2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ters rahim olsa size söylenir. Bide ters olunca görünmez diye birşey yok normal rahim gibi görünür canım. Ters rahim hiçbirşeye engel değil
Normal gibi kesin görünüyor yani rahim ters diye tüpler ve yumurtalık lar ters oluyor mu

Sen bildiginden şaşma canım onlar bizi anlayamasa da bir süre sonra karismamayi öğreniyorlar. Annem ne zaman yegenimin bu yaşta ne kadar zeki oldugundan bahsetse, bize bu kadar laf ediyorsunuz ama yediğimiz içtiğimize dikkat ettiğimiz için yeni nesil böyle diyorum. Siz de gayet zekisiniz üniversitesinizi okudunuz vs dediğinde de küçükken bizim nesiller böyle değildi diyorum. Daha bilinçli anne babalar olduğu için ben yeni nesilin daha çok küçükken bu kadar zeki olduğunu düşünüyorum

Artık bol bol hareket edip yürüyüş pilates hangisini yapabiliyosak yapıp vücudumuzu esnetmeliyiz ki son aylarda mahvolmayalım
Her gün yurumem gerektiğini anladım, haftasonu yürüyüş olayını abartiyorum bel diye bir şey kalmıyor artık pilates topuyla da esnemek gerekiyor canım haklisin

Canım benle de boyle ılk gebelıgımde cok ugrastılar yok dusecek bebek hersey de duser sen cok abartıyon dustu ama kımın canı acıdı benım sımdıde yememem gerekenı yemıyorum hıc bı ıslerının ucundan da tutmuyorum gormek ıstemedıgım kısılerı gormuyorum konusmak ıstemedıklerımle konusmuyorum herkese de herseyı söylüyorum benım bebegımın kocamın canı yanacagına varsın onların yansın dusunmezler bosuna sınırlenme hepsı aynı dandırık

Kesinlikle çok haklısın aldığımız folik asitler vitaminler destekler bu kadar dikkat etmemiz boşa değil yani

Haklısın canım hamile kaldım kalalı evime bi kap yemek getirmemişler destek olmamışlar ama hamileliğimi nasıl yaşayacağıma yorumları var ben de artık çat çat cevap vermeye başladım işte o sizsiniz bu benim, konu kapandı yani

Canım ınsanın hamıleyken ve lohusayken etrafında yapılanları asla unutmazmıs benım rısklı gebelık oldugu halde kayınvalıdem bır kere geldı evıme onuda benden bekledı ısı bende hıcbırsey yapmadım evımı bır supurge bıle tutmadı bende ve bebegımde hıc emegı yok

Bende normalde de skolyoz var canım, bu ağrı tam onun ağrısı eskiden çok çok yorulursam olurdu simdi hamilelikle en ufak bir şeyde belim kopuyor
Oooo skolyoz kötü olur tabi canım çok geçmiş olsun sen hatta direkt yardımcı ayarla şimdi iyice bir anda kilo alacaklar bele vuracak hep

Kızlar nasılsınız bu ara pek bir ağlar oldum niye bilmiyorum inşallah normaldir
Normal canım benim haftada bir oluyor. Ev kirleniyor diye ağlıyorum yada genelde eşime takıyorum yazık sonra da üzülüyorum.
En son dün şakalaşırken yanlışlıkla çat diye elim kaçtı tokat attım sonra canı yandı diye ağla ağla mahvoldum

Kesinlikle çok haklısın aldığımız folik asitler vitaminler destekler bu kadar dikkat etmemiz boşa değil yani
Aynen öyle, sen bildiginden şaşma boşver ben çünkü o şekilde ilerliyorum artık bir şey demiyorlar saygı duyuyorlar. Sonuçta biz de artık anneyiz çocuğumuzun hep iyi olmasını isteriz

Kıyamam bende saçma şeyleri kafaya takar oldumm sonra ağlıyorum

Valla ayağa kalkmamaya ben ikna edemedim baktım iki kez yakaladım sarkıyor üçüncüde kaldırdım serdim sofrabezini otur yerde ye dedim sayesinde artık bizde evdeki yemek masamızı kullanamıyoruz yerde yiyoruz öyle alıştı elimde olmasaydı bende seninkinden alırdım ama zaten 6 ay filan kullanıyorum en fazla oyüzden almıcam var olanı kullanırım artık.
Arkasının ayarlanabilmesi güzel bende öyle olmasını isterdim her nekadar 6.ayda ek gıdaya geçse de hala oturmakta sıkıntı yaşıyorlar kasları gelişene kadar. O dönem çok işine yarar. Ben oturtmaya biraz erken başlamıştım arkasını minderle destekledim ama kafa titriyordu başta sonradan gelişti kasları

Biz de ona göre davranırız o zaman canım yapacak bir şey yok

Bende normalde de skolyoz var canım, bu ağrı tam onun ağrısı eskiden çok çok yorulursam olurdu simdi hamilelikle en ufak bir şeyde belim kopuyor
Canım benimde sırtımda kirençlenme ve omirilik disklerimde kayma var. Ağrılarım benimde çok eğilemiyorum bende. Yardımcı geliyor bana 1 aydır. Yine de ufak tefek bir iş yapsam sırtım çok ağrıyor. Bu süreci böyle dinlenerek kendimizi çok yormadan geçireceğiz. Şimdi çok yorulup hırpalanmayalım ki esas enerji doğumdan sonra lazım

Canım eski nesil genelde aynı. Bakla pişirecekmiş benimki de geçen. Hem kızıma yasak hemde ben yemiyorum dedim bakladan ne olacak diyor. Bi arkadaş bakladan hamileyken 1 hafta hastanede yatmış çocuklara da 24 aya kadar yasak diye detaylıca anlattım. Bakma genelde bizim zamanımız diye giriyorlar konuya da bişey olur diye de korkularından zorlama yapmıyorlar hiç bişeye.
Annende belki düşünememiştir yasaklı katagoride olduğunu art niyet beslememiş ama anlayışta göstermemiş.
Daha bunun doğumdan sonrası var bebeği büyütürken ben sizi şöyle büyüttüm ben sizi böyle büyüttüm diye. En basiti çocuk 5 aylıkken çorba vereceklermiş doktorda kesinlikle 6 aydan önce başlamıcaz bağırsak florası buna uygun değil diyor. Eskiden mama mı varmış süt yetmezse 4 aylıkken bile çorba verirlermiş falan filan. Neyseki iki taraf ailelerimize de baştan tepki gösterip doktor böyle diyor doktora göre hareket ediyoruz diyip susturduk ta sonra hiç karışmadılar.
Bu arada bu bebişte belki 5-5bucuk ayda başlarım ek gıdaya bilmiyorum gidişata bağlı ama ilk çocukta üstelik prematüre olduğu için doktorun dediği süreyi tam beklemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…