2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ayy böyle hayal ediyorum işte sonra hayalimin bir de tersini düşünüyorum sonra çok merak ediyorum o süreçler nasıl olacak diye ben yerde yemeye alışıkta değilim bi yerlerde oturmak zorunda kalınca 2 kişilik yer kaplıyorum rahat edemiyorum, sürekli kıpır kıpır ama baktım başka çözüm yok yer sofrası fa aklımda dursun canım tecrübeli annelerin var hep bi bildiği, baksana minder desteği falan da hep ek bilgi bunlar süreç içerisinde kendiliğinden mi yükleniyor acaba hep merak ediyorum

Kızlar bana da isim konusunda yardımcı olun hayla bulamadık eşim
Kaan alp
Alp arda
Yiğit alp
İsimlerini beğenmiş ama benim hayla içime sinen olmadı bana isim önerisi yapar mısınızz

Valla bazı şeyler kendiliğinden yükleniyor bakıyosun öyle olmuyor böyle olmuyor çözüm lazım deneme yanılma bi şekilde gidiyor bide annelik içgüdüsü diye bi durum var bak bu çok doğru gerçekten. Mesela eşin sana bebeğin o an rahat olmadığını yada bi sıkıntısı olduğunu söylüyor ama sana göre öyle bi durum yoksa yoktur bi sıkıntı yada atıyorum çocuk normal rahat görünüyor ama sana göre bi sıkıntı var şöyle mi böyle mi yapsam diye bakarken anlıyosun ki çocuk o duruştan rahatsız. Yani annelik içgüdüsü de devreye giriyor hissediyorsun anlıyosun hemen neye ağladığını neyden memnun olmadığını yada mama sandalyesindeki hangi oturuş şeklinin onu daha rahat ettirdiğini hissediyorsun
Bu arada bizde yer sofrasında hiç oturmazdık ama mecbur alıştık ta şimdi sıkıntı oluyor eşim tepsiyi getir götür yapıyor ben zaten oturup kalkarken sıkıntı yaşıyorum sofrada bişey eksikse büyük sıkıntıya dönüşüyor iş şu dönem zor benim için ama kızımda alıştı iyice acıkınca sofra bezini alıp götürüyor oturuyor başına yemek ver bana diye

Kızlar bana da isim konusunda yardımcı olun hayla bulamadık eşim
Kaan alp
Alp arda
Yiğit alp
İsimlerini beğenmiş ama benim hayla içime sinen olmadı bana isim önerisi yapar mısınızz
Anladığım kadarıyla yanına ek ne gelirse gelsin Alp illaki olacak.
Biz nasipse Kaan koycaz
Kaan Alp yada Yiğit Alp ikiside kulağa hoş geliyor birbirlerine yakışıyor isimler.
Aslında illaki kaanı önermem lazım aşinalığım daha çok olduğu için ama Yiğit Alp en uyumlusu gibi.

Kızlar e bebekte bu oto koltuğunu gördüm. 360 derece dönüyor 36 kiloya kadar kullanımı mevcut. Fiyatta fazla uygun geldi aslında. Bilgis olan varmı iyi mi ki.
Bu enflasyon psikolojimi bozdu. Alışmışız hep pahalı şeylere ucuz görünce sorguladığımdan almadım

Eklentiler

• IMG_7793.webp
    77,5 KB · Görüntüleme: 58
Ya ben de kendim yaparım şimdilik diyorum da muhtemelen doğuma yakın değil daha öncesinde gelmeye başlayacak çünkü şimdiden böyleyse 1 ay sonra zaten hiç bir şey yapamam eminim aay evet doğum sonrasında enerji lazım şimdiden bol bol dinlenip o günlere hazirlanalim

Aslında Alp ismini eşim istiyor ama kararsızım ben siz tek Kaan mı koyucaksınız canım

Ayyy hepsi aynı. Balık konusunda art niyetli değildi ilk başta unuttum da dedi cidden ama sonrasında hem suç bastırıp hem benim hamileliğe genel tavrıma laf etmek için böyle konuştu. Ama her konuda böyleler yani. Benimki de yeni doğmuş bebeğe su verecekmiş su içirmedikleri için bebekler hasta oluyormuş ay biz nasıl doğmuş büyümüşüz acaba hayret ediyorum

Aslında Alp ismini eşim istiyor ama kararsızım ben siz tek Kaan mı koyucaksınız canım
Evet nasipse tek Kaan koycaz canım. Kaan ismi bana sert geliyor gözümün önünde sert bi erkek canlanıyor söylenişi de öyle. Erkeğe uygun sert dursun iyidir
Evet onlar ozamanın şartlarına göre yetiştirmiş ama zaman şuan çok farklı bunu anlamıyorlar. Ozaman katkılı ürün az dı pazarda manavda bile. Şimdi organik sertifikalı alsak ta sertifikayı sorguluyoruz. Herşey vücutta ters etki yapıyor. En basiti bende polikistik over var. Bi doktorun kitabında okumuştum hatırlamıyorum şimdi ama şey diyodu bu sendrom genetik annenizde anneannenizde vardır diyo. O an sorguladım nasıl yani hiç biri benim gibi çocuk sahibi olmak için zorlanmamış. Aynı kitapta sebebinin yediklerimizin zaman içinde içeriğinin değişiminden bahsediyor. Annemde bu sendrom atağa kalkmamış ama bende aşırı fazlaydı mesela.
Yada onların yediklerinde içtiklerinde doğal folikasit vardı bizim yediklerimizde yokki katkı vitaminin önüne geçiyor oyüzden basıyoruz bünyeye folikasiti vitamini.
Gel onlara bunu anlat. Ağızlarını bi açıyorlar bizim zamanımızda diye kapatabilene aşk olsun en güzeli bildiğinden şaşmıcan. Anlatmaya çabaladıkça yoruluyosun çünkü

Ayyy tabi hamilelikle oturup kalkmakta zor olur Ama ne güzel yavrucak kendine bi rutin belirlemiş kendini ne güzel ifade ediyor Bende annelik iç güdüsüne güveniyorum biraz Kitaplar okuyorum mantıkla çözülecek iş değil çünkü kitaplarda da anlarsınız siz diyor böyle tecrübelerini duymak çok hoşuma gitti iki gündür bende kendimi sorguluyordum nasıl yapacağım diye. Alt temizlemeden çekiniyorum kız çocuğu daha zor geliyor. Pamuk ıslatsam o da hijyenik gelmiyor. Islak mendilde pişik yaparsa diye çekiniyorum kıyamıyorum.

Birini de arayınca hemen bulunmuyor ben 3 ay aradım zor buldum, eğer hazırda biri yoksa canım şimdiden baksan tabi senin için daha rahat olur en azından anlaşırsın kulağında kalmış o kişininde

Alttan yapılan ultrason ile gözüküyor mu 6-7 haftada
Gözükür tabiki ters rahim demek rahmin karnına doğru değil beline doğru olması demek.. gebeliğin ilerleyen haftalarında ise rahim ortaya geliyor ve her şey çok normal oluyor.. kisacasi ters rahim gebeliğe hiçbir şeye engel değil tek şeyi ilk haftalarda ultrasonda idrar kesenin tam dolu olması gerekiyor rahat görünmesi için onun haricinde hiçbir olumsuzluk durumu olmadı ama kimisinde ağrılar oluyormus

Ayy bizde Kağan koycaz

Valla yenidoğan dönemi pamuk sonra ıslak mendil devam bende kızımda da öyle yaptım. Pişik filanda pek olmadı sayılıdır yani. Bephantol kullanıyorum.
Güzel bi çocuk doktoru bulursan hem aylık rutin kontrollerinde detaylıca anlatıyor hem daha sağlıklı bilgi alıyosun. Mesela her kontrolde kızımın bezini konuluyor doktoru. Çişte kötü koku farkederse tahlili öyle istiyor. Özellikle kız çocuklarında idrar tahlili vermek çok zor hele acile filan götürüp idrarı toplayamazlarsa sondayla almaya çalışıyolar canı acıyor çok ağlıyor. E Malum kız çocukları daha çok enfeksiyona açık oluyor. Yukardan aşağı temizlemek ve özellikle üst kısma ikinci kez ıslak mendili vurmamak gerekiyor. Tersini çevirip bile silme aynı ıslak mendille vajina kısmını demişti doktor. Bide her kontrolde bakıp vajinada yapışıklık yok diyodu bende doğuştan olabiliyor sonra hiç olmucak sanmıştım meğer bazen kapanabiliyormuş doktor onu bi kremle açıyor 5 saniyede. Ama yapışık kalırsa oda enfeksiyon yapıyormuş. Bizde bikere oldu şükür bidaha olmadı yapışıklık.
Bide idrar tahlili için idrar toplama bezleri var normal cırtlı bez orta kısmı poşetli onlardan alıp koymanı tavsiye ederim bu gibi durumlarda yani inşallah olmasın ama olursa kullanırsın. Bizim bikere idrarı veremedik acildeki doktor sondayla uğraşıp beceremedi çocuk çok ağlayınca eşim vermiyoruz tahlil filan diyip çocuğu kucakladı kaldırdı. Ertesi gün sipariş verip getirttim trendyoldan. Elimde hala var her ihtimale karşı stokladım.

Ayy bizde Kağan koycaz
Sana da öyle gelmiyomu ya isim acaba biz mi kendimizi hazırladık diye isim hoş anlamı güzel geliyor dicem ama analizinde de aynı şeyi diyor. Ay sert dursunlar şöyle lider öncü filan vallahi isime baya yükseldim. Bu arada tdk da Kağan yazıyor doğrusu o. Kaan Kağan khan hep aynı mana da

Kaan derken kan gibi geliyor bana Kağan derken dolu dolu söylüyorsun ya hoşuma gidiyor sırf o yuzden bu zamana kadar tanıdığım Kağan ismindeki çocuklar çok sakin çok akıllıydi hem o yüzden hemde cocuklugumdan beri hayalimdi ama bana sert gelmeme sebebi yakın çevremdeki Kağanlar ama anlamı hükümdar olduğu için sert bencede

Son cümlenle noktayı koydun valla dicek bi şey kalmadı kulakları kapatıp duymıcaz demek ki sinirlere hakim olabilmek için

İlk 6 ay süt yasak diyorlar doktorlar canım biz yeğenime verdik cahillik işte ne olacak sanki dediler maalesef sonrasında süt içmemeye başladı sütün tadını beğenmedi sütü üç aylıkken bıraktı maalesef mamaya geçmek zorunda kaldık şu an aşırı zayıf

Evet canım ilk 6 ay anne sütü dışında hiçbir şey almaması gerekiyormuş konuşsunlar kendi kendilerine benim bebeğim benim kararım valla istediğim gibi besler büyütürüm

Su*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…