Ters rahim mi normal mi sizce gebelik yok denildi 4 gün önce ama ben ters rahim olursa kese gorunmezse diye korktumEvet canım vajinal bakıldı.
Aslında 8 sene önce bekarken usg kontrolde öyle demilmişti rahmin ters diye. 2 çocuk doğurdum sonra düzeldi mi bilmiyorum doktorlar ters va hiçbişe demedi hamileliklerimde.
Ama yanlış hatırlamıyorsam hamile olduğunda rahim normal pozisyona döner çocuk doğunca geri ters pozisyona döner denmişti diye hatırlıyorum
Süperr canımm nasıll pekii memnun kaldıysan ben de alayımVar canım taşıma çantası da var çekmemişim onu
Ters rahim olsa size söylenir. Bide ters olunca görünmez diye birşey yok normal rahim gibi görünür canım. Ters rahim hiçbirşeye engel değilTers rahim mi normal mi sizce gebelik yok denildi 4 gün önce ama ben ters rahim olursa kese gorunmezse diye korktum
Kese gorunmezse vajinadan bakıyorlar, dr'um düşük yaptığım gebeligimde karından goremeyip vajinadan bakmıştı ve ters rahim teşhisi koydu. Şu anki gebeligimde direkt karından gorundu ters rahim olmasına rağmenMerhaba ters rahimde kese nasil gozukuyor rahim tamamen dönük olunca kese nasil gozukur ?
Ayy hani instagramda oğlunuz anacı olacak sanıyorsanız yanılıyosunuz oda babacı olacak filan yazıyorlardıOğlan anası olarak konuşuyorum oğlanları ezdirmemyani kızım henüz doğmadığı için bilemiyorum ama bence oğlanlar da annelerine kıyamayıp her işi yapıyorlar
Benimki de çamaşır sepetini taşıyor mesela anne sen hamilesin yorulma diyor, çamaşırları asarken yardım ediyor, yere bir şey dökülünce hemen süpürüyor, sabah kahvaltı masasını hazırlıyor, meyve soyup bana yediriyor vs 6.5 yaşında henüzbakalım kızım nasıl olacak Allah hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize
Benim doktor bana bişey yazacağın veya arayacağın zaman 26 haftalık doğuran yaz isim filana gerek yok ben seni beynime öyle kodladım demiştigolden-snitch şeker yüklemesinin güzel geçmesine sevindim canım
Bu arada ben doktora normal muayene için gitmiştim ertesi gün şeker yüklemesi için gel demişti ya, işte sabahtan yaptırdım ama direkt laboratuvara gittim doktoru görmedim, öğleden sonra sonuçlar çıkınca doktora mesaj attım, bana diyor ki “nerede yaptırmıştınız?” Doktorum unutkan demiştim ya bu kadar da unutması normal midaha bir önceki gün konuşmuşuz ve kaç kişi şeker yüklemesi yaptırmış olabilir ki
sağlıkla gelsin yakışıklıMerhaba arkadaslar uzun zamandir yazamadim. 22 haftalik olduk biz. Gecen hafta cinsiyet kesinlesti ayrintilidaoğluşum oluyor
Şeffaf bazende su gibi canımKızlar vajinal akıntınız genelde ne renk oluyor ?
bende tutunacak destek alacak yer de yok bazen eşimi yakalıyorum tutunayım diye elimde boşa gidiyorBende yatağın bazasındaki çıkıntıya ayağımı koyup öyle dönüyorum bazen eşime diyorum sırtımdan beni itileriki aylarda nasıl olacak çok merak ediyorum
İleriki aylar içinde kullanışlıymış canım. Ben basit bi e bebek markası aldım o var yeniden almam ama alırken sadece ayak koyulacak alt tabla varmı diye dikkat etmiştim. Çocuğun ayağı boşta olunca oyuna dönüyor yemek yerken dikkati dağılıyor diye. Hoş gerçi ayağı o kısma tam basmaya başladığında sarkma durumuda başladı komple kaldırdım 1 yaşından itibaren yer sofrasında oturup yiyor.Kızlaar mama sandalyesi önerisiyle geldiiimm. Tek kelimeyle bayıldım. Mama sandalyesi almayı düşünenler için tavsiye ederim. Hem mama sandalyesi hem aktivite masası. Tek başına sandalye olarakta kullanılabiliyor. Aktivite masasının üstü legolarla da uyumlu olduğu söyleniyor henüz lego almadığım için onu denemedim. Ama mama sandalyesi oldukça sağlam sürükleyerek hareket ettiremedim, sarstım baya da çok sallanmıyormarkası görünüyor acaba #reklam demem gerekiyor mudur yoksa o sadece influecerlar için mi geçerlii ahahahaa Eki Görüntüle 3373359 Eki Görüntüle 3373360
Kumaşı falan güzel ben beğendim çantalı olması da çok iyi sadece en yatık kademede bile çok yatık değil gibi duruyor ama üstüne bebişi koyunca ağırlıkla yatıyordur belki, bilemedim:)Süperr canımm nasıll pekii memnun kaldıysan ben de alayım
Ters rahimde mesanenin dolu yani idrara baya sıkışık olman lazım zor gözüküyor ama gözüküyorTers rahim mi normal mi sizce gebelik yok denildi 4 gün önce ama ben ters rahim olursa kese gorunmezse diye korktum
Artık deneyip göreceğiz :)Kumaşı falan güzel ben beğendim çantalı olması da çok iyi sadece en yatık kademede bile çok yatık değil gibi duruyor ama üstüne bebişi koyunca ağırlıkla yatıyordur belki, bilemedim:)
Hamile yastığı almıştım biraz kullanıp bıraktım sarınca bunaltmıştı, yeniden onu deneyeceğim belki desteği rahatlatır. Bir şekilde çözüm bulmamız lazımbende tutunacak destek alacak yer de yok bazen eşimi yakalıyorum tutunayım diye elimde boşa gidiyorvalla ileriki ayları bende merak ediyorum şimdiden böyle olduysak
Bende senin gibi o tablalı olanlara bakıyordum canım ayağı boşta kalmasın diye tablalıların fiyatı hep yüksekti. Benimde aklıma ayağa kalkma durumu geldide bir şekilde ikna ederim inşallah tehlikeli olduğunaİleriki aylar içinde kullanışlıymış canım. Ben basit bi e bebek markası aldım o var yeniden almam ama alırken sadece ayak koyulacak alt tabla varmı diye dikkat etmiştim. Çocuğun ayağı boşta olunca oyuna dönüyor yemek yerken dikkati dağılıyor diye. Hoş gerçi ayağı o kısma tam basmaya başladığında sarkma durumuda başladı komple kaldırdım 1 yaşından itibaren yer sofrasında oturup yiyor.
Bide seninkinde sırt kısmı hafif yatırılabilir mi bilmiyorum onun olmasını ilk dönem için isterdim malum daha tam oturamıyolar 6 aylıkken filan.
Ayrıca aktivite masasına dönüşmesi ve sandalye olması çok hoşuma gitti. İyi günlerde kullanın inşallah
Canım doktora sordun mu benimde gobus aynı ama ben zorlanmiyorum sadece çok ayakta kalırsam çok iş yaparsam belim agriyo ama şimdiden zorlanıyorsan yardımcı al muhakkak zorlama kendiniAay kızlar ben sanki bu hafta daha bir sistimeğilip kalkarken zorlanıyorum. En ufak bir şeyde belim ağrıyor kuyruk sokumu tarafı. Temizlik yaparken zorlanıyorum. Doğuma yakın yardımcı almayı düşünüyordum o zamana daha bir agirlasirim zor olur diye. Eşim halimi gördükten sonra şimdiden bakalım mi ya böyle çok zor oluyor sana da dedi ileriki ayları dusunemedim şimdiden bu gobus beni zorluyor
Bende normalde de skolyoz var canım, bu ağrı tam onun ağrısı eskiden çok çok yorulursam olurdu simdi hamilelikle en ufak bir şeyde belim kopuyorCanım doktora sordun mu benimde gobus aynı ama ben zorlanmiyorum sadece çok ayakta kalırsam çok iş yaparsam belim agriyo ama şimdiden zorlanıyorsan yardımcı al muhakkak zorlama kendini
Göbüsüne masallahAay kızlar ben sanki bu hafta daha bir sistimeğilip kalkarken zorlanıyorum. En ufak bir şeyde belim ağrıyor kuyruk sokumu tarafı. Temizlik yaparken zorlanıyorum. Doğuma yakın yardımcı almayı düşünüyordum o zamana daha bir agirlasirim zor olur diye. Eşim halimi gördükten sonra şimdiden bakalım mi ya böyle çok zor oluyor sana da dedi ileriki ayları dusunemedim şimdiden bu gobus beni zorluyor
Teşekkür ederimmGöbüsüne masallahbende de aynı ağrılar mevcut kuzum geçen gün burda konuşmuştunuz vücudumuz bu kiloları görmediği için ağır geliyor diye bana çok mantıklı geldi benim de hemen belim ağrıyo rahatça eğilemiyorum iş yapamıyorum
Canım hiç canını sıkma benim annemle teyzem de boyleler. Yeni nesil çok abartıyor gibi davranıyorlar. Bir şey diyince biz hiç dogurmadik zaten siz de gayet sağlıklı buyudunuz diyorlar. Benden önce 2 yengem dogurdugu için tecrubelendiler bu konularda. Düşünceleri biraz körelmiş oldu. Ben bir şey diyince çiğ ete dokunmuyorum falan diye neyse bir şey demiyoruz diyorlar çünkü aliskinlar yengemlerden bu mevzulara. En azından iyi ki benden önce tecrübe ettiler de bana pek bir şey demiyorlar, hepsi aynı yani merak etmeAy azıcık dertlesiyim sizinle. Gecen gün ailecek yemek yiyelim dedik annem de ben balık yiyeyim diye balık yaptırmaya karar vermiş ama eşim seviyo diye gitmiş mercan yaptırmış. Mercanı da yenilmemesi gereken kategoride görmüştüm sinir oldum benim için balık yaptırıyorsun ama hepsini yiyemediğimi bildiğin halde sormuyosun diye. Teyzemle birlikte üstüme gelmeye başladılar hem suçlu hem güçlü psikolojisi neymiş onlar hamileyken her şeyi yemişler balık da ayırmamışlar ciğer de yemişler hepimiz de sağlıklı doğmuşuz benim doktorum da zaten bi cinsmiş. O sizsiniz, o da sizin döneminizmiş ne güzel sağlıkla doğurmuşsunuz ama tek doktorum değil herkes bunların sakıncalı olduğunu söyliyorsa ben de üstüme düşeni yapıp dikkat ediyorum diye yükseldim. Ama asla saygı duymuyolar. Gerek yokmuş bu kadarına. Zaten ne söylesem neyi alıcam desem gerek yok diyolar. Ya pusete bile ne gerek var kaç kere çıkıcak dışarı ilk aylarda dediler. Müslin örtüleri anlatıyorum o neymiş diyolar. Detaylı ultrasonu anlatıyorum o kadar para vermeye ne gerek varmış onlar hamileyken bebeği bi elin parmağı kadar görmüşler bu kadar didiklemeye gerek var mıymış. çiğ etle yaptıkları çiğ köfteyi yedirmeye kalktılar en son YUH artık dedim o kadar da değil. Cahil de değiller 52-54 yaşlarındalar üniversite okumuş meslek sahibi insanlar bunlar. Bazen kendimi çok yalnız hissediyorum onlar yüzünden.
Siz Allah umuduna doğurdunuz diye ben de mi öyle olmalıyım diyesim geliyor hep. Teknoloji gelişmiş imkanlar değişmiş bundan neden faydalanmayalım neden bilinçli bireyler olmayalım ki. Her şeyi hafife almaları can sıkıcı ama duymamaya çalışıyorum geneldeCanım hiç canını sıkma benim annemle teyzem de boyleler. Yeni nesil çok abartıyor gibi davranıyorlar. Bir şey diyince biz hiç dogurmadik zaten siz de gayet sağlıklı buyudunuz diyorlar. Benden önce 2 yengem dogurdugu için tecrubelendiler bu konularda. Düşünceleri biraz körelmiş oldu. Ben bir şey diyince çiğ ete dokunmuyorum falan diye neyse bir şey demiyoruz diyorlar çünkü aliskinlar yengemlerden bu mevzulara. En azından iyi ki benden önce tecrübe ettiler de bana pek bir şey demiyorlar, hepsi aynı yani merak etme
Artık bol bol hareket edip yürüyüş pilates hangisini yapabiliyosak yapıp vücudumuzu esnetmeliyiz ki son aylarda mahvolmayalımTeşekkür ederimmEvet canım muhtemelen vücut şaşkın şu an. Hayal edemedim bundan sonraki aylari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?