az olması bence çok güzel birşey
Şuan arkadaş gibi benimkiler elhamdulillah. Tabi arada didişiyorlar ama olası şeyler.
Aslında kucağımda bi bebek gördüğünde kendini yırtıyor illa bırakıp onu alcam ama doktor kıskanmayı henüz bilmez diyor nasıl oluyorsa o iş
Maşallah suphanallah darısı benimkilerinde başına didişmezlerse gariplik olur zaten illa her evde olacak o kardeş didişmesi

Ben hamileyken yapılmaması gerek diye biliyorum.
Ablamla bir güzellik merkezinden paket almıştık, yarısına gelmeden ablamın hamile oldugunu öğrendik direk paket haklarını dondurttular devam ettirmemişlerdi.

Bu dönemde yapılmaması gerek diye biliyorum, bende de var Philips lumea ara verdim ben
Lazer epilasyon bebeğe bir zarar vermez, çünkü dalga boyları bebeğe kadar ulaşamaz. Fakat bir anne adayı hamile olduğu dönemde çeşitli hormonal değişiklikler yaşamaktadır. Bu yüzden hamilelikte lazer yaptıran bir anne adayı kıllarda azalma yerine artış bile gözlemleyebilir. Lazer epilasyonlar hamile bir kadında olumlu bir etki göstermediği gibi ters bir etki gösterebilir. Ayrıca hassaslaşan cilt üzerinde tahriş, yanma, acıma gibi durumlar söz konusu olur..
İnternet te böyle bir bilgiye ulaştım yapılmama nedeni hormonal durumlardan dolayı etkisinin az olması yada olmamasıymış yani bebeğe zararı yokmuş öyle diyorlar...

Ben kullanıyorum 22.haftadayım ama d vitaminini gün aşırı kullanıyorum
Ya internetten bakınca çok ağır hamileler için yazıyordu. Eksiklik yaşayanlara bile en fazla haftada 2 gibi gördüm. İnşallah normal dozlar verilmiştir ben de gün aşırı kullanacağım şimdilik

Ben de onun kitaplarını aldım kuzum videolarına da baktım. Zaten sizle konuşup öyle videolar izleyerek ayakta duruyorum diyebilirim
Maşallah kuzum prensesine

yapılmama nedeni sadece etkisi az olması değil bu konuda yeterli bilimsel çalışma olmadığı için tanıdığım hiçbir perinatalog kesinlikle önermiyor.

Tabii ki de yapıp yapmamak sana kalmış ama bu süreçte ben yapmama kararı aldım zaten şurada dogumlarimiza 4 ay gibi bir zaman kaldı sonrasında düzenli yaparım dedim. Hormonlardan dolayı bazı tüyler doğumdan sonra dokuluyormuş onları da lazerle alıp tamamen tüylü olmaz istemiyorum lazer epilasyon merkezleri de hamilelik döneminde yapmak istemiyorsa küçük de olsa bir sorun olabilir gibi düşündüm o yüzden 4 ay daha bekleyeceğim

Ben de onun kitaplarını aldım kuzum videolarına da baktım. Zaten sizle konuşup öyle videolar izleyerek ayakta duruyorum diyebilirim
Maşallah kuzum prensesine
Böyle araştırarak bu süreç geçecek. özellikle taburculuk sonrası videoları da çok iş görüyor sağol canım darısı senin prensesin başıma inşallah sağlıkla

Amaannn milletin yumurtası spiral bile tanımıyor maşallah,
8 yıldır normal yolla hiç hamile kalamayan ben maşallah diyeyim arkadaşınıza.
Vallahi bende maşallah dedim zor iş yani
spiralliyken alıp verilen +-7 kilo stalin pozisyonunu değiştirdiği için etkinliğini azaltıyor kilo alıp germiş olabilir arkadaşın
bu detayı bilmiyodum aslında şöyle üçüncü çocuk yanlış hatırlamıyosam 10 aylık filan yani hadi olsun 12 aylık. Bu durumda doğumdan sonra taktırdıysa haliyle arada geçen aylarda kilo vermiştir o sebeple dediğin olur

Alttaki imzanda tam olarak öyle yazıyor senin minnoş çok uyumlu desene
Ay evet öyleymiş gerçekten oğlumda yediğime içtiğime çok dikkat ediyordum bunda o kadar düzenli beslenemiyorum eşim de diyor bebek zayıf ve kısa olacak senin yüzünden
Haftada bir somon yerdim her gün muzlu süt içerdim kaşar peyniri de bebişe kilo aldırıyor diye yerdim. Şimdi hiiiçç balık zaten midemi bulandırıyor süt de öyle muz da tatlı geliyor yiyemiyorum. Genler devreye girer inşallah da uzun olur yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…