Ayy tamam o zaman bende 7 .haftada baktırdığım yoktu ters rahimden dolayı gizlendiği düşünmüştümGözükür tabiki ters rahim demek rahmin karnına doğru değil beline doğru olması demek.. gebeliğin ilerleyen haftalarında ise rahim ortaya geliyor ve her şey çok normal oluyor.. kisacasi ters rahim gebeliğe hiçbir şeye engel değil tek şeyi ilk haftalarda ultrasonda idrar kesenin tam dolu olması gerekiyor rahat görünmesi için onun haricinde hiçbir olumsuzluk durumu olmadı ama kimisinde ağrılar oluyormus
Ben de bı kaç ay öncesinden araştırmaya başlamıştım bir kaç kişi-ajans buldum ama net konuşmadım tabii. Haklısın canım şimdiden bir belirlemek lazım artıkBirini de arayınca hemen bulunmuyor ben 3 ay aradım zor buldum, eğer hazırda biri yoksa canım şimdiden baksan tabi senin için daha rahat olur en azından anlaşırsın kulağında kalmış o kişininde
Canım şimdi bir şey diyeceğim yanlış anlama ama eski zamanlarda bebek ölümleri düşükler o kadar fazlaydı ki veya anormal doğumlar olsun annemin üç kardeşi bu şekilde kundakta ölmüş aynı şekilde yengemin annesi 6 tane üst üste düşürmüş eskilerin problemleri çok daha fazlaydı bebek ölümleri özellikle, şimdi de var ama o kadar değil şu an bebekler küvözde 6 aylıkken bile yaşatılabiliyorlar. Ayrıca aldığımız takviyeler vitaminler işe yarıyor bence çok zekiler şimdiki bebekler herşeyi anlıyorlar 2 yaş deyip küçümseyemiyoruz bazen ben bile şok oluyorum kurduğu cümlelereEvet canım ilk 6 ay anne sütü dışında hiçbir şey almaması gerekiyormuş konuşsunlar kendi kendilerine benim bebeğim benim kararım valla istediğim gibi besler büyütürüm
Canım sen bebeğin ve kendin için doğru bildiğinden asla şaşma bilinçli bi kadın olarak sana dikte edilenleri yapma he hıı de geç bildiğini yap eşininde sana destek olması gerektiğini söyle empoze et ona bunu olmuyorsada takma bildiğinden şaşmaAy azıcık dertlesiyim sizinle. Gecen gün ailecek yemek yiyelim dedik annem de ben balık yiyeyim diye balık yaptırmaya karar vermiş ama eşim seviyo diye gitmiş mercan yaptırmış. Mercanı da yenilmemesi gereken kategoride görmüştüm sinir oldum benim için balık yaptırıyorsun ama hepsini yiyemediğimi bildiğin halde sormuyosun diye. Teyzemle birlikte üstüme gelmeye başladılar hem suçlu hem güçlü psikolojisi neymiş onlar hamileyken her şeyi yemişler balık da ayırmamışlar ciğer de yemişler hepimiz de sağlıklı doğmuşuz benim doktorum da zaten bi cinsmiş. O sizsiniz, o da sizin döneminizmiş ne güzel sağlıkla doğurmuşsunuz ama tek doktorum değil herkes bunların sakıncalı olduğunu söyliyorsa ben de üstüme düşeni yapıp dikkat ediyorum diye yükseldim. Ama asla saygı duymuyolar. Gerek yokmuş bu kadarına. Zaten ne söylesem neyi alıcam desem gerek yok diyolar. Ya pusete bile ne gerek var kaç kere çıkıcak dışarı ilk aylarda dediler. Müslin örtüleri anlatıyorum o neymiş diyolar. Detaylı ultrasonu anlatıyorum o kadar para vermeye ne gerek varmış onlar hamileyken bebeği bi elin parmağı kadar görmüşler bu kadar didiklemeye gerek var mıymış. çiğ etle yaptıkları çiğ köfteyi yedirmeye kalktılar en son YUH artık dedim o kadar da değil. Cahil de değiller 52-54 yaşlarındalar üniversite okumuş meslek sahibi insanlar bunlar. Bazen kendimi çok yalnız hissediyorum onlar yüzünden.
Yazarken Kaan seslenirken Kağan çıkıyorKaan derken kan gibi geliyor bana Kağan derken dolu dolu söylüyorsun ya hoşuma gidiyor sırf o yuzdenbu zamana kadar tanıdığım Kağan ismindeki çocuklar çok sakin çok akıllıydi hem o yüzden hemde cocuklugumdan beri hayalimdi ama bana sert gelmeme sebebi yakın çevremdeki Kağanlar ama anlamı hükümdar olduğu için sert bencede
Canım sağlıkocakları tüm dozları yaptırma derdinde. Sen doktoruna danış belki şimdi değil ama ileriki haftalarda bi hatırlatma dozu ister.Kızlar merhaba aranızda tetenoz aşısı olmayı düşünen var mı sağlık ocağından aradılar asiniz var gelip yaptırın diye ben zaten 6 ay önce olmuştum elimi kestigim için tekrar gerekli mi
Teşekkür ederim canım ben de doktoruma danisicam bir hafta sonra ona göre yaparım ya da yapmam 20 haftalık oldum bu gün illa bu hafta olucak diye bir şey Yok dimiYazarken Kaan seslenirken Kağan çıkıyorhiç Kaan tanıdığım yok sakinmi oluyolar
Canım sağlıkocakları tüm dozları yaptırma derdinde. Sen doktoruna danış belki şimdi değil ama ileriki haftalarda bi hatırlatma dozu ister.
Bende iki gebelik arası yakın Sağlıkocağı farketmez yeniden yaptıracaksın diyor doktor gerek yok 28.haftada bir doz yaptır yeter diyor. Doktoruma uyacağım.
Süt okuyunca süt kesinlikle yasak diyecektim sonraki yazıda düzeltmeni sonradan gördümİlk 6 ay süt yasak diyorlar doktorlar canım biz yeğenime verdik cahillik işte ne olacak sanki dediler maalesef sonrasında süt içmemeye başladı sütün tadını beğenmedi sütü üç aylıkken bıraktı maalesef mamaya geçmek zorunda kaldık şu an aşırı zayıf
Ben kızımda ilk dozu 20 de ikinci dozu 25 te yaptırmıştım. İlla haftası şart mi bilmiyorum ama yakın zamanda yaptırdığın için muhtemelen doktorun da istemicek tüm dozları zaten. Yerinde olsam bir hafta beklerim doktoruTeşekkür ederim canım ben de doktoruma danisicam bir hafta sonra ona göre yaparım ya da yapmam 20 haftalık oldum bu gün illa bu hafta olucak diye bir şey Yok dimi
Bende öyle yapıcam teşekkür ederimBen kızımda ilk dozu 20 de ikinci dozu 25 te yaptırmıştım. İlla haftası şart mi bilmiyorum ama yakın zamanda yaptırdığın için muhtemelen doktorun da istemicek tüm dozları zaten. Yerinde olsam bir hafta beklerim doktoru
Ben ebebekten ıslak pamuk mendil aldım pamuk ve saf su var sadece içeriğinde çok beğendim onu ben ondan stoklamaya başladımAyyy tabi hamilelikle oturup kalkmakta zor olurAma ne güzel yavrucak kendine bi rutin belirlemiş kendini ne güzel ifade ediyor Bende annelik iç güdüsüne güveniyorum biraz Kitaplar okuyorum mantıkla çözülecek iş değil çünkü kitaplarda da anlarsınız siz diyor böyle tecrübelerini duymak çok hoşuma gitti iki gündür bende kendimi sorguluyordum nasıl yapacağım diye. Alt temizlemeden çekiniyorum kız çocuğu daha zor geliyor. Pamuk ıslatsam o da hijyenik gelmiyor. Islak mendilde pişik yaparsa diye çekiniyorum kıyamıyorum.
Kaan Alp diyesim geldi bizim arkadaşın bebesinin ismi Alp olmasa o ismi koyacaktık :)Kızlar bana da isim konusunda yardımcı olun hayla bulamadık eşim
Kaan alp
Alp arda
Yiğit alp
İsimlerini beğenmiş ama benim hayla içime sinen olmadı bana isim önerisi yapar mısınızz
Evet canım suyu sanırım sütten alıyorlarSüt okuyunca süt kesinlikle yasak diyecektim sonraki yazıda düzeltmeni sonradan gördümsu bi çay kaşığı kadar veriyordum ben çok sıcaklarda. Tabi yenidoğan dönemini geçmişti. Ama doktorlara göre ek gıdaya kadar su da kesinlikle yasak
Melek gibilerYazarken Kaan seslenirken Kağan çıkıyorhiç Kaan tanıdığım yok sakinmi oluyolar
Canım sağlıkocakları tüm dozları yaptırma derdinde. Sen doktoruna danış belki şimdi değil ama ileriki haftalarda bi hatırlatma dozu ister.
Bende iki gebelik arası yakın Sağlıkocağı farketmez yeniden yaptıracaksın diyor doktor gerek yok 28.haftada bir doz yaptır yeter diyor. Doktoruma uyacağım.
Bez olarak ne kullandın kızına,bez stoklamak istiyorum ama herkes farklı bişey söylüyor karar veremedim,bi de ıslak mendil ve pamuk almak için erken mi şimdi ,tarihleri var mı onların...Valla yenidoğan dönemi pamuk sonra ıslak mendil devam bendekızımda da öyle yaptım. Pişik filanda pek olmadı sayılıdır yani. Bephantol kullanıyorum.
Güzel bi çocuk doktoru bulursan hem aylık rutin kontrollerinde detaylıca anlatıyor hem daha sağlıklı bilgi alıyosun. Mesela her kontrolde kızımın bezini konuluyor doktoru. Çişte kötü koku farkederse tahlili öyle istiyor. Özellikle kız çocuklarında idrar tahlili vermek çok zor hele acile filan götürüp idrarı toplayamazlarsa sondayla almaya çalışıyolar canı acıyor çok ağlıyor. E Malum kız çocukları daha çok enfeksiyona açık oluyor. Yukardan aşağı temizlemek ve özellikle üst kısma ikinci kez ıslak mendili vurmamak gerekiyor. Tersini çevirip bile silme aynı ıslak mendille vajina kısmını demişti doktor. Bide her kontrolde bakıp vajinada yapışıklık yok diyodu bende doğuştan olabiliyor sonra hiç olmucak sanmıştım meğer bazen kapanabiliyormuş doktor onu bi kremle açıyor 5 saniyede. Ama yapışık kalırsa oda enfeksiyon yapıyormuş. Bizde bikere oldu şükür bidaha olmadı yapışıklık.
Bide idrar tahlili için idrar toplama bezleri var normal cırtlı bez orta kısmı poşetli onlardan alıp koymanı tavsiye ederim bu gibi durumlarda yani inşallah olmasın ama olursa kullanırsın. Bizim bikere idrarı veremedik acildeki doktor sondayla uğraşıp beceremedi çocuk çok ağlayınca eşim vermiyoruz tahlil filan diyip çocuğu kucakladı kaldırdı. Ertesi gün sipariş verip getirttim trendyoldan. Elimde hala var her ihtimale karşı stokladım.
Ya ben de eskiden senin gibi düşünürdüm ama artık onlara hak veriyorum çünkü ben de ilk çocuğumda ki kadar titiz ve herşeyi düşünen biri değilim artık,çoğu şeyi akışına bırakınca daha mutlu bir gebelik geçirdiğimi farkettim... gerçekten bazen bazı şeyleri fazla düşünerek strese giriyoruz...onlarda deneyimlerini bize aktarmaya çalışıyorlar bazen ileri gidebiliyorlar ama arayı bulmak bize kalıyor,ben biraz onların dediklerinden biraz kendi bildiklerimden ortaya karışık bişeyler yapıyorum..Son cümlenle noktayı koydun valla dicek bi şey kalmadıkulakları kapatıp duymıcaz demek ki sinirlere hakim olabilmek için
Stok yapacaksan alerji yapma ihtimali düşük olanları tercih et bence o da genelde prima oluyor diğer markalarda alerji yaptı diyeni çok duydum diğer markalar alacaksan bence stok riskli önce deneme yapıp almak mantıklı çocuğa hamgisi iyi gelecek bilemeyiz çünkü pamuk almak için de bence erken değil ıslak mendilleri de ters şekilde stoklarsanız kurumaz diyorlarBez olarak ne kullandın kızına,bez stoklamak istiyorum ama herkes farklı bişey söylüyor karar veremedim,bi de ıslak mendil ve pamuk almak için erken mi şimdi ,tarihleri var mı onların...
Ya ben de eskiden senin gibi düşünürdüm ama artık onlara hak veriyorum çünkü ben de ilk çocuğumda ki kadar titiz ve herşeyi düşünen biri değilim artık,çoğu şeyi akışına bırakınca daha mutlu bir gebelik geçirdiğimi farkettim... gerçekten bazen bazı şeyleri fazla düşünerek strese giriyoruz...onlarda deneyimlerini bize aktarmaya çalışıyorlar bazen ileri gidebiliyorlar ama arayı bulmak bize kalıyor,ben biraz onların dediklerinden biraz kendi bildiklerimden ortaya karışık bişeyler yapıyorum..))
Evet canım suyu anne sütünden alıyorlar doktora göre anne sütü alan bebeğe süt kesinlikle gereksiz. Mama içiyorsa arada bi çay kaşığı verilebilir. Buda doktordan doktora göre değişiYor.Evet canım suyu sanırım sütten alıyorlar
Canım kızıma prima premium care kullandım epey stoklamıştım doğumdan önce ve hala prima kullanıyorum. Prima gerçekten parasının hakkını veriyor ama bi süre sonra başka beze geçmek istersen zor oluyor ben bi sleepye geçmeyi denedim başarısız oldum mecbur bezi bıraktırana kadar prima kullancam.Bez olarak ne kullandın kızına,bez stoklamak istiyorum ama herkes farklı bişey söylüyor karar veremedim,bi de ıslak mendil ve pamuk almak için erken mi şimdi ,tarihleri var mı onların...
Ya ben de eskiden senin gibi düşünürdüm ama artık onlara hak veriyorum çünkü ben de ilk çocuğumda ki kadar titiz ve herşeyi düşünen biri değilim artık,çoğu şeyi akışına bırakınca daha mutlu bir gebelik geçirdiğimi farkettim... gerçekten bazen bazı şeyleri fazla düşünerek strese giriyoruz...onlarda deneyimlerini bize aktarmaya çalışıyorlar bazen ileri gidebiliyorlar ama arayı bulmak bize kalıyor,ben biraz onların dediklerinden biraz kendi bildiklerimden ortaya karışık bişeyler yapıyorum..))
Açıkçası önce primadan başlamak istemiyorum çünkü fiyatı çok yüksek molfix yada baby turco diye düşünüyorum ama bakalım alerji yapacak mı ona göre stok yapmak mantıklı değil gibi gidişata göre bakıcaz artık...unibaby ürünlerini bende beğeniyorum onu yada e bebeğin hem ıslak mendilini hem de temizleme pamuğu nu alabilirim ... teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...Evet canım suyu anne sütünden alıyorlar doktora göre anne sütü alan bebeğe süt kesinlikle gereksiz. Mama içiyorsa arada bi çay kaşığı verilebilir. Buda doktordan doktora göre değişiYor.
Canım kızıma prima premium care kullandım epey stoklamıştım doğumdan önce ve hala prima kullanıyorum. Prima gerçekten parasının hakkını veriyor ama bi süre sonra başka beze geçmek istersen zor oluyor ben bi sleepye geçmeyi denedim başarısız oldum mecbur bezi bıraktırana kadar prima kullancam.
Bu bebişe sleepy aldım baştan onu kullanırsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama çokta emin değilim ya sıkıntı yaşarsam diye.
Islak mendil olarak uni baby yenidoğan kullandım ayına göre 6-12 ay’a geçtim şuanda da +12 unibaby kullanıyorum. Unibaby den memnunum hala full stoklu gidiyorum mesela şuan elimde hiç açılmamış 30 paket ıslak mendili var +12 ay. Hiç kuruma yapmadı ama mecburi dik konumda muhafaza ediyorum belki bunun etkiside vardır. Kapak alta gelecek şekilde muhafaza edince ozamanda kurumadığını söylüyorlar ama öyle hiç denemedim gerek kalmadı.
Dik dediğim böyle yan yani. görselini attım bak.
yiğit alp güzelmişKızlar bana da isim konusunda yardımcı olun hayla bulamadık eşim
Kaan alp
Alp arda
Yiğit alp
İsimlerini beğenmiş ama benim hayla içime sinen olmadı bana isim önerisi yapar mısınızz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?