- 9 Mayıs 2022
- 3.913
- 3.522
- 83
Kesinlikle bende de ters rahim barmış sanırım dediğiniz gibi çok sık idrara çıkarım şimdiBende ters rahim durumu var, gebelige kadar bilmiyordum bile. 2 doktor da rahmin ters olmasının herhangi bir şeyi ifade etmediğini, gebeliğe engel olmadığını gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahmin düzeldiğini ve doğumdan sonra eski halini aldığını söylemişti. Netten araştırdığıma göre de ters rahim mesaneye baskı yapabilirmis (hamilelikten önce de sık idrara çıkan birisiydim) ağrılı regl dönemi geçirilebilirmis (usutmedigim sürece çok ağrılı olmazdı, ağrılı olsa dahi bir arveles ile bir kaç saat içerisinde toparlanabiliyordum) ağrılı bir cinsel hayat yaşanabilirmis (böyle bir durum yaşamadım) yani ters rahim durumunun tıpkı fiziksel farklılıklarımız gibi bir farklılık olduğunu okumuştum. Ters rahmin gebeliğe engel bir durumu yok, biri boş gebelikti düşükle sonuçlandi bu da ikinci gebeliğim ve çok şükür süreçler bizim için zorlu olmadı kısa süre icerisinde gebelik oluştu. Bence sizin arkadaşınızın farklı bir durumu var. Çünkü doktorlar bunun gebeliğe engel olmadığını söylüyorlar
Kesinlikle ters rahimli biri olarak ne adet ağrısı çekiyorum ne de başka bir sorun.. sadece usutursem adet dönemi ağrıyordu.. gebeligimde istediğim zaman oldu ve gebeliğe de engel değil ters rahim ismi korkunç sadece tek farkı rahmimiz bel tarafına doğru gidiyor one doğru gidecegine bu da gebeliğin ilerleyen haftalarında olması gereken yere geliyor.. kesinlikle o arkadaşınızın farklı sorunu var birde bende perde varmış o halde istediğim zaman olduBende ters rahim durumu var, gebelige kadar bilmiyordum bile. 2 doktor da rahmin ters olmasının herhangi bir şeyi ifade etmediğini, gebeliğe engel olmadığını gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahmin düzeldiğini ve doğumdan sonra eski halini aldığını söylemişti. Netten araştırdığıma göre de ters rahim mesaneye baskı yapabilirmis (hamilelikten önce de sık idrara çıkan birisiydim) ağrılı regl dönemi geçirilebilirmis (usutmedigim sürece çok ağrılı olmazdı, ağrılı olsa dahi bir arveles ile bir kaç saat içerisinde toparlanabiliyordum) ağrılı bir cinsel hayat yaşanabilirmis (böyle bir durum yaşamadım) yani ters rahim durumunun tıpkı fiziksel farklılıklarımız gibi bir farklılık olduğunu okumuştum. Ters rahmin gebeliğe engel bir durumu yok, biri boş gebelikti düşükle sonuçlandi bu da ikinci gebeliğim ve çok şükür süreçler bizim için zorlu olmadı kısa süre icerisinde gebelik oluştu. Bence sizin arkadaşınızın farklı bir durumu var. Çünkü doktorlar bunun gebeliğe engel olmadığını söylüyorlar
Bilemiyorum ama bana söylediği bu sadece t rahimmi demişti ters mi emin olamıyorum suan. Gayet bilindik bir tüp bebek merkezinde tedavi süreclerini yaşadı bir yanlışlık olduğunu da zannetmiyorum.Bende ters rahim durumu var, gebelige kadar bilmiyordum bile. 2 doktor da rahmin ters olmasının herhangi bir şeyi ifade etmediğini, gebeliğe engel olmadığını gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahmin düzeldiğini ve doğumdan sonra eski halini aldığını söylemişti. Netten araştırdığıma göre de ters rahim mesaneye baskı yapabilirmis (hamilelikten önce de sık idrara çıkan birisiydim) ağrılı regl dönemi geçirilebilirmis (usutmedigim sürece çok ağrılı olmazdı, ağrılı olsa dahi bir arveles ile bir kaç saat içerisinde toparlanabiliyordum) ağrılı bir cinsel hayat yaşanabilirmis (böyle bir durum yaşamadım) yani ters rahim durumunun tıpkı fiziksel farklılıklarımız gibi bir farklılık olduğunu okumuştum. Ters rahmin gebeliğe engel bir durumu yok, biri boş gebelikti düşükle sonuçlandi bu da ikinci gebeliğim ve çok şükür süreçler bizim için zorlu olmadı kısa süre icerisinde gebelik oluştu. Bence sizin arkadaşınızın farklı bir durumu var. Çünkü doktorlar bunun gebeliğe engel olmadığını söylüyorlar
Evet olabilir zaten t mi ters mi demişti emin olamıyorum. Ama bu durumlardan biriydi ve ameliyatını da olduSizin dediğiniz t rahim olabilir.
Çünkü ters rahim gebeliğe engel değil. Benimde rahimim ters. 3.çocuğum olacak
Doğrudur. Ters değil de t de olabilir telaffuz olarak birbirlerine benzediği için karıştırıyor olabilirim.T rahim için dediğinix
Gibi operasyon yapılıyor rahim filminde vs de de çok net belli oluyor bildiğim kadarıyla ama benimde ters rahimli olduğumu söyleyen bir doktor vardı mesela tüp bebekle hamile kaldım tüp bebek doktorları bunu önemsemedi bile çünkü sorun olarak görmüyorlar bile. Sadece spermin ulaşması evet biraz daha zor olabilir ama doktorlar buna ters rahim bile demiyor özellikle doktorun biri açıklamıştı ters duran rahim görseldeki gibi oluyor sadece mesaneye dönük olarak yaratılmış olmasından dolayı halk arasında tabir ediliyor.
Olabilir tabi gözden kaçırıyorlar bazen.Doğrudur. Ters değil de t de olabilir telaffuz olarak birbirlerine benzediği için karıştırıyor olabilirim.
Ama rahim filmi cekildiği halde daha önceki tedavilerinde böyle bir durumdan bahsetmemiş doktoru. Geçtiğimiz sene başladıgı tedavide farketmiş doktor. Bunca zaman nasıl farkedilmedi vs diye söylemleri de olmuş hatta
Ters rahim ameliyat gerektiren bi durum değil ama t yi bilmiyorumEvet olabilir zaten t mi ters mi demişti emin olamıyorum. Ama bu durumlardan biriydi ve ameliyatını da oldu
T rahim hakkında bir fikrim yok açıkçası belki de t rahimdir. Ama ters rahmin gebelikle ilgili bir ilgisi yok, sadece rahim olması gerektiği yönde değil de ters yönde. Belki de t rahimdir bilmiyorum onu o yüzden yorum yapamıyorum o konudaBilemiyorum ama bana söylediği bu sadece t rahimmi demişti ters mi emin olamıyorum suan. Gayet bilindik bir tüp bebek merkezinde tedavi süreclerini yaşadı bir yanlışlık olduğunu da zannetmiyorum.
Benim de vajinaya doğru sanki ayakları aşağıda baya belli yani.Ya benim de tekmeler sanki karnıma doğru değil de organlarima doğru oluyor gibi hissediyorum. Mesela gaz dolaşır ya bağırsakta makata doğru da bir baskı oluşur. Vurunca sanki bagirsagima vurmuş da o da makati etkilemiş gibi hissediyorum. Bazen vajinaya doğru vuruyor. Eskiden gobegimin sağında solunda dışa doğru vururken sanki şu anda ters yönde organlara vuruyor gibi hissediyorum
Rabbim acil şifalar versin,acısını yaşatmasın...Kızlar yarın annem beyinden bir operasyon geçirecek. Beynindeki damarda baloncuk varmis anjiyo ile iskem yapılacak. Bol bol dua eder misiniz?? Çok korkuyorum ve endişeliyim. Stresimi kontrol altinda tutamıyorum.
Aklıma bi tek kas ağrısı geliyor,eğer sürekli tekrar eden bi durum yoksa soğuklarda yada üşüttüğümüz zaman olan kas ağrısı olabilir,geçici bir durumdur inşallah korkma...Kızlar ya sabahtan beri hiç durmadan sağ göğüsümün sağ tarafına bıçak saplanır gibi sızı giriyor. Genel olarak bi göğüs hassasiyeti var tamam ama bu sızı tek taraflı tek yönde. Nedeni hakkında aklıma bişey gelmiyor. Halk arasında yel girme durumu var ya öyle bişey mi dicem de öyle gibi de değil. Sürekli sancısından hayat kalitem düştü bugün. Fikri olan varmı
Ben 1 ayda 2 defa idrar yolu enfeksiyonundan dolayı antibiyotik kullandım. Kadın doğum doktorumda sorun olmayacağını söyledi. Bu süreçte günlük olarak kivi ve havuç yememi önerdi.Kızlar bende grip oldum maalesef o kadar sakınmama rağmen kanımda mikrop çıktı antibiyotik ve bir çok vitamin verdi doktor bebiş iyi ama antibiyotik kullanmak tedirgin ediyor beni bebiş 708 gram olmuş 23+2 deyiz ilk defa yüzünüde gösterdi bir yandan içim rahatladı görünce ama crp 35 çıktı kan değerlerimde düşmüş biz hastalığa alışkını da miniğime zarar gelir diye aklım çıkıyor
Ay biz aynı apartmanda mıyız acaba :) evin zemini ve kapılar aynı bizimki gibiBayadir gobus update i yapmiyordum.7. aydan gobisimle merhaba:) sizin durumlar nasil:)
Canım o dediğin ağrı bende de geçenlerde gün boyunca geçmedi. Sanırım sağ tarafımla çok eşya tuttum taşıdım iş yaptım ondan oldu ertesi gün o elimle hiç bir şeye dokunmadım ara ara masaj yaptım bol bol dinlendim sende yarın sağ elinle pek bir şey yapma zorlama inşallah geçerKızlar ya sabahtan beri hiç durmadan sağ göğüsümün sağ tarafına bıçak saplanır gibi sızı giriyor. Genel olarak bi göğüs hassasiyeti var tamam ama bu sızı tek taraflı tek yönde. Nedeni hakkında aklıma bişey gelmiyor. Halk arasında yel girme durumu var ya öyle bişey mi dicem de öyle gibi de değil. Sürekli sancısından hayat kalitem düştü bugün. Fikri olan varmı
Lokasyonunuz umraniye,cakmak ise neden olmasin:)Ay biz aynı apartmanda mıyız acaba :) evin zemini ve kapılar aynı bizimki gibi
Evet katılıyorum. Kızımda prima hariç bütün bezleri rahatlıkla kullanmıştım en son bimden alıyodum. Bilerek prima almıyodum. Çünkü prima kullanan bi tanıdığım başka beze geçince cocuk pişiyodu. Mecburen bezi bırakana kadar prima kullandılar. Primayla başlayanların başka beze geçemediği olayı yaklaşık 8 sene önce de aynıymış işteCanım valla bende senin gibiyim primadan başka bezle alakalı pek bilgim yok. burda arkadaşlar bi konuşmuş bio natural iyi filan diye bende o an ondan esinlenip aldım. İnşallah elimde patlamaz
valla dediğim gibi bana pek inandırıcı gelmedi o an kaynak sormak ta aklıma gelmedi nerden duydu öğrendi bilmiyorum. Markayı karalama durumu da olabilir ama tabi insana ya doğruysa kuşkusu geliyor. Bende bi 190 tane filan 1 numara aldım bio natural. Kızıma alıp elimde patlayan 5 numara natural var baya çokinşallah sleepyle devam ederiz.
Başka bi arkadaş ilk çocuk kızına prima ikinci çocuk oğluna ne bez bulduysa onu kullanıyor Şuan şok un markası filan. Primayla başlamayınca marka değiştirmek kolay diyor
Bu akşam koltukta uzanmış eşimle konuşurken sol tarafıma bir tekme yemişimki ilk defa tekmesine canım yandıda sesli tepki verdimTekmeler sertleşiyorbaşta çok duygusaldı minik minik ama artık korkuyorum sanki anlamadım. İrkiliyorum her vurduğunda ve panikliyorum yürümeye başlıyorum. Çok garip bir his Sizlerin nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?